Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت استرالیا روز سه شنبه اعلام کرد که حق کپی (کپی رایت) پرچم بومیان این کشور را خریده است.

به گزارش عصرایران، از این پس مردم استرالیا می‌توانند آزادانه از این پرچم استفاده کنند.

استرالیا با این اقدام یک اختلاف تجاری که جوامع محلی و تیم های ورزشی را از تولید، استفاده و کپی پرچم منع می‌کرد، حل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرچم بومیان از سال 1995 به عنوان یکی از پرچم های اصلی استرالیا به رسمیت شناخته شد و برفراز ساختمان های ورزشی یا ورزشگاه های رسمی به اهتزاز درآمد.

خبرگزاری فرانسه نوشت: دولت استرالیا در آستانه تعطیلات روز ملی و پس از مذاکره با "هارولد توماس" هنرمند بومی و خالق این پرچم اعلام کرد که پرچم از این پس متعلق به همگان است و می‌تواند بدون مجوز و پرداخت هزینه کپی رایت از آن یا تصویرش روی پیراهن و زمین های ورزشی، وب سایت ها و آثار هنری استفاده شود.

اهتزاز پرچم بومیان استرالیا در 7 اکتبر 2021 روی یک ساختمان در سیدنی/ عکس: AP

توماس در باره معامله خود با دولت استرالیا گفت: امیدوارم این اقدام برای همه مردم بومی و شهروندان استرالیا مایه راحتی باشد و از پرچم اصلی، با افتخار و بدون محدودیت استفاده کنند.

او افزود: "سپاسگذارم که هنر من مورد تمجید قرار گرفته و نشانگر قدرت برای بسیاری است".

هارولد توماس خالق پرچم بومیان استرالیا در 9 آوریل 1997 در منطقه شمالی "داروین" استرالیا با پرچمی که در سال 1972 طراحی کرد، عکس می اندازد

روزنامه "سیدنی مورنینگ هرالد" در شماره روز سه شنبه خود نوشت: "توماس برای اولین بار پرچم سیاه، زرد و قرمز را برای رهبری تظاهرات در سال 1971 ساختو پس از آن این پرچم به نماد وحدت و غرور بومیان استرالیا تبدیل شد".

این هنرمند گفت: "پرچم نمایانگر تاریخ بی انتهای سرزمین ما و مردم آن است".

دولت 20 میلیون دلار برای حذف مجوزهای حق کپی که در اختیار تعداد کمی از شرکت ها است پرداخت کرده است. باز تولید، تکثیر و استفاده این پرچم از سال 2018 جنجال برانگیز شده است.

یکی از شرکت های غیر بومی در سال 2018 بخشی از حق کپی این پرچم را از خالق آن خریداری کرده و پس از آن برای استفاده این پرچم یا تصویر آن در باشگاه های ورزشی و حتی سازمان‌های بهداشتی و دولتی درخواست حق کپی کرد. این موضوع باعث شد تا بسیاری بی خیال استفاده از این پرچم بومی شوند.

 "نوا پریس" قهرمان سابق المپیک و از بومیان برجسته استرالیا - او یکی از رهبران کمپین "# پرچم را آزاد کنید" است

"نوا پریس" از بومیان استرالیا و قهرمان سابق المپیک در کنار افراد برجسته دیگر از این جامعه، به رهبری  کمپین "پرچم را آزاد کنید" پرداخت. 

"کن وایات" وزیر بومیان استرالیا گفت که این پرچم به نمادی ماندگار برای افراد این جامعه تبدیل شده است.

او گفت: "در 50 سال گذشته ما اثر هنری "هارولد توماس" را از آن خود کردیم. ما زیر پرچم بومیان راهپیمایی و تظاهرات کردیم، پشت آن ایستادیم و آن را به عنوان نماد افتخارمان به اهتزار درآوردیم".

وی افزود: اینک یک نهاد مشترک المنافع حق استفاده و چاپ تصویر آن را در اختیار دارد و پرچم متعلق به همه است و هیچ کس نمی‌تواند این مالکیت را از بین ببرد.

جشن روز استرالیا که با تعطیلی 26 ژانویه (6 بهمن) مشخص می‌شود نیز به مسئله ای بحث برانگیز در استرالیا تبدیل شده است زیرا بومیان این تاریخ را نشانه حمله بریتانیا به سرزمین خود می‌دانند.

اهتزاز پرچم بومیان استرالیا در اعتراضات 13 ژوئن 2020 و در تظاهرات "جان سیاهان مهم است" . این تظاهرات برای همبستگی با سیاه پوستان آمریکایی واعتراض به رفتار خشن پلیس آمریکا با آنها در شهر پرت استرالیا برگزار شد/ عکس: خبرگزاری فرانسه

در 26 ژانویه 1788 یک ناوگان بریتانیایی به بندر سیدنی رفت تا یک مستعمره  ایجاد  کند.

بحث هایی در باره تغییر روز  ملی استرالیا به تاریخ دیگر وجود دارد.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: بومیان استرالیا پرچم بومی حق کپی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۶۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضا فغانی در کنار داوران بین المللی فوتبال ایران

 به گزارش تابناک، امیر عرب‌براقی، بیژن حیدری، حسن اکرمی، پیام حیدری، سیدوحید کاظمی، موعود بنیادی‌فرد و مرتضی منصوریان ۷ داوری هستند که از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به سمینار داوران بین المللی فوتبال آسیا دعوت شده اند.

این داوران در سال ۲۰۲۳ در لیست داوران بین المللی فوتبال آسیا قرار گرفته‌اند. موعود بنیادی‌فر از این جمع به تازگی دیدار پایانی قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا میان ژاپن و ازبکستان را سوت زد.

علیرضا فغانی داور ایرانی به نمایندگی از فوتبال استرالیا در این سمینار حضور پیدا می‌کند که انتظار می‌رود در این سمینار در جمع داوران ایرانی حاضر شود.

علیرضا فغانی یکی از شانس‌های قضاوت در جام جهانی پیش رو است. او بعد از اینکه از لیست داوران بین المللی فوتبال ایران کنار گذاشته شد، در لیست داوران بین المللی فوتبال استرالیا قرار گرفت و در جام ملت‌های دوحه به نمایندگی از فوتبال استرالیا در این بازی‌ها سوت زد. 

در این سمینار ۴ روزه آخرین تغییر و تحولات داوری به گوش داوران بین المللی فوتبال آسیا خواهد رسید. هم چنین قرار است آن‌ها صحنه‌های مهم داوری در جام ملت‌ها و هم چنین بازی‌های بین المللی را مرور کنند.

منبع: خبر ورزشی
 

دیگر خبرها

  • علیرضا فغانی در کنار داوران بین المللی فوتبال ایران
  • قیمت قالب فلزی لبه ۵ با قیمت دلار بالا رفت؟!
  • طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تصاویر نجومی هفدهم اردیبهشت (6 مه)
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • صدرنشین استرالیا قهرمان آسیا شد
  • نوجوان ۱۶ ساله با شلیک پلیس استرالیا کشته شد
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست
  • نماهنگ/شریک جرم