نظام عادلانه حقوق و اقدام کمیسیون تلفیق
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۱۳۳۲
میزان تفاوت حداقل و حداکثر دستمزد عامل مهمی در ایجاد نظام عادلانه حقوق است، این تفاوت امسال ۱۵ برابر بود که برای سال ۱۴۰۱ به هفت برابر تقلیل یافت.
به گزارش قدس آنلاین، مدتی است که از دستور رئیس جمهور به سازمان اداری و استخدامی در جلسه هیئت دولت درخصوص ایجاد یک نظام عادلانه پرداخت می گذرد؛ اما فارغ از اقدامی که درخصوص این دستور صورت خواهد گرفت، شاهد بودیم که کمیسیون تلفیق مجلس نیز وارد این گود شد و مصوبه ای متفاوت از سال گذشته داشت.
تردیدی نیست که عدالت به معنای مساوات نیست؛ اما دو نکته همیشه محور بحث های کارشناسی درباره دستمزدهاست، اول میزان حداقل دستمزد است و دوم میزان تفاوتی که در حداقل و حداکثر دستمزد در یک نظام عادلانه حقوق باید اعمال شود.
نگاهی به حداقل دستمزدها در کشورهای جهان نشان می دهد که در شرایط فعلی با قدرت کنونی پول ملی، حداقل دستمزد وضعیت خوبی ندارد، به طوری که حداقل حقوق در سال جاری ۳.۵ میلیون تومان برای کارمندان و ۴.۲ میلیون تومان برای کارگران است که با درنظر گرفتن رقم میانگین ۲۵ هزار تومان برای هر دلار، حداقل دستمزد برای ایرانیان رقمی بین ۱۴۰ تا ۱۶۸ دلار در هر ماه و کمتر از یک دلار در هر ساعت می شود؛ در حالی که حداقل دستمزد در ترکیه ساعتی ۶ دلار و ۵ سنت، در کره جنوبی ۶ دلار و ۸۴ سنت، در روسیه ۲ دلار و ۲۷ سنت، در برزیل ۲ دلار و ۱۸ سنت و در آمریکا ۷ دلار و ۲۵ سنت است.
البته با مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق حداقل حقوق به ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافت که در صورت تصویب نهایی شاهد بهتر شدن این وضعیت خواهیم بود.
میزان تفاوت حداقل و حداکثر دستمزد عامل مهمی در ایجاد نظام عادلانه حقوق است، این تفاوت امسال ۱۵ برابر بود که برای سال ۱۴۰۱ به هفت برابر تقلیل یافت به طوری که حداکثر حقوق در سال آینده نباید بیش از هفت برابر حداقل حقوق باشد؛ اما نکته قابل توجه و تامل در آن است که این میزان تفاوت نیز در برخی از شرکت های خصولتی رعایت نمی شود و به تازگی شاهد افشای فیش حقوقی یکی از مدیران پتروشیمی با رقم بیش از ۸۴ میلیون تومان بودیم که بیش از ۲۴ برابر حداقل حقوق در سال ۱۴۰۰ است.
منبع: خراسان
تبلیغات در خبربان
منبع: قدس آنلاین
کلیدواژه: حداقل حقوق در سال 1401 حداقل دستمزد کارگران نظام عادلانه حقوق حداقل دستمزد میزان تفاوت حداقل حقوق
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت qudsonline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۱۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
کتاب صوتی
HPE سیستمهای رایانش سریع و هوش مصنوعی میسازد
فراگمان قسمت 95 سریال قیام عثمان ؛ تیزر سریال Kurulus Osman با زیرنویس فارسی
کلینیک بتن ایران
خرمشهر، شهر نخل و گلوله
آی پی ثابت برای ترید
خبر هوشمند فهام
انجام کلیه خدمات اینستاگرام ارزان و واقعی
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
اجاره کلبه چوبی
بازیگران سریال حکم رشد ؛ بیوگرافی و تصاویر
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
آپارتمانهای منطقه ۲ تهران چند؟
فروش کفش
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
تهیه غذا
حجم معاملات صرافی یونی سواپ از یک تریلیون دلار عبور کرد
دومان سهند
بهترین سایت کاریابی تهران
خبر بعدی:
دستمزدها واقعی شود، نیازی به دادن یارانه نیست
یک فعال حوزه کار معتقد است: اصلاح نظام یارانهها مستلزم اجرای نظام دستمزد عادلانه است و در صورتی که دستمزدها واقعی شود نیازی به دادن یارانه از سوی دولت نیست.
فتح الله بیات در گفتوگو با ایران اکونومیست، در ارزیابی اصلاح نظام یارانهها اظهار کرد: نظام یارانهها در تمام کشورها اصلاح شده و به سمت آزادسازی قیمتها رفتهاند، بنابراین در کشور ما نیز دیر یا زود اجرا می شد منتها این کار به شکل سنجیده و کارشناسی شده باید انجام گیرد.
وی افزود: در بحث اصلاح نظام یارانهها اعلام کردند که قیمت چهار قلم کالا آزادسازی میشود و یارانهاش را به خود افراد میدهند تا هزینه کنند ولی معتقدم در این قضیه چهار قلم نیست؛ چون وقتی به فرض نرخ لبنیات را آزادسازی می کنیم باید بپذیریم که همه مشتقات آن خواه ناخواه تغییر می کند.
بیات ادامه داد: در تمام کشورها این طرح پیاده سازی شده ولی به شکل مرحله ای و تدریجی انجام گرفته است تا جامعه دچار برخی رفتارهای هیجانی نشود.
این فعال حوزه کار خاطرنشان کرد: در کنار آزادسازی تدریجی، حقوق و دستمزد شاغلین اعم از کارمندان و کارگران به همان درصد لازم است رشد کند تا قدرت انتخاب و خرید به وجود آید. اگر دستمزدها به تناسب آزادسازی بهبود یابد قطعا تاثیرگذاری مطلوبتری در جامعه و اقتصاد خواهد داشت.
بیات با بیان اینکه نزدیک به ۶۰ درصد جمعیت کشور را کارگران و خانوادههای آنها تشکیل میدهند، افزود: اگر بین سبد معیشت و دستمزد فاصله ایجاد نشود و دستمزدها از تورم عقب نماند هیچ فشاری به طبقات فرودست و محروم جامعه وارد نخواهد شد.
به اعتقاد وی درصورتی که دستمزدها واقعی شده و متناسب با تورم بهبود یابد، نیازی به دادن یارانه نیست.
این فعال حوزه کار تصریح کرد: البته دولت به یکباره نمیتواند دستمزدها را افزایش دهد و این مساله هم شرایط خاص خود را دارد و ما در حوزه کارگری بارها پیشنهاد کردیم که به شکل پلکانی به سمت واقعی شدن حقوق و دستمزد برویم.
بیات در پایان با بیان اینکه اصلاح نظام یارانهها مستلزم اجرای نظام دستمزد عادلانه است و باید با اصلاح دستمزدها و دریافتی ها همخوانی داشته باشد، گفت: برای انجام جراحی بزرگ اقتصاد باید تمام ابعاد و جوانب آن را بررسی کنیم تا دولت در اجرای این طرح موفق شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: سبد معیشت ، کارگران ، لبنیات ، قیمت کالاهای اساسی ، کارمندان ، یارانه