Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@20:03:40 GMT

در اندیکا چه خبر است؟

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۴۴۰۳

در اندیکا چه خبر است؟

آفتاب‌‌نیوز :

اخیرا درگیری‌هایی بین دو طایفه در برخی شهر‌های استان خوزستان رخ داده که منجر به ایجاد تنش‌هایی در این استان شده است.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ گفته شده که علت این درگیری، دعوای قدیمی دو طایفه بر سر زمین‌های کشاورزی است که در آن زمان باعث قتل چندین نفر شده بود.

نیرو‌های انتظامی برای جلوگیری از درگیری و برقراری امنیت در برخی نقاط شهر‌های اندیکا و ایذه که محل این درگیری‌ها بوده، مستقر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین دسترسی به اینترنت برای کاربران در این شهر‌ها قطع یا به کندی صورت می‌گیرد.

در همین خصوص شورای تامین شهرستان‌های اندیکا، مسجدسلیمان و ایذه در مورد تحولات دو طایفه قندعلی و گورویی بیانیه‌ای صادر کرده و نوشته است: تاریخ پر افتخار ایران اسلامی عزیز مملو بوده از رشادت‌ها و دلیری‌های اقوام مختلف این مرز و بوم بویژه شیر زنان و غیور مردان قوم بزرگ بختیاری در تمامی عرصه‌ها و هشت سال جنگ تحمیلی و تقدیم هزاران شهید گلگون کفن یکی از حماسه آفرینی‌های قوم بزرگ و همیشه در صحنه بختیاری بوده است و در کنار سایر اقوام بزرگ ایران اسلامی همیشه در تمامی عرصه‌ها حضوری فعال و تعیین کننده داشته است. متاسفانه اخیراً افرادی به دلیل غفلت و سهل انگاری سهوا یا عامدا اقدام به توهین و هتاکی به دو طایفه بزرگ ایل بختیاری گندلی و گوروی نمودند که این موضوع موجب رنجش خاطر این دو طایفه بزرگ و محترم شده است و در این ماجرا همانند گذشته دشمنان فرصت طلب نظام و منافقین بدنبال پیاده کردن نقشه‌های شوم خود و ضربه زدن به امنیت کشور عزیزمان و بهره برداری سوء از این ماجرا هستند.

شورای تامین شهرستان‌های مسجدسلیمان، ایذه و اندیکا ضمن محکوم نمودن هرگونه توهین و هتاکی علیه اقوام ایران اسلامی به ویژه قوم بزرگ بختیاری و طوایف بزرگ قندلی و گوروی، بدون هیچ گونه مماشاتی و قاطعانه با توهین کنندگان و هتاکان برخورد قانونی لازم را در کوتاه‌ترین زمان ممکن بعمل خواهد آورد و همیشه حفظ امنیت و وحدت بین اقوام کشور عزیز ایران اسلامی را خط قرمز نظام مقدس ایران اسلامی دانسته و اجازه هیچگونه فرصت طلبی از سوی دشمنان و عناصر فریفته را نخواهد داد؛ لذا از عموم شهروندان شهرستان‌های مسجدسلیمان، ایذه و اندیکا و دیگر شهر‌های بختیاری نشین انتظار میرود که همچون همیشه ضمن حفظ اتحاد، برادری، صلح و دوستی و اعلام می‌گردد بمنظور اجتناب از هرگونه سوءاستفاده احتمالی دراین زمینه برگزاری هرگونه تجمع ممنوع بوده و بزرگان و سران دو طایفه قندعلی و گوروی برخورد با مخلان نظم و امنیت را به دستگاه عدل و قانون بسپارند. ان شاءالله ضمن خنثی سازی توطئه دشمنان همچون گذشته و باتوجه به در پیش بودن ایام الله دهه فجر بزودی چهل و سومین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران را در فضایی مملو از اتحاد و دوستی جشن خواهیم گرفت.

حجت الاسلام موسوی، امام جمعه اندیکا نیز در بیانیه ای خطاب به ایل بختیاری نوشته است: مؤمنان برادر یکدیگرند؛ پس دو برادر خود را صلح و آشتی دهید و تقوای الهی پیشه کنید، باشد که مشمول رحمت او شوید!(سوره حجرات آیه۱۰) ضمن عرض بهترین سلام‌ها و درود‌ها بر غیور مردان بختیاری که رهبری عزیز به درستی در منزلت آن‌ها فرمودند: قوم بختیاری جزء بهترین و باوفاترین اقوام ایرانی هستند. مفتخر هستیم که عام و خاص می‌دانند که تنها قوم تمام شیعه، قوم بختیاری هستند و تقدیم هزاران شهید در طول تاریخ برای حفظ تمامیت ارضی و اسلام عزیز آنهم زیر پرچم ولایت بیانگر روحیه سلحشوری، شجاعت، دلاوری و ولایتمداری این قوم عزیز است. درخواست حقیر از برادران خودم، دو طایفه‌ی معظم و با اصالت و بزرگ گندلی و گورویی به خصوص از بزرگان و جوانان پر شور و غیرتمند این دو ایل بزرگ، این است که در خصوص اتفاقات پیش آمده در روز‌های گذشته خویشتنداری کرده و به این قسمت از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در جمع مردم ایذه در سال ۱۳۷۸ و در واقع خطاب به همه طوایف بختیاری، به عنوان رهبری حکیم، دلسوز و دانا که کلامش فصل الخطاب مشکلات است توجه فرمایند که فرمودند: "همه‌ی ساکنین منطقه، همه‌ی شهر‌ها و بخش‌ها و روستا‌ها - و اگر منطقه‌ی عشایری است، همه‌ی تیره‌ها و ایلات و عشایر مختلف - باید با همدیگر مهربان باشند. مراقب باشید. بخصوص باز در این‌جا مخاطب من بیشتر جوانان هستند که این‌طور فکر کردن - فکر وحدت و یگانگی و بیرون آمدن از پوسته‌ی اختلافات - برایشان آسان است. " بدون شک دست‌های پنهان بیگانگان مترصد فرصتی برای برهم زدن امنیت، آرامش و عزت بختیاری‌ها هستند که ان شاءالله به لطف الهی با درایت، حکمت، هوشمندی و بصیرت و با تاسی به فرمایشات حکیمانه رهبری گرانقدر، توطئه آن‌ها خنثی خواهد شد. ان شاءالله.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اندیکا ایران اسلامی دو طایفه شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۴۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، خلیج فارس را «نامی جاودانه و میراثی جهانی» توصیف کرد و نوشت «در تاریخ ایران دهم اردیبهشت روزی است که یادآور از خودگذشتگی‌های مردمانی دلاور که با مجاهدت خود، پایان اشغال و استعمار پرتغالی بر سواحل جنوبی را پس از سال‌ها رقم زدند».

وزیر خارجه ایران در پیام خود به مناسبت «روز ملی خلیج فارس» نوشت: خلیج‌فارس پهنه بی‌نظیر مواصلاتی میان اروپا، آفریقا، آسیای جنوبی و جنوب شرقی است و از نظر راهبردی، بخشی از یک نظام ارتباطی مهم جهانی است که اقیانوس اطلس، دریای مدیترانه، دریای سرخ و اقیانوس هند را در بر دارد. اهمیت خلیج فارس در ابعاد تاریخی، تمدنی، جغرافیایی، فرهنگی و از  جهات گوناگون اقتصادی، سیاسی، حمل‌ونقل، انرژی و ژئوپلیتیک از توضیح و تکرار بی‌نیاز است. به همین دلیل است که اهمیت این پهنه آبی در سراسر جهان بسیار قابل توجه است.

او با اشاره به اینکه «در نگاه و باور جمهوری اسلامی ایران، امنیت مقوله‌ای پیچیده، متکثر، چند بعدی و تفکیک ناپذیر است که صرفاً با همکاری دست جمعی و از طریق تقویت پیوندها و ایجاد سازوکارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی محقق خواهد شد»، نوشت: در همین راستا معتقدیم امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین خواهد شد و در این مسیر، استثناء و تجاهل نسبت به هیچ کدام از کشورها پذیرفته نیست و جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارائه پیشنهاد و ابتکار در این حوزه‌ها، همواره پیش‌قدم بوده است.

دیپلمات عالی‌رتبه ایران با بیان اینکه «جمهوری اسلامی ایران با توجه به ارزش‌ها و پیوندهای مشترک با مردم منطقه همواره در کلیه زمینه‌ها از پدیده‌های زیست محیطی و گردشگری گرفته تا امنیت نظامی و روابط اقتصادی آماده همکاری و در اختیار قرار دادن ظرفیت‌ها و مزیت‌های خود در مسیر توسعه پایدار خلیج فارس بوده است»، تاکید کرد که ایران «با برخورداری از ظرفیت‌های گسترده خدادادی و کسب پیشرفت‌های گسترده در عرصه‌های مختلف، آمادگی دارد تا این دستاوردها را در خدمت به صلح، ثبات، توسعه و پیشرفت منطقه و ارزش‌های مشترک دیرپای آن قرار دهد».

امیرعبداللهیان در ادامه نوشت: هرچند نام خلیج فارس با ایران و ایرانی عجین شده اما در عین حال خلیج فارس محملی برای همسایگان ابدی و خانه‌ای برای همه ملت‌های پیرامون آن است. از همین رو، دولت سیزدهم در راستای سیاست خارجی متوازن، دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند و نصب‌العین قرار دادن سه اصل عزت، حکمت و مصلحت، بازتعریف و بازتنظیم روابط با همسایگان را مد نظر قرار داد و نه در شعار بلکه در عمل نشان داد که مجدانه به دنبال تبدیل خلیج فارس به گرانیگاه سیاست همسایگی و صلح و ثبات در منطقه از راه تعامل و گفتگو بین دو ساحل این گستره آبی است.

وزیر خارجه ایران ویژگی مهمی که وجه شناسه امروز برای خلیج‌فارس است را «روحیه مبارزاتی ساحل‌نشینان سلحشور که اشغال و حضور بیگانگان را برنمی‌تابند» توصیف کرد و ادامه داد: بخش اعظم نابسامانی‌های موجود در خلیج فارس به واسطه دخالت و حضور قدرت‌های خارجی در منطقه بوده که درک سطحی، برداشتی نادرست و منفعت محور از تحولات آن دارند. دخالت و نقش‌آفرینی کشورهای فرامنطقه‌ای نه تنها موجب ثبات و امنیت مردمان این دیار نشد، بلکه مسیر همکاری‌های مسالمت‌آمیز را به مواجهه و واگرایی سوق داد.

او نوشت: در حالی‌که آمریکا و غرب به دنبال فروش تسلیحات بیشتر و متنوع‌تر به کشورهای منطقه هستند، جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به نفس، عقلانیت سیاسی، رفتار مسولانه و روابطی مودت‌آمیز به دنبال اتصال جنوب این پهنه تاریخی به آسیای میانه، قفقاز و دریای سیاه بوده تا منافع همه ملت‌های منطقه را مورد توجه قرار دهد. ایران، به عنوان یک کنشگر بزرگ و توانمند، با تکیه بر ظرفیت‌های عظیم خود و ایمان به توانمندی‌های نهفته در خلیج فارس و داشته‌های کشورهای این حوزه، برای کمک به پیشرفت و تعالی ملل مسلمان منطقه اطمینان کامل دارد. فراموش نکنیم ما با همه تمایزها و تفاوت‌های فرهنگی، زبانی، نژادی، مذهبی و فکری قرن‌هاست در کنار یکدیگر زیست مشترک داشته‌ایم و به یقین برای نسل‌های آینده نیز باید سرنوشتی مشترک توام با همزیستی مسالمت‌آمیز و همبستگی اجتماعی را به ودیعه بگذاریم.

امیرعبداللهیان همچنین نوشت: اینک با درک و مطالعه این تجربه، جمهوری اسلامی ایران بر آن است تا در مشورت و همکاری با همسایگان خود یک الگوی بومی برای ثبات و امنیت منطقه استراتژیک غرب آسیا را پیشنهاد کند. در این خصوص وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آمادگی آن را دارد تا در همفکری و جلب نظرات سازنده مراکز مطالعاتی و اندیشمندان صاحب نام کشورهای منطقه، نگرش مفهومی مورد نظر را غنا بخشد.

وزیر خارجه ایران به حوادث غزه و حملات رژیم صهیونیستی به مردم این باریکه نیز اشاره کرد و نوشت: امروز در حالی نام جاودان خلیج فارس را گرامی می‌داریم که تحولات مهمی در اطراف ما به ویژه در شامات که ارتباط تاریخی با خلیج فارس دارد در جریان است. قطعا دفاع از فلسطین و فروکاستن از آتش افروزی رژیم صهیونیستی تاثیرات مثبتی در منطقه مهم و حساس خلیج فارس نیز خواهد داشت.

امیرعبداللهیان در پایان ابراز امیدواری کرد که «خلیج فارس همواره امن، با ثبات و پر رونق محیطی برای آرامش مردمان شمال و جنوب آن باشد».

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • خیزش بزرگ دانشجویان بیان انزجار از تحرکات حمایتی حاکمان امریکایی و اروپایی است
  • امنیت خلیج فارس با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • پیام امیرعبداللهیان به مناسبت «روز ملی خلیج فارس»
  • بزرگداشت روز ملی خلیج فارس در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان است
  • وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • امنیت خوبی در منطقه خلیج فارس برقرار است