Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی خود با مردم تاکید کرد که ما مذاکرات را پیش می‌بریم اما همه‌چیزمان مذاکره نیست؛ در خنثی‌سازی تحریم‌ها یکی از راه‌های ما ارتباط با روسیه است.

توضیحات رئیس جمهوری در مورد سفر به روسییه

رئیسی در پاسخ به این سوال که  «سفر به روسیه مهمترین سفر از آغاز دولت سیزدهم تاکنون بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منتقدان دولت این گسترش روابط با چین و روسیه را ناقض شعار قدیمی نه شرقی نه غربی می‌دانند. نظرتان چیست؟»
ما در سیاست بین‌المللی در جمهوری اسلامی فعالیت و تلاش بسیاری داشتیم و داریم، لکن در همه حوزه‌ها این سیاست به‌طور متوازن نبوده است. در حوزه تجاری و اقتصادی فعالیت نداشته‌ایم و نوعی عقب‌ماندگی داریم. تاکنون آنچه عمل شده متوازن نبوده است. ما باید سیاست متوازن داشته باشیم. چرا به همسایگان توجه نکردیم؟ کمبودها و کاستی‌ها دارد جبران می‌شود.

روابط تجاری ما با روسیه ۳میلیارد دلار است که می‌تواند به ۱۰میلیارد دلار برسد. کالاهای استراتژیکی در روسیه وجود دارد که می‌تواند به ایران وارد شود و محصولات کشاورزی ایران به روسیه صادر شود. در بحث ترانزیت، حمل‌ونقل، انرژی، صنعت و هوافضا می‌توانیم همکاری مشترک انجام دهیم و ظرفیت‌هایش موجود است. ما مزیت‌هایی در کشور داریم که مورد نیاز روسیه است.

وی در پاسخ به اینکه «تعریف‌تان از سیاست متوازن چیست؟» افزود: ما در حوزه‌های مختلف فعالیم. ما مذاکرات را به همه چیز اتصال نمی‌دهیم. همه چیز ما مذاکرات نیست. ما در ۲حوزه فعالیت می‌کنند. اول خنثی کردن تحریم‌هاست که با فعال کردن ظرفیت همسایگان ما پیش می‌رود. ما نمی‌توانیم با روسیه به ‌عنوان یک کشور توانمند در حوزه‌های مختلف ارتباط نداشته باشیم. ما با همه کشورهایی که بخواهند، تعامل خواهیم داشت.

رئیس جمهوری در پاسخ به حواشی  دیدار خود با پوتین هم گفت: اینکه محصول سفر لبخند باشد چنین نیست. اینکه سفر بخواهد لبخند باشد اتفاقی نمی‌افتد. نتیجه آن باید در صنعت و منافع مردم آشکار باشد.  آنچه در دیدار ۳ساعته مطرح  شد، مسائل دوجانبه، منطقه‌ای با محوریت منافع ملی ایران بود. بعد از دیدار من آقای لاوروف به آقای امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه گفته بودند که آقای پوتین به وزرا ماموریت داده بودند تصمیماتی که با رئیس جمهوری ایران گرفته بودند باید سریعا عملیاتی شود.
 

واکنش به امکان مذاکره با آمریکا

رئیسی در ادامه این گفت وگو به مذاکرات وین و  زمزمه‌هایی که درخصوص مذاکره مستقیم با آمریکا مطرح می‌شود اشاره و تاکید کرد:این درخواست مدت‌هاست دارد مطرح می‌شود.

برخی کشورها پیام می‌دهند که آمریکا مستقیم می‌خواهد مذاکره کند. تا الآن مذاکره مستقیم صورت نگرفته ولی الآن اعلام می‌کنیم درصورتی که طرف مقابل بخواهند تحریم ظالمانه را برطرف کنند جای مذاکره وجود دارد.
 

کد خبر 652733 برچسب‌ها ایران و آمریکا مذاکرات وین هسته‌ای - مذاکرات ایران و روسیه سید ابراهیم رئیسی تلویزیون - صدا و سیما

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا مذاکرات وین هسته ای مذاکرات ایران و روسیه سید ابراهیم رئیسی تلویزیون صدا و سیما رئیس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۱۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین واکنش یحیی السنوار به پیشنهاد مطرح شده در قاهره برای توافق

به گزارش همشهری‌آنلاین، رسانه‌ها امروز یکشنبه درباره نتایج دور مذاکرات روز گذشته در قاهره درخصوص دستیابی به توافق آتش‌بس و تبادل اسرا در غزه گزارش دادند: هنوز توافقی حاصل نشده است. شبکه خبری سی‌بی‌اس آمریکا به نقل از یک مقام ارشد حماس گزارش داد مذاکراتی که در قاهره از طریق میانجی‌گران مصری در حال انجام بود، روز شنبه بدون نتیجه پایان یافت و دور جدید آن امروز یکشنبه برگزار می‌شود. در آخرین جزئیات مربوط به مذاکرات قاهره برای تبادل اسیران و آتش‌بس در غزه رسانه‌های مصری تاکید کردند پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات بر سر آتش‌بس و توافق تبادل اسیران در نوار غزه حاصل شده است.

منابع صهیونیستی روز شنبه جزئیاتی از توافق تبادل اسرا که به جنبش حماس پیشنهاد شد را منتشر کردند. روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت اعلام کرد که پیش‌نویس توافق پیشنهاد شده به جنبش حماس دارای سه مرحله در عرض ۱۲۴ روز بوده و بخشی از آن شامل آزادی ۲۰ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد در مقابل هر نظامی زن اسرائیلی است.

در همین راستا روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نیز گزارش کرد: میانجی‌گران عرب گفتند «یحیی سنوار»، رهبر جنبش حماس در غزه به توافق اخیر پیشنهاد شده در قاهره واکنش نشان داده و از طریق نمایندگانش این پیام را فرستاده که توافق فعلی نزدیک‌ترین توافق پیشنهادی به خواسته‌های حماس محسوب می‌شود اما برخی پیش‌شرطهای دیگر را مطرح کرده است.

وال استریت ژورنال تاکید کرد که مذاکرات اخیر بر سر توافق آتش‌بس احتمالی و آزادی اسرای صهیونیست وارد مرحله حساسی شده است.

این روزنامه آمریکایی در این مطلب با اشاره به این که رژیم صهیونیستی اصرار بر حمله به شهر رفح داشته، چنین عملیاتی را پر ریسک‌ترین عملیات برای این رژیم خوانده و نوشته است، ارتش این رژیم در این عملیات در صورت به بار آوردن یک تخریب و کشتار گسترده دیگر باعث شعله‌ور شدن هر چه بیشتر خشم بین‌المللی، به خطر انداختن هر چه بیشتر روابط مهمش با آمریکا و کشته شدن تعداد دیگری از اسرای صهیونیستی که گمان برده می‌شود در آن شهر باشند و به خطر انداختن جان سربازان خودش خواهد شد.

به نوشته این نشریه آمریکایی، «تامیر هیمن»، مدیر اجرایی انستیتوی مطالعات امنیتی تل آویو هشدار داد که تبعات مخرب هر گونه عملیات در رفح برای رژیم صهیونیستی بیشتر از مزایای آن خواهد بود.

وال استریت ژورنال تصریح کرد، در مذاکرات اخیر بر سر جزئیات زیادی توافق حاصل شده و نقطه اختلاف اصلی بر سر مساله برقراری آتش‌بس دائمی در مواجهه با تاکید صهیونیست‌ها بر قائل شدن حق ادعایی برای خود برای دست زدن به حمله از جمله در شهر رفح است.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تاکید دارد که تغییری در اهداف جنگ ایجاد نشده است و این رژیم حل و فصلی را درباره رفح نمی‌پذیرد. او همچنین مدعی شده که این حمله «با یا بدون توافق» انجام می‌شود.

همچنین تبعات سیاسی چنین حمله‌ای برای تل‌آویو در سطح بین‌المللی به شدت افزایش یافته و به دنبال گسترش موج اعتراضات در همبستگی با فلسطین در نقاط مختلف جهان این رژیم هر چه بیشتر منزوی می‌شود.

دولت آمریکا به اسرائیل هشدار داده بدون داشتن آنچه «طرح واقع‌بینانه برای خارج کردن غیرنظامیان از حوزه آسیب» خوانده به رفح حمله نکند و «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا گفته که واشنگتن هنوز چنین طرحی را مشاهده نکرده و تل‌آویو را تحت فشار گذاشته که این حمله را اجرا نکند.

به نوشته نشریه آمریکایی، دولت بایدن تلاش داشته تبعاتی را متوجه روابطش با رژیم صهیونیستی همچون قطع کمک‌های نظامی یا وتو کردن‌ها به ضرر این رژیم در سازمان ملل، نکند اما در صورت اجرای عملیات صهیونیست‌ها در رفح بدون کسب تایید از واشنگتن، این دولت مجبور به برخورد خواهد شد. همچنین چنین حمله‌ای روابط رژیم صهیونیستی با مصر و به اصطلاح فرآیند «عادی سازی روابط» این رژیم با عربستان سعودی را به خطر خواهد انداخت.

به نوشته وال استریت ژورنال، برخی تحلیلگران همچون «یاکوو آمیدرور»، مشاور امنیتی سابق کابینه تل آویو و عضو انستیتوی یهودی برای امنیت ملی آمریکا در واشنگتن معتقدند که «اسرائیل هر چه بیشتر برای ورود به رفح انتظار بکشد حماس آماده‌تر و قوی تر خواهد شد.»

به گفته این تحلیلگران حتی بهترین سناریوی حمله به رفح برای رژیم صهیونیستی تبعاتی ناگوار و شدید را در پی خواهد داشت.

کد خبر 849432 منبع: ایسنا برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه فلسطین فلسطین - حماس

دیگر خبرها

  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • واکنش ابراهیم رئیسی به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • نخستین واکنش یحیی السنوار به پیشنهاد مطرح شده در قاهره برای توافق
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • دیدار وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و اندونزی
  • واکنش معاون رئیسی به پذیرش دانشگاهیان آمریکایی
  • تماس تلفنی پوتین و امامعلی رحمان
  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است