Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمال خندان مشاور حقوقی «خانه سینما» و وکیل پایه یک دادگستری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره شرایط سرمایه‌گذاری در سینما گفت: پیش از هر چیز باید بگویم که هیچ‌گونه مقرراتی درباره چگونگی ورود پول و در واقع همان سرمایه تولید در سینما وجود ندارد، در واقع می‌توان گفت هر فیلمی یک تهیه‌کننده دارد و تهیه کننده صاحب و مالک فیلم است و اوست که سرمایه تولید فیلم را تامین و عوامل مورد نظر خود جهت تولید توزیع فیلم را انتخاب می‌کند چرا که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز مقرراتی دارد که بر اساس آن تهیه‌کننده موظف است عوامل اصلی فیلم را هنگام پروانه ساخت معرفی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مساله مهم این است که درآمد حاصل از فیلمسازی از مالیات معاف است به این معنا که اگر روی ساخت یک فیلم سرمایه گذاری کنید درآمد حاصل از فیلم اگر بیشتر از سرمایه مورد نظر باشد، از مالیات معاف است. یک قانون دیگر نیز وجود دارد که اگر فردی به ساخت یک فیلم یا اثر هنری کمک کند مشمول معافیت یا مساعدت‌هایی در دیگر فعالیت‌های اقتصادی خود خواهد بود.

مشاور حقوقی خانه سینما با اشاره به اینکه مساله تمایل به سرمایه گذاری از سوی برخی از افراد در سینما باید از جوانب مختلف مورد بررسی قرار گیرد، بیان کرد: صرف اینکه فردی پولی را وارد سینما کرده و در این حوزه سرمایه گذاری کند کار بدی نیست و می‌تواند به سینما کمک کند. نباید فراموش کرد که در حال حاضر کسی سراغ فیلمسازی برای درآمد نمی‌آید. فرض کنیم سالی ۱۵۰ فیلم در سینمای ایران ساخته می‌شود، سوال اینجاست که چند فیلم از این تعداد سودآور است؟ می‌توان گفت از این تعداد شاید ۳ یا ۴ فیلم سودآوری داشته باشد و یا ۶ فیلم نیز بتواند سرمایه تولید خود را تامین کند، باقی فیلم‌ها ضرر است. در چنین شرایطی چه دلیلی وجود دارد که یک فرد سرمایه خود را وارد چنین سینمایی کند؟ می‌توان گفت با چنین ضررهایی سرمایه گذاری در سینما عاقلانه نیست، پس می‌توان به این مساله توجه کرد کسانی که سرمایه گذاری‌های کلانی در سینما انجام می‌دهند در برخی موارد در پی اهداف غیر سینمایی دیگری هستند. این اهداف دیگر می‌تواند شهرت، پولشویی، فرار مالیاتی و …باشد.

خندان گفت: این گروه از سرمایه گذاران شاید بعد از مدتی حضور در سینما کاملاً حرفه‌ای هم می‌شوند، یعنی بعد از مدتی تصمیم بگیرند که سرمایه‌های خود در سینما را افزایش دهند و از بازیگران و دیگر عوامل حرفه‌ای استفاده می‌کنند تا فیلم‌های مورد نظرشان تبدیل به آثار پرفروش سینما هم شود، البته همین مساله سبب می‌شود تا دستمزدهای برخی هنرمندان دست اندر کار نیز بالا رفته و از سوی دیگر داد برخی تهیه کنندگان سینمایی هم بالا رود. آنچه که بیشتر از پول‌شویی و فرار مالیاتی مدنظر من است، اعتباری است که برخی سرمایه گذاران به دنبال آن هستند.

یکی از سرمایه گذارانی که در سینما ورود پیدا کرد و بعدها نیز تحت عنوان مفسد اقتصادی درست یا غلط دستگیر شد، شاید در حوزه تجارت بدون در نظر گرفتن اینکه پول خود را از کجا آورده، آدم موفقی بود، اما همین آدم دارا تا چه اندازه پایگاه اجتماعی داشت؟ در واقع پایگاه اجتماعی برای هر فردی از اهمیت بسیاری برخوردار است وی افزود: به عنوان مثال یکی از سرمایه گذارانی که در سینما ورود پیدا کرد و بعدها نیز تحت عنوان مفسد اقتصادی درست یا غلط دستگیر شد، شاید در حوزه تجارت بدون در نظر گرفتن اینکه پول خود را از کجا آورده، آدم موفقی بود، اما همین آدم دارا تا چه اندازه پایگاه اجتماعی داشت؟ در واقع پایگاه اجتماعی برای هر فردی از اهمیت بسیاری برخوردار است. همین فرد وارد تجارت شد و بعد از مدتی سرمایه‌اش افزایش پیدا کرد و موفق شد تا با سرمایه گذاران دیگر نیز ارتباط برقرار کند، اما مساله این است که حوزه‌های اقتصادی دیگر تا چه اندازه این فرد را می‌شناختند؟ همین فرد وارد سینما شده، فیلم می‌سازد و تبدیل به چهره شناخته شده می‌شود و به راحتی می‌تواند هر کاری که بخواهد بکند چرا که اعتبارش در جامعه زیرورو می‌شود.

وی با بیان اینکه بحث افکار عمومی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است در حوزه بین‌الملل نیز هیچ ضمانت اجرایی وجود ندارد و تنها ضمانت اجرا در این بخش افکار عمومی است، تاکید کرد: البته افکار عمومی در ایران نیز بسیار مهم است و می‌تواند به مهمترین سرمایه یک فرد تبدیل شود، به عنوان مثال اگر همه سرمایه یک سلبریتی را هم بگیرید، وی کافی است که بازار برود و بگوید ۱۰ تا ماشین با چک یک ماهه به من بدهید، آیا به او نمی‌دهند؟ البته که این کار را می‌کنند چرا که این فرد در جامعه اعتبار دارد. زمانی که اعتماد عمومی به سمت یک فرد جلب می‌شود، به راحتی می‌تواند اهداف خود را پیش برد.

مشاور حقوقی «خانه سینما» ادامه داد: از سوی دیگر تصور کنید یک نفر به صورت ناگهانی در جامعه ما سبز شود و هر روز اخباری نسبت به فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه گذاری‌های وی منتشر می‌شود، در چنین شرایطی برای همه این سوال پیش می‌آید که این پول‌ها از کجا آمده است؟ مساله این است که معمولاً درجه سالم بودن این پول‌ها پایین است، چرا که معمولاً آدم به صورت ناگهانی صاحب ده‌ها میلیون دلار پول نمی‌شود! به همین دلیل فرد تصمیم می‌گیرد به گونه‌ای نشان دهد که پول، پول به اصطلاح زحمت کشیده است، به همین دلیل شاید تصمیم بگیرد مثلاً دست به ساخت فیلم سینمایی بزند، فیلم‌هایی که فروش خوبی دارند و حتی می‌توانند جوایز بسیاری نیز به دست آورند. در چنین شرایطی سرمایه گذار می‌تواند توجیه مناسبی برای دارایی خود داشته باشد.

خندان در پایان گفت: مساله دیگر این است که با توجه به اینکه سرمایه گذاری در سینما بسیار کم است، هرکسی هم که می‌خواهد پولی را وارد سینما کند، کسی نمی‌پرسد این پول از کجا آمده و به راحتی آن را قبول می‌کند و البته این یک مساله کاملاً طبیعی هم است اما نکته مهم این است که ساختار باید از ابتدا درست باشد. به این معنا که اگر از سوی نهادهای مربوطه مجوز تهیه کنندگی صادر می‌شود باید هر تهیه کننده جدای توانایی در جذب سرمایه گذار باید بضاعت مالی مناسبی نیز داشته باشد، اما مساله سرمایه گذار در سینما چیز دیگری است و با توجه به شرایط فعلی به راحتی از سرمایه‌ها استقبال می‌شود.

کد خبر 5400719 نیوشا روزبان

منبع: مهر

کلیدواژه: سینما و سرمایه های مشکوک پولشویی چهلمین جشنواره فیلم فجر تئاتر ایران فیلم کوتاه سریال ایرانی سازمان صداوسیما چهلمین جشنواره تئاتر فجر نقاشی هنرمندان تئاتر حسین مسافر آستانه رادیو صبا کارگردان تئاتر موسیقی ایرانی سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر تئاتر شهر پایگاه اجتماعی سرمایه گذاری افکار عمومی تهیه کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۰۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورات و تاکیدات اژه‌ای در راستای اقناع افکار عمومی

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، روز دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه، اظهار کرد: پیشاپیش شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) را تسلیت می‌گویم. همانطور که مستحضر هستید در زمان امام صادق (ع) فرصتی برای نشر، ترویج و گسترش معارف بلند اسلامی فراهم آمد و شاگردان مبرزی از مکتب ایشان آموختند و به تبلیغ اسلام واقعی پرداختند. همچنین روز معلم و شهادت استاد شهید مرتضی مطهری را گرامی می‌داریم؛ استاد مطهری از شاگردان مکتب امام صادق (ع) و متعلق به اخلاق اسلامی بودند.

وی در ادامه نشست امروز با برشمردن خصایص یک قاضی اظهار کرد: امر قضا، امر خطیری است؛ یک قاضی برای آنکه به حق و عدالت قضاوت کند باید دقت‌نظرِ بالایی داشته باشد و از حِلم و بُردباری زیادی برای بررسی تمام ابعاد و جوانب پرونده برخوردار باشد؛ همچنین یک قاضی باید به صورت مرتب دانش و اطلاعات خود را به‌روز کند تا در قبال پرونده‌هایی که دربرگیرنده‌ی امور مستحدثه و جدید هستند، به قوه علم و تشخیص نائل شود؛ تاکنون تا حدودی شُعب و مجتمع‌‎های قضائی ما، تخصصی شده‌اند و این مهم، هر چه بیشتر نیز محقق می‌شود؛ علی‌ای حال، قاضی ما باید پیوسته در باب موضوعات و مقولات کیفری و حقوقی در اموری که پرونده‌ها به او ارجاع می‌شوند، اعم از بانکی، بورسی، دریایی، محیط زیست، بین‌الملل و غیره مطالعه داشته باشد و دانش خود را به‌روز کند؛ در این زمینه بخش آموزشی قوه قضائیه نیز باید مستمراً آموزش‌های روزآمد را به قضات ما ارائه دهد.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: یک قاضی علاوه بر اینکه مستمراً دانش خود را ارتقا می‌دهد، باید اهل مشورت نیز باشد و در فهم مسئله، تشخیص مصداق و تطبیق موضوع، با صاحبنظران مشورت کند. همچنین قاضی ما باید به ملاحظات ناظر بر تناسب جرم و مجازات نیز اهتمام داشته باشد و مجازاتِ بازدارنده و متناسب اِعمال کند و توجه داشته باشد که این مجازاتِ تجویزشده، موجب وهن نیز نشود.

وی بیان داشت: بعضاً اقدامات و آرای قضات علاوه بر جنبه‌های حقوقی و قضائی، جنبه‌های اجتماعی نیز پیدا می‌کنند؛ ولو آنکه ما نخواهیم و جز اراده ما نیست، اما جریانات مختلف سیاسی و اجتماعی از این اقدامات و آرای ما، هر کدام بهره‌برداری‌های خود را می‌کنند؛ لذا خطاب به کلیه مراجع قضائی بویژه دیوان عالی، دیوان عدالت اداری، رؤسای دادگستری‌ها و دادستان‌ها در سراسر کشور تاکید می‌کنم که نسبت به آن دسته از آرا و تصمیماتی که جنبه‌هایی غیر از ابعاد حقوقی و قضائی پیدا می‌کنند (و حتی در ابعاد حقوقی و قضائی، آثار بیرونی و بین‌المللی بر آنها مترتب می‌شود) نهایت دقت و توجه را داشته باشند و تصمیمات و آرای خود را مُنضَم به پیوست رسانه‌ای کنند و پیش از صدور آنها، هماهنگی‌های لازم را با مرکز رسانه قوه قضائیه به عمل آورند. باید توجه کنید که ممکن است پس از صدور یک قرار یا حکم یا ابلاغ، نتوان پیوست رسانه‌ای مناسبی در قبال آنها تدوین کرد؛ لذا در قبال مسائل و موضوعات قابل پیش‌بینی، قبل از اقدام، با هماهنگی مرکز رسانه، برای جلوگیری از وقوع آسیب و تبعات، پیوست رسانه‌ای مناسب را تدوین کنید.

رئیس عدلیه اظهار داشت: تاکید ما بر تدوین پیوست رسانه‌ای در قبال آرا و تصمیمات قضائی که ذو ابعاد هستند بیانگر اهتمام ما به مقوله‌ی افکار عمومی است؛ بنابراین ما به مقوله‌ی افکار عمومی توجه ویژه داریم و از آن غافل نمی‌شویم؛ در عین حال، تاکید داریم که قضات ما نباید قضاوت خود را بر اساس فضاسازی‌ها و جوسازی‌هایی که در فضای مجازی و غیرمجازی شکل می‌گیرد، به پیش ببرند. این فضاسازی‌ها ممکن است همیشه وجود داشته باشند و حتی تشدید نیز شوند؛ مهم آن است که معیار ما (پس از توجه به رضایت خداوند و سوگندی که یاد کرده‌ایم) قانون است. کار ما باید قانونمند و مُتقن باشد، حالا ممکن است فضاسازی هم در قبال آن صورت گیرد. بنابراین ما در قوه قضائیه نسبت به افکار عمومی به هیچ‌‎وجه بی‌توجه نیستیم، اما تابع فضاسازی‌ها، تصمیم قضائی نمی‌گیریم.

رئیس عدلیه در ادامه نشست امروز، با اشاره به استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه، بیان داشت: صهیونیست‌ها طی هفت ماه اخیر علی‌رغم ارتکاب انواع و اقسام جنایات و نسل‌کشی در غزه و به شهادت رساندن بیش از ۳۴ هزار انسان بیگناه که اکثر آنان زنان و کودکان هستند، به هیچ‌یک از اهداف نامشروع خود دست نیافته‌اند و امروز به برکت خون‌های ریخته شده در غزه، علاوه بر ایجاد و گسترش نفرت جهانی از رژیم صهیونیستی، یک بیداری انسانی نیز در سراسر دنیا و یک خیزش دانشجویی در کشورهای مختلف بویژه آمریکا و اروپا شکل گرفته است. نکته قابل تأمل آنکه خیزش دانشجویی شکل‌گرفته در آمریکا با خشونتی تمام‌عیار از ناحیه پلیس و دولت آمریکا مواجه شده است؛ به گونه‌ای که اگر تنها یک مورد از اقدامات خشونت‌آمیزی که نیروهای آمریکایی در قبال دانشجویان ضدصهیونیستی به کار گرفتند در ایران و یا کشورهای مشابه صورت می‌گرفت، آمریکایی‌ها معرکه به پا می‌کردند و فریاد نقض حقوق بشر سر می‌دادند.

رئیس دستگاه قضا افزود: البته به موازات گسترش نفرت جهانی از رژیم صهیونیستی، در داخل این رژیم نیز شکاف‌ها و گسست‌ها بیشتر شده است و استعفاهای سلسه‌وار سران نظامی این رژیم غاصب، بیانگر همین امر است.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش در نