Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@02:11:38 GMT

مشق عشق معلم کوهرنگی با گذر از رودخانه‌ای خروشان

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۴۳۱۵۶

مشق عشق معلم کوهرنگی با گذر از رودخانه‌ای خروشان

ایسنا/چهارمحال و بختیاری این روزها در جای جای کشورمان ایران شاهد فداکاری عده‌ای از افراد در مشاغل مختلف اعم از معلمی، مرزبانی، آتش‌نشانی، کادر بهداشت و درمان و ... هستیم که جای خالی نام این افراد هم‌چون دهقان فداکار و پتروس در کتاب‌های درسی خالی است، افرادی که آرامش و آسایش خود را در گمنامی فدای خدمت به مردم این مرز و بوم می‌کنند و هیچ جا نیز نامی از آن‌ها برده نمی‌شود، تعداد این افراد کم نیست، اما قصه هر کدامشان شنیدنی‌تر از دیگریست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، چهارمحال و بختیاری یکی از مناطق محروم در کشور محسوب می‌شود، ساکنان برخی از روستاهای این استان از امکانات اولیه زندگی از جمله آب شرب، گازرسانی، جاده ارتباطی و ... محروم هستند، اما در این روستاها کودکانی هستند که سراسر شور و شوق زندگی هستند و امید به آینده را مشق می‌کنند.

قطعا دسترسی به امکانات آموزشی برابر حق طبیعی همه فرزندان این سرزمین است، اما متاسفانه به‌علت وجود محرومیت‌های تاریخی در مناطق صعب‌العبور و محروم عدالت آموزشی به‌خوبی محقق نشده است، اما هستند معلمانی که سختی کار و راه را به جان می‌خرند تا فانوس علم و دانش را در جای جای کشورمان زنده نگه دارند.

محمدرضا علی‌اکبری- معلم مدرسه ابتدایی کیکاووس در روستای چشمه قاسم شهرستان کوهرنگ از توابع چهارمحال و بختیاری است، این معلم برای اینکه شوق فراگیری علم و دانش را در بین دانش‌آموزان این روستا زنده نگه دارد، در این روزهای سرد و برفی دل به رودخانه خروشان می‌زند، قطعا داستان این معلم فداکار شنیدنی است، معلمی که در این روزهای سرد برفی گرمابخش مدرسه کوچک این روستا شده!

این معلم جوان این‌گونه صحبت خود را آغاز می‌کند: محمدرضا علی‌اکبری هستم، ۲۵ ساله و از حدود چهار سال گذشته در مناطق دوردست چهارمحال و بختیاری شغل معلمی را آغاز کرده‌ام، در این استان مناطق محروم بسیاری وجود دارد که معلمان در این مناطق باوجود سختی‌های بسیار مشغول آموزش به دانش‌آموزان هستند.

روستای چشمه قاسم از داشتن راه ارتباطی و پل محروم است، اهالی برای تردد باید از رودخانه عبور کنند و در زمان بارش و برودت هوا این کار امکانپذیر نیست، در زمان بارندگی برای دسترسی به روستا باید چند ساعت پیاده‌روی کنم و از روستای مجاور به این چشمه قاسم برسم تا بتوانم کلاس درس را دایر کنم، در این مسیر نیز چند رودخانه فصلی وجود دارد.

وی ادامه داد: در روستای چشمه قاسم کو هرنگ تنها یک مدرسه ابتدایی وجود دارد، این مدرسه کانکسی دارای پنج دانش‌آموز دختر است، باتوجه به شرایط سخت تردد و نبود مدرسه راهنمایی و دبیرستان در نزدیکی این روستا امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر از اکثر دانش‌آموزان سلب می‌شود، زیرا والدین تمایلی برای فرستادن کودک خود به مدرسه شبانه‌روزی ندارند.

این معلم می‌گوید: دانش‌آموزان مناطق دورافتاده از امکانات تحصیلی برخوردار نیستند، در ایام کرونا به‌علت در  دسترس نبودن زیرساخت‌های آموزش مجازی، تمامی کلاس‌ها به‌صورت حضوری دایر شد.

عموما دانش‌آموزانی که در مناطق محروم تحصیل می‌کنند، شور و انگیزه بالایی برای تحصیل و یادگیری دارند، وقتی که با آن‌ها هم صحبت می‌شوی، آرزوهای بزرگی در سر دارند، آن‌ها می‌خواهند در آینده پزشک، بازیگر، معلم، خلبان و ... شوند، اما بعد که می‌بینند امکان تحصیل در مقاطع بالاتر برای آن‌ها وجود ندارد و شرایط برای رسیدن به آرزوهایشان مهیا نیست از آرزوهای خود دست می‌کشند.

علی‌اکبری در پاسخ به این سوأل که آیا با میل باطنی در مناطق محروم خدمت می‌کنی یا به‌علت تعهد خدمت؟ عنوان می‌کند: خدمت در مناطق محروم و روستایی بسیار دلنشین و شیرین است، وقتی پس از تحمل سختی و عبور از مسیر دشوار به مدرسه می‌رسم و با استقبال بچه‌ها روبرو می‌شوم، خستگی از من دور می‌شود.

مردمان این مناطق بسیار مهمان‌نواز  و خونگرم هستند، این رفتار و برخورد اهالی باعث می‌شود تا لحظه‌ای برای ماندن و خدمت در این منطقه مردد نشوم، ترجیح می‌دهم در مناطق محروم خدمت کنم تا دانش‌آموزان از فراگیری علم محروم نشوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی منطقه چهارمحال و بختیاری مدرسه کانکسی راه های صعب العبور شهرستان کوهرنگ چهارمحال و بختیاری مناطق محروم دانش آموزان چشمه قاسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۳۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۸ مدرسه شهرستان بیرجند دو نوبته است/نیاز به ۱۰۹ کلاس درس

به گزارش خبرنگار مهر، مجید بهدانی صبح پنج شنبه در نشست خبری اظهار کرد: رشد، توسعه و پیشرفت کشور در گرو ارتقا آموزش و پرورش در بخش‌های مختلف است.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بیرجند بیان کرد: در سال گذشته پویش «به احترام معلم برپا» را در بیرجند در راستای ارتقا جایگاه معلم را برگزار کردیم که امسال نیز این پویش برگزار خواهد شد.

اشاره به برنامه‌های هفته معلم

بهدانی گفت: غبارروبی مزار شهدای فرهنگی، برگزاری مراسم سپاس معلم در دبیرستان ۱۵ خرداد با حضور مسئولین، دیدار با خانواده شهدای فرهنگی، برگزاری مراسم یادبود فرهنگیان فرهنگی، تجلیل از ۴۰ نفر از فرهنگیان پیشکسوت و … از جمله برنامه‌های است که در هفته معلم برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: در سال جاری پویش «این خنده را فراموش نخواهیم کرد» را برگزار می‌کنیم که در این پویش رسانه وارد کار خواهد شد و فضای پر نشاط مدارس و رابطه صمیمی بین دانش آموزان را انعکاس دهند.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بیرجند گفت: در جلسه استانی تجلیل از معلمان نمونه در ۱۶ اردیبهشت ماه از ۲۴ معلم، مدیر و معاون نمونه شهرستان بیرجند تجلیل خواهد شد.

بهدانی افزود: با بیان اینکه تأکید ما بر این است که از نیروهای باسابقه و نیروهای جوان در کنار یکدیگر استفاده کنیم.

وی با تأکید بر برگزاری نماز جماعت در مدارس بیان کرد: در قریب به اتفاق مدارس شهرستان نماز جماعت برگزار می‌شود.

۱۷ مدرسه شهرستان بیرجند نمازخانه ندارند

مدیر آموزش و پرورش بیرجند با بیان اینکه از ۳۸۰ آموزشگاه شهرستان تعداد ۱۷ مدرسه نمازخانه ندارد، ادامه داد: تلاش ما بر این است که مشکل این مدارس را نیز مرتفع کنیم.

بهدانی گفت: طلبه‌های طرح امین که وارد مدارس می‌شوند دوره‌های تخصصی ارتباط با کودک و نوجوان را می‌گذرانند و بر اساس بررسی‌ها ۹۰ درصد آنان نیروهای موفقی هستند.

وی ادامه داد: در حوزه انس با قرآن و موضوعات فرهنگی تأکید ما بر این است که از کارهای نمایشی پرهیز کرده و زمینه رشد نوجوان فراهم شود.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بیرجند افزود: در ۶ ماه گذشته ۳۶۰ محفل کوچک قرآنی و دو کرسی تلاوت قرآن با حضور قاریان برجسته با حضور دانش آموزان بیرجندی برگزار شد.

بهدانی با تأکید بر اینکه در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی پویش «موج خواندن» را اجرایی کردیم، گفت: در این راستا از نویسندگان برجسته‌ای که در حوزه نوجوان کتاب تألیف کردند دعوت کردیم.

وی یادآور شد: در مسابقات کتابخوانی با عنوان «کتاب نوش» سه هزار دانش آموز شهرستان بیرجند شرکت کردند.

یک گام شیرین در راستای عدالت آموزشی

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بیرجند گفت: در راستای عدالت آموزشی هزینه ایاب و ذهاب ۲۵۰ دانش‌آموز روستایی که در محل زندگی شأن امکان تحصیل نبود، توسط آموزش و پرورش تقبل کردیم.

بهدانی با بیان اینکه در شهرستان بیرجند ۴۰ نفر در دوره آموزش ابتدایی و ۳۰ نفر در دوره متوسطه که ترک تحصیل کرده بودند، شناسایی و مجدد جذب شدند، گفت: امکان جذب ۱۵۰ نفر نیز به واسطه فوت، معلولیت و… میسر نشد.

چالش کمبود کلاس درس در بیرجند

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بیرجند ادامه داد: در بیرجند ۸۴ مدرسه ابتدایی و چهار مدرسه متوسطه دو نوبته است.

بهدانی با بیان اینکه رشد دانش آموزان را در مهر سال جاری را خواهیم داشت، گفت: در مهر سال جاری نیاز به ۷۱ کلاس درس در مقطع ابتدایی خواهیم داشت.

وی اظهار کرد: در مجموع در مهر سال جاری نیاز به ۱۰۹ کلاس درس در شهرستان بیرجند خواهیم داشت.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بیرجند یادآور شد: برای مهر ۱۴۰۳ در آزمون‌های استخدامی ۱۵۰ آموزگار ابتدایی، ۷۹ نفر در بخش دبیری و هنرآموزی و ۸۶ نفر معلم پرورشی جذب خواهیم کرد و همچنین ۲۹ فارغ‌التحصیل دانشگاه فرهنگیان را خواهیم داشت.

کد خبر 6088307

دیگر خبرها

  • بازسازی منازل محرومان روستای دولت‌آباد به همت جهادگران قمی
  • واگذاری استقلال به هلدینگ خلیج فارس جفا به مردم محروم منطقه است
  • بیمارستانی برای درمان محرومین/ اینجا خدمت حال و هوای دیگری دارد
  • معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد + عکس
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • ۱۷ هزار معلم در استان مرکزی خدمت می کنند
  • ۸۸ مدرسه شهرستان بیرجند دو نوبته است/نیاز به ۱۰۹ کلاس درس
  • برپایی پنج میز خدمت در نماز جمعه تهران
  • طرح «بوم»؛ شکوفایی خلاقیت‌ها یا باری روی دوش معلم؟
  • آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مناطق محروم