Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان گفت: شهرداری این تکلیف را بر عهده دارد که در زمینه مالی شفاف عمل کند، به طوری که ماده ۸۶ قانون شورا به صراحت اعلام کرده است که اسناد مالی شهرداری باید به اطلاع عموم برسد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ناصر یارمحمدیان در گردهمایی اعضای باشگاه شهراندیشان که با هدف ارائه پیشنهادها و ایده‌ها درباره لایحه بودجه ۱۴۰۱ شهرداری اصفهان و با حضور متخصصان، صاحبان اندیشه و اساتید دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: بودجه، سند مهم شهرداری‌ها محسوب می‌شود و در واقع رابط مالی شهروندان و شهرداری به عنوان دولت ارائه کننده خدمات محلی را مشخص می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه شهروندان حق دارند در رابطه با بودجه اظهار نظر کنند، افزود: شهرداری این تکلیف را بر عهده دارد که در زمینه مالی شفاف عمل کند، ماده هشت قانون تشکیلات و ماده ۸۶ قانون شورا به صراحت اعلام کرده است که اسناد مالی شهرداری باید به اطلاع عموم برسد.

عضو هیئت علمی دانشگاه هنر با بیان اینکه تاکنون سند کامل بودجه که به‌صورت لایحه از سوی شهرداری تقدیم شورا شده و آنچه در نهایت در شورا تصویب شده به اطلاع عموم نرسیده است تصریح کرد: لازم است این مهم در راستای شفافیت انجام شود، حتی در امر شفافیت باید گامی جلو برداریم و اسناد حسابرسی نیز منتشر شود، هر چند اغلب شهرداری‌ها به این موضوع اهتمام ندارند اما مدیریت شهر اصفهان می‌تواند در اجرای آن پیش‌قدم شود.

یار محمدیان با بیان اینکه نه تنها بودجه شهرداری بلکه بودجه شورای شهر نیز باید به اطلاع عموم برسد، ادامه داد: در تدوین بودجه باید به اصل جامعیت نیز توجه شود، زیرا همه منابع و درآمدها باید یک جا جمع و خزانه واحد ایجاد شود، در این راستا اتفاقات خوبی در چند سال گذشته رخ داده است و سازمان‌ها و شرکت‌های فرابودجه‌ای در ذیل سند بودجه قرار گرفتند که اتفاق خوبی است، اما سرمایه‌گذاری‌های شهرداری که کمتر از ۵۰ درصد است در بودجه انعکاس پیدا نمی‌کند که باید شهرداری آن را رصد کند و آن‌ها را هم ذیل بودجه بیاورد.

وی با تاکید بر اینکه اطلاعات به طور مجدد باید بررسی شود، خاطرنشان کرد: به طور مثال سهم شهرداری در شرکت نمایشگاه ناچیز است این در حالی است که شرکت‌های زیرمجموعه شهرداری که خدمات موردنیاز شهروندان را ارائه می‌کند، باید سود ده باشد، سود شرکت به حساب شهرداری به عنوان درآمد واریز شود، اما طبق بررسی تراز عملیاتی این شرکت‌ها منفی است، بنابراین شهرداری باید در رابطه با سود ده بودن شرکت‌ها را بررسی کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه هنر در خصوص بودجه سازمان‌ها تصریح کرد: درآمد حاصل از فعالیت سازمانی همچون سازمان مشارکت‌ها در واقع تبدیل دارایی به نوعی دارایی دیگر است، به این صورت که شهرداری مجوز ساخت زمینی را می‌دهد و آن زمین تبدیل به مجتمع می‌شود که این در واقع تبدیل دارایی به دارایی دیگر است بنابراین درآمدی اتفاق نمی‌افتد.

یارمحمدیان خاطرنشان کرد: در این راستا باید دارایی‌ها مولدسازی شود که اکنون دولت به این سمت حرکت کرده و شهرداری‌ها در این شرایط نیز باید بر اساس آن فعالیت کنند، این مولدسازی به معنای فروش و واگذاری نیست و در واقع کسب بازدهی از دارایی‌ها است.

ضرورت بررسی عوارض بهینه حمل و نقل

وی با اشاره به بودجه پروژه مترو اظهار کرد: با توجه به هزینه‌های سنگین پروژه قطار شهری، شهرداری به‌تنهایی نمی‌تواند آن را عملیاتی کند، بنابراین چاره‌ای جز تأمین منابع مالی از اعتبارات دولتی و بودجه عمومی در این زمینه نیست، همانطور که می‌دانید اعتبارات مترو کلانشهرها در بودجه کشور حذف و اعتبارات یارانه حمل و نقل نیز ۵۰ درصد کاهش یافته است در واقع یک بودجه انقباضی را در رابطه با شهرداری‌ها برای سال ۱۴۰۱ می‌بینیم، حتی برای افزایش یک درصدی سهم شهرداری‌ها از محل مالیات بر ارزش افزوده نیز قید و شرط گذاشته شده بنابراین باید با دولت مذاکره کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه هنر خاطرنشان کرد: به رئیس فراکسیون مدیریت شهری پیشنهادهایی را درباره پروژه قطار شهری ارائه دادیم مبنی بر اینکه از محل تولید نفت و واگذاری آن به شهرداری‌ها منابعی تأمین شود، به این صورت که شهرداری‌ها از طریق پیمانکار نفت را به فروش برسانند و از این طریق درآمد کسب کنند.

یار محمدیان افزود: شهرداری باید اعتباراتی را به وظایف ذاتی خود و رفع چالش‌هایی که در شهرها وجود دارد اختصاص دهد، البته لزوماً اختصاص اعتبار نیست و باید به سیاست‌گذاری‌ها توجه کنیم.

وی تصریح کرد: به طور مثال برای رفع مشکل آلودگی هوا راهکار اساسی استفاده از عوارض آلودگی و رفع ازدحام رفت و آمد و حمل و نقل است، در این راستا مطالعات زیادی انجام شده است که یکی از مهم‌ترین آن‌ها بررسی عوارض بهینه حمل و نقل برای حلقه اول ترافیک شهر اصفهان است که جا دارد شورای شهر به این مهم ورود کند، زیرا قطار شهری به‌تنهایی نمی‌تواند مشکل آلودگی را رفع کند.

عضو باشگاه شهراندیشان با بیان اینکه شهرداری بر اساس ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها باید مسکن ارزان‌قیمت برای افراد بی‌بضاعت ایجاد کند، تصریح کرد: هیچ‌کدام از شهرداری‌ها به این موضوع ورود نکرده است که امیدوارم سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها این وظیفه را عملیاتی کند.

یارمحمدیان با تأکید بر اینکه شهرداری در بحث عوارض محلی می‌تواند اقدامات بیشتری و مؤثرتری داشته باشد، گفت: با توسعه کسب و کارهای نوین می‌توانیم عوارض محلی نوین تعیین کنیم، البته محدودیت‌هایی در این زمینه وجود دارد، اما با هوشمندسازی محاسبه عوارض و ایجاد عوارض جدید می‌توانیم ظرفیت‌های درآمدی شهرداری را افزایش دهیم.

وی تاکید کرد: توزیع عوارض بین کسب و کارها باید به نحوی تغییر کند که درآمدها افزایش یابد در این صورت تمایل به پرداخت ایجاد خواهد شد، در واقع اگر به سمت هوشمندسازی محاسبه عوارض برویم، مخالفت‌های اجتماعی با افزایش عوارض کمتر می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه هنر خاطرنشان کرد: کسب و کارهای جدید، ظرفیت درآمدی جدید برای شهرداری ایجاد کند که در این راستا فهرستی از این نوع کسب و کارها تهیه شده است.

کد خبر 551384

منبع: ایمنا

کلیدواژه: باشگاه شهراندیشان دانشگاه هنر اصفهان شهر مدیریت شهری شهرداری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اطلاع عموم شهرداری ها حمل و نقل شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۶۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو شورای شهر کرج: ارتباط نامعقول طرح سوال اعضای شورا از شهردار کرج با جابجایی مدیران شهرداری

به گزارش خبرآنلاین البرز ؛ فاطمه منعمی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر کرج گفت: هرگاه طرح سوالی از شهردار کرج مطرح می‌شود، شاهد تغییرات مدیریتی در مدیریت شهری می شویم که بیشتر به یارکشی شهردار از طریق اختلاف افکنی در اعضا در راستای ثبیت جایگاهش شبیه است.

وی افزود: جابجایی مدیران در شهرداری کرج بلافاصله پس از طرح سوال اعضای شورا از شهردار در حالی رقم می‌خورد که شاید بتوان گفت وجه سیاسی اینگونه انتصابات بر وجه خدمت رسانی غالبتر است.

عضو شورای اسلامی شهر با اشاره به پروژه‌های متعدد بر زمین مانده، به تصویب بودجه سال ۱۴۰۳ و ضرورت اجرای پروژه‌ها بر اساس برنامه ها، مصوبات و سیاست‌های پارلمان شهری اشاره کرد و افزود: انتظار داریم اجرای پروژه‌های عمرانی در سطح شهر کرج منطبق با برنامه زمان بندی پیش رود اما با اینگونه انتصابات سیاسی ، قطعاً منجر به تاخیر در اجرای پروژه یا اجرای با سطح کیفیت نامتعارف می گردد لذا تاکید دارم شهردار کرج به جای یارکشی، نسبت به رفع نقاط ضعف مدیریتی خود که مورد تذکر اعضا شورای اسلامی شهر است و در جهت اهداف مجموعه مدیریت شهری که همان خدمت رسانی بهتر به شهر و شهروندان است، گام بردارد.

فاطمه منعمی افزود: سوال اینجاست که ارتباط طرح سوال از شهردار کرج با جابجایی برخی مدیران شهرداری چیست؟ و آیا این تغییرات با هدف تفرقه افکنی بین اعضا است؟

فاطمه منعمی در خاتمه افزود: جابجایی مدیران شهرداری از حقوق شهردار است و اعضای شورا نیز قصد دخالتی در جابجایی‌های مدیران ندارند اما نباید هدف اولیه تغییرات مدیریتی با انگیزه اختلاف افکنی بین اعضا و شاید یارکشی سیاسی باشد و ادامه داد: رضایتمندی شهروندان خط قرمز اعضای شوراست و از هیچ کوششی در جهت آرامش شهروندان که اخلاقی و قانونی نسبت به آن تعهد داریم، کوتاه نخواهیم آمد.46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899875

دیگر خبرها

  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • چرا ‌حساب‌های شهرداری مشهد بسته شد؟
  • طرح سوال از شهردار مشهد مقدس کلید خورد
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود
  • عضو شورای شهر کرج: ارتباط نامعقول طرح سوال اعضای شورا از شهردار کرج با جابجایی مدیران شهرداری
  • تصویب بودجه ۲۱ میلیارد تومانی برای شهرداری پیربازار
  • خلجی : افتتاح سد در سریلانکا برای کشور آورده ارزی خواهد داشت + فیلم
  • مونوریل قم از خواب زمستانی بر می‌خیزد
  • جرایم قطع درختان در اراک افزایش یافت
  • مونوریل قم پس از ۱۰ سال وقفه از سر گرفته می‌شود