Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@12:02:04 GMT

داریان روستای ملی ارغوان بافی می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۳۴۱۰۰

داریان روستای ملی ارغوان بافی می‌شود؟

ایسنا/کرمانشاه معاون صنایع دستی استان کرمانشاه از بررسی پرونده ثبت ملی داریان به عنوان روستای ملی ارغوان بافی در وزات میراث فرهنگی خبر داد.

حسین ویسی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به برگزاری نشست شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی در وزارت میراث فرهنگی، اظهارکرد: در این نشست که با حضور معاون صنایع دستی کشور، سرپرست میراث فرهنگی استان و سرپرست فرمانداری پاوه و با پیگیری استاندار کرمانشاه و نماینده مردم اورامانات در مجلس برگزار شد، پرونده ثبت ملی داریان به عنوان روستای ملی ارغوان بافی مورد بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: پس از دفاعیاتی که در رابطه با این پرونده داشتیم، مقرر شد تا موضوع در معاونت صنایع دستی وزارتخانه با تجمیع نظرات ناظرین و داوران مورد بررسی قرار گیرد و نتایج آن به استان اعلام شود.

معاون صنایع دستی استان به ظرفیت های روستای داریان در زمینه ارغوان بافی اشاره کرد و گفت: ارغوان بافی از جمله رشته های با پیشینه تاریخی و فرهنگی در مناطق اورامانات و بویژه در روستای داریان است که با ثبت ملی شدن آن به توسعه صنایع دستی و رونق گردشگری منطقه کمک خواهد کرد. 

وی ادامه داد: با وجود اینکه ارغوان بافی از رشته های قدیمی در این منطقه محسوب می شود، اما باتوجه به اینکه توانسته خود را با سلیقه روز مخاطبان پیش ببرد و کاربردی باشد، همچنان محفوظ مانده است.

ویسی به وجود مواد اولیه طبیعی و مرغوب تولید این محصول در روستای داریان اشاره کرد و گفت: در روستای داریان و منطقه اورامانات درختچه ای به نام ارغوان رشد می کند که هنرمندان صنعتگر این منطقه برای تولید محصولات خود از آن استفاده می کنند که این مسئله باعث ارگانیک بودن آن شده است.

وی تعداد هنرمندان صنعتگر فعال در رشته ارغوان بافی در روستای داریان را حدود 85 تا 90 نفر اعلام کرد و گفت: هنرمندانی که در این رشته فعالیت می کنند، علاوه بر اینکه توانسته اند نیاز داخلی را تامین کنند، بخشی از تولیدات خود را نیز به اقلیم کردستان عراق صادر می کنند.

معاون صنایع دستی کرمانشاه با تاکید براینکه این هنر می تواند اشتغالزایی خوبی را در منطقه ایجاد کند، عنوان کرد: یکی از اهداف ما در پیگیری ثبت داریان به عنوان روستای ملی ارغوان بافی سوق دادن فعالیت های کولبری به سمت این نوع از فعالیت است که یک شغل پایدار محسوب می شود.

وی با بیان اینکه عمده افرادی که در این رشته فعالیت می کنند مردان هستند، عنوان کرد: باتوجه به اینکه ارغوان بافی برای بانوان کمی دشوار و سخت است، معمولا مردان بیشتر به این رشته می پردازند.

به گفته این مسئول، تاکنون هرسین به عنوان شهر ملی گلیم، نودشه به عنوان شهر ملی گیوه، دالاهو به عنوان شهر ملی تنبور و روستای فش به عنوان  دهکده ملی سازهای سنتی به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری كرمانشاه صنایع دستی داریان ارغوان معاون صنایع دستی روستای داریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۴۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس گفت: آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس راه‌اندازی شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمد عرب با اعلام این خبر اظهار داشت: با توجه به ظهور فناوری‌های دیجیتال، بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط و کسب‌و‌کارهای دانش‌بنیان به ضرورت دیجیتالی‌سازی کسب‌وکارشان پی برده‌اند و در همین راستا برگزاری دوره دیجیتال بازاریابی از برنامه‌ها و اولویت‌های توسعه پایدار در روستای تاریخی اصفهک است.

به گفته وی برگزاری دوره‌های دیجیتال بازاریابی در اصفهک در نهایت منجر به این شد تا تعدادی از جوانان و علاقه‌مندان این روستا با همکاری مرکز رشد و فناوری اقدام به راه‌اندازی آنلاین شاپ یا فروشگاه مجازی  کنند که با استقبال خوبی مواجه شد.

عرب خاطرنشان کرد: فعالیت‌های انجام شده در زمینه گردشگری در روستای اصفهک، سازگاری کامل با اهداف و برنامه‌های زیست محیطی دارد و فعالان گردشگری و صنایع دستی و مردم روستا بر این موضوع تأکید دارند.

رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس تصریح کرد: اقامتگاه‌های بومگردی به طور کامل در این مسیر قدم بر می‌دارند و تولید زباله کم، بازیافت زباله و استفاده از موادی که تجدیدپذیر هستند و آسیب کمی به محیط زیست می‌زنند از اولویت‌ها و برنامه بومگردی در اصفهک است.  

انتهای پیام/251/

دیگر خبرها

  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند