Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@12:15:27 GMT

سالروز انتصابی که مسیر جهان را عوض کرد

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۷۶۲۹

سالروز انتصابی که مسیر جهان را عوض کرد

به گزارش همشهری آنلاین، سال ۱۹۳۲ شاهد ظهور شهاب سنگی هیتلر در آلمان بود که عمدتا به دلیل ناامیدی مردم آلمان از شرایط نابسامان اقتصادی و زخم‌های هنوز متعفن ناشی از شکست در جنگ جهانی اول و شرایط خشن صلح ورسای بود.

هیتلر که یک سخنران کاریزماتیک بود، نارضایتی مردم از دولت را به سمت حمایت از حزب نوپای نازی خود هدایت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در انتخاباتی که در ژوئیه ۱۹۳۲ برگزار شد، نازی‌ها ۲۳۰ کرسی دولتی را به دست آوردند. آنها همراه با کمونیست‌ها، بزرگترین حزب بعدی، بیش از نیمی از رایشستاگ (مجلس آلمان) را تشکیل می‌دادند.

هیندنبورگ که از محبوبیت فزاینده هیتلر و ماهیت حامیانش، SA (یا پیراهن قهوه‌ای) وحشت زده بود، در ابتدا حاضر نشد او را صدراعظم کند. اما سرانجام در یک سری مذاکرات پیچیده، صدراعظم سابق فرانتس فون پاپن، با حمایت تجار برجسته آلمانی و حزب محافظه کار ملی خلق آلمان (DNVP)، هیندنبورگ را متقاعد کرد که هیتلر را به عنوان صدراعظم منصوب کند؛ با این درک که فون پاپن به عنوان معاون صدراعظم و سایرین غیرنازی‌ها در مناصب کلیدی دولتی تمایلات هیتلر را مهار می‌کنند و آنها را تعدیل می‌کنند!

این گام بلندی در راستای اهداف آدولف هیتلر برای به‌دست گرفتن امور کشور و آغازی برای فسخ یک‌طرفه پیمان ورسای و شروع جنگ جهانی دوم بود.

کد خبر 653611 برچسب‌ها جنگ جهاني دوم آلمان آدولف هيتلر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: جنگ جهاني دوم آلمان آدولف هيتلر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۷۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهم اردیبهشت، سالروز آغاز عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، آزادسازی خرمشهر در ۳ خرداد سال ۱۳۶۱ش از رخداد‌های مهمِ جنگ ایران و عراق است. این شهر پس از ۵۷۸ روز اشغال توسط ارتش حزب بعث عراق به‌دست نیرو‌ها و رزمندگان ایرانی آزاد شد. 
خرمشهر، اولین شهری بود که مورد تهاجم عراقی‌ها قرار گرفت. این شهر، علی‌رغم ۳۴ روز مقاومت و تلاش رزمندگان و مردم، سرانجام در ۴ آبان سال ۱۳۵۹ش، به اشغال ارتش بعثی عراق درآمد.
در فاصله ماه‌های مهر تا دی ۱۳۵۹ش، پس از سقوط خرمشهر، نزدیک به سه ماه عملیات‌هایی برای آزادسازی شهر از طرف ارتش، سپاه پاسداران و نیرو‌های مردمی انجام شد، اما نتیجه مؤفقیت‌آمیزی حاصل نشد.
 پس از ماه‌ها تصرف و اشغال شهر، در نهایت در طی عملیات گسترده‌ای با نام عملیات «بیت المقدس» که ۲۵ روز به طول انجامید و در چهار مرحله اجرا شد، شهر به محاصره کامل نیرو‌های ایرانی درآمد و پس از انهدام قوای عراقی و اسارت شماری از نیرو‌های آن، در ۳ خرداد سال۱۳۶۱ش خرمشهر به‌طور کامل آزاد شد و پرچم جمهوری اسلامی ایران بر فراز مسجد جامع این شهر به اهتزاز درآمد.
به همین مناسبت تنی چند از فرماندهان عملیات بیت المقدس برای دانشجویان افسری این عملیات را تشریح کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ببینید | ۱۴ اردیبهشت سالروز درگذشت ناصر چشم آذر
  • پیش‌فروش بلیت «نقش هیتلر در آلبوم خانوادگی» آغاز شد
  • پوستر جدید «نقش هیتلر در آلبوم خانوادگی» منتشر شد
  • فیلم| دیدار فرهنگیان با رهبر انقلاب در سالروز شهادت آیت‌الله مطهری
  • دیدار جمعی از معلمان با رهبر معظم انقلاب در روز چهارشنبه
  • حذف عملی ایران از کریدورهای تجاری
  • ببینید | ۱۲ اردیبهشت سالروز درگذشت محمدرضا لطفی
  • دهم اردیبهشت، سالروز آغاز عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس
  • تاجگذاری باشکوه والیبال ایران: قهرمان جهان شدیم
  • دانش‌آموزان نابغه ایرانی بر بام والیبال جهان ایستادند