Web Analytics Made Easy - Statcounter

لاله افتخاری با اشاره به بحران حقوق زن در دوران پهلوی گفت: رویکرد رژیم پهلوی استفاده ابزاری از زنان و نمایش آنان در جامعه بود و این نگاه تحقیر آمیز رژیم پهلوی به زنان براساس اسناد و مدارک کاملا مشخص است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، یکی از اقشار آسیب‌پذیر در رژیم پهلوی زنان بودند، به طوری که از اسناد و منابع تاریخی مشخص است،  این قشر همواره قربانیان سیاست‌های رژیم پهلوی بودند؛ به عنوان نمونه ارمغان کشف حجاب رضاخانی برای زنان ایرانی چیزی جز اسارت و زندان و مرگ نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دوران استفاده تبلیغاتی و ابزاری از زنان در تبلیغات سینمایی و مجلات و تلویزیون و همچنین استفاده رژیم از زنان برای پیشبرد اهداف سیاسی به شدت هویت زنان را خدشه دار کرد، علاوه بر این تعداد زیاد بی‌سوادان در میان این اقشار نسبت به جمعیت از دیگر مواردی است که این قشر را در رژیم پهلوی به شدت آسیب ‌پذیر کرده بود.

لاله افتخاری رئیس جمعیت زنان انقلاب اسلامی و دبیر کل اتحادیه جهانی زنان مسلمان در گفتگو با خبرنگار مرآت با اشاره به بحران حقوق زن در دوران ستم شاهی گفت: نگاه تحقیر آمیز رژیم پهلوی به زنان کاملا مشخص است و براساس اسناد و مدارک در دوران سلطنت رژیم پهلوی در زندگی فردی و اجتماعی زنان ایران وقایع و حوادث دگرگونی رخ داد  و در این سالها تجددگرایی و سنت‌گرایی حول محور حقوق زن برای نخستین بار در تقابل آشکار با یکدیگر قرار گرفتند.

عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری در ادامه اذعان کرد: از دیگر رویکردهای رژیم پهلوی استفاده ابزاری از زنان و نمایش عریان آنان در جامعه بود به طوریکه براساس شواهد و اسناد موجود خود فرح پهلوی به عنوان زن اول کشور در آن دوران تحت یک نگاه فرومایه خاندان شاهنشاهی قرار داشت، به طوریکه براساس خاطرات بیان شده توسط خود او تنها به دلیل فرزند آوری در این خانواده جای داشت و ازدواج با او تنها به همین دلیل بوده است.

وی همچنین در مورد نگاه تحقیر آمیز شاه ملعون ایران  به زنان با استناد به یک مصاحبه او با خبرنگار خارجی اظهار کرد:  شاه ملعون در این مصاحبه گفته بود که عقل زنان به طور کلی ناقص تر از مردان است و همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار در مواجهه با این سوال که آیا فرح دیبا جانشین اوست یا خیر، هیچ پاسخی نداد.

دبیر کل اتحادیه جهانی زنان مسلمان نیز در رابطه با وضعیت تحصیلی زنان و دختران در ان دوران با وجود اقدامات عوام فریبانه فرح دیبا  نیز اضافه کرد: بسیاری از زنان و دختران محجبه از تحصیل محروم بودند و نرخ باسوادی در کشور براساس اسناد و مدارک بسیار پایین بوده است و سپاه دانش که در ظاهر یک حرکت برای با سوادی محرومین بود  در باطن به دنبال ان بود  که  با فرستادن دختران به روستاها فرهنگ غربی و نحوه پوشش معلمان در روستاها، به عنوان فرهنگی عمومی مردم معرفی و جایگزین شود.

افتخاری در رابطه با رسیدگی به اوضاع زنان بی سرپرست در آن دوران نیز ابراز کرد: در آن دوران زنان بی سرپرست هیچ پناهی جز خدا نداشتند  و هیچ ارگان و یا نهادی از انها حمایت نمی کرد و اما در حال حاضر جمع کثیری از زنان تحت حمایت کمیته امداد امام (ره) قرار دارند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رژیم پهلوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۷۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) تنها فیلم با صدای رضا شاه پهلوی بعد از ۹۰ سال؛ صدای واقعی رضاخان را بشنوید!

زی‌سان:  چند سال پیش نسخه‌ای تازه و متفاوت از فیلم ناطق مربوط به سفر رضاشاه به ترکیه در انبار یکی از میوه‌فروشی‌های استانبول پیدا شد. در این فیلم صدای گفت‌وگوی رضاشاه و آتاتورک شنیده می‌شود و پس از آن چند صحنه گوناگون از مراسم این سفر به نمایش در می‌آید.

به گزارش زی‌سان؛ در این فیلم که روز ۲۶ خرداد ۱۳۱۳ گرفته شده دیده می‌شود که این دو سیاستمدار تعارفات اولیه را به زبان ترکی انجام می‌دهند و سپس به بازدید از مراسم مختلف می‌روند.

رضاشاه، ۱۲ خرداد ۱۳۱۳، در رأس یک هیأت ۱۷ نفره که اکثرشان نظامی بودند وارد آنکارا شد. در این سفر ۳۸ روزه که تنها سفر خارجی رضاشاه بود دو پیمان دوستی و امنیت و رفع اختلاف مرزی در آنکارا بین دو کشور به امضا رسید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی ترجمه صحبت‌های رضاشاه و مصطفی کمال پاشا (آتاتورک) به فارسی:

آتاتورک: خیلی مایه خوش‌بختی است که به ترکیه تشریف آوردید.

رضاشاه: من هم بی‌نهایت خوش‌وقتم که موفق شدم به آرزوی دیرینه‌ای که داشتم برسم.

آتاتورک: خیلی متشکرم. مدت‌ها بود که منتظر تشریف‌فرمایی شما بودم. حسرت دیدار شما را داشتیم و صمیمانه می‌گویم که خیلی خوش‌وقتم که بالاخره روز ملاقات رسید.

رضاشاه: شاید بدانید که چند سال پیش به نماینده شما عرض کردم که برای زیارت شما به ترکیه سفر خواهم کرد.

آتاتورک: خیلی ممنونم. خیلی ممنونم. دوستی ما خیلی قدیمی است و از سال‌ها پیش شروع شد. این، دوستی و آشنایی متقابل را بیش از پیش تقویت خواهیم کرد.

رضاشاه: شاید در گذشته غفلت شده‌باشد ولی امیدوارم در آتیه جبران شود.

آتاتورک: هیچ شک و شبهه‌ای ندارم و تمام ترک‌ها هم همین نظر را دارند.

tags # رضا شاه ، تاریخ معاصر ایران سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • موگویی: وزارت خارجه هنوز اسناد پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است/ باقری‌کنی: ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت می‌خواهد
  • فلسفه نام‌گذاری ماه‌های شمسی چیست؟
  • تبدیل افکار خاموش ذهن به گفتار| ابزاری که اندیشه را واژه می‌کند!
  • افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟
  • فال محمدرضا پهلوی هنگام افتتاح آرامگاه جدید سعدی | تصویر
  • شمه‌ای از بی‌کفایتی پهلوی
  • اجرای ناقص و ناتمام قوانین یکی از اشکال‌های قانون‌گذاری است
  • آشتی‌کنان در کرمان ناقص ماند!
  • (ویدئو) تنها فیلم با صدای رضا شاه پهلوی بعد از ۹۰ سال؛ صدای واقعی رضاخان را بشنوید!
  • هوشمندسازی حداکثری و عدم ارجاع پرونده‌های ناقص