Web Analytics Made Easy - Statcounter

هزاران داروساز تحصیل کرده، خواهان تاسیس داروخانه هستند اما با مقاومت صنف داروخانه داران (انجمن داروسازان) و اعمال رویه‌های انحصاری مانند حد نصاب جمعیتی، فاصله از داروخانه دایر، راه برای اشتغال فارغ التحصیلان این رشته را سخت کرد.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری برنا؛ یکی از کسب‌وکارهایی که به واسطه نظام مجوزدهی در انحصار قرار گرفت، تاسیس داروخانه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هزاران داروساز تحصیل کرده، خواهان تاسیس داروخانه هستند اما با مقاومت صنف داروخانه داران (انجمن داروسازان) و اعمال رویه‌های انحصاری مانند حد نصاب جمعیتی، فاصله از داروخانه دایر، راه برای اشتغال فارغ التحصیلان این رشته را سخت کرد.

بعد از شکایات متعدد داروسازان جوان، دیوان عدالت اداری در بهمن ماه 1397 رای به ابطال ماده 15 آیین نامه تأسیس و اداره داروخانه‌ها داد. همچنین در شهریور ماه 1398 نیز جدول مربوط به حد نصاب جمعیتی مندرج در ماده 4 آیین نامه مذکور را ابطال نمود. در همین رابطه هیات مقررات زدایی در سی و سومین نشست خود مورخ دی ماه سال 98، وزارت بهداشت را ملزم به اصلاح رویه مجوزدهی تاسیس داروخانه کرده است.

وزارت بهداشت پس از یک سال و نیم از این الزام و ادامه دادن رویه غیرقانونی قبل، بالاخره در 9 خرداد 1400 آیین نامه جدید التاسیس، ارائه خدمات و اداره داروخانه ها را تصویب و منتشر کرد که با بارقه امید در داروسازان جوان و دانشجویان داروسازی و واکنش منفی داروخانه داران فعلی مواجه شد. به عنوان مثال انجمن صنفی داروسازان ایران با صدور نامه ای به وزیر بهداشت نسبت به این آیین نامه شدیدا مخالفت و درخواست توقف سریع اجرای آن را مطرح کرد.

پس از نامه نگاری های متعدد سازمان های صنفی مثل انجمن صنفی داروسازان و سازمان صنفی نظام پزشکی در نفی آیین نامه و همچنین مکاتبات تشکل های دانشجویی و داروسازان جوان در حمایت از آیین نامه، جلساتی در کمیته دارو و غذای مجلس با حضور ذی نفعان مختلف تشکیل شد که خروجی این جلسات اجرای آیین نامه جدید بود. به دنبال این جلسات سازمان غذا و دارو نیز در 25 مرداد سال جاری ضابطه تاسیس، فعالیت و اداره داروخانه ها را تصویب و ابلاغ نمود.

در این خصوص، معاون غذا و داروی اهواز می گوید: آیین نامه ای که برای افزایش تعداد داروخانه ها در مجلس تصویب شده، موضوع خوبی است به شرطی که با حضور همه گروه هایی که به نحوی در این بخش فعالیت می کنند، نقد و بررسی شود و سپس به مرحله اجرا برسد.

حسین برزگر فعال حوزه داروسازی در گفت گو با خبرگزاری برنا اظهار کرد: بر اساس قانون از مراجع بالادستی برای وزارت بهداشت تکالیفی تعیین می شود که  ملزم به اجرای آنهاست. در عین حال این وزارتخانه بر اساس رای دیوان عدالت اداری هم مکلف است که در مناطق محروم خدمات دارویی در قالب داروخانه ارائه دهد. یعنی هم این مساله و هم مسائل دیگراز طرف قانون یک وظیفه برای این وزارتخانه مشخص شده  و باید اجرا شود. 

این فعال حوزه داروسازی در ادامه گفت و گو در خصوص آیین نامه جدید داروخانه ها نیز بیان کرد: در حال حاضر یکی از نگرانی هایی که بنده و برخی دیگر از فعالان این حوزه  در خصوص اجرای این مصوبه داریم، این است که با اجرای این قانون بسیاری از مناطق محروم، شهرهای کوچک و روستاها به دلیل افزایش تقاضا برای تاسیس داروخانه از آن خالی شود  و مردم در این بخش دچار مشکلات جدی شوند. بسیاری از داروسانی که در این مناطق فعالیت کرده اند ممکن است با اجرای این قانون برای تاسیس داروخانه از این مناطق کوچ و به شهرهای بزرگ بیایند.

معاون غذا و داروی اهواز در ادامه اظهار کرد:  علی رغم همه مسائلی که در بالا گفته شد، ما مکلف هستیم تا شرایط اشتغال را برای داروسازان جوان فراهم کنیم. اصلاح آیین نامه قبلی و رفع دغدغه های داروسازان جوان که سال ها برای داشتن یک شغل متناسب با تحصیلات خود تلاش کرده اند،یکی از مواردی است که می تواند با اجرای این قانون  محقق شود.

برزگر در پاسخ به این سوال که آیا در اهواز این آیین نامه اجرا می شود، گفت: ما و همه دستگاه های اجرایی موظف هستیم در هر جای کشور هرآنچه از سوی هر وزارت بهداشت  و یا هر وزارتخانه دیگری ابلاغ می شود را اجرا کنیم. در اهواز نیز این آیین نامه اجرا می شود.

این فعال حوزه دارو در ادامه ابراز کرد:  به نظر می رسد کشور از نظر خدمات دارو رسانی مشکل خاصی ندارد اما ما در حال حاضر با تعداد زیادی داروساز جوان فارغ التحصیل جویای کار مواجه هستیم که این آیین نامه می تواند به این افراد کمک کند.

 وی در خصوص طرح ارسال دارو به درب منازل برای بیماران خاص نیز بیان کرد: اینکه ما برای بیماران صعب العلاج  مثل بیماران سرطانی بخواهیم این داروها را درب منزل تحویل دهیم خوب و انسان دوستانه است اما باید این نکته را در نظر داشت که داروهای اینچنینی باید از مرحله ای که دارو تولید و برای بیمار نسخه می شود و به وی تحویل داده می شود باید دکتر نظارت داشته باشد.به نظر بنده چنین طرحی علمی نیست.

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اشتغال جدول آیین نامه وزارت بهداشت ایران وزیر بهداشت نظام پزشکی دارو مجلس سازمان غذا و دارو معاون برنا وزارتخانه قانون مشکلات همه دستگاه های اجرایی فارغ التحصیل دارو سازمان غذا و دارو سلامت وزارت بهداشت داروخانه داروسازان جوان تاسیس داروخانه آیین نامه وزارت بهداشت داروخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۹۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی ابلاغ شد

به گزارش   ایفدانا، سیدحیدر محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه عرضه و حمل دارو از طریق سکو‌های اینترنتی، اظهار کرد:  تدوین این آیین‌نامه با برگزاری جلسات متعدد بین سازمان غذا و دارو و وزارت ارتباطات به‌منظور بررسی‌های تخصصی موضوع انجام شد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان غذا و دارو با نفس ورود سکو‌های اینترنتی به حوزه فروش دارو مخالف بوده و هست و هنوز هم تاکید می‌کنیم فروش اینترنتی دارو غیرقانونی و غیرمجاز است، عنوان کرد: آنچه درمورد حمل دارو توسط سکو‌ها تدوین شده و توسط وزارت ارتباطات اعلام شد «آیین‌نامه حمل دارو از طریق سکوی اینترنتی است» و به‌هیچ‌وجه فروش اینترنتی دارو مطرح نیست.

????معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در این آیین‌نامه تاکید شده است که هرگونه خرید، فروش و انبارش دارو توسط سکو‌های اینترنتی غیرمجاز و غیرقانونی است، گفت: پس از ثبت کد رهگیری نسخه توسط بیمار در سامانه سکو‌های مورد تایید (سازمان غذا و دارو)، نسخه از طریق سکو حمل و به نشانی متقاضی که در سیستم ثبت شده است تحویل داده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه موضوع فروش اینترنتی دارو به‌هیچ‌عنوان مطرح نیست، گفت: این آیین‌نامه تنها درمورد حمل دارو و  تحویل آن به نشانی بیمار به‌صورت غیرحضوری است، همچنین عرضه دارو‌های خاص، سهمیه‌ای، تحت کنترل و دارای شرایط خاص حمل، توسط پلتفرم‌ها صورت نخواهد گرفت.

به گفته دکتر محمدی مجوز فعالیت سکو‌های اینترنتی متقاضی فعالیت در حوزه حمل دارو در یک کارگروه مشترک توسط سازمان غذا و دارو با همکاری وزارت ارتباطات صادر می‌شود، تمامی متقاضیان فعالیت در این حوزه باید ضوابط فنی سازمان غذا و دارو را داشته و حائز شرایط باشند،   دوره‌های آموزشی توسط سازمان غذا و دارو برای سکو‌های متقاضی برگزار خواهد شد، وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) مسئولیت نظارت بر ضوابط اجرایی و فنی را دارند و سکو‌ها مکلف به رعایت این ضوابط هستند، درج هرگونه تبلیغات و تشویق به مصرف فرآورده‌های دارویی و خرید، فروش و انبارش در این آیین‌نامه برای سکو‌ها غیرمجاز اعلام و کاملاً منع شده است.

وی تصریح کرد: داروخانه‌هایی که درخواست فعالیت با سکو‌های اینترنتی به‌منظور تحویل دارو را دارند باید درخواست خود را به سازمان غذا و دارو ارائه دهند و تنها داروخانه‌های مورد تایید این سازمان مجاز به فعالیت در این حوزه خواهند بود، همچنین درصورت ثبت شکایت از سکو و یا داروخانه سازمان غذا و دارو مرجع پیگیری معرفی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی
  • تنها «حمل» دارو از طریق سکوی اینترنتی است/ به هیچ وجه «فروش» دارو مطرح نیست
  • ابلاغ دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی
  • آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو ابلاغ شد/اجرای آزمایشی در ۶ ماه
  • دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش