Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از کیهان، شبکه تلویزیونی الجزیره می‌گوید: صنعت پهپادی ایران، چهره خاورمیانه را تغییر خواهد داد. شبکه الجزیره در گزارش خود اعلام کرد: اولین پهپاد در ایران به نام «قدس مهاجر» توسط شرکت صنایع فضایی قدس جهت انجام عملیات تجسس و شناسایی در جنگ ساخته شد و بدین ‌ترتیب نسل مهم‌ترین پهپادهای ایرانی موسوم به «مهاجر» شکل گرفت که با یک موتور کار می‌کرد و دارای یک دوربین ساده بود و برد آن بیشتر از چند کیلومتر نبود که توسط یک بی‌سیم ساده هدایت می‌شد و به همین دلیل در هنگام مواجه شدن با کمترین پارازیت به آسانی سرنگون می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهاجر علی‌رغم ساختار ساده آن برای ایرانیان یک نقطه تحول واقعی در جهان پهپادها به شمار می‌رفت که از ابتدا تا انتهازی جنگ آن را به‌کار برذدند و به‌دنبال آن «مهاجر ۲» از راه رسید و ایرانیان ۲۰۰ فروند از آن ساختند و نمونه انتحاری آن را تولید کرده و نام «رعد ۸۵» بر آن نهادند و چندین دستگاه از این پهپادها را به ونزوئلا فروخت که معامله بسیار پرسودی برای ایران بود.

«مهاجر ۳» به خدمت گرفته نشد و پیشبرد آن با شکست مواجه شد و به‌دنبال آن «مهاجر ۴» و نوع پیشرفته‌تر آن یعنی «مهاجرB۴» از راه رسید و حزب‌الله لبنان و سپاه پاسداران انقلاب از آن استفاده کردند .ایرانی‌ها پس از آن مدل «مهاجر N۲» را ساختند که از مهاجر ۲ قوی‌تر و مدرن‌تر بود و همزمان می‌توانست تصاویر گرفته شده را به مرکز ارسال نماید.

مهاجر ۵ در میان نبود تا آنکه نمونه پیشرفته‌تر این مدل یعنی «مهاجر ۶» از راه رسید و از سه سال پیش به کار گرفته شد. سپاه هم‌اکنون از این پهپادها برخوردار است که از اکثر سامانه‌های دفاع هوایی کوتاه‌برد برتر است. تهران شماری از این مدل را به کاراکاس فروخت و گروه‌های مورد حمایت ایران در منطقه به‌ویژه الحشدالشعبی در عراق آن را به‌کار گرفتند.

هر چند بخش عمده ناوگان ایران در ابتدا در مقایسه با هواپیماهای آمریکا اسباب‌بازی به‌نظر می‌رسند اما تهران به‌طور کاملاً جدی به برنامه خود ادامه داد. پیشرفت برنامه پهپادی ایران هم اکنون حد و مرز نمی‌شناسد و به هر جا که تهران بخواهد نفوذش را گسترش بخشد، پیش می‌رود. در همین رابطه حوثی‌ها در یمن جزو مهم‌ترین کاربران هواپیماهای ایرانی در منطقه به شمار می‌روند. آنان با استفاده از پهپادهای «قاصف ۱ و ۲» تاکنون بارها شهرهای جنوب عربستان و تاسیسات آرامکو در بقیق و خریص را با ۲۵ پهپاد ایرانی مورد حمله قرار دادند.

حزب‌الله و دولت سوریه و برخی از گروه‌های عراقی هوادار ایران از پهپادهای یاد شده استفاده می‌کنند هر چند ایران همواره دست داشتن در حملات شکل گرفته در خاورمیانه را تکذیب کرده، اما این مانع از آن نشده تا آمریکا برخی از مسئولان مهم برنامه پهپادی را مورد تحریم قرار دهد. البته این تحریم‌ها تا کنون نتوانسته برنامه جاه‌طلبانه ایران را متوقف کند زیرا ساخت هواپیماهای بدون سرنشین توسط ایران به‌طور کلی بر خرید قطعات موردنیاز به معرض فروش گذاشته شده در اینترنت مبتنی است و بدین ‌ترتیب خرید و فروش به‌سادگی صورت می‌گیرد.

گزارش محرمانه دولت انگلیس حاکی است که ایران توسط شبکه‌ای از شرکت‌های تجاری در سراسر جهان قطعات موردنیاز جهت ساخت پهپادها را در اختیار حوثی‌ها قرار داده است. اکثر این شرکت‌ها در رادار تحریم‌های آمریکا و اروپا قرار ندارند. ایران با موفقیت فناوری‌های یاد شده را بازسازی می‌کند و به‌طور کامل نمی‌توان مانع از فروش آنها شد.

هیچ‌کس نمی‌تواند واقعیت پیشرفت برنامه پهپادی ایران را انکار نماید زیرا توانسته گام‌های بسیار بلندی به پیش بردارد. این سرمایه‌گذاری واقعی ادامه‌دار به تهران این امکان را می‌دهد تا با در دست داشتن گزینه‌های بسیاری رقبای منطقه‌ای خود را با سرعت در هم کوبد، بدون آنکه متحمل مجازات‌های سنگین شود. ایرانیان علی‌رغم قرار داشتن در محاصره اقتصادی شدید، برنامه پهپادی خود را تقریبا از هیچ ساختند تا در تغییر معادلات قدرت در منطقه و جهان نقش ایفا کنند.

کد خبر 652997 برچسب‌ها تلویزیون الجزیره دفاع - نیروی هوایی ایران و سوریه تسلیحات نظامی هوا فضا ایران و آمریکا خبر ویژه ایران و عراق الحشد الشعبی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تلویزیون الجزیره دفاع نیروی هوایی ایران و سوریه تسلیحات نظامی هوا فضا ایران و آمریکا خبر ویژه ایران و عراق الحشد الشعبی برنامه پهپادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۳۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده شورای آتلانتیک : ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است

اندیشکده «شورای آتلانتیک» با ابراز شگفتی از توانایی موشکی و پهپادی ایران عنوان داشت که ایران کمبودها و نقایص در صنعت هوایی خود را با توسعه این تسلیحات جبران کرده است.

به گزارش ایرنا، اندیشکده شورای آتلانتیک در تحلیل واکنش نظامی هفته گذشته تهران با بیان اینکه روزگاری ایران در عرصه صنعت نظامی هوایی ضعیف بود اما اکنون پیشرفت چشمگیری داشته و در اوج به سر می برد، تصریح دارد: حمله بی‌سابقه ۱۴ آوریل ایران به اسرائیل یک تیر اخطار بود. این واکنش نشان می‌دهد که تهران به‌رغم نداشتن نیروی هوایی مدرن ظرفیت بالقوه‌ای برای ضربه زدن به اسرائیل و مقابله با برتری هوایی آن را دارد.

این اتاق فکر آمریکایی تاکید دارد: حمله مستقیم هوایی ایران به خاک اسرائیل نقطه عطفی در شرایط امنیتی رو به وخامت منطقه بود. اگرچه حمله اخیر نکته جدیدی را در مورد توانایی‌های نظامی ایران فاش نکرد اما ظرفیت های خطرناک ایران در بهره برداری از فقدان عمق استراتژیک اسرائیل را نشان داد.

این گزارش با بیان اینکه حمله ایران، اسرائیل را به تجدیدنظر در محاسباتش در مورد ایران وادار می‌کند، افزود: برخی تحلیلگران سیاست خارجی، نوع واکنش ایران در پاسخ دادن به حمله اسرائیل به کنسولگری در دمشق را دارای بازخوردهای منفی برای تهران توصیف می‌کردند اما جمهوری اسلامی و رهبر آن آیت الله علی خامنه ای این امر را از دیدگاهی متفاوت مشاهده و ارزیابی می‌کردند.

نویسنده گزارش با تکرار ادعاهای رسانه‌های صهیونیست در مورد مقابله و همکاری غرب در کنار اسرائیل با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی مدعی شد که حمله ایران آسیب زیرساختی قابل توجهی را به دنبال نداشت. با این‌حال شورای آتلانتیک با بیان اینکه ممکن است همه این اقدامات از روی برنامه ریزی انجام شده باشد، اذعان کرد اگر سه هزار یا ۳۰ هزار موشک و پهپاد بدون اخطار قبلی به سمت اسرائیل پرتاب شوند، مقابله با آن‌ها بسیار سخت خواهد بود.

این در حالی است که بر اساس برخی اطلاعات، گفته می شود حزب الله لبنان که اصلی‌ترین متحد ایران است، زرادخانه‌ای متشکل از ۱۵۰ هزار راکت و موشک در اختیار دارد.

این مرکز پژوهشی آمریکا، نیروی هوایی را پاشنه آشیل امنیتی ایران از زمان جنگ هشت ساله ایران و عراق (۱۹۸۰-۱۹۸۸) عنوان داشت و اعلام کرد که پس از آن جنگ، ایران برای تقویت توان هوایی خود تلاش کرد و در کنار آن بخش عمده ای از منابع خود را در زمینه توسعه برنامه موشکی بالستیک و پهپاد رزمی سرمایه گذاری کرد. ایران به دلیل آنکه سال‌ها با محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل درگیر بود، پیوسته سعی کرد تا برد و دقت موشک و پهپادهای خود را افزایش دهد و در این مسیر موفق شد قابلیت موشکی و پهپادی خود را به این سطح بالا ارتقا دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • توانایی پهپادی و موشکی ایران در اوج
  • ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • اندیشکده شورای آتلانتیک: ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • اندیشکده شورای آتلانتیک : ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • نجات ده‌ها پناهجو در سواحل مراکش
  • اگر طوفان نمی‌شد + اسناد محرمانه
  • تحریم‌های مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • تداوم حملات حزب‌الله لبنان به شمال فلسطین اشغالی
  • پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
  • تعرض بیش از ۴۳۰ شهرک‌نشین صهیونیست به مسجدالاقصی