Web Analytics Made Easy - Statcounter

وب سایت "اوراسیا ریویو" در مطلبی به قلم "جیمز ام. دورسی" عضو ارشد دانشکده مطالعات بین‌المللی دانشگاه فناوری "نانیانگ" سنگاپور و نویسنده وبلاگ " دنیای آشفته فوتبال خاورمیانه"، تشدید بحران اوکراین را در صورت احتمال شکست مذاکرات وین به نفع ایران دانسته است.

به گزارش عصرایران، بر اساس دیدگاه این تحلیلگر: "ایران به طور بالقوه می‌تواند به عنوان یک برنده ناخواسته تشدید بحران اوکراین ظاهر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی اگر نیرو‌های روسیه از مرز اوکراین عبور کنند و مذاکرات در وین برای احیای برجام با شکست مواجه شود.

در ادامه این مطلب آمده است:

اعمال تحریم‌های سخت‌گیرانه آمریکا و اروپا در پاسخ به هرگونه تهاجم روسیه به اوکراین، احتمالا روسیه را بیشتر متمایل به نادیده گرفتن پیامد‌های نقض تحریم‌های آمریکا در معاملاتش با ایران خواهد کرد.

به همین ترتیب، شکست مذاکرات احیای برجام برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، ایران را در تلاش برای جبران تحریم‌های فلج کننده آمریکا، به روسیه و چین نزدیک‌تر خواهد کرد. مقامات آمریکایی و اروپایی هشدار داده اند که زمان برای احیای برجام رو به اتمام است.

بنا بر مدعای مقامات غربی ایران تنها چند هفته با دستیابی به دانش و توانایی ساخت سلاح هسته‌ای فاصله دارد. این به معنای آن است که در صورت گذشت چند هفته، باید توافق جدیدی مورد مذاکره قرار گیرد، چیزی که ایران آن را رد کرده است.

بدون شک، زمانی که رهبران روسیه و ایران هفته گذشته در جریان سفر "ابراهیم رییسی"، رییس جمهوری ایران به مسکو با یکدیگر دیدار کردند، این مساله در پس ذهن آن‌ها بود. این نخستین دیدار سران دو کشور در ۵ سال گذشته بود.

در صورت تشدید بحران اوکراین و اعمال تحریم‌های شدید آمریکا علیه روسیه، به طور قطع راه افزایش تجارت، همکاری انرژی و فروش نظامی روسیه به ایران حتی با وجود باقی ماندن تحریم‌های آمریکا علیه تهران، باز خواهد ماند.

این بدان معنا نیست که جاده روابط دو کشور بدون مانع خواهد بود، چون ولادیمیر پوتین همچنان باید روابط کشور خود با ایران و روابط روسیه با عربستان سعودی و امارات متحده عربی را متعادل کند.

در غیر این صورت، ایجاد تعادل روسیه، مانند چین، بدون در نظر گرفتن متغیر‌های اوکراین و وین منجر به پیچیده‌تر شدن شرایط امنیتی منطقه خواهد شد، زیرا حوثی‌های مورد حمایت ایران، جنگ ۷ ساله یمن را با حملات پهپادی و موشکی علیه اهدافی در امارات گسترش داده اند.

حوثی‌ها در حالی به امارات حمله کردند که نیروی دریایی روسیه، چین و ایران سومین رزمایش مشترک خود را از سال ۲۰۱۹ در شمال اقیانوس هند آغاز کردند. البته این دو رویداد ارتباطی با هم نداشتند.

سردرگمی ایالات متحده بر سر تعهدات خود در قبال امنیت خلیج فارس، کشور‌های حوزه خلیج فارس مانند عربستان سعودی و امارات را متقاعد کرده است که در سیاست خود تجدیدنظر کرده و روابط خود را با قدرت‌های خارجی بزرگ متنوع کنند.

اگر روسیه احساس کند که تحریم‌های آمریکا دیگر مانعی در معامله‌اش با ایران نیست، این امر عربستان و امارات را با گزینه‌های کمی روبرو می‌کند.

گمان می‌رود روسیه خواهان موفقیت مذاکرات وین است، اما در عین حال از خواسته‌های ایران برای دریافت تضمین از آمریکا بابت عدم خروج دوباره از برجام، حمایت کرده است.

روسیه همچنین خواهان ادامه مذاکرات با ایران برای توافقنامه همکاری ۲۰ ساله با تهران و نیز در مورد توافقنامه تجارت آزاد بین ایران و "اتحادیه اقتصادی اوراسیا" است که ارمنستان، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان را نیز شامل می‌شود. ایران توافقنامه همکاری ۲۵ ساله مشابهی را با چین امضا کرده است.

همانند توافقنامه همکاری ۲۵ ساله با چین، به نظر می‌رسد پیش نویس توافق ۲۰ ساله همکاری با روسیه نیز به جای ابتکار روسیه، ابتکار عمل ایران بوده است.

این نشان می‌دهد که ایران کمتر از آنچه ایالات متحده می‌خواهد منزوی است و می‌توان تاثیر تحریم‌های آمریکا را کاهش دهد.

در حال حاضر، به نظر می‌رسد که مذاکرات ابراهیم رییسی در مسکو، چشم‌انداز‌های بلندتری نسبت به توافقات مشخص ایجاد کرده است.

گمانه زنی‌های رسانه‌ای مبنی بر اینکه روسیه مایل است تا ۱۰ میلیارد دلار تسلیحات از جمله جنگنده‌های سوخو-۳۵ و سیستم‌های دفاع ضد موشکی اس-۴۰۰ به ایران بفروشد، منتشر شده است. عربستان سعودی و امارات متحده عربی فروش چنین تسلیحاتی به ایران را دردسرساز می‌دانند.

در همین راستا مقامات ایرانی، از جمله "احسان خاندوزی" وزیر اقتصاد و "جواد اوجی"وزیر نفت، از امضای توافق‌نامه‌هایی در سفر مسکو خبر دادند که خط اعتباری ۵ میلیارد دلاری روسیه در توسعه پروژه‌های انرژی در ایران را احیا خواهد کرد.

معلوم نیست که آیا این‌ها پروژه‌های جدیدی هستند یا پروژه‌هایی که قبلا مورد بحث و توافق قرار گرفته‌اند، مانند پروژه‌ای که شرکت نفتی "لوک اویل" روسیه در سال ۲۰۱۸ پس از خروج آمریکا از برجام، از بیم تحریم‌های آمریکا، کار بر روی آن متوقف کرد.

به لحاظ نظری، پویایی بحران اوکراین و چشم‌انداز شکست مذاکرات وین می‌تواند به این معنا باشد که یک توافق بلندمدت همکاری روسیه با ایران می‌تواند حتی سریع‌تر از توافقنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، به نتیجه برسد.

در صورت تشدید بحران اوکراین، مذاکره با روسیه‌ای که به شدت از سوی ایالات متحده و اروپا تحریم شده است می‌تواند برای ایران از موضعی برابر و مساوی باشد، زیرا در آن صورت هر دو طرف، و نه فقط ایران، با اقدامات تنبیهی غرب مواجه خواهند شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: اوکراین ایران تشدید بحران اوکراین توافقنامه همکاری تحریم های آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۶۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدودف: سلاح‌های روسیه دشمنان را می‌لرزاند

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه امروز چهارشنبه اطمینان داد که روسیه همه آنچه را که برای پیروزی در جنگ با اوکراین نیاز دارد، در اختیار دارد.

مدودف در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشت: "ما هرآنچه که نیازمان است را داریم - پتانسیل فنی، تجربه کاری، پشتکار و قدرت، وفاداری ما به میهن، حافظه عمیق تاریخی، و اهداف درست تعیین شده. پیروزی از آن ما خواهد بود. "

علاوه بر این، این مقام گفت که مسکو "سلاح‌های مهیب" تولید می‌کند که "دشمنان" را می‌لرزاند.

دیمیتری مدودف پیشتر در واکنش به تصویب بیش از ۶۰ میلیارد دلار کمک به اوکراین در مجلس نمایندگان آمریکا و پیشنهاد اختصاص اموال مسدود شده روسیه به اوکراین گفت که امیدوار است به واسطه تصمیمات روس هراسانه‌ای که آمریکا علیه روسیه برای ارائه کمک‌های بیشتر به اوکراین اتخاذ می‌کند جنگ داخلی جدیدی در ایالات متحده رخ دهد.

او همچنین، سخنان جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه نتیجه درگیری در اوکراین به تصمیمات کنگره آمریکا در مورد کمک‌های مالی بستگی دارد، شر مطلق خواند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • مدودف: سلاح‌های روسیه دشمنان را می‌لرزاند
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • روسیه ۶ موشک «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کرد
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • ادعای ناظران درباره اصابت موشک ساخت کره‌شمالی به خارکیف اوکراین
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران