Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشد دو رقمی قیمت جهانی کالاهای اساسی در یک روز، زنگ هشداری است تا برنامه ریزان بخش کشاورزی به خوداتکایی و افزایش ضریب امنیت غذایی کشور بیشتر توجه کنند.

قیمت کالا‌های اساسی در بازار‌های جهانی امروز با رشد‌های عجیب و غریب خود شگفتی ساز شد، خوراک دام، گندم، دانه‌های روغنی، کاکائو همه دو رقمی افزایش قیمت داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کالا‌های اسای همانطور که از اسمشان پیداست بیشترین تاثیر را در سبد خانوار و امنیت غذایی کشور‌ها دارد و هر چه توان خرید مردم با بالا رفتن قیمت کمتر می‌شود، فشار بر معیشت مردم هم بیشتر می‌شود.

در آخرین روز کاری بازار‌های جهانی، قیمت ذرت که به عنوان خوراک دام استفاده می‌شود ۱۰.۷۵ دلار افزایش یافت و هر بوشل از این محصول به قیمت ۶۳۶ دلار معامله شد.

خوراک دام حدود ۷۰ درصد هزینه تمام شده تولید محصولات پروتئینی را تشکیل می‌دهد.

قیمت گندم هم ۹.۲۵ دلار رشد قیمت داشت و هر بوشل از این محصول به قیمت ۷۸۶ دلار و ۲۵ سنت به فروش رفت.

دانه ها‌ی روغنی دیگر محصولی بود که از افزایش قیمت‌ها عقب نماند و تقریبا رکورد جدیدی را به ثبت رساند، ۲۱.۷۵ دلار رشد قیمت سویا در یک روز به ثبت رسید از این محصول برای استحصال روغن استفاده می‌شود و از کنجاله یا همان تفاله آن برای خوراک دام استفاده می‌شود.

قیمت کاکائو هم رشد ۴۳ دلاری را در یک روز در کارنامه خود ثبت کرد و هر تن به قیمت ۲۴۹۴ دلار به فروش رفت.

قیمت دام هم که بین کشور‌ها برای تامین گوشت صادر می‌شود، رشد داشت به طوری که دام زنده ۱.۴۸ دلار و دام پرواری ۱۳ سنت رشد قیمت را تجربه کرد.

چند دلیل برای افزایش قیمت کالا‌های اساسی وجوددارد:

نخست اینکه زمین کشاورزی قابل کشت برای تولید محصولات زراعی در جهان محدود است و تغییرات آب و هوایی، گرم شدن کره زمین، آب شدن یخ‌های قطبی سال به سال این محدودیت‌ها را بیشتر می‌کند در دیگر سو تقاضا برای غذا هم با رشد جمعیت جهان بیشتر می‌شود.

دوم؛ شیوع ویروس کرونا باعث اختلال عرضه در جهان شده است، از یک سو پروتکل‌های بهداشتی و قوانین سختگیرانه که کشور‌ها وضع کرده اند شرایط عرضه را تنگ کرده است از سوی دیگر کشور‌های صادر کننده تامین نیاز داخل خودشان را در اولویت قرار داده اند و صادرات متوقف و یا بسیار محدودتر شده است.

ایران در تامین نیاز داخل ۹۰ درصد وابسته به واردات است و برنامه‌های خودکفایی در چند دهه گذشته برای کاهش وابستگی به واردات روغن راه به جایی نبرده است.

بیش از ۷۰ درصد خوراک دام کشور هم وارداتی است علاوه بر آن امسال ۸ میلیون تن گندم برای تامین نیاز کشور باید وارد می‌شد.

افزایش قیمت محصولات اساسی بازار‌های جانی زنگ هشداری است به مسئولان داخلی که به تولید داخل و افزایش ضریب امنیت غذایی بیشتر توجه کنند.

ایران به گواه آمار ۱۲۵ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی دارد و این خبر خوبی است، اما خبر ناخوشایند این است که در عمده محصولات اساسی وارد کننده هستیم. ۹۰ درصد نیاز روغن، ۷۰ درصد خوراک دام، ۱۵۰ میلیون گوشت، یک میلیون تن برنج و امسال ۸ میلیون تن گندم وارد می‌کنیم.

در مقابل جایگاه بسیار خوبی در تولید هندوانه، خربزه و محصولات صیفی داریم که به گفته کارشناسان آب زیادی مصرف می‌کنند.

روند افزایشی قیمت محصولات اساسی از دو سال پیش با دور تندی پیش می‌تازد و سازما خوارو بار جهانی اعلام کرده است که «دوران غذای ارزان به سر آمده است.»

/فارس

برچسب ها: قیمت جهانی مواد غذایی ، کالای اساسی ، بازار جهانی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000QWm

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: قیمت جهانی مواد غذایی کالای اساسی بازار جهانی افزایش قیمت خوراک دام میلیون تن یک روز کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۲۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت جهانی طلا ادامه دارد

به گزارش قدس آنلاین، قیمت طلا که در روز سه‌شنبه به پایین‌ترین رقم طی دو هفته گذشته رسیده بود، حالا به دنبال آرام شدن ترس از تنش‌ها در خاورمیانه تقریباً ثابت شده است. سرمایه‌گذاران منتظر اطلاعات اقتصادی آمریکا هستند که سیاست نرخ بهره این کشور را مشخص کند.
قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۱ درصد کاهش به ۲۳۱۹ دلار و ۵۰ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۴۷ درصدی به ۲۳۳۱ دلار رسیده است.
حملات رژیم صهیونیستی به غزه تشدید شده، اما بنظر می‌رسد با فروکش کردن ترس از گسترده شدن درگیری‌ها، تمایل به ریسک پذیری در بازارهای مالی افزایش یافته است.

این بدان معناست که تقاضا برای خرید طلا که معمولاً از آن به عنوان یک پشتوانه ایمن در زمان مخاطرات ژئوپلیتیکی یاد می‌شود کاهش یافته است.
بازار همچنین در حال بررسی شرایط اقتصاد آمریکاست. اطلاعات تورم و بیانیه‌های فدرال رزرو این کشور نشان می‌دهد نرخ بهره احتمالاً در ماه ژوئن پایین نمی‌آید.
چندین تن از مقامات فدرال رزرو آمریکا اعلام کرده‌اند که هیچ فوریتی برای پایین آوردن نرخ بهره وجود ندارد. بدین ترتیب تقاضا برای طلا به عنوان یک سرمایه غیر سود کاهش می‌یابد. تاجران حالا انتظار دارند اولین کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در سپتامبر اتفاق بیفتد.
بازار همچنین منتظر اطلاعات تولید ناخالص داخلی آمریکا و شاخص هزینه‌کرد مصرف شخصی در این کشور است که قرار است در روزهای پنجشنبه و جمعه منتشر شده و سرنخ‌های بیشتری در مورد سلامت اقتصاد آمریکا و زمان کاهش نرخ بهره ارائه دهد.
در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۰.۲۶ درصد کاهش به ۲۷ دلار و ۵۷ سنت رسید و پلاتین با یک افزایش ۰.۳۲ درصدی ۹۱۵ دلار و ۵۲ سنت معامله می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی گرانفروشی است
  • قیمت جهانی نفت / برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر
  • مجموع تامین ارز برای کالا‌های اساسی به ۳ میلیارد و ۴۶۵ میلیون دلار رسید
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • قیمت جهانی طلا؛ ۲۳۱۹ دلار
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • توصیه همتی به دولت: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید
  • کاهش قیمت جهانی طلا ادامه دارد
  • رشد جنون آمیز قیمت کاکائو در جهان؛، شکلات از طلا سبقت گرفت!