Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک: مذاکرات در وین همچنان در جریان است و این روزها مذاکره کنندگان سرگرم تهیه متن نهایی مذاکرات هستند و رایزنی‌ها در این رابطه از یکشنبه گذشته که دیپلمات های ارشد گروه ۱+۴ و ایران برای نخستین بار در دور هشتم تشکیل جلسه داده‌اند شدت گرفته است.

ادعای وزیر خارجه انگلیس: مذاکرات در حال رسیدن به بن بست خطرناکی است ۱۴۰۰/۱۱/۰۵ - ۱۷:۱۹

به رغم اینکه دیپلمات های حاضر در مذاکرات وین از روند رو به جلو گفت و گوهای ایران و گروه ۱+۴ سخن می گویند، وزیر امور خارجه انگلیس امروز در حرفهایی غیرسازنده و متناقض با آنچه در روند مذاکرات می گذرد، مدعی شد که مذاکرات درحال نزدیک شدن به بن بستی خطرناک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری رویترز، وی خطاب به نمایندگان پارلمان انگلیس افزود: این مذاکرات، فوریت دار است و پیشرفت به اندازه کافی سریع نبوده است.

لیز تراس با بیان اینکه انگلیس به همکاری نزدیکی با متحدانش در زمینه این مذاکرات ادامه می دهد، در عین حال ادعا کرد: اما مذاکرات در حال رسیدن به بن بست خطرناکی است.

تراس بدون اشاره به خروج دولت وقت آمریکا در سال 2018 از برجام به عنوان عامل فروپاشی این توافق و نیز بدون اینکه حرفی از عمل نکردن طرف های اروپایی این توافق به تعهداتشان بزند، ادعا کرد: ایران باید اکنون انتخاب کند که آیا می خواهد به توافق دست یابد یا مسئول فروپاشی برجام (توافق هسته ای) باشد و اگر برجام فروپاشد، همه گزینه ها روی میز قرار می گیرد.

رایزنی روسیه و کویت در حاشیه مذاکرات وین ۱۴۰۰/۱۱/۰۵ - ۱۷:۱۸

میخائیل اولیانوف مذاکره کننده ارشد روسیه در گفت‌وگوهای وین با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: امروز با صادق معرفی نماینده دائم کویت (نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین) دیدار کردم و او را در جریان وضعیت مذاکرات وین درباره احیای برجام قرار دادم.

وی افزود: ما همچنین در مورد چشم انداز گفت‌وگوهای امنیتی منطقه ای در خلیج فارس گفت وگو کردیم.

اولیانوف پیشتر با نمایندگان هیات‌های سعودی و کره جنوبی هم دیدار و آن‌ها را در جریان آخرین وضعیت مذاکرات وین قرار داده بود. وی با این حال در گفت‌وگو با خبرنگاران تصریح کرد که این مذاکرات ارتباط مستقیمی با روند گفت‌وگوها ندارد.

اختلاف در تیم مذاکره کننده آمریکا و ترک وین از سوی چند عضو ۱۴۰۰/۱۱/۰۵ - ۱۷:۱۲

نشریه «وال‌استریت ژورنال» بامداد سه‌شنبه خبر داد که دو عضو دیگر تیم مذاکره‌کننده آمریکایی به دلیل اختلاف نظر با مواضع «رابرت مالی» سرپرست این تیم در قبال ایران، مذاکرات وین را ترک کرده و به واشنگتن بازگشتند.

وال‌استریت ژورنال به نقل از افراد مطلع از روند مذاکرات وین نوشت: «با رسیدن گفتگوهای احیای برجام با ایران به مرحله حساس، در تیم مذاکره‌کننده آمریکا بر سر سخت‌گیری با تهران و زمان خروج از مذاکرات، اختلاف‌هایی پدید آمده است».

بر اساس این گزارش، برخی از اعضای تیم آمریکا پس از اصرار به رویکرد سخت‌گیرانه‌تر در مذاکرات رفع تحریم‌های ایران، تیم را ترک کردند یا از مذاکرات کنار کشیدند.

در ادامه این خبر آمده است: «همانطور که شبکه ان‌بی‌سی گزارش داد، ریچارد نفیو یکی از ۳ نفری بود که ما گزارش دادیم به دلیل اختلافات در مورد نحوه اجرای گفتگوها، چند روز پیش از مذاکرات عقب نشینی کرد، اگرچه یکی از مقامات ارشد وزارت امور خارجه می‌گوید فقط ۲ نفر اما ما می‌دانیم که آقای نفیو از اوایل دسامبر در وین نبوده است».

وال‌استریت ژورنال نوشت به اطلاعاتی دست یافته که نشان می‌دهد اختلافات در تیم آمریکا در رابطه با طیفی از مسائل از جمله اینکه «آیا مذاکرات را در اوایل دسامبر پس از بازگشت تیم جدید ایران به وین و عقب نشینی از امتیازات قبلی ایران قطع کنیم یا خیر و همچنین اینکه چقدر در اجرای تحریم‌ها سخت می‌توان عمل کرد» به‌وجود آمده است.

این نشریه همچنین تصریح کرد: «[آمریکایی‌ها] در مورد اینکه آیا سال گذشته برای محکوم کردن ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فشار بیاورند یا نه و در مورد اینکه بازگرداندن زمان گریز ۱۲ ماهه واقعاً چه زمانی ممکن است، اختلافاتی داشته‌اند».

این رسانه آمریکایی با تاکید بر اینکه باید توجه داشت که اینها تمام اختلافات درون تیم مالی نبودند، توضیح داد: «[این اختلافات] شکاف بزرگی را در تیم آمریکا ایجاد کرده است. برخی از تصمیمات سیاستی که افرادی از آن خشنود نبودند پس از بحث و گفتگو در سطوح عالی دولت اتخاذ شد».

مذاکره کننده ارشد روسیه می‌گوید که طرف‌ها مشغول تدوین بخش مهمی از متن پایانی مذاکرات هستند. او پس از پایان دومین نشست گروه ۱+۴ و ایران در توئیتی نوشت که هنوز برخی از مسائل باقی مانده در بخش مهم متن پایانی باقی مانده است.

متن پایانی که از آن به عنوان تصمیم (Decision) یاد می‌شود دارای سه ضمیمه در حوزه رفع تحریم ها، تعهدات هسته‌ای و نحوه پیاده سازی اقدامات طرفین است. شنیده‌ها حاکیست که در حوزه تحریم‌ها و راستی آزمایی پیشرفت های بیشتری نسبت به تضامین حاصل شده است؛ اما هنوز موضوعات مهمی در این زمینه باقی مانده و باید تصمیمات اساسی اتخاذ شود.

اخیرا رابرت مالی سرپرست هیات آمریکایی حاضر در وین در مصاحبه ای با رویترز، با تعیین یک پیش شرط غیرمرتبط با روند گفت و گوها، از یکی دیگر از رفتارهای غیرسازنده واشنگتن درمسیر گفت وگوها پرده برداشت.

او درتازه ترین موضع گیری واشنگتن درقبال مذاکرات وین، با گره زدن موضوع مذاکرات به مسائل غیرمرتبط، ادعا کرده است که شکل گیری توافق در این گفت و گوها بدون آزادی زندانیان آمریکایی در ایران بعید خواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که هیچ پیش شرطی را در مذاکرات نمی‌پذیرد و گفت‌وگوها در مسیر مشخص و با دستور کار دقیق پیش می‌رود.

واشنگتن تعیین پیش شرط برای بازگشت به برجام را رد کرد

همزمان با ادامه مذاکرات در وین به منظور برداشتن تحریم‌های غیرقانونی ایران، اظهارنظرهای مقام‌های ارشد آمریکایی درباره این مذاکرات و برخی دیگر از موضوعات مرتبط با ایران ادامه دارد.

به گزارش وبسایت وزارت خارجه آمریکا، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری عصر روز دوشنبه (به وقت واشنگتن) به سوالات خبرنگاران درباره مذاکرات وین و اظهارات اخیر رابرت مالی نماینده ویژه واشنگتن در امور ایران در خصوص لزوم آزاید زندانیان آمریکایی در ایران پاسخ داد.

یک خبرنگار حاضر در نشست خبری روز دوشنبه از ند پرایس سخنگوی این وزارتخانه سوال کرد: «وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه گفت که (مقام‌های ایران) اگر احساس کنند می‌توانند با ضمانت‌ها به توافق خوبی برسند، آماده‌اند مذاکره مستقیم با آمریکا را بررسی کنند. آیا ارتباطی در این مورد صورت گرفته است؟ و آیا شماها (مقام‌های دولت آمریکا) به گفت‌و‌گوی مستقیم با آنها فکر می‌کنید؟»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال گفت: «ما آماده ملاقات مستقیم هستیم. ما همواره این موضع را داشته‌ایم که تعامل مستقیم با ایران در مورد مذاکرات برجام و سایر موضوعات بسیار مفیدتر خواهد بود».

ند پرایس ادامه داد: «این به فرمت‌های دوجانبه و همچنین چندجانبه گسترش می‌یابد. نشست مستقیم ارتباط موثرتری را ممکن می‌سازد، که برای دستیابی سریع به تفاهم در مورد بازگشت متقابل به پایبندی به برجام، ضروری است».

وی مدعی شد: «با توجه به سرعت پیشرفت‌های هسته‌ای ایران، زمان برای اینکه مزایای منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای ناشی از برجام محقق شود، به سرعت در حال از دست رفتن است...در نتیجه ما به طور مداوم بسیار شفاف گفته‌ایم که توانایی تعامل مستقیم (بین آمریکا و ایران) به این اهداف کمک می‌کند».

خبرنگار حاضر در نشست سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از ند پرایس سوال کرد: « با توجه به موضع کنونی شما و صحبت‌های آنها، آیا باید انتظار داشته باشیم که به زودی این (گفت‌و‌گوی مستقیم) اتفاق بیفتد؟ آیا دلیلی وجود دارد که این اتفاق به زودی رخ دهد؟ آیا به طور غیرمستقیم ارتباطی مبنی بر تحقق این امر صورت گرفته است؟»

پرایس در جواب گفت: «باید از مقام‌ها در تهران بپرسید. این اولین بار نیست که به این نکته اشاره می‌کنیم. ما این نکته را تا کنون به طور مداوم بیان کرده‌ایم. ایرانی‌ها بر فرمت غیرمستقیم در وین اصرار دارند. ما مدت‌هاست که به این واقعیت توجه کرده‌ایم که گفت‌و‌گوهای غیرمستقیم به‌ویژه در مورد موضوعی با این پیچیدگی و اهمیت، مانع است. بنابراین موضع ما روشن بوده است. من (در پاسخ به سوالی که کردید) شما را به مقام‌های ایران ارجاع می‌دهم».

در ادامه این نشست، یک خبرنگار درباره اظهارات روز گذشته «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با موضوع لزوم ازادی «زندانیان آمریکایی و دو تابعیتی» در ایران سوال کرد.

خبرنگار گفت: «فرستاده ویژه (رابرت) مالی گفت که تصور اینکه آمریکا با ایران به توافق برسد، سخت است مگر اینکه گروگان‌های آمریکایی آزاد شوند. چرا دولت حاضر نیست به طور صریح بگوید که تا زمانی که شهروندان آمریکایی آزاد نشوند، به برجام نمی‌پیوندند؟»

ند پرایس در جواب گفت: «خوب، چیزی که فرستاده ویژه گفت این است که "تصور بازگشت به توافق هسته‌ای برای ما بسیار سخت است در حالی که چهار آمریکایی بی‌گناه در گروگان ایران هستند". این نکته‌ای است که او قبلاً بارها به آن اشاره کرده است، پس این قبلا بوده و اصلا نباید خبر (جدیدی) باشد. همچنین می‌توانم به شما بگویم که این حرف برای ایرانی‌ها هم خبری (خبر جدیدی) نیست. این موضع را قبلاً هم غیر مستقیم از ما شنیده‌اند».

