Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@23:55:34 GMT

توافق نزدیک است

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۲۶۶۷۸

توافق نزدیک است

گروه سیاست سایت فردا- مذاکرات برجامی در وین ادامه دارد و به نظر می‌رسد که در نقطه حساسی هم قرار گرفته است. وزیرخارجه کشورمان از احتمال مذاکره مستقیم گفته و از سخنان مقامات دیگر مثل علی شمخانی نیز اینطور برداشت می‌شود که اگر توافق خوب و جامع و پایداری مورد نظر ایران در گرو مذاکره مستقیم باشد، طرف ایرانی از این کار دریغ نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تصمیم البته درحالی است که پیش از این هم خیلی از تحلیلگران اصرار به مذاکره مستقیم داشتند و تیم ایرانی یا جریان همسو آن با آن مخالفت می‌کرد. چرایی تغییر نظر تیم مذاکره کننده ایران موضوعی است که شاید در این مرحله سوال برانگیز باشد.

منصور حقیقت‌پور، نماینده پیشین مجلس که سابقه عضویت در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس را هم دارد، در این رابطه به «فردا» گفت: «به نظر من توافق نزدیک است و ارتباط مستقیم با آمریکا نیز به این قضیه سرعت خواهد داد».

وی افزود: «ما قبلا هم ارتباط مستقیم با آمریکا داشتیم و در چارچوب سیاست‌های اصلی نظام نیز مخالفت اصولی با این رویکرد وجود ندارد».

این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه سیاست ما در این زمینه اقتضائی است، گفت: «یک زمانی مذاکره نمی‌کنیم، یک زمانی هم اگر لازم باشد مذاکره می‌کنیم. در شرایط فعلی ما از طریق اروپا مذاکره می‌کردیم. به اروپایی‌ها پیام می‌دادیم آنها به آمریکایی‌ها داده و دوباره جواب را به ما می‌دادند. احتمال ریزش برخی آرا و افکار و عدم انتقال کامل پیام‌ها در این مسیر وجود داشت. ضمن اینکه ما اروپایی‌ها را صادق نمی‌دیدیم».

حقیقت‌پور با اشاره به اینکه ما اروپایی‌ها را در وضعیت فعلی برجام مقصر می‌بینیم، گفت: «یعنی ما به یک عنصر مقصر، پیام می‌دهیم که به عنصر مقصرتر برساند. طبیعی و منطقی است که ما برای کوتاه تر شدن مسیر با آمریکایی‌ها مذاکره کنیم».

وی تاکید کرد: «این به معنی پذیرش آمریکایی‌ها در برجام نیست. باید با آنها صحبت و مذاکره کنیم تا به خط برگردند، اشتباهات خود را جبران کنند و بعد به برجام برگشته و به وظایف برجامی خودشان عمل کنند».

حقیقت‌پور تاکید کرد که مذاکره با آمریکا نباید در قالب 1+5 باشد. او گفت: «امریکا عضو 1+5 نیست و نباید در این قالب با او گفت و گو کرد . آمریکا وقتی می تواند در این چارچوب قرار بگیرد که ما بگوییم . وقتی که بگویند اشتباه کردند، جبران می‌کنند و تضمین دهند که تعهدات خود را انجام خواهند داد. لذا من معتقدم که باید با آنها به صورت مستقیم و دوجانبه گفت وگو کرد و بعد اجازه داد که به 1+5 برگردند».

این نماینده پیشین مجلس در پاسخ به این که چرا وقتی بحث مذاکره مستقیم از سوی طیفی در داخل مطرح می‌شد، مخالفت صورت می‌گرفت و حالا نظرها عوض شده است؟ گفت: «همانطور که گفتم رفتار ما باید اقتضایی باشد. یک زمانی اقتضا کرده که با اینها مستقیم بحث نکرده و تحقیرشان کنیم و همین کار را کردیم. الان هم که آنها را سر خط آورده‌ایم ، مذاکره می‌کنیم و این مغایرتی با سیاست کلی که مقام رهبری تبیین کردند، داشته باشد. رفتار ما رفتار اقتضایی است. یک زمانی با عدم مذاکره مستقیم آمریکا را تحقیر کردیم و حالا که او را شکسته‌ایم، مذاکره می‌کنیم. این هنر مذاکره است. این رفتار با آنکه برخی می‌گفتند از اول با گردن پایین با آمریکایی‌ها مذاکره کنیم، فرق دارد».


 

منبع: فردا

کلیدواژه: توافق حقیقت پور برجام مذاکره مستقیم آمریکایی ها یک زمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۶۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد

آفتاب‌‌نیوز :

بیانیه کاخ سفید تاکید می‌کند رهبران آمریکا، مصر و قطر درباره پیشنهاد تازه‌ای که اکنون برای تضمین آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس فوری در غزه روی میز است، گفتگو کردند.

رئیس جمهور آمریکا تأکید کرد که کشورش به همراه مصر و قطر برای تضمین اجرای کامل مفاد این توافق پیشنهاد تلاش خواهد کرد.

بایدن از عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهورمصر خواسته‌است تا تمام تلاش خود را برای آزادی گروگان‌های حماس به کار گیرد، زیرا این تنها مانع برای آتش‌بس فوری و امدادرسانی به غیرنظامیان در غزه است.

رئیس جمهور آمریکا همچنین بر اهمیت حفاظت از جان غیرنظامیان و اطمینان از اینکه فلسطینی‌ها به مصر یا هر مکان دیگری خارج از غزه آواره نمی‌شوند، تاکید کرده‌است.

رهبران این سه کشور همچنین «ابتکارات جاری» برای افزایش جریان کمک‌ها برای نجات جان مردم غزه را بررسی کردند. آن‌ها موافقت کردند که به طور مستقیم و از طریق تیم‌های خود در روز‌های آینده از نزدیک هماهنگ باشند.

دفتر ریاست جمهوری مصر نیز روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور این کشور در تماسی تلفنی با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، درباره آخرین تحولات در مذاکرات بر سر آتش بس در غزه و خطرات تشدید تنش نظامی در رفح گفتگو کردند.

در این بیانیه با اشاره به خطر تشدید تنش نظامی در رفح تاکید شده‌است که حمله به رفح می‌تواند فاجعه کنونی را به یک بحران انسانی بدتر تبدیل کند که بر ثبات و امنیت در منطقه تاثیر می‌گذارد.

در این گفت‌وگوی تلفنی السیسی، با بررسی تلاش‌های فشرده مصر در این زمینه، بر ضرورت دسترسی کامل و کافی به کمک‌های بشردوستانه در غزه تاکید کرد.

آنتونی بلینکن وزیرخارجه آمریکا که در حال حاضر در عربستان سعودی بسر می‌برد در توییتی از دیدار خود با نمایندگان امارات متحده عربی، قطر، مصر، اردان و سازمان آزادی‌بخش فلسطین خبر داد.

بلینکن تاکید کرده‌است که در این دیدار درباره نقش آمریکا دربرقراری صلح و امنیت پایدار در منطقه و تلاش‌هایی که درباره آزادی گروگان‌ها و دستیابی به آتش بس صورت می‌گیرد، سخن گفته‌است.

بلینکن روز دوشنبه همچنین گفت که امیدوار است حماس پیشنهاد «فوق‌العاده سخاوتمندانه» برای توقف حمله اسرائیل به غزه در ازای آزادی گروگان‌ها را بپذیرد.

به گفته او، «حماس پیشنهادی از سوی اسرائیل دریافت کرده که فوق‌العاده سخاوتمندانه است. در این لحظه تنها چیزی که بین مردم غزه و آتش‌بس ایستاده است حماس است».

وزیر خارجه آمریکا افزود: «آن‌ها باید تصمیم بگیرند و باید سریع تصمیم بگیرند. امیدوارم که تصمیم درستی بگیرند.»

گزارش‌ها حاکی است که قرار بود هیئتی از حماس روز دوشنبه به مصر برود که همراه با قطر در حال میانجیگری برای دستیابی به توافقی است که باعث توقف حملات اسرائیل و آزادی گروگان‌ها شود.

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • واکنش کاخ سفید به تسخیر دانشگاه کلمبیا توسط دانشجویان
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • حربه زنگ زده یهودستیزی
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • حمله به رفح دور اما نزدیک!