بارقه امید بازار سرمایه با رشد ۵۵ درصدی معاملات خُرد
تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۳۲۰۲۰
در روزهایی که بازار سهام قرمز است، افزایش معاملات خرد میتواند سهامداران را به روزهای آینده بورس امیدوار نگه دارد. بازار سرمایه هفتهای نزولی را پشت سر گذاشته است. نزدیک شدن شاخص کل بورس به کانال ۱.۱ میلیون واحدی زنگ خطر را برای دولت و سازمان بورس به صدا درآورده است.
به عبارت دیگر، بازار سهام تحت تاثیر شاخص سازهای بورس در روزهای سرخ رنگ به سر میبرد، افت قیمت نمادهای بزرگ بورسی به دلیل کاهش تولید و یا تعطیلی کارخانههای پتروشیمی و فولاد و سیمان به دلیل کمبود گاز به دلیل بالارفتن مصرف خانگی، از جمله دلایل اصلی این کاهش قیمت این سهم ها بوده است.
از طرف دیگر، باید افزایش مالیات ستانی از محصولات صادراتی خام و نیمه خام پتروشیمیها را نیز از عوامل اصلی وضعیت نزولی بورس و تشکیل شدن صفهای عریض و طویل فروش را نیز از جمله دلایل این رخداد در تالار شیشه ای دانست.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، در این هفته، نمادهای پتروشیمی و پالایشی بازار سهام ریزش قیمت داشتند، انتشار اخبار اخذ مالیات بر صادرات از محصولاتی مانند قیر، متانول، اوره و پلی اتیلن در روز یکشنبه سبب شد سهامداران بزرگ در دو روز گذشته سهمهای خود را بفروشند. به نظر می رسد سهامداران بزرگ حقوقی و حقیقی بزرگ اقدام به عرضه سهام کرده باشند.
افت قیمت دلار در این هفته نیز یکی دیگر از عوامل موثر در سقوط بازار سرمایه بوده است. اصلاح سیاست حذف ارز ترجیحی نیز یکی دیگر از مواردی است که به دلیل نامشخص بودن تصمیم دولت و مجلس در روزهای گذشته ریزش بازار سهام را تشدید کرده است.
افزایش مازاد عرضه در بورس
بررسی معاملات روز دوشنبه نشان می دهد، بازار با مازاد عرضه ۴۰۱ میلیارد تومانی بسته شده که بیشترین رقم در ۴ ماه اخیر است.
در معاملات امروز، بعد از «نمادهای پتروشیمی»، گروههای «فراوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای»، «محصولات شیمیایی»، «سیمان، گچ و آهک»، «استخراج کانههای فلزی»، «خودرو و ساخت قطعات» و «بیمهها و صندوقهای بازنشستگی» افت قیمت داشتند.
میانگین خرید هر کد حقیقی در بازار امروز ۱۲.۵ میلیون تومان و میانگین فروش هر کد حقیقی نیز ۲۵.۸ میلیون تومان بود.
افت شدید شاخص کل بازار سهام
معاملات امروز بازار سرمایه، با افت ۲۶ هزار و ۶۵۹ واحدی شاخص کل بورس همراه شد تا بازدهی منفی ۲.۱۶ درصدی را به ثبت برساند. شاخص کل هم اکنون نزدیک کانال ۱.۱ میلیون واحدی قرار گرفته و به عدد یک میلیون و ۲۰۸ هزار و ۴۸ واحدی رسیده است.
شاخص کل هموزن نیز در معاملات روز سه شنبه با کاهش ۶ هزار و ۹۰۸ واحدی به عدد ۳۱۷ هزار و ۶۶ واحدی رسید. بازدهی شاخص کل هموزن نیز بازدهی منفی ۲.۱۳ درصدی را به ثبت رسانده است. همچنین شاخص کل فرابورس، ۲۸۹ واحد پائین آمد و در سطح ۱۶ هزار و ۹۵۴ واحد قرار گرفت.
رشد خروج سرمایه حقیقی ها از بورس
بیست و چهار روز از خروج پول از بازار سرمایه و تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار میگذرد. میزان خروج پول از بازار سرمایه به هزار و ۱۲۷ میلیارد تومان رسید که نسبت به روز گذشته رشد ۱۷۰ درصدی داشته است. این رقم، بیشترین خروج پول حقیقی در ۴ ماه گذشته بوده است.
در پایان معاملات امروز سهام فولاد (شرکت فولاد مبارکه)، فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) و نوری (شرکت پتروشیمی نوری) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. نمادهای غشوکوح (حق تقدم شوکوپارس)، وحافظح (حق تقدم بیمه حافظ) و وفتخار (سرمایه گذاری افتخار سهام) بیشترین میزان ورود پول حقیقی را به خود اختصاص داده اند.
بارقه امید بازار سرمایه با رشد ۵۵ درصدی معاملات خُرد
رشد قابل توجه ارزش معاملات خُرد
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۵ هزار و ۶۵۹ میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۵۷۱ میلیارد تومان بود که ۱۰ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می دهد.
ارزش معاملات خرد سهام نیز با رشد ۵۵ درصدی مواجه شد و به عدد ۳ هزار و ۵۰۲ میلیارد تومان رسید که ۶۳ درصد کل معاملات بازار ثانویه را تشکیل می دهد.
افت ۷ درصدی صف های خرید
در پایان معاملات ۵ بهمن ماه، ۲۵ نماد رشد قیمت داشتند که ۱۸ نماد بورسی و ۷ نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، ۵ درصد بازار رشد قیمت داشتند. ۵ نماد در پایان معاملات امروز در صف خرید قرار داشتند.
با پایان یافتن زمان معاملات، مشخص شد ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۷ درصد افت کرد و در رقم ۱۴ میلیارد تومان ایستاد.
امروز نمادهای کمنگنز (شرکت معادن منگنز ایران)، هرمز (شرکت فولاد هرمزگان جنوب) و بموتو (شرکت موتوژن) بیشترین صف خرید را داشتند.
رشد ۲۵ درصدی صف های فروش
در پایان معاملات امروز، ۴۵۰ نماد کاهش قیمت داشتند که ۳۱۲ نماد بورسی و ۱۳۸ نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، ۹۲ درصد بازار افت قیمت داشتند. ۱۸۴ سهم در پایان معاملات روز دوشنبه در صف فروش قرار داشتند.
در پایان معاملات امروز ارزش صف های فروش پایانی بازار نسبت به روز دوشنبه ۲۵ درصد افزایش یافت و ۴۱۵ میلیارد تومان شد.
بیشترین صف فروش نیز به پارسان (شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان)، اتکای (شرکت بیمه اتکایی ایرانیان) و سمگا (شرکت سرمایه گذاری میراث فرهنگی) تعلق گرفت.
منبع: فارس

تبلیغات در خبربان
منبع: پول نیوز
کلیدواژه: سرمایه سرمایه گذاری سرمایه گذاری خارجی سرمایه گذاری خارجی پایان معاملات امروز میلیارد تومان ارزش معاملات بازار سرمایه قیمت داشتند بازار سهام افت قیمت خروج پول شاخص کل ۵ درصد
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۲۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
دوره دیجیتال مارکتینگ
علت واقعی لاغری الهام حمیدی چیست؟ + عکس
یرآلماکبابی، گیزاتما و گوزلمه؛ فست فودهای پرطرفدار ارومیه
کلینیک بتن ایران
کتاب صوتی
تهیه غذا
اخبار فناوری
فروش کفش
سایت مذهبی فطرت
اولین پلتفرم خدمات آنلاین داربست
فعلاً کارت گرافیک دست دوم نخرید!
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
دومان سهند
تعمیر فوری گوشی شیائومی
خیار تدلیس در معامله + شرایط تحقق خیار تدلیس
افزایش دوباره قیمت مسکن در تهران
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
اجاره کلبه چوبی
بهترین برند کولر چیست؟
افزودنی های بتن چیست؟
داربست
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
کولر گازی 36000 گری
تفاوت کولر گازی و آبی
مشخصات موتورولا اج 40 پرو لو رفت؛ پرچمداری قدرتمند...
خبر هوشمند فهام
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
شرکت «سرو ونگ»
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
بیمه درون زنجیرهای چقدر در پرداخت خسارت بحران UST...
خبر بعدی:
افزایش ۱۰ هزار واحدی شاخص کل
بازار سرمایه امروز بر خلاف روزهای گذشته روندی صعودی داشت و شاخص کل بورس توانست بیش از ۱۰ هزار واحد افزایش یابد. در معاملات امروز بازار سرمایه شاخص کل بورس با ۱۰ هزار و ۳۶۰ واحد افزایش تا رقم یک میلیون و ۵۱۴ هزار واحد صعود کرد. شاخص کل با معیار هم وزن نیز امروز روندی صعودی داشت و با ۳ هزار و ۷۹۷ واحد افزایش در رقم ۴۲۱ هزار و ۹۲ واحد ایستاد.
معامله گران این بازار با انجام ۳۷۴ هزار معامله ارزش معاملات را به ۴۶ هزار و ۱۸۴ میلیارد ریال رساندند. پتروشیمی نوری، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، سرمایه گذاری تامین اجتماعی و کشتیرانی جمهوری اسلا میایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
شاخص کل فرابورس هم امروز با ۸۸ واحد افزایش به ۲۰ هزار و ۴۳۸ واحد رسید. در این بازار ۲۱۸ هزار معامله به ارزش ۵۷ هزار و ۹۴۷ میلیارد ریال انجام شد. پتروشیمی زاگرس، پلیمر آریاساسول، بهمن دیزل و بیمه پاسارگاد نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل معدنی و صنعتی گل گهر نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرا بورس گذاشتند.
شاخصکل بورس فاصله زیادی تا لبه کانال پرحاشیه یکمیلیون و ۵۰۰هزار واحدی ندارد. این کانال در ماههای گذشته بارها موجی از دلسردی و ناامیدی را برای سهامداران ایجاد کرده است. آنطورکه بهنظر میرسد در شرایط فعلی محرک قوی برای عبور از مقاومتهای پیشرو در بازار مشاهده نمیشود و این در حالی است که شاخص بازار سهام توانسته بود پس از درگیری چندروزه با مقاومتهای روانی در ۲۷اردیبهشت به سطح ۶/ ۱ میلیون واحدی دستیابد، اما در نهایت در عبور پایدار از قله ۱۹ ماهه ناکام ماند.
گرچه از مهمترین عوامل عقبگرد شاخص نمیتوان نقش عوامل بنیادی از جمله گزارشهای ناامیدکننده عملکرد زمستان اکثر شرکتها را نادیده گرفت، اما شرایط نامشخص احیای برجام نیز از اصلیترین موانع شکل گیری صفوف خرید در بازار سهام است تا کماکان از خوشبینیهای قبلی مبنی بر امکان تداوم رالی صعودی در کوتاه مدت کاسته شود.
این بازار که در دوماه اخیر لطمات بسیاری را تحمل کرده در شرایطی این روزها نظارهگر روند نزولی دادوستدها و خروج سهامداران حقیقی از گردونه معاملات سهام است که انتظار میرود با شفافشدن وضعیت سیاست خارجی کشور، شرایط برای تداوم روند تعادلی بیش از گذشته فراهم شود.
انتظارات در جهت نهاییشدن مباحث مربوط به برجام در هفتههای آینده ممکن است تا حدودی سایه ابهامات از سر بازار را کاهش دهد، در واقع فعالیت در فضای غیرشفاف سرمایهگذاران را با، اما و اگرهای بسیاری مواجهکرده بهطوری که سلب اطمینان سرمایهگذاران از این بازار؛ پیامد جدی فعالیت در فضای غیرشفاف است.
ذکر این نکته نیز حائزاهمیت است که انتظارت تورمی میتواند موج جدیدی از رونق را در بازارهای غیرمولد رقم بزند. همین امر سبب میشود تا در نبود چشمانداز روشن بازارها، بورس تهران در نوسانیترین حالت ممکن قرار گیرد، در واقع حرکت دستبهعصای سرمایهگذاران در صنایع و گروههای مختلف نیز موید این مهم است.
عاملی که در هفتههای اخیر هم ترمز رشد قیمتها را کشیده و هم توانسته بازار را به سمت فضایی غیرمنطقی و ناپخته سوق دهد. بررسی عملکرد بازیگران بورسی در دوماه گذشته نشان میدهد طی این هفتهها بازار سهام اساسا به دلیل نبود وضعیتی باثبات در زمین سیاست خارجی و مشخص نبودن رویکرد دولت نسبت به انتظارات تورمی و مشکلات حاصل از آن روندی پایدار را تجربه نکرده است. بیشتر بخوانید: رشد ۲ هزار واحدی شاخص بورس
گرچه این وضعیت چندان دور از انتظار نبود، اما سرعت گرفتن این روند افزایش مشکلات بازار را رقم خواهد زد. دخالت در سازوکار بازارسرمایه تهران که به یکی از اهرمهای اصلی سیاستگذار مبدل شده، معمولا اثرات منفی و جبرانناپذیری بر احیای قیمت سهام برجامیگذارد.
در ماههای گذشته و در حالیکه قیمت نهادههای خوراکی و کالاهای اساسی در بازارهای جهانی تا ۶۰۰درصد رشد را به رخ تماشاچیان خود کشیده بود، در بازار داخلی، به دلیل برخی ملاحظات و سیاستگذاریها اجازه همراهی صنایع داخلی با قیمتهای جهانی داده نشد، اما از سوی دیگر اوضاع در بازار ارز به گونهای دیگر در حال رقمخوردن بود و مانعتراشیهای ایجادشده بازارسهام را از مسیراصلی که در آن قرار داشت چنان دور کرد که نگذاشت روند تعادلی بهوجود آمده بهطور طبیعی طی شود.
قرارگرفتن در این مسیر اثرگذاری تمامی متغیرهای خوب را بیاثر کرد. درکنار این عوامل بی توجهی بازار به هر عامل مثبت خارجی شرایطی را سببشده که هر سهامداری هم که تاکنون مجاب به فروش دارایی خود در این بازار نشده باشد با توجه به شرایط فوق به خروج سرمایه فکر کند.