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: «البته فرستاده ویژه (رابرت مالی) همچنین به این نکته اشاره کرد که این موضوعات در مسیرهای جداگانه‌ای عمل می‌کنند، و آنها در مسیرهای جداگانه عمل می‌کنند به یک دلیل بسیار ساده: در بهترین حالت، بازگشت متقابل به پایبندی به برجام یک گزاره نامشخص است».

وی افزود: «ما می‌خواهیم ببینیم این آمریکایی‌هایی که سال‌ها بر خلاف میل خود و به دور از خانواده‌هایشان بازداشت شده‌اند، هر چه زودتر (به آمریکا) بازگردند. گره زدن سرنوشت آنها به گزاره‌ای که قبلاً گفتم در بهترین حالت نامشخص است، به اهداف ما خدمت نمی‌کند، منافع آنها را تامین نمی‌کند. بنابراین به همین دلیل است که اینها به تعاملات ما معنا و رنگ می‌دهد اما اینها در مسیرهای جداگانه‌ای عمل می‌کنند».

خبرنگار حاضر در نشست سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بعد از این اظهارات ند پرایس خطاب به او درباره سخنان رابرت مالی گفت: «اما ند! نوعی که شما دارید حرف می‌زنید، خیلی بیشتر شبیه به یک پیش شرط است؟»

ند پرایس در جواب گفت: «یک بار دیگر باید بگویم، این صدق (اظهارات مالی درباره زندانیان آمریکایی در ایران، پیش شرط نبوده است) نمی‌کند. هر گونه ارتباط مستقیم یا صریح دقیقاً به این دلیل وجود دارد که بازگشت متقابل به پایبندی به برجام در بهترین حالت یک پیشنهاد نامشخص است. ما می‌خواهیم بازگشت این آمریکایی‌ها یک پیشنهاد مشخص باشد و بنابراین این مسائل را جدا از هم نگه می‌داریم».

در حالی که پیشرفت مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین به انجام اقدامات عملی از سوی آمریکا وابسته است، «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید نیز شامگاه دوشنبه در کنفرانس خبری خود گفت که واشنگتن آماده مذاکرات مستقیم و فوری با ایران برای پیشبرد مذاکرات هسته‌ای است.

این اظهارات در واکنش به سخنان عصر روز دوشنبه (دیروز) «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مراسم اختتامیه همایش ملی ایران و همسایگان در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه بیان شده است.

وزیر امور خارجه ایران در این نشست گفت: «طرف آمریکایی از طرق مختلف پیام‌هایی را ارسال می‌کند که خواهان سطحی از مذاکره مستقیم با ایران است. مذاکرات ما با ۱+۴ است و مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا از طریق NonPaper و از طریق مورا و یکی دو کشور عضو برجام در وین است. گفت‌وگوهایی که بعضا در برخی از کانال‌های مجازی منتشر می‌شود که ایرانی‌ها در حال مذاکره مستقیم با آمریکایی‌ها هستند به هیچ وجه صحت ندارد، ولی در عین حال اگر در روند مذاکرات به مرحله‌ای برسیم که رسیدن به یک توافق خوب با تضمین بالا لازمه‌اش این باشد که سطحی از گفت‌وگو را با آمریکا داشته باشیم، آن را نادیده نخواهیم گرفت».

تحلیلگران مسائل سیاست خارحی و روابط بین‌الملل، معتقدند که مقام‌های دولت جو بایدن با ارائه پیشنهاد برای گفت‌وگوی مستقیم، از یک سو به دنبال انداختن توپ در زمین ایران بوده و از طرف دیگر قصد دارند از این پیشنهاد به عنوان حربه‌ای برای شانه خالی کردن از مسئولیت‌های دولت آمریکا برای بازگشت به توافق برجام استفاده کنند؛ توافقی که واشنگتن به صورت غیر قانونی و یکجانبه در تاریخ هجدهم اردیبهشت سال ۱۳۹۸ از آن خارج شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه اومیکرون مذاکرات هسته ای مذاکرات وین ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین مذاکرات وین سیل جنگ یمن بودجه 1401 روابط ایران و روسیه اومیکرون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تیم مذاکره کننده آمریکا زندانیان آمریکایی وزیر امور خارجه آمریکایی ها مذاکرات وین روز دوشنبه رابرت مالی ند پرایس تحریم ها پیش شرط هسته ای مقام ها یک پیش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۹۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در حالی امروز وارد چین شد که مسائل حل نشده همچنان روابط بین واشنگتن و پکن را تهدید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در حالی امروز وارد چین شد که روابط بین دو کشور اندکی بهبود یافته اما همچنان مسائل حل نشده فی مابین، ثبات در روابط بین این دو قدرت جهانی را تهدید می کند.

براساس این گزارش، وزیر امور خارجه آمریکا در سفر به چین ابتدا وارد شانگهای شد تا با مقامات و مسئولان تجاری این کشور دیدار کرده و سپس برای دیدار با وانگ یی همتای چینی خود در روز جمعه و دیدار احتمالی با شی جین پینگ رئیس جمهور چین، راهی پکن خواهد شد.

سفر امروز بلینکن به چین، در کنار گفتگوهای گروه های کاری در مورد موضوعاتی از جمله تجارت جهانی و ارتباطات نظامی، آخرین تماس در سطح عالی بین دو کشور است. اما واشنگتن و پکن پیشرفت اندکی در زمینه محدود کردن منابع مواد شیمیایی چین در تولید فنتانیل، موضوع استقلال تایوان داشته اند و تنش های بین دو کشور بر سر حمایت چین از روسیه در جنگ علیه اوکراین همچنان به قوت خود باقیست.

براساس این گزارش، در حالی که پیشرفت چشمگیر در جریان این بازدید غیرمحتمل است اما هر دو کشور خواستار خطوط باز ارتباطی برای پرهیز از سناریوهای ناخوشایند هستند.

در این گزارش آمده است بلینکن در این سفر، چین را برای توقف تامین تسلیحاتی روسیه در جنگ با اوکراین، تحت فشار قرار می دهد.

در همین حال چند روز پیش یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا بدون ذکر جزئیات بیشتر اظهار کرد واشنگتن برای برداشتن گام هایی علیه شرکت های چینی که به اعتقاد آنها امنیت آمریکا و اروپا را تهدید می کنند، آماده است.

همچنین در دولت آمریکا بحث های مقدماتی درمورد تحریم بانک های چینی به دلیل حمایت این کشور از روسیه در جنگ علیه اوکراین، صورت گرفته اما مقامات به رویترز گفتند که دولت هنوز برای انجام این کار طرحی ندارد.

این در حالی است که واشنگتن تاکنون برخی تحریم های بانک های اصلی چین را به دلیل تاثیراتی که ممکن است بر اقتصاد جهانی و روابط بین دو کشور داشته باشد، متوقف کرده است.

همچنین یک مقام وزارت امور خارجه چین در گفتگو با خبرگزاری شینهوا اظهار کرد از زمان دیدار بایدن با شی جین پینگ در نوامبر سال گذشته در سان فرانسیسکو، ارتباطات بین دو کشور نشان دهنده روند توقف کاهش ارتباطات و تثبیت آن است.  

براساس این گزارش، سفر بلینکن به پکن در حالی صورت می گیرد که کنگره و سنای آمریکا در هفته جاری لایحه کمک 8 میلیارد دلاری به تایوان را تصویب کرد. جو بایدن نیز اعلام کرده که امروز این لایحه را امضا خواهد کرد ا روند اجرایی شدن آن آغاز شود. هدف از اختصاص این بودجه به تایوان، کمک به این کشور در مقابله با اقدامات چین در منطقه است.

از سویی دیگر این سفر در حالی انجام می شود که لایحه ممنوعیت یا واگذاری شبکه اجتماعی تیک تاک نیز به تصویب قانون گذاران و سناتورهای آمریکایی رسید. بر این اساس، سنای آمریکا به اتفاق آرا با 79 رای موافق در برابر 18 رای مخالف، به ممنوعیت فعالیت شبکه اجتماعی تیک تاک در خاک آمریکا در صورتی که مالک چینی آن از واگذاری این شبکه طی 9 ماه تا یک سال آینده خودداری کند، رای داد.

استفاده از شبکه اجتماعی تیک تاک باعث نگرانی زیادی در بین قانونگذاران آمریکایی شده و بیم آن می رود که شرکت چینی بایت دنس که مالک تیک تاک است، به اطلاعات میلیون ها کاربر آمریکایی دسترسی داشته باشد.

درگیری بین شرکت تیک‌تاک و دولت آمریکا به یک زمینه بین‌المللی گسترده تبدیل شده است. این درگیری، به دلیل موارد مختلف از جمله حفظ حریم خصوصی، امنیت ملی و رقابت اقتصادی به وجود آمده است.

علاوه بر این، انجام این سفر در حالی است کمتر از یک ماه پیش لای چینگ ته رئیس جمهور جدید و قانونی تایوان کار خود را آغاز کرد. او نیز مانند رئیس جمهور قبلی مخالف اتحاد با چین و ادعای این کشور بر حاکمیت بر تایوان است. این موضوع نیز یکی از موضوعات بحث برانگیز و چالشی در روابط فی مابین پکن و واشنگتن است. واشنگتن ضمن آنکه بر اصل چین واحد تاکید دارد اما همچنان حامی کلیدی تایپه باقی مانده و همواره از این کشور در برابر چین حمایت می کند.

همچنین انتظار می رود بلینکن در این سفر در مورد موضوعات حقوق بشری از جمله رفتار دولت پکن با مسلمانان این کشور در منطقه شین جیانگ گفتگو کند.

در همین حال چند روز پیش تنها ساعاتی پس از گفتگوی وزاری دفاع آمریکا و چین،  یک فروند هواپیمای گشت دریایی آمریکا بر فراز تنگه تایوان به پرواز درآمد.

دولت چین نیز در واکنش به پرواز این هواپیما بر فراز تنگه تایوان، بلافاصله چند فروند جت جنگی خود را برای تعقیب و رهگیری و اعلام هشدار علیه این هواپیما، بر فراز تنگه به پرواز در آورد.

تایوان از سال 1949 توسط دولت محلی اداره می‌شود، از آن زمان تایوان پرچم و برخی دیگر نشانه‌های جمهوری خلق چین را که در سرزمین اصلی چین وجود داشت، تا پیش از به قدرت رسیدن حزب کمونیست در چین حفظ کرده بود. پکن همواره این جزیره را به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از سرزمین مادری چین می‌داند و این موضع مورد حمایت بسیاری از کشورها از جمله روسیه است.

چین همواره ادعا می‌کند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیات‌های نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

در همین حال پکن بارها از واشنگتن به عنوان بزرگترین تامین کننده تسلیحاتی تایوان خواسته تا به منظور کاهش تنش های فیمابین، از فروش و ارسال سلاح به این جزیره خودداری کند.

مقایسه هزینه‌های نظامی آمریکا، چین و روسیهپرواز هواپیمای آمریکایی بر فراز تنگه تایوان و واکنش سریع چین

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم