Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در پی انتشار گزارشی با عنوان تخطی از قوانین فراخوان یا همه می‌توانند به «تئاتر فجر» بیایند! در خبرگزاری مهر مبنی بر اینکه دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر در زمینه اعلام نمایش‌های حاضر در بخش رقابتی و غیررقابتی، قوانین اعلام شده در فراخوان خود را مورد توجه قرار نداده و شفاف‌سازی نیز در زمینه نمایش‌های مهمان این ۲ بخش که به تایید دبیر جشنواره در این رویداد حضور دارند، نشده است، روابط عمومی چهلمین جشنواره تئاتر فجر توضیحاتی در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده و درباره مسائل مطرح شده، شفاف سازی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه آمده است:

«با سلام و احترام عطف به گزارش روز گذشته آن خبرگزاری محترم با عنوان «تخطی از قوانین فراخوان یا همه می‌توانند به «تئاتر فجر» بیایند!» این توضیحات برای تنویر افکار عمومی ارسال می‌شود که خواهشمند است نسبت به انتشار آن اقدام لازم صورت گیرد.

از آنجایی که بنیان خبر آن خبرگزاری بر دو محور «تاخیر در اعلام نتایج و پایبند نبودن به تاریخ‌های اعلامی در فراخوان» و «نمایش‌هایی که در فراخوان جشنواره ذیل عنوان مهمان به آنها اشاره شده‌» نوشته شده است، توضیحاتی در این خصوص به شرح ذیل ارائه می‌شود:

۱- در سالی که از ۱۶ فروردین تا ۲۸ شهریور به واسطه شرایط کرونایی؛ دو بار تئاتر به مدت طولانی تعطیل بوده و گروه‌های زیادی نتوانستند اجراهای خود را در زمان مدنظر انجام دهند، راحت‌ترین کار برای ستاد جشنواره پایبندی به تاریخ‌های اعلامی در فراخوان بود. اما ستاد جشنواره با هدف میزبانی از تقاضاهای بیشتر، بازه زمانی مرحله انتخاب را فشرده کرد و این مهم جز با همراهی هنرمندان یاری‌گر ستاد در انتخاب آثار میسر نمی‌شد. با همین هدف ستاد جشنواره در اطلاعیه‌ای آمادگی خود برای پذیرش تقاضای حضور نمایش‌هایی که نتوانسته بودند، اجرای عمومی خود را به واسطه شرایط کرونایی انجام دهند، اعلام کرد.

۲- در فراخوان جشنواره برای حضور ۳۰ اثر بخش رقابتی، سه مجرا تعریف شده است:

- از طریق جشنواره‌های استانی که جشنواره در حال حاضر میزبان ۱۲ نمایش از بین برگزیدگان این جشنواره‌ها با انتخاب یک تیم مجزا متشکل از هفت عضو محترم است.

- از طریق تقاضای مستقیم صاحبان آثار که جشنواره در حال حاضر میزبان ۱۲ نمایش با انتخاب یک تیم متشکل از ۱۵ عضو محترم است.

- ۶ نمایش با انتخاب یا تایید نهایی دبیر خارج از بازه گاه‌شمار که برای حضور این شش نمایش و نمایش‌های مهمان حاضر در بخش غیررقابتی دبیر جشنواره بهره‌مند از مشاوره ۴ مشاور محترم بوده است.

دلیل انتخاب آثار خارج از بازه گاه‌شمار (که در فراخوان بر آن تاکید شده است) این است که نمایش‌های محدودی که هنوز اجرای عمومی نشده‌اند و اولین اجرای آنها در جشنواره خواهد بود، امکان حضور در جشنواره را داشته باشند. همچنین نمایش‌هایی که خارج از زمان مندرج در فراخوان (۳۰ آبان در فراخوان اولیه و ۱۵ آذر در اعلامیه نه آبان) اجرا شده‌اند، امکان تقاضا برای حضور در جشنواره را داشته باشند. با این توضیحات شش نمایش «آلنده نازنین»، «اودو»، «احتمالات»، «بانوی محبوب من»، «بک تو بلک» و «سایر بازماندگان» انتخاب‌های دبیر جشنواره هستند. اینکه در بین شش نمایش آثاری هستند که اجرای عمومی نشده‌اند یا اجرای عمومی آنها بعد از تاریخ مندرج در فراخوان بوده، طبق فراخوان و اطلاعیه ۹ آبان به هیچ وجه مصداق تخلف محسوب نمی‌شود.

مهم این است که به جز شش نمایش بخش مهمان که دبیر جشنواره برای انتخاب آنها از مشورت برخی هنرمندان بهره‌مند شده، اما مسئولیت نهایی انتخاب با اوست، سایر آثار حاضر در بخش رقابتی از مجرای دو هیات انتخاب گذر کرده‌اند.

درباره سایر آثار منتشر شده در خبر، توضیح زیر ضروری است:

الف. نمایش‌های «ساختن»، «سویینی‌تاد»، «تختی در اتاق ۲۳ هتل آتلانتیک»، «تصویر مصور مظفری»، «ژپتو»، «آنتیگونه آخرین سامورایی» مشمول اطلاعیه دبیرخانه در خصوص نمایش‌های بازمانده از اجرا هستند. این نمایش‌ها در هنگام تقاضا می‌بایست نامه معرفی تالار را به دبیرخانه ارائه می‌کردند که این فرآیند برای همه این نمایش‌ها انجام شده است.

ب. تعداد متقاضیان حضور در بخش غیررقابتی محدود به ۴۸ اثر بود. با توجه به این نکته، ستاد جشنواره علیرغم وجود ظرفیت حداکثر ۱۵ نمایش برای حضور در این بخش از مجرای نظر هیات انتخاب، صرفاً چهار اثر را برای حضور در این بخش با محور قرار دادن نظر هیات انتخاب پذیرا شد. با توجه به تعداد متقاضیان حضور مستقیم در بخش رقابتی، (۲۴۰ اثر) و محدودیت انتخاب آثار برای این بخش (حداکثر ۱۲ اثر توسط هیات انتخاب) ستاد جشنواره با هدف میزبانی از آثار کیفی بیشتر، اولویت‌های بعدی استخراج شده از نظرات این هیات را در بخش غیررقابتی میزبانی می‌کند. به این آثار ده اثر تعیین شده در فراخوان جشنواره ذیل عنوان مهمان بخش غیررقابتی را نیز باید افزود.

ج. به نظر می‌رسد، مداقه بیشتر در فراخوان جشنواره، به درک متناسب‌تر روند انتخاب و اعلام آثار پذیرفته شده در جشنواره، یاری‌رسان خواهد بود.

د. طبق فراخوان، جشنواره میزبان ۵۵ اثر صحنه‌ای ایرانی خواهد بود، (۳۰ اثر در بخش رقابتی و ۲۵ اثر در بخش غیررقابتی) که این امر با توجه به توضیحات بالا اتفاق افتاده است.

با تمامی این اوصاف ضمن سپاسگزاری از آن خبرگزاری محترم برای همراهی و همکاری در انتشار اخبار و گزارش‌های جشنواره، انتظار می‌رود توجه و تامل بیشتری به انتشار گزارش‌های این‌چنینی که به نظر می‌رسد بنا بر ارائه اطلاعات اشتباه یا کم‌توجهی به مستندات جشنواره هم چون فراخوان نوشته می‌شود؛ مبذول شود.»

کد خبر 5408562 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: چهلمین جشنواره تئاتر فجر بیانیه تئاتر ایران هنرمندان تئاتر چهلمین جشنواره فیلم فجر فیلم کوتاه تئاتر ایران چهلمین جشنواره تئاتر فجر فیلم سینمایی روز مادر موسیقی ایرانی آلبوم موسیقی شبکه پنج سیما برنامه تلویزیونی کارگردان تئاتر حسین مسافر آستانه رادیو صبا سریال خارجی فراخوان جشنواره بخش غیررقابتی بخش رقابتی ستاد جشنواره دبیر جشنواره هیات انتخاب اجرای عمومی تئاتر فجر برای حضور شش نمایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۶۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار دومین فراخوان حمایت از تولید فیلم ۱۰۰

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، باشگاه فیلم رویش حوزه هنری خراسان رضوی با همکاری مرکز فیلم جوان سازمان سینمایی سوره و معاونت امور استان‌های حوزه هنری، آمادگی خود را برای حمایت از تولید طرح و فیلمنامه‌های تولیدی هنرمندان استان خراسان رضوی اعلام کرد.    روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گزارش داد: در متن فراخوان حمایت از تولید فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای آمده است، با توجه به اهمیت پرداخت به نهاد خانواده و مغفول ماندن آن در آثار سینمایی، هر یک از ایده‌های ارسالی که در این محور محتوایی شکل گرفته است، امتیاز ویژه‌ای را در مرحله انتخاب دارا خواهد بود.    همچنین در صورت انتخاب موضوعی خارج از محور‌ها و موضوع‌های مطرح شده در فراخوان، محوریت بازنمایی خانواده ایرانی متناسب با زیست بوم استان خراسان رضوی از امتیاز خاص تری برخوردار خواهد بود.   هنرمندان و جوانان علاقه‌مند به هنر سینما و فیلمسازی در خراسان رضوی، می‌توانند طرح یا فیلمنامه خود را از طریق پیام رسان‌ها در فضای مجازی به شماره ۰۹۰۰۱۰۸۳۸۶۸ ارسال کنند.   مهلت ارسال آثار از ۸ اردیبهشت تا ۱۵ خرداد تعیین شده است و اعلام نتایج بررسی و انتخاب آثار در بازه زمانی یک ماه بعد از پایان مهلت فراخوان خواهد بود.

دیگر خبرها

  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد
  • لزوم شفاف سازی در منابع و مصارف بودجه
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • انتشار دومین فراخوان حمایت از تولید فیلم ۱۰۰