Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@21:50:06 GMT

دلیل کوفتگی تاخیری به دلیل ورزش و روش درمان

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۳۷۷۳۹

دلیل کوفتگی تاخیری به دلیل ورزش و روش درمان

ایسنا/فارس یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به لزوم توجه به انجام ورزش برپایه اصول علمی با هدف ممانعت از بروز آسیب‌های جدی فیزیکی، دلیل مواجهه با کوفتگی تاخیری عضلات بعد از انجام فعالیت‌های ورزشی و ارائه موثرین روش درمان از دیدگاه متخصصان پرداخت.

دکتر محسن داودی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: کوفتگی یکی از آسیب‌های عضلانی است که سالها توجه فیزیولوژیست‌های ورزشی را به خود جلب کرده و به آن کوفتگی عضلانی تاخیری می‌گویند چون بلافاصله پس از فعالیت‌های بدنی و ورزشی بروز نمی‌کند بلکه از چند ساعت تا چند روز بعد از یک جلسه فعالیت بدنی شدید احساس می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: بسیاری از افرادی که فعالیت منظم ورزشی ندارند به نحوی کوفتگی عضلانی تاخیری را تجربه می‌کنند و شواهد نشان می‌دهد که تعداد قابل ملاحظه‌ای از ورزشکاران مبتدی تنها به دلیل همین عارضه از فعالیت‌های بدنی دوری کرده یا به دنبال شرایطی هستند که دیگر چنین چیزی را تجربه نکنند.

دبیر هیئت پزشکی ورزشی استان فارس با بیان اینکه این پدیده نه تنها مانع از شرکت ورزشکاران در برنامه‌های تمرینی می شود بلکه به عنوان یک عامل بازدارنده در نمایش مهارت‌های ورزشی نقش دارد، گفت: بنابراین جای تعجب نیست که این موضوع مورد توجه خاص پژوهشگران قرار گرفته باشد و هزاران مقاله پژوهشی و تحلیلی در این باره بنویسند که بیانگر اهمیت این مرضوع در ادبیات علوم ورزشی است.

داودی خاطرنشان کرد: نگرانی مربیان و فیزیولوژیست‌ها از وجود کوفتگی، به دلیل بروز عوامل تضعیف کننده اجرا به ویژه افزایش خطر آسیب ورزشکاران در اثر کاهش قدرت است، بنابراین آنها علاقمند به پیشگیری و یا به حداقل رساندن اثرات کوفتگی تاخیری در کمترین زمان ممکن هستند و یک روش درمانی موثر و مفیدی می‌تواند اجرای ورزشی ورزشکار را بالا ببرد و زمان بازگشت به حالت اولیه و فعالیت‌های زندگی روزانه را کوتاه کند.

او عنوان کرد: مربیان ورزشی و فیزیوتراپیست‌ها برای درمان عضلانی روش‌های درمانی مختلفی را توصیه کردند ولی مدارک محدودی برای اثبات برخی از این مداخلات وجود دارد و برای مقایسه تاثیر برنامه‌های مختلف درمانی و تعیین اینکه کدام یک از آنها در زمانی کوتاه تر، عملی تر و کارآمدتر هستند، نتایج ضد و نقیضی به وجود آمده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: البته یک روش برای تسکین کوفتگی، بی تحرکی است اما به دلیل اینکه ورزشکار باید در کمترین زمان ممکن به بالاترین ظرفیت آمادگی خود از لحاظ قدرت، دامنه حرکتی و عدم احساس کوفتگی دست پیدا کند، متخصصان به دنبال روش‌هایی هستند که سریعتر از 
استراحت‌های فعال به این شرایط و عوارض ناخواسته برسند، بنابراین لزوم تشخیص و بکارگیری مناسبترین روش برای اهداف خاص در هر ورزش، کاملا ضروری به نظر می‌رسد.

داودی با بیان اینکه کوفتگی عضلانی پس از فعالیت‌های جسمانی را ممکن است اکثر افراد تجربه کرده باشند که حالتی ناخوشایند در عضله است که با احساس ضعف، سفتی و کوفتگی همراه است، گفت: گزارش‌های موجود حاکی از این است که بروز کوفتگی پس از انجام فعالیت‌های سنگین و غیرمعمول که با انقباض‌های برون گراست، همراه می‌شود.

او اظهار کرد: در بحث فعالیت‌های بدنی این فریضه عمومی که کوفتگی عضلانی به وسیله فعالیت‌های بدنی کاهش پیدا می‌کند، طی چندین سال مورد بررسی قرار گرفته؛ 
فعالیت درون گرای زیر بیشینه موجب ایجاد آسیب در بافت نمی‌شود و نسبت به فعالیت عضلانی برون گرا فشارهای داخل عضلانی بسیار کمتری را تولید می‌کند در حالی که فعالیت عضلات برونگرا فشار را افزایش می‌دهد و بر حرکت مایع داخل عروق به فضا بینابینی تارهای عضلانی تمرین کرده، می‌افزاید.

این استاد دانشگاه و دبیر هیئت پزشکی ورزشی استان فارس همچنین موثرترین روش کاهش تورم و دفع مایعات جمع شده در محل آسیب دیده را حرکت فعال آرام به جهت افزایش دامنه حرکتی و وارد کردن فشار بر روی محل آسیب دیده ورزشی عنوان کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: درد عضلانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ورزش استانی علمی و آموزشی فعالیت های بدنی کوفتگی عضلانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۷۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت مجدد اماکن ورزشی شهرداری یزد

محمد مهدی نیکونژاد عضو شورای اسلامی شهر یزد  و عضو هیات مدیره سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری یزد گفت: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری یزد علی رغم اقدامات درخشانی که در برگزاری رویداد‌های ورزشی به خصوص در برگزاری المپیاد‌های ورزشی محلات، انجام می‌دهد، انتظار می‌رود در مدیریت اماکن ورزشی متعلق به شهرداری به ویژه زمین‌های ورزشی احداث شده در محلات شهر نیز، با برنامه ریزی درست و مناسب به صورت فعال و جدی عمل کند.

او افزود: ضرورت دارد سالن‌ها و اماکن ورزشی سرپوشیده و روباز شهرداری از حالت تعطیلی خارج و برای استفاده عموم مردم و به خصوص جوانان شهر مهیا شود.

نیکونژاد ادامه داد: شهرداری یزد با تدوین آیین نامه‌ای اجرایی، اماکن ورزشی در اختیار خود را طی فرایندی قانونی و یکپارچه به افراد دلسوز و متعهدی که از سوی معتمدین و هیأت امنای مساجد محله معرفی می‌شوند، تحویل دهد و ضمن آموزش افراد معرفی شده جهت تصدی مدیریت اماکن ورزشی با در نظر گرفتن موارد قانونی، در صدد دریافت سود از این اماکن نبوده و آن‌ها را به صورت درآمد هزینه‌ای اداره کند و نظارت مستمر بر مدیریت و بهره برداری و فرایند حفظ و نگهداری از آن اماکن را داشته باشد.

عضو شورا خاطرنشان کرد: امید است در اولین فرصت سازمان فرهنگی ورزشی اجتماعی شهرداری یزد با راه اندازی سامانه اینترنتی ضمن معرفی اماکن ورزشی خود، این امکان را برای متقاضیان فراهم آورد تا بتوانند نسبت به رزرو سالن به صورت سیستمی و شبکه‌ای اقدام و در زمان مشخص از آن استفاده نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • سالن ورزشی آلاشت بازسازی می شود
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • همایش پیاده‌روی میمند
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • فعالیت مجدد اماکن ورزشی شهرداری یزد
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • در هوای بهاری چطور ورزش کنیم؟
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی