Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ابوالفضل عمویی» در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره روند مذاکرات وین و ایده مطرح شده در رسانه ها مبنی بر توافق موقت گفت: دستورالعمل هیات مذاکره کننده در وین پیگیری توافق کامل برای رفع تحریم‌ها است و توافق موقت در چارچوب نظرات جمهوری اسلامی نیست.

عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره رویکرد غرب در مذاکرات برای بازرسی از مراکز هسته‌ای کشور افزود: طبق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران، ورود کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بازرسی از مراکز هسته‌ای ایران قابل پذیرش نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته همکاری‌های ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی در موضوعات پادمانی ادامه دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: همکاری پادمانی فقط محدود به مواد هسته‌ای و سایت های اعلام شده است. به جز این موضوع بازرسی برای مواردی  که در موضوعات پروتکلی نیست برای جمهوری اسلامی ایران قابل پذیرش نخواهد بود.

وی با اشاره به راهبرد دوگانه کشور مبنی بر خنثی سازی و رفع تحریمهای ظالمانه اظهار کرد: خنثی سازی تحریم به این معنا است که میزان اثرگذاری تکانه‌های خارجی بر اقتصاد داخلی ایران گرفته شود. یکی از مهمترین راهکارها در این زمینه رفع موانع از تولید داخلی و تقویت آن است که متولی آن دستگاه‌های اقتصادی دولت و مجلس شورای اسلامی است. علاوه بر این تنوع بخشی به شرکای تجاری ایران هم می‌تواند در خنثی‌سازی تحریم‌ها موثر باشد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی گام‌های بسیار مهی برداشته است، عنوان کرد: چشم انداز همکاری بلندمدت با چین، سفر رییس جمهور به روسیه، حضور در اجلاس اکو، عضویت در پیمان شانگهای و امضای توافقنامه سوآپ گازی با ترکمنستان و آذربایجان از مسیر ایران از جمله اقدامات دستگاه دیپلماسی است که به موازات مذاکرات هسته ای انجام شده و نتیجه آن تقویت اقتصاد داخلی خواهد بود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اقتصاد ایران با چالش‌هایی مواجه است که بخشی از آن به مدیریت اقتصادی کشور مربوط است و باید برای آن راهکارهای جداگانه‌ای طراحی شود.

وی با بیان اینکه در موضوع مذاکرات هم راهکار جمهوری اسلامی ایران این نیست که منتظر به نتیجه رسیدن یا نرسیدن مذاکرات شود، گفت: البته حتی اگر توافقی هم شکل بگیرد، به هر حال محدودیت‌هایی وجود خواهد داشت و باید جمهوری اسلامی ایران تلاش کند در کنار مذاکرات، راه حل‌های اساسی برای حل مشکلات اتخاذ کند.

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوالی در خصوص تعیین ضرب‌الاجل از سوی طرفهای غربی و اظهارات آنها مبنی بر پایان فرصت گفت: برای هیات ایرانی ضرب الاجلی وجود ندارد و در عین حال خطوط قرمز اساسی برای آن در نظر گرفته شده است. برای جمهوری اسلامی ایران مهم رفع تحریم‌ها است و باید در نهایت روند تجارت خارجی ایران به سمت عادی شدن پیش برود.

وی تاکید کرد: اینکه طرف مقابل محدودیت زمانی قائل شده است به خود آنها مربوط است و اگر آمریکایی‌ها به موضوع ضرب الاجل خیلی اهمیت می‌دهند، می‌توانند از تحریم‌هایی که وضع کردند، دست کشیده تا نتیجه مذاکرات را در عمل ببینند.

این نماینده مجلس یازدهم در عین حال گفت: اگر دولت سیزدهم و دستگاه دیپلماسی همچنان روند بهبود روابط با شرکای جدیدی تجاری و اقتصادی را ادامه دهد می توان امیدوار بود راهکار خنثی سازی تحریم‌ها به موفقیت اجرا شده و منافع کشور از این طریق تامین شود که راهکاری مطمئن‌تری خواهد بود.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی روسیه وین ترکمنستان آذربایجان مجلس یازدهم ایالات متحده آمریکا کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ابوالفضل عمویی دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی روسیه وین مجلس شورای اسلامی روسیه وین ترکمنستان آذربایجان مجلس یازدهم ایالات متحده آمریکا کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ابوالفضل عمویی دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران مجلس شورای اسلامی خنثی سازی تحریم تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۳۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم

به گزارش قدس آنلاین، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.

ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.

مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.

در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.

کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.

کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.

پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند.
 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • وزیر کشور: ایران، محیای برگزاری دور دوم انتخابات مجلس
  • وزیر کشور: ایران، محیای برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • پیام وزیر دفاع ایران به محمدباقر قالیباف+ جزئیات
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها افزایش یافت
  • حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است
  • تمام فتنه‌های علیه کشور با حضور مردم خنثی شد
  • واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران/ سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران/ تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم