Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@14:15:27 GMT

رنگ خلط گلو و بینی شما نشانه چیست؟

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۴۰۵۹۱

رنگ خلط گلو و بینی شما نشانه چیست؟

اما خلط در واقع بخش مهمی از دستگاه ایمنی سالم است. حتی هنگامی که بیمار نیستید، بدن خلط تولید می‌کند تا رطوبت بافت‌ها را حفظ کند و مانع از خشک شدن آنها شود.

خلط تولید شده در طول مجرای تنفسی و مجرای فوقانی گوارشی هم به عنوان روان‌کننده، هم به عنوان تصفیه‌کننده و هم حفاظت از بدن ما عمل می‌کند.

خلط عمدتا از آب تشکیل شده و همچنین باقیمانده سلول‌های پوششی، آنزیم‌های ضد میکروبی، پروتئین‌ها و نمک‌های آلی در آن وجود دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلط بوسیله پوشش‌های مخاطی در دهان، بینی، سینوس‌ها، گلو، ریه‌ها و مجرای گوارشی تولید می‌شود.

هنگامی که بیمار می‌شوید، یا آلرژی دارید یا مواد محرکی مانند گردوغبار وارد بینی و گلوی شما می‌شود، پوشش مجرای تنفسی شما به فعالیت می‌افتد تا از شما محافظت کند: گلبول‌های سفید برای مقابله با عفونت به این محل می‌آیند، پروتئین‌هایی ترشج می‌شوند که التهاب ایجاد می کنند و سلول‌های پوششی بیشتری ریزش می‌کنند، نتیجه این است که خلظ شما غلیظ‌تر و دفع آن مشکل‌تر می‌شود.

خلط در شرایط عادی روشن و رقیق است، اما ایجاد التهاب رنگ و قوام آن را عوض می‌کند:

- اگر خلط‌تان زردرنگ است: خلط زردرنگ نشان می‌دهد که گلبول‌های سفید خون برای مقابله با عفونت وارد آن شده‌اند. خلط زردرنگ معمولا در سرماخوردگی‌های ویروسی دیده می‌شود و خودبه‌خود هم رفع می‌شود. اما اگر خلط زردرنگ با تب، لرز، درد عضلانی همراه باشد و برای مدت زیادی طول بکشد، باید به دکتر مراجعه کنید تا معلوم شود آیا بیماری دیگری مثلا یک عفونت باکتریایی که نیاز به درمان آنتی‌بیوتیکی دارد، وجود دارد.

- اگر خلط‌تان سبزرنگ است: عفونت‌های باکتریایی مانند سینوزیت ناشی از باکتری‌های رایجی مانند استرپتوکوک پنومونیه، موراکسلا، هموفیلوس و استافیلوکوک اورئوس می‌تواند خلط سبزرنگ ایجاد کند.

خلط سبزرنگ به معنای مبارزه بدن با عفونت و وارد شدن گلبول‌های سفید و پروتئین‌های التهابی به خلط است. در این موارد احتمالا علائم دیگری مانند تب، گرفتگی بینی واحساس فشار در بینی را خواهید داشت. اگر این علائم پس از ۱۰ تا ۱۲ روز برطرف نشد، شدت علائم زیاد بود یا تب بالای ۳۸.۶ درجه داشته باشید، باید به پزشک مراجعه کنید.

- اگر خلط‌تان قرمزرنگ است: قرمز شدن خلط بینی نشانه مخلوط شدن خون با آن است. خونریزی بینی ممکن است به علت تحریک پوشش مخاطی بینی یا خشکی هوا باشد. در این موارد بینی‌تان را محکم فین نکنید یا داخل آن را دستکاری نکنید.

اگر خلط یا بلغم قرمز، صورتی یا خونی با سرفه بالا می‌آورید، باید به دکترتان مراجعه کنید، زیرا ممکن است عفونت یا حتی سرطان علت آن باشد.

- اگر خلط‌تان قهوه‌ای یا سیاه است: عفونت قارچی یا هوای آلوده ممکن است خلط سیاه رنگ ایجاد کند.

خلط سیاه رنگ در افرادی که در معادن زغال‌سنگ یا کارخانه‌های آلوده کار می‌کنند یا سیگاری‌های قهار هستند، دیده می‌شود. همچنین ممکن است عفونت قارچی علت ایجاد خلط سیاه‌رنگ باشد که نیاز به درمان آنتی‌بیوتیکی یا درمان با داروهای کورتونی یا استروئیدی وجود داشته باشد.

برخی از بیماری‌های مزمن ریوی مانند بیماری ژنتیکی فیبروز کیستیک یا برونشکتازی به علت وجود خون و التهاب شدید مزمن باعث ایجاد خلظ قهوه‌ای‌ رنگ می‌شوند.

کد خبر 652930 برچسب‌ها مجله نکته بهداشتی روز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مجله نکته بهداشتی روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۰۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌

حسین امامیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تزریق این واکسن در برنامه جاری ایمن سازی کودکان است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بردسکن افزود: اصل پیشگیری در بیماری‌های عفونی بسیار مهم‌تر از درمان است و تزریق این واکسن سبب کاهش بار جهانی بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی می‌شود.

وی با بیان اینکه باکتری پنوموکوک مهمترین عامل عفونت های مهاجم باکتریال در کودکان محسوب می شود، گفت: این بیماری طیف وسیعی از عفونت ها را شامل مننژیت، عفونت باکتریال تب دار، عفونت گوش میانی، سینوزیت، ذات الریه، عفونت ملتحمه چشم، عفونت در بافتهای نرم حفره چشم، عفونت در لایه های داخلی و دریچه های قلبی، التهاب استخوان و مغزاستخوان، عفونت پرده های محافظ قلب، عفونت یا التهاب وخیم قسمتی از صفاق، تورم والتهاب مفاصل، عفونت های بافت نرم و عفونت خونی را موجب می شود.

وی گفت: تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه جاری ایمن سازی سبب ارتقاء سلامت کودکان می‌شود.

امامیان زمان تزریق این واکسن را در ۲ ماهگی، ۴ ماهگی و ۱۲ ماهگی و همزمان با سایر واکسن های همان گروه سنی اعلام کرد.

کد خبر 6093414

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی