Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@10:38:16 GMT

چرا امارات دوباره از جنگ یمن عقب‌نشینی کرد؟

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۴۴۵۴

چرا امارات دوباره از جنگ یمن عقب‌نشینی کرد؟

به گزارش الف، امارات متحده عربی از 3 ماه گذشته با تشدید تجاوزات و تحریکات خود علیه یمن و فرستادن تروریست‌های «العمالقه» برای مقابله با نیروهای انصارالله در جبهه‌های استان «شبوه» و شهر راهبردی « مأرب»، بازگشت علنی خود به جنگ یمن را اعلام کرد. همین اقدام اماراتی‌ها موجب شد تا بهای سنگینی بپردازند و مواضع حساس و حیاتی خود همچون فرودگاه‌ها و پالایشگاه‌ها را در تیررس موشک‌ها و پهپادهای یمنی قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنبش انصارالله که پیشتر به امارات در خصوص ادامه تجاوزات این کشور علیه یمن هشدار داده بود؛ بعد از توقیف یک کشتی اماراتی حامل تجهیزات نظامی در دریای سرخ در اوایل ژانویه 2022، با انجام عملیات‌های «طوفان یمن 1 و 2» در عمق امارات به فاصله کمتر از 6 روز ثابت کرد که قدرت اجرای سریع تهدیدهای خود را دارد.

بعد از اینکه استفاده از کارت سوخته «کشتار غیرنظامیان یمنی» توسط ائتلاف متجاوز سعودی برای متوقف کردن نیروهای انصارالله کارساز نبود، اماراتی‌ها روز جمعه 28 ژانویه در یک بیانیه رسمی اعلام کردند که عناصر العمالقه از مأرب و شبوه عقب نشینی کرده و به سمت مواضع خود در غرب یمن برگشته‌اند. به این ترتیب ابوظبی برای دومین بار از سال 2019 اعلام عقب‌نشینی از جنگ یمن کرده است.

اما آیا امارات واقعا از یمن عقب نشینی می‌کند و سناریوهای مربوط به این ادعای ابوظبی کدام است؟

تجربه عقب‌نشینی امارات از جنگ یمن در سال 2019 نشان داد که ادعای اماراتی‌ها برای خروج از این جنگ درواقع یک تصمیم اضطراری است که در مواقع حساس گرفته می‌شود و اهداف متعددی پشت پرده آن قرار دارد.

در اواسط سال 2019 هم‌زمان با تغییر معادلات جنگ به نفع انصارالله و حملات موشکی پی در پی یمنی‌ها به عمق عربستان سعودی، امارات که مهم ترین شریک عربستان در ائتلاف متجاوز علیه یمن محسوب می‌شود اعلام کرد که نیروها و تجهیزاتش را از یمن بیرون کشیده و توجهات خود را معطوف به مناطق جنوبی خواهد کرد. البته امارات در آن زمان ظاهرا حملات هوایی خود علیه یمنی‌ها را متوقف کرد، اما همچنان در این جنگ حضور داشت و حتی اخباری درباره همکاری ابوظبی با صهیونیست‌ها در جنگ یمن نیز در همان زمان افشا شد.

اما واقعیت آن بود که ابوظبی هرگز کامل از جنگ یمن خارج نشد و بسیاری از ناظران معتقد بودند این اقدام امارات یک فریبکاری با هدف در امان ماندن از موشک‌های صنعا و بازآرایی نیروهای خود بوده است. 

از طرف دیگر همانطور که جنگ یمن با یک تصمیم آمریکایی آغاز شد، ورود امارات به جنگ یمن نیز طبق همین تصمیم آمریکا بود و بنابراین استراتژی ابوظبی در جنگ یمن توسط واشنگتن ترسیم می‌شود. تحولات 3 ماه اخیر این جنگ و رفتارهای امارات موید همین واقعیت است.

اماراتی‌ها درحالی علنا به جنگ یمن برگشتند که نیروهای انصارالله در آستانه آزادسازی کامل مأرب قرار داشتند که به معنای سقوط آخرین دژ ائتلاف متجاوز عربی در یمن است. بنابراین ابوظبی به دستور واشنگتن مجبور شد مزدوران خود را برای مقابله با نیروهای یمنی به جبهه شبوه و مأرب بفرستد. این موارد نشان می‌دهد که اماراتی‌ها در تصمیم گیری برای ماندن یا خروج از جنگ یمن استقلال ندارند.

البته نباید از این نکته غافل شد که تصمیم امارات برای عقب نشینی از جنگ یمن هرچند ظاهری است اما درقالب واکنش اضطراری ابوظبی به دو عملیات پی در پی یمنی‌ها بود. به ویژه اینکه دولت صنعا به سرمایه گذاران خارجی در امارات هشدار داده که این کشور کوچک دیگر امن نیست و همچنین نمایشگاه «اکسپو دبی» نیز این بار در بانک اهداف یمنی‌ها قرار گرفته است.

بر همین اساس محتمل ترین سناریویی که درباره عقب‌نشینی امارات از یمن می‌توان ترسیم کرد مربوط به خروج موقت ابوظبی از این جنگ است و درواقع اماراتی‌ها باید منتظر تصمیم بعدی آمریکا بمانند. واقعیت غیرقابل انکار در مرحله فعلی آن است که عملیات‌های اخیر یمنی‌ها علیه مواضع حساس امارات موجب نگرانی عمیق سران و شهروندان این کشور شده و از آنجایی که مهمترین منبع درآمد امارات، سرمایه‌گذاری‌های خارجی و مراکز توریستی آن محسوب می‌شود تهدیدات موشکی و پهپادی یمنی‌ها موقعیت اقتصادی امارات را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد؛ همانطور که درحال حاضر نیز بسیاری از شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران در امارات ابراز نگرانی می‌کنند.

یمنی‌ها نیز معتقدند که امارات به دنبال خریدن زمان است. در همین راستا «ابراهیم الدیلمی»، سفیر یمن در ایران در واکنش به اخبار منتشرشده درباره عقب‌نشینی مزدوران امارات از  استان‌‌های شبوه و مأرب اعلام کرد که ما ‌روی زمین عقب‌نشینی مزدوران اماراتی را ندیدیم و در وهله نخست باید پرونده اسرا، پرداخت غرامت، حل و لغو محاصره یمن محقق گردد و قبل از هرچیزی کشورهای ائتلاف متجاوز باید بدانند که اگر به تجاوزات خود ادامه دهند، با حملاتی داغ‌زده خواهند شد که اصلاً فکرش را هم نمی‌کنند.

به طور کلی اینکه آیا امارات واقعا قصد خروج از جنگ یمن را دارد یا صرفا یک ادعای فریبکارانه را در این زمینه مطرح کرده، تغییری در موضع راهبردی یمنی‌ها ایجاد نخواهد کرد. درواقع ارتش و کمیته‌های مردمی یمن همه کشورهای ائتلاف متجاوز از عربستان گرفته تا امارات را یک دشمن واحد می‌دانند و بارها تاکید کرده‌اند که توانایی انجام عملیات در داخل همه کشورهای عضو این ائتلاف را دارند.

منبع: الف

کلیدواژه: ائتلاف متجاوز اماراتی ها جنگ یمن عقب نشینی علیه یمن یمنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۴۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس یمنی: وعده صادق، شکستن مستحکم‌ترین قلعه جهان بود

«سلیم المنتصر»، کارشناس یمنی در ویدئویی تحلیلی به پیامدهای منطقه‌ای و بین‌المللی عملیات وعده صادق جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی و تأثیرات آن در تغییرات معادلات بازدارندگی به‌سود محور مقاومت پرداخته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، «سلیم المنتصر»، کارشناس یمنی در ویدیوی تحلیلی به بررسی ابعاد و پیامدهای عملیات وعده صادق در واکنش به حمله رژیم اشغالگر قدس به کنسولگری ایران در دمشق می‌پردازد.

 

.

 

المنتصر عملیات «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران را حق مشروع و پاسخی طبیعی از سوی ایران به جنایت شنیع رژیم صهیونیستی در هدف قراردادن کنسولگری کشورمان در دمشق دانست و افزود: «در حمله هوایی رژیم صهیونیستی برخی از فرماندهان بزرگ محور مقاومت به شهادت رسیدند و این پاسخ واجب بود.»

وی ادامه داد: عملیات وعده صادق باعث خوشحالی مردم یمن شد و عزت، کرامت و احترام ملت‌های اسلامی را بین دیگر ملت‌های جهان احیا کرد و عیدی واقعی برای همه آزادگان جهان بود. حتی یهودیان ضدصهیونیست در سراسر جهان بعد از این عملیات ابراز شادمانی کردند و از آن حمایت کردند.

المنتصر با اشاره به نسل‌کشی اسرائیلی‌ها در نوار غزه گفت: «این عملیات مبارک در عین حال سیلی محکمی به صورت صهیونیست‌ها بود و آنها را ناچار به درخواست کمک از آمریکا، انگلیس و متحدانشان ساخت، متحدانی که می‌کوشیدند اسرائیل را به مستحکم‌ترین قلعه جهان تبدیل کنند اما هیچ‌کدام از سامانه‌های دفاعی غربی نتوانستند از رژیم صهیونیستی حفاظت کنند.»

وی ادامه داد: بسیاری از موشک‌ها و پهپادهای ایرانی با دقت به اهداف اصابت کردند و حتی به‌اعتراف مقامات رژیم صهیونیستی باعث تخریب گسترده و کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر از نظامیان صهیونیست شدند.

 

سردبیرالاخبار: عملیات «وعده صادق» قدرت ایران را ثابت کردحماس: عملیات «وعده صادق» یک پاسخ راهبردی به اشغالگران بود

 

این عملیات پیام روشنی برای آمریکا داشت که در صورت جنگ مستقیم با جمهوری اسلامی ایران، تمام پایگاه‌های آمریکا در سرتاسر خاورمیانه به‌آسانی هدف حمله موشک‌ها و پهپادهای ایرانی قرار خواهند گرفت و سامانه‌های پدافند هوایی توان مقابله با آنها را نخواهند داشت و حتی اگر آمریکا دست به اقدام حماقت‌باری بزند، تاوان بسیار سنگینی متحمل خواهد شد.

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • کاهش ۵۰ درصدی سود کانال سوئز در پی تحولات دریای سرخ
  • کارشناس یمنی: وعده صادق، شکستن مستحکم‌ترین قلعه جهان بود
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • تاکسی هوایی امارات تا پایان 2025 به راه می افتد
  • راه‌اندازی اکوسیستم تاکسی هوایی الکتریکی در ابوظبی
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • عکس/ حماسه حضور یمنی‌ها در حمایت از غزه
  • سنتکام: کشتی انگلیسی در حمله موشکی یمنی‌ها آسیب دید
  • میلیون ها یمنی خواستار ادامه عملیات علیه اشغالگران شدند
  • راهپیمایی باشکوه یمنی‌ها در حمایت از غزه