Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@02:49:02 GMT

دو بندر تاثیرگذار در تجارت ایران

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۲۷۸۸۷

دو بندر تاثیرگذار در تجارت ایران

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، امروزه با وجود رشد قابل توجهی که در تکنولوژی و صنعت در کشورهای مختلف دیده می‌شود، هنوز هم هیچ کشوری به مرحله خودکفایی کامل نرسیده و اقتصاد کشورها به واردات و صادرات کالا و به عبارتی به داد و ستد با کشورهای مختلف وابسته است. این شبکه‌های اقتصادی سبب ایجاد پیوند محکمی بین کشورهای مختلف شده و تجارت بین المللی را به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صادرات و واردات کالا به خصوص در عصر تکنولوژی به عنوان موتور محرکه تجارت هر کشور و رشد اقتصاد آن شناخته می‌شود. تجارت ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست و چرخه اقتصادی آن به شدت به صادرات و واردات کالا بستگی دارد. صادرات و واردات به تناسب یکدیگر نقش مستقیمی در افزایش قدرت اقتصادی و به دنبال آن افزایش قدرت سیاسی کشور دارند. گمرک یکی از سازمان‌های دولتی است که با مرزبانی اقتصادی کشور نقش مهمی در تجارت ایران ایفا می‌کند.

ترخیص کالا از گمرک

از آنجا که گمرک نقش بسیار مهمی در تجارت ایران و سیاست‌های بازرگانی آن دارد، بهتر است قبل از معرفی بنادر مهم اقتصادی کشور به معرفی این سازمان دولتی و اهمیت ترخیص کالا بپردازیم. گمرک در واقع به عنوان یک رابط یا پل ارتباطی بین سیاست‌های مالی کشورهای مختلف شناخته می‌شود. با توجه به نقش گمرک در سیاست‌های اقتصادی و بازرگانی هر کشور، این سازمان قوانین خاص خود را دارد و حساسیت‌های بسیاری می‌طلبد. از آنجا که بسیاری از افراد نسبت به قوانین گمرک آشنایی ندارند، هنگام صادرات یا واردات کالا در برخورد با این سازمان دولتی دچار چالش و استرس می‌شوند، در صورتی که گمرک نیز یک ارگان مانند سایر ارگان‌های دولتی است که ترخیص کالا در آن به انجام فرآیندهای اداره‌ای خاصی نیاز دارد و تجار باید مجوزهای لازم را برای ترخیص کالا به گمرک ارائه دهند.

به طور کلی می‌توان گفت ترخیص کالا به معنای انجام کلیه اقداماتی است که شما برای آزاد کردن کالاهای وارداتی و صادراتی خود از گمرک انجام می‌دهید. اقدامات حمل و آزاد سازی کالا به طور معمول توسط صاحبان کالا و یا نماینده قانونی آنها انجام می‌شود.

تمام حساسیت‌ها و سخت‌گیری‌هایی که در ترخیص کالا از گمرک دیده می‌شود تنها به منظور جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق، مواد مخدر و کالاهای بی‌کیفیت و جلوگیری از آن به چرخه تولیدات داخلی، رعایت استانداردهای ملی، حفاظت جامعه در برابر مواد خطرناک و زیان‌آور، حفاظت‌های فرهنگی و در کل تجارت قانونی می‌باشد. روزانه میلیاردها دلار کالای مختلف از طریق گمرک بین کشورهای مختلف مبادله می‌شود و بیشتر حجم این مبادلات از طریق بنادر صورت می‌گیرد. تجارت ایران نیز به شدت به برخی از بنادر وابسته است. در ادامه دو بندر مهم در تأثیرگذار در سیاست‌های تجاری و بازرگانی ایران را معرفی می‌کنیم.

ترخیص کالا از گمرک بوشهر

بوشهر یکی از بنادر مهم تجارت ایران است. این شهر جنوبی سال‌های بسیار طولانی است که به عنوان یک بندر بزرگ و مهم، خدمات ترخیص کالا را ارائه می‌دهد. اهمیت بوشهر در ترخیص کالای گمرک موقعیت جغرافیایی فوق العاده آن است. به همین دلیل ترخیص کالا در این بندر در تمام طول سال ترافیک بالایی دارد. علاوه بر موقعیت جغرافیایی فاکتورهای بسیار دیگری نیز به ترخیص کالا از گمرک بوشهر مزایای بسیاری بخشیده است. یکی از دلایل مهم در افزایش رقابت بین تجار ایرانی برای ترخیص کالاهایشان از این شهر، ارائه خدمات بیست و چهار ساعته است. به عبارتی ترخیص کالا در گمرک این بندر ۲۴ ساعته انجام می‌شود. از طرفی گمرک بوشهر به بعضی از کالاها تخفیفات خاصی اختصاص داده است، هزینه‌های انبارداری و دپو کالا نسبتاً کم است، محموله‌ها به سرعت از طریق راه‌های مختلف هوایی، دریایی و حتی زمینی ترانزیت می‌شوند، تشریفات گمرکی پیچیده‌ای در ورود کالا به منطقه دیده نمی‌شود. مهمترین طرف‌های تجارتی ایران در گذشته کشورهای انگلیس و هند بودند که بیشترین مبادلات تجاری با آنها انجام می‌گرفت. اما اکنون گمرکات بوشهر با ۷۰ کشور دنیا ارتباط تجاری دارد که بیشترین واردات از کشورهای کره جنوبی، چین، امارات متحده عربی، هند، فیلیپین، سریلانکا انجام می‌شود

ترخیص کالا از گمرک هزینه‌های خاصی در بر دارد. این هزینه در گمرک بوشهر نیز با توجه به هزینه انبارداری، تعرفه آزمایشگاه، بارگیری، باربری، تخلیه، کارشناسی کالا، بدرقه کالا و غیره تعیین شده و هنگام ترخیص کالا از صاحب بار اخذ می‌گردد اما همواره این گمرک تخفیفات ویژه‌ای برای تجار ایرانی دارد. علاوه بر مزایای فوق العاده، قدمت گمرک بوشهر نشان می‌دهد که این بندر از زمان‌های بسیار دور در تجارت ایران مورد توجه بوده است. نزدیکی این بندر به مناطق اقتصادی مهم در حوزه خلیج فارس نیز بر اهمیت آن افزوده است.

ترخیص کالا از گمرک دوبی

تعداد معاملات بالای تجار ایرانی با بازرگانان دبی نشان دهنده مزایا و سود ترخیص کالا از گمرک دبی برای تجارت ایران می‌باشد. یکی از دلایل مهم در محبوبیت این بندر و نقش آن در رشد بازرگانی ایران، عدم وجود هر گونه مشکل در ترخیص کالا از گمرک دبی است. در کل سازمان گمرک کشور امارات، هیچ هزینه گمرکی از بازرگانان دریافت نمی‌کند اما به هر حال گمرک امارات مانند هر کشور دیگری قوانینی دارد که باید به درستی رعایت شود. از آنجایی که امارات هیچ هزینه‌ی گمرکی از تجار و شرکت‌های وارد کننده اخذ نمی‌کند، لذا همه ی کالاهایی که از این کشور صادر می‌شوند، با قیمت اصلی خود می‌باشد که همین موضوع سبب می‌شود تاجران و بازرگانان ایرانی جهت کاهش هزینه‌های ناشی از حمل و نقل و گمرکی، جهت خرید و وارد کردن کالا از کشور امارات به خصوص شهر دبی مبادرت ورزند.

از این‌رو می‌توان با اطمینان گفت که بندر دبی یکی از بنادر مهم در چرخه اقتصاد کشور ایران است. با وجود تمام مزایایی که این بندر گمرکی برای ایران دارد، تجار ایرانی باید به قوانین گمرکی دبی پایبند باشند. به عنوان مثال تجار ایرانی باید نسبت به امور مربوط به ترخیص کالا از جمله: پرداخت هزینه بالانس کالا، ترانزیت کالا به نهادهای گمرکی دیگر، هزینه حمل کالا به انبار بعد از ترخیص، تعهدات ارزی و اسناد تأمین ارز و غیره آگاه باشند. تمام کالاهایی که از دبی وارد می‌شود باید دارای مجوزهای استاندارد و ضروری از سازمان‌های مربوطه باشد.

شرکت طاها فیدار خلیج فارس بهترین گروه بازرگانی در ترخیص کالا از گمرک

برای اینکه بتوانید فرآیند ترخیص و آزادسازی کالا از گمرک را راحت‌تر و سریع‌تر انجام دهید، می‌توانید از خدمات مشاوره بازرگانی در این حوزه استفاده کنید. شرکت طاها فیدار خلیج فارس به عنوان برترین شرکت ترخیص کالا از گمرک، تجربه و سابقه فعالیت درخشانی در این حوزه داشته و تأثیر مثبتی در تجارت ایران دارد. شرکت طاها فیدار از کارشناسان و مشاوران کاربلد و با تجربه‌ای تشکیل شده که با ارائه خدمات مشاوره حرفه‌ای شما را در زمینه انجام تشریفات گمرکی یاری می‌رساند. این شرکت با بهرگیری از تیم کاردان خود در کمترین زمان ممکن و بهترین تعرفه تمام خدمات بازرگانی شما در گمرک را انجام می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق لینک زیر وارد سایت شرکت طاها فیدار خلیج فارس شوید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5408599

منبع: مهر

کلیدواژه: بندر بوشهر گمرک کسب و کار کسب و کار تبلیغات گروه صنعتی ایران خودرو اینترنت پرسرعت خرید آنلاین فضای کسب و کار تابلو سازی ساختمان سازی کسب و کارهای اینترنتی ایرانسل موبایل صنایع دستی عید نوروز انسیه خزعلی ترخیص کالا از گمرک تجارت ایران کشورهای مختلف ترخیص کالا تجار ایرانی گمرک بوشهر خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۷۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت میدانی رئیس قوه قضاییه در بازدید از بندر شهید رجایی

 

خبر بروز رسانی می شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای در دومین بازدید خود از این بندر گفت: وضعیت گمرک شهید رجایی نسبت به اسفند ۱۴۰۰ بسیار بهتر و مطلوب‌تر شده است، اما هنوز نواقص و ناهماهنگی‌هایی در این گمرک بین دستگاه‌های مسئول وجود دارد که باید هرچه سریعتر نسبت به رفع آنها اقدام شود.
وی در بازدید از بخش نگهداری بیش از ۹۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی که ترخیص نشده است، افزود: اگر علت اصلی عدم ثبت سفارش و عدم ترخیص کالا‌ها و اقلامی که پنج سال از تولید آنها می‌گذرد، حمایت از تولید داخل است، بنابراین متروکه اعلام کردن آنها و سپس به فروش رساندنشان در بازار نیز، نقض غرض است و در نهایت با این روش هم اثر خود را در بازار می‌گذارد.
رئیس دستگاه قضا گفت: این ماشین آلات از طریق ورود مستقیم به بازار یا از طریق فروش در قالب اموال تملیکی در بازار عرضه می‌شود.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: این ماشین‌آلات راهداری، طبق اعلام وزارت راه، در زمره نیاز راهسازی کشور است پس ضرورت دارد این مسئله را با هماهنگی بین‌دستگاهی رفع کنیم و چنانچه برداشت متفاوت از قانون وجود دارد، به یک اشتراک نظر در فهم از قانون برسیم و در صورت نقص قانون در این زمینه نیز، نسبت به اصلاح قانون اهتمام بورزیم.
وی گفت: با همکاری سایر قوا نسبت به اصلاح رویه‌ها اقداماتی را ترتیب دهیم تا شاهد معطل ماندن کالا‌هایی که نیاز کشور است و برای آنها ارز تخصیص داده شده، در گمرکات نباشیم.
رئیس قوه قضاییه افزود: بدون تردید با ایجاد سامانه واحد میان گمرکات، بنادر و سازمان اموال تملیکی و اتصال این سامانه به سامانه جامع تجارت از بسیاری از این نواقص و ناهماهنگی‌ها که سبب عدم ترخیص کالا‌ها می‌شود، جلوگیری به عمل می‌آید مسئولان امر، هر چه سریعتر نسبت به راه‌اندازی کامل و تکمیل چنین سامانه‌ای، تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: اینکه بخش حقوقی گمرک در سال ۱۴۰۰ یک نوع بخشنامه ناظر بر ثبت سفارش و ترخیص کالا‌ها صادر می‌کند و در سال ۱۴۰۲ بخشنامه دیگری را در این خصوص ابلاغ می‌کند که با بخشنامه پیشین متفاوت است، خودش از عواملی است که سبب معطلی کالا‌ها و متروک اعلام شدن آنها می‌شود در این زمینه بخش حقوقی گمرک باید به یک وحدت و انسجام رویه دست یابد.
وی افزود: من فعلاً در این بازدید به دنبال آن نیستم که ببینم کدام فرد یا دستگاه کوتاهی کرده است.
رئیس قوه قضاییه همچنین از مخازن اِشغال شده توسط ۴۴ هزار تن روغنِ غیر قابل مصرف بازدید کرد.

 

بیشتر بخوانید:بازدید رئیس قوه قضائیه از نمایشگاه دستاورد‌های نیروی دریایی سپاه در بندرعباس


رئیس دستگاه قضا خطاب به نماینده شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی، بعنوان وارد کننده محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی گفت: چرا باید چنین محموله‌ای که نیاز کشور است با تخصیص ارزِ قابل توجهی، وارد کشور شود و سه سال در کشاکش میان دستگاه‌های مسئول بماند و در آخر اعلام شود که این محموله روغن، قابلیت مصرف خوراکی را ندارد و حتی استفاده از آنها برای مصرف طیور نیز می‌تواند واجد آسیب باشد؟! آیا نمی‌شد دو وزارتخانه «جهاد کشاورزی» و «بهداشت» فرآیند آزمایش و نمونه‌برداری از این محموله را سریع‌تر انجام دهند که بالغ بر سه سال، انبار‌ها بواسطه این روغن‌ها که قابلیت مصرف ندارند، اِشغال نشوند؟
بازرسی که شما بعنوان واردکننده، در کشور مبدأ واردات این روغن‌ها تعیین کرده بودید، چرا در همان موعد بارگیری و فروش، غیر قابل مصرف بودن آنها را اعلام نکرد؟ / باید توجه شود که علاوه بر تخصیص ارز برای واردات و نگهداری چنین محموله‌هایی، حتی مرجوع کردن و امحای آنها نیز برای کشور و بیت‌المال هزینه‌زاست.
رئیس قوه قضاییه گفت: امروز هدف اصلی‌ام از این بازدید، آن است که با همکاری سایر دستگاه‌ها به یک تدبیر برسیم تا دیگر شاهد چنین امری نباشیم که محموله‌ای مورد نیاز کشور با صرف ارز ترجیحیِ قابل‌توجه، وارد کشور شود و بعد از سه سال که انبار‌ها را اِشغال کرده، تازه به این نتیجه برسیم که چنین محموله‌ای اصلاً از همان ابتدا که وارد شد هم غیرقابل مصرف بود!
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: تصویر امروز انبار‌های اموال تملیکی حقیقتا با گذشته قابل مقایسه نیست و با تلاش صورت گرفته امروز وضعیت خیلی خوب است.
وی گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد در دیگر انبار‌ها نیز وضعیت خوب است و مشکلات گذشته تا حد بسیاری حل شده است.

دیگر خبرها

  • نظارت میدانی رئیس قوه قضاییه در بازدید از بندر شهید رجایی
  • ترخیص همه نهاده‌های وارداتی از بندر امیرآباد
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • ارائه تسهیلات در مرزهای گمرکی/ روان سازی امور گمرکی زائران اربعین حسینی
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • صادرات بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان