دبیر انجمن واردکنندگان برنج: تغییر سیاست های داخلی قیمت برنج خارجی را بالا برد/ اگر عوارض بر مبنای دلار نیمایی شود، گرانی قابل توجهی را تجربه خواهیم کرد
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۰۸۶۸
مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج خاطر نشان کرد: نرخ جهانی برنجهای خارجی تغییر نکرده است اما اخذ مالیات بر ارزش افزوده و سود عوارض گمرکی باعث شد که نرخ برنج خارجی افزایش پیدا کند. به گزارش ایلنا، مسیح کشاورز با اشاره به میزان واردات برنج خارجی در ماههای اخیر، بیان کرد: با تغییر دولتها، رویکردها و سیاست مدیران وزراتخانهها نیز متحول میشود؛ در این جابهجاییها فعالان اقتصادی بخش خصوصی تحدید میشود.
متاسفانه مدیران جدید که عموما در حرفه خود باسابقه نیستند و اعتقادی هم به زیرساختهای پیشین ندارند، میخواهند تغییرات جدیدی در ضوابط اعمال و اجرا کنند. وی با اشاره به مشکلات واردات برنج، خاطر نشان کرد: وزیر کشاورزی قبول نکرد که دوره ممنوعیت واردات برنج را بردارد، از آن زمان به این سو ما شاهد گرانی قیمت برنج ایرانی در بازار به دلیل کمبود برنج خارجی بودیم. به گفته این فعال اقتصادی، بعد از گذشت ۱۰ ماه از سال ۸۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شده است این در حالیست که در دوره ممنوعیت ۵۰۰ هزار تن برنج خارجی وارد کردیم باید بگویم که این عدد نمیتواند نیاز کشور در خصوص برنج را تامین کند. کشاورز با اشاره به لزوم سرعتبخشی در روند ثبت سفارش و تامین ارز، گفت: در جدول درجهبندی استاندارد، مشکلی برای برنج پاکستانی ایجاد شد که به نظر میرسید غیرعلمی و نیاز به بازاندیشی دارد همین مسئله یک وقفه در واردات ایجاد کرد و چند تنی برنج در انبار بنادر دپو شد. وی میزان واردات ماهیانه برنج را ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: امیدواریم که دولت به بخش خصوصی اعتماد کند و روند واردات برای جبران کسری برنج را در ماههای پایان سال هموار کند. ما برای تامین نیاز نوروز و ماه رمضان به ۲۵۰ هزار تن برنج نیاز داریم که امیدواریم عملیات ثبت سفارش آن در هفتههای اخیر انجام شود تا در تامین کالای مورد نیاز با مشکل مواجه نشویم. دبیر انجمن واردکنندگان برنج خاطر نشان کرد: در حال حاضر مبنا سود عوارض گمرکی ۴۲۰۰ تومان است که اگر قرار باشد این عوارض در سال آینده نیمایی شود برنج خارجی گرانی قابل توجهی را تجربه خواهیم کرد. هدف از واردات برنج خارجی تامین نیاز قشر آسیبپذیر است که با این تغییرات آنها نمیتوانند نیاز خود را تهیه و تامین کنند. هم اکنون سود عوارض گمرکی برای واردات برنج کیلویی ۴۰۰ تومان است که اگر این سود نیمایی محاسبه شود به کیلویی ۲۵۰۰ تومان خواهد رسید. کشاورز ادامه داد: واردکنندگان برنج به قرارگاه امنیت غذایی پیشنهاد داد که تا پایان سال مجوز واردات ۳۰۰ هزار تن برنج را بدهند تا شاهد التهاب در بازار نباشیم. وی در پایان با اشاره به ثبات نرخ جهانی برنج، گفت: نرخ برنج پاکستانی کاهش پیدا کرده است و افزایش نرخ برنج هندی نیز ملموس نیست. سود عوارض گمرکی و اخذ مالیات بر ارزش افزوده افزایش قیمت را به ما تحمیل میکند.
تبلیغات در خبربان
منبع: عصر ایران
کلیدواژه: واردکنندگان برنج سود عوارض گمرکی هزار تن برنج واردات برنج برنج خارجی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۰۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
خبر هوشمند فهام
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
8 موزه منتخب ایران _ از موزه جنگ تا موزه مادام توسوی ایرانی
انجام کلیه خدمات اینستاگرام ارزان و واقعی
کلبه چوبی | ۱۰ کلبه خاص و رویایی در شمال ایران
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
کلینیک بتن ایران
مدیرعامل صرافی FTX: بیت کوین به عنوان شبکه پرداخت، آیندهای نخواهد داشت
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
خبر بعدی:
واردات خودرو سقف ندارد/ شاهد کاهش قیمت خودروهای داخلی خواهیم بود
حسینیکیا گفت: بر اساس آنچه مجمع تشخیص مصلت نظام به دولت اجازه داده، میزان واردات خودرو سقف ندارد هرچند در قانون بودجه 1401 سقف 50 هزار خودرو پیشبینی شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، حجتالاسلام سید جواد حسینیکیا نائبرئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: آنچه طبق اصلاح ماده چهار قانون ساماندهی بازار خودرو مصوب شد این است که واردات خودرو باید به ازای صادرات قطعات خودرو، خدمات فنی مهندسی، صنایع نیرومحرکه و ارزی که منشأ آن مشخص باشد، انجام شود.
وی افزود: این مصوبه مورد تأیید مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته و به دولت اجازه واردات داده شده است؛ البته دولت باید آییننامه اجرایی آن را مصوب کند و در حال حاضر در مرحله تدوین آییننامه است که احتمالا طی روزهای آینده ابلاغ میشود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه ما جلساتی را با معاون وزیر صمت داشتهایم و مطالب و دغدغههای خود را عنوان کردهایم، اظهار داشت: نگاه کارشناسی که وجود دارد و البته هنوز نهایی نشده این است که خودروهایی بین 7 هزار دلار تا 20 هزار دلار مدنظر و موضوع مباحث کارشناسی است که البته نهایی آن اعلام خواهد شد.
حسینیکیا خاطرنشان کرد: بر اساس آنچه مجمع تشخیص مصلت نظام به دولت اجازه داده، میزان واردات خودرو سقف ندارد هرچند در قانون بودجه 1401 سقف 50 هزار خودرو پیشبینی شده است.
وی تأکید کرد: به نظر میرسد همین که سقفی برای واردات تعیین نشده میتواند گام مؤثری در رفع انحصار باشد و میتواند موجب ایجاد رقابت بین خودرو داخلی و خارجی شود و البته موجب تأثیرگذاری بر روی قیمتها و کاهش آن باشد.
نائبرئیس کمیسیون صنایع مجلس عنوان کرد: تا زمانی که واردات انجام شود و خودرو از خارج به دست مصرفکننده داخلی برسد، طبیعی است که چند ماهی طول بکشد اما یقینا این فضا از نظر روانی بر بازار خودروهای داخلی تأثیرگذار خواهد بود و پیشبینی میشود شاهد کاهش قیمتها باشیم.
انتهای پیام/