Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گردهمایی سهامداران و مدیران که به‌منظور تصمیم‌گیری درباره مسائل مهم آن شرکت برگزار می‌گردد، مجمع عمومی گفته می‌شود. در این جلسات به گزارش‌های مدیران و بازرسان و همچنین وضعیت صورت‌های مالی شرکت نظیر «ترازنامه»، «صورت سود و زیان» و ... رسیدگی می‌گردد.

قوانین کلی برگزاری مجمع شرکت‌ها

یکی از قوانین برگزاری مجامع شرکت‌های مختلف مربوط به زمان و نحوه اطلاع‌رسانی آن‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس، هیئت مدیره شرکت موظف است حداقل ۱۰ روز قبل از برگزاری مجمع، آگهی برگزاری آن را در یک روزنامه کثیرالانتشار که به‌عنوان روزنامه رسمی شرکت انتخاب ‌شده، منتشر کند تا سهامداران از این موضوع مطلع شوند.

قبل از تشکیل مجمع، هر سهامداری که مایل به حضور در این جلسه باشد باید به همراه برگه سهم خود، به شرکت مراجعه کرده و مجوز ورود را دریافت کند. همچنین سهامدار می‌تواند به شخص دیگری وکالت داده تا به عنوان نماینده وی در مجمع حاضر شود. لازم به ذکر است تنها افرادی امکان مشارکت در مجمع را دارند که مجوز ورود را دریافت کرده باشند.

انواع مجمع عمومی شرکت‌ها مجامع عمومی به‌موجب قانون به سه دسته اصلی «مجمع عمومی موسس»، «‌مجمع عمومی سالیانه» و «‌مجمع عمومی فوق‌العاده» تقسیم می‌شوند. 1- مجمع عمومی موسس

مجمع عمومی موسس در هنگام راه‌اندازی شرکت‌های سهامی و با حضور موسسان و سهامداران اولیه شرکت تشکیل می‌شود. «تصویب اساسنامه شرکت»، «تعیین اعضای اولیه هیئت مدیره» و «تعیین روزنامه کثیرالانتشار» از مهمترین وظایف مجمع عمومی موسس است.

مجمع عادی سالیانه

مجمع عمومی عادی سالیانه برای رسیدگی به صورت‌های مالی شرکت، گزارش مدیران و بازرسان شرکت، تقسیم سود بین صاحبان سهام و… سالی یک‌بار در زمانی که در اساسنامه پیش‌بینی‌ شده، تشکیل می‌شود. ‌مجمع عمومی عادی با حضور حداقل بیش از نیمی از سهامداران به نسبت تعداد سهام رسمیت می‌یابد و تصمیمات همواره با اکثریت نصف به‌علاوه یک آراء حاضر در جلسه رسمی معتبر خواهد بود. لازم به ذکر است در صورت ثبت نام و احراز هویت سهامدار در سامانه سجام، در صورت تصمیم شرکت به واریز خودکار سود تقسیمی، مبلغ مورد نظر به شماره حساب معرفی شده توسط شخص در این سامانه واریز می‌گردد. برای آشنایی بیشتر با سامانه سجام مقاله سامانه سجام چیست را بخوانید.

مهلت قانونی تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه طبق قانون تجارت حداکثر چهار ماه پس از پایان سال مالی شرکت است.

مجمع عمومی فوق‌العاده

غیر از مجمع عادی سالیانه، هر مجمع دیگری که توسط شرکت برگزار شود، مجمع فوق‌العاده نام دارد. در مجامع فوق‌العاده عمدتاً درباره مواردی مانند افزایش سرمایه شرکت، انحلال شرکت و تغییر در اساسنامه تصمیم‌گیری می‌شود. در مجمع عمومی فوق‌العاده، برای تشکیل جلسه حضور بیش از نیمی سهامدارانی که حق رای دارند الزامی است و تصمیمات مجمع همواره با اکثریت دو سوم آراء حاضر در جلسه رسمی معتبر خواهد بود.

 

 

در پایان، باید توجه داشت که سرمایه‌گذاری موفق در بازار بورس نیازمند کسب اطلاعات بورسی و تحلیل فاندامنتال سطح کلان و خرد شرکت‌های ثبت‌ شده در بازار سرمایه است. به این منظور سامانه‌ای تحت عنوان پایگاه اطلاعات جامع شرکت‌های پذیرفته شده (فهرست شده در بورس) یا به اختصار کدال طراحی شده است. هدف از ایجاد و راه‌اندازی سامانه کدال، ساماندهی، نگهداری و انتشار الکترونیکی اطلاعات مالی و اطلاعات مربوط به سهام شرکت‌های ثبت‌شده در بورس اوراق بهادار ایران است. فعالان بازار سرمایه می‌توانند برای کسب اطلاعات در مورد مجامع شرکت‌ها به این سامانه مراجعه کنند

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره مجامع شرکت‌ها ، می‌توانید به وبسایت آموزش بورس کارگزاری مفید به نشانی Learning.emofid.com مراجعه کنید. در این وبسایت بیش از ۹۰۰ مطلب در سه سطح «مبتدی»، «نیمه حرفه‌ای» و «حرفه‌ای» به همراه دوره های مختلف آموزشی ارائه شده است. به علاوه روزانه چندین کلاس آموزش بورس به صورت رایگان و غیر حضوری برگزاری می‌شود که می‌توانید از آن‌ها بهره‌مند شوید.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ایران سرمایه سهام قانون تجارت هیئت مدیره مجمع عمومی موسس عادی سالیانه فوق العاده شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۹۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات طلافروشان سالی ۹ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است

حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: ضوابط تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در رابطه با خرید، فروش، حمل و نگهداری به‌صورت تجاری فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌ها که شامل طلا، نقره، پلاتین و مصنوعات آن‌ها است، باید رعایت شود. این دستورالعمل شامل ۶ تقسیم‌بندی الف: سکه و طلا ب: شمش و طلای آب شده ج: مصنوعات طلا و جواهرات د:، طلای استخراج شده از معادن کشور ه: گوهرسنگ‌ها و: سایر فلزات گران‌بها مانند نقره و پلاتین و مصنوعات آن‌ها است.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه فروشندگان کالاهای مشمول می‌بایست موارد ذکر شده در ضوابط فروش تبصره ۴ ماده ۱۸ را رعایت کنند، گفت: ضرورت دارد که تمامی فروشندگان اطلاعات فروش خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند،ضمن اینکه فروش به مصرف‌کننده نهایی نیز با ثبت اطلاعات تجاری توسط فروشنده انجام می‌شود و نیازمند تأیید نهایی اطلاعات خرید از سوی مصرف‌کننده نیست.

به گفته او،بازار سکه و طلا یکی از حوزه‌های موردتوجه برخی از سودجویان برای تقلب و کلاهبرداری است و از این رو باید مدنظر باشد.

دهقانی نیا افزود: در دولت هیچ اختلاف نظری وجود ندارد خواسته ما این است که همکاران صنف طلا به قانون عمل کنند.

محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزیر صمت گفت:مطابق ماده ۶ دستورالعمل تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، خریداران کالاهای موضوع قاچاق اعم از تاجران و تولیدکنندگان موظف هستند هنگام خرید این کالاها، از فروشنده صورت‌حساب (فاکتور) دریافت کنند.

 

او افزود: از آنجا که ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌ها، اسناد فروش ثبت شده در سامانه جامع تجارت را به‌عنوان فاکتور مورد قبول ماده ۶ دستورالعمل صدرالاشاره در نظر گرفته است، ضروری است دستور فرمائید همه اصناف ذی مدخل در هنگام فروش کالا اعم از آب‌شده، سکه و مصنوعات طلا، نسبت به صدور فاکتور مورد اشاره در سامانه جامع تجارت و تحویل آن به مشتری اقدام کنند.

برادران گفت:شخصی که سکه خریداری می کند باید بداند که این کالا قاچاق یا اصل هست یا خیر،این سامانه جامع تجارت ایجاد شفافیت زنجیره است،زیرساخت لازم در سامانه جامع تجارت پیاده‌سازی شده و فراگیری صدور فاکتور متحدالشکل می‌تواند از مشکلاتی نظیر صدور فاکتور غیرواقعی، محاسبه دستمزد، سود و مالیات بر ارزش‌افزوده بدون ضابطه توسط برخی سودجویان جلوگیری کند.

او افزود: در مرحله اول اطلاعات باید در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و نیازی نیست در سامانه مودیان ثبت نام کنند،در سال گذشته فقط ۲ میلیارد دلار طلا وارد کشور شد و این دولت است که باید بداند این واردات از کجا و چگونه وارد کشور شده است به طور کل باید اطلاعات در سامانه جامع تجارت ثبت شود

در ادامه بذرافشان گفت:این سامانه تا حدودی مشکلاتی ایجاد کرد،طبق جلساتی که به نهادها داشتیم هنوز مشکل این دوسامانه حل نشده است،و امروز همکاران ما نگران این موضوع هستند.

او افزود:سامانه جامع تجارت از پارسال فعال بود اما در مورد عملکرد آن ابهاماتی برای صنف طلا وجود داشت که در این جلسه اعلام کردیم. در نهایت نیز مقرر شد که ثبت اطلاعات و سرمایه در سامانه جامع تجارت تا ۳ ماه به تعویق بیفتد تا اگر نیاز به اصلاح بود این اصلاحات صورت گیرد.

بذرافشان تصریح کرد: مشکل در تعدد سامانه‌هاست که به ابهامات دامن زد و در نهایت منجر به مسموم شدن فضای مجازی با اطلاعات غیرکارشناسی شد و این شایعه‌ها باعث شد تا شرایط برای صنف طلا و مردم کمی مختل شود

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران با اشاره به عدم هماهنگی سامانه جامع تجارت و مودیان گفت: این سامانه‌ها در مفاد اجرایی به خصوص در مورد دریافت کد ملی خریدار طلا عدم هماهنگی داشتند. به همین دلیل نیز ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت سه ماه به تعویق افتاد.

در ادامه مهدی موحدی بکنظر سخنگوی سازمان امور مالیاتی در خصوص شایعات منتشر شده در بازار طلا، گفت: به نظر می‌رسد برای برخی افرادی که در یک فضای غیر شفاف، تاریک در جهت منافع خود رفتار می‌کردند، ایجاد شفافیت برای آن‌ها سنگین آمده است و چه بسا بخشی از این شایعه سازی‌ها به واسطه شفاف شدن شرایط مالیاتی باشد که در حال انجام است. بخشی از اتفاقات و شایعاتی که در چند روز گذشته رقم خورده اساساً هیچ ارتباطی به سازمان امور مالیاتی و مالیات ندارد.

موحدی افزود: فقط در سال گذشته مالیات طلا فروشان در طول یکسال میانگین ۹ میلیون ۶۰۰ هزار تومان بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • افزایش ۳ برابری برگزاری مجامع الکترونیک با سامانه «دیما»
  • اعضای هیات مدیره پدیده مشخص شدند
  • پژمان‌فر: بانک مرکزی صدور چک را منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک کند
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود
  • آمریکا روادیدِ نماینده روسیه را صادر نکرد
  • مالیات طلافروشان سالی ۹ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است
  • تحقیقات در خصوص حادثه فوت یک پزشک در شیراز ادامه دارد
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