Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرام موحدی روز سه شنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: ویروس آنفلوآنزای حاد بین پرندگان آزاد مانند کبوتر و گنجشک وجود دارد و کوچکترین بی توجهی در مرغداری ها و محیط غذایی  آنها موجب انتقال بیماری و شیوع آن در یک منطقه خواهد شد.

وی با تاکید بر جلوگیری از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری هر نوع طیور، اظهار داشت: انجام مراقبت در مرغداری‌های صنعتی و سنتی مانند تاکید بر سربسته بودن آبگیرها و سدها برای جلوگیری از انتقال بیماری هنگام آب خوردن پرندگان آزاد، ضدعفونی کردن محوطه و اطراف مرغداری، ضد عفونی کردن لوازم و تجهیزات و جلوگیری از ورود پرندگان محیط زیست به داخل واحدهای مرغداری برای پیشگیری از این بیماری لازم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: در سه سال گذشته حدود ۳۲ میلیون دُز واکسن آنفلوآنزای فوق حاد طیور برای کنترل بیماری استفاده که با کنترل بهداشتی خوراک طیور مانع از رشد بیماری در مرغداری ها شده است.

وی با اشاره به امنیت غذایی که با همکاری دامداران و پرورش دهندگان مرغ تامین شده است، تصریح کرد: کمبود واکسن آنفلوآنزا برای دام و طیور استان اصفهان نداریم و واکسیناسیون به موقع انجام می شود. 

موحدی با اشاره به اینکه کمبود نهاده های دامی به انتقال بیماری بین انواع دام منجر می‌شود، خاطرنشان کرد: برخی از سرمایه گذاران بخش تولیدات فراورده‌های خام دام و طیور در زمان نبود نهاده‌ها برای جابه‌جایی مواد غذایی از دیگر مراکز نگهداری دام و طیور اقدام می‌کنند که موجب گسترش بیماری می‌شود.

وی با بیان اینکه جابه‌جایی نهاده ها از محل های آلوده موجب انتقال ویروس و گسترش آن در هر منطقه می‌شود، افزود: چالش کمبود نهاده‌های دامی فقط متوجه وزارت جهاد کشاورزی نیست بلکه دیگر نهادها مانند بانک مرکزی در تامین ارز برای خرید خوراک دام و طیور نقش دارند.

به گزارش ایرنا، بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان(H۵N۸)، ویروسی مشترک بین انسان و طیور است.

استان اصفهان بعنوان یکی یکی از قطب‌های تولیدات دامی کشور با ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بسته بندی و فرآورده‌های خام دامی دارای ظرفیت مناسب در این  بخش اقتصادی است.

برچسب‌ها دام و طيور اصفهان آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دام و طيور اصفهان آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دام و طيور اصفهان آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان آنفلوآنزای فوق حاد دام و طیور نهاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۷۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد

تیمی از محققان دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور میکروقطره‌هایی ایجاد کرده‌اند؛ این میکروقطره‌ها زمانی که تحت تابش نور لیزر قرار می‌گیرند، امکان شناسایی نشانگرهای زیستی پروتئین و ویروسی در آنها فراهم می‌شود. این روش را می‌توان برای تشخیص انواع بیماری‌های خاص به کار برد.

به گزارش ایسنا، این میکروقطرات، تقریباً یک سوم قطر یک رشته موی انسان بوده و می‌توانند به طور بالقوه در جریان خون حرکت کنند تا به تمام قسمت‌های بدن انسان برسند و ذراتی به نام اگزوزم را که توسط سلول‌ها ترشح می‌شوند، شناسایی کنند. اگزوزوم‌ها به عنوان نشانگرهای زیستی در شناسایی بیماری‌ها عمل می‌کنند.

چن یو چنگ، از دانشکده مهندسی برق و الکترونیک این دانشگاه که این تیم تحقیقاتی را به همراه دکتر فانگ گوئوچنگ رهبری می‌کرد، گفت: این میکروقطرات همچنین می‌توانند جایگزین دقیق‌تری برای درمان فوتودینامیک ارائه دهند که از داروی فعال شده با نور استفاده می‌کند.

نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در نشریه Nano Letters منتشر شده است.

این تیم تحقیقاتی از یک کریستال مایع برای ایجاد ریز قطرات استفاده کرد، سطح این قطرات با آنتی‌بادی‌های مختلف پوشانده شد. این آنتی‌بادی‌ها می‌توانند با پروتئین‌های مختلف که توسط ویروس‌ها تولید می‌شود، واکنش نشان دهند و آنها را به نشانگرهای بیماری تبدیل کنند.

این میکروقطره‌ها به عنوان نقطه کانونی برای نور لیزر عمل می‌کنند. هنگامی که لیزر وارد قطره می‌شود، انرژی و نور آن تقویت می‌شود؛ زیرا لیزر قبل از خروج از قطره به طور مکرر در داخل قطره پراش پیدا می‌کند. این پراش‌ها سیگنال قوی‌تر ایجاد می‌کند که از قطره ساطع می‌شود و منجر به شناسایی دقیق‌تر بیماری می‌شود.

هنگامی که یک میکروقطره با پروتئینی برخورد می‌کند که با یکی از آنتی‌بادی‌های متصل به آن واکنش نشان داده شده، طول موج نور منعکس شده از میکروقطره تغییر می‌کند که نشان دهنده وجود بیماری یا عفونت است.

محققان با اندازه‌گیری تغییر طول موج در حین خروج از  میکروقطره، از این فناوری در آزمایش‌ها برای تشخیص موفقیت‌آمیز اختلالات عصبی، بیماری‌های ژنتیکی و سلول‌های سرطانی استفاده کرده‌اند.

پروفسور چن گفت: استفاده از لیزر به ما امکان می‌دهد تغییرات بیولوژیکی ظریف را تقویت کنیم، زیرا آنها حتی در محیط‌های عمیق بافت عملکرد خوبی دارند. لیزرها انسجام و شدت قوی و نسبت سیگنال به نویز بالا دارند که همگی منجر به تشخیص دقیق‌تر می‌شوند. محققان معتقدند این میکروقطره‌ها کاربردهای بالقوه‌ای در غربالگری دارو دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • جوجه ریزی در واحد‌های پرورشی طیور فقط با اخذ مجوز بهداشتی از دامپزشکی امکانپذیراست
  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • پرسه سگ‌های ولگرد در شهر؛ ترحم، ترس، هاری
  • دستگیری 10 خرده فروش مواد مخدر در شهرستان فردوس
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند