Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی نیکبخت روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: بر اساس برنامه ریزی ها، سطح گلخانه های کشورتا پایان سال ۱۴۰۴ تا ۶۰ هزارهکتار پیش بینی شده است، این در حالی است که اکنون حدود ۱۳ هزارهکتار گلخانه در کشور وجود دارد که این رقم بسیار کم است.

استاد دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: در برنامه ششم توسعه باید ۱۶ هزارهکتار(هر سال سه هزار هکتار) از این گلخانه ها در استان های کشور محقق شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به سهم حدود ۱۰ درصدی اصفهان از گلخانه های کشور اشاره و بیان کرد: درزمان حاضر، ۲ هزار و ۴۰۰ هکتارگلخانه در اصفهان، اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای بیش از۴۰ هزار نفر ایجاد کرده است.

نیکبخت ادامه داد: بر اساس آمار جهاد کشاورزی استان، سالانه افزون بر ۳۵۰ هزار تن سبزی و صیفی و ۱۶۵ میلیون اصله، شاخه و گلدانِ گل در گلخانه های اصفهان تولید و سالانه حدود ۱۰۰ هزار تُن از محصولات گلخانه‌ای استان اصفهان به روسیه، عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود،همچنین در صورت برنامه ریزی مناسب ظرفیت صادرات سالانه ۱۰ میلیارد دلار گل و گیاه زینتی از گلخانه های استان به خارج از کشور وجود دارد.

دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: هر هکتار گلخانه برای ۱۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد می‌کند، هرتن محصول گلخانه ای هزار دلار ارزش صادراتی دارد، همچنین با اجرای هر هزار هکتار گلخانه در مصرف حدود یک میلیارد متر مکعب آب صرفه جویی می شود. 

دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان، آموزش و ترویج، مشاوره و فناوری را سه محور مهم برای توسعه گلخانه های استان عنوان کرد.

وی توسعه آموزش عالی در زمینه گلخانه، پرورش تکنسین های حرفه ای (برنامه تربیت نیروی کار ماهر گلخانه ای، ایجاد گلخانه های الگو، راه اندازی وبسایت های تخصص، برگزاری همایش ها و برنامه های برخط و توسعه برنامه های ترویجی جهادکشاورزی را از راهکارهای بخش آموزش و ترویج گلخانه برشمرد.

نیکبخت  ارتباط تشکل های گلخانه داران با مراکز علمی و دانشگاهی استان، سرمایه گذاری گلخانه داران پیشرو در تحقیقات مربوط به گلخانه و  حمایت اتاق بازرگانی از پژوهش های مرتبط با بررسی های اجتماعی-اقتصادی فعالیت های گلخانه داران را از دیگر راهبردهای پژوهشی و فناوری توسعه گلخانه های استان اصفهان دانست.

دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان ساماندهی ناظران و مسوولان فنی گلخانه ها در قالب شرکت های مشاوره گلخانه ای را ضروری دانست و افزود: آموزش مستمر مشاوران گلخانه ونظارت و حمایت سازمان نظام مهندسی کشاورزی بر فعالیت های شرکت ها و مجموعه های مشاوره گلخانه ای مانند سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.

بیشترین محصولات کشت شده در گلخانه های استان بر اساس اعلام جهاد کشاورزی به ترتیب فلفل دلمه ای،گوج فرنگی(معمولی،گیلاسی،زیتونی)،بادمجان،خیار،سبزیجات برگی وگل های زینتی است و آلوئه ورا،موز، انبه،آناناس و برخی گیاهان دارویی نیز در ماه‌های اخیر به کشت های گلخانه ای استان اضافه شده است.

مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است؛ تولید سالانه انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد می‌شود.

مجموع اراضی باغی استان اصفهان نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است. مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد می‌شود.

برچسب‌ها کشت گلخانه ای کم آبی کشاورزی اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشت گلخانه ای کم آبی کشاورزی کشت گلخانه ای کم آبی کشاورزی اصفهان دانشگاه صنعتی اصفهان گلخانه های استان استان اصفهان هزار هکتار گلخانه ای گلخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۷۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مصطفی میلانی با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستادهای معاونت علمی به‌ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و افزود: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع‌رسانی د ستاوردهای فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهادهای فعالان این حوزه اشاره و خاطرنشان کرد: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویدادهای تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تأکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته، شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

میلانی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

همچنین وی بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قراردادها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت را خواستار شد.

اصفهان، قطب توسعه فناوری‌های مواد و ساخت کشور

وی در ادامه با اشاره به حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان، گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود.

میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه آنها را فراهم آورد.

لزوم توجه به مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی، گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماندها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد.

به گفته وی، ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند.

میلانی در پایان بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.

کد خبر 6090203 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • برنامه‌ریزی برای توسعه ۱۶۰۰ هکتاری باغات
  • افتتاح کارگاه کامپیوتری هنرستان فنی شهید شکاری مراغه
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود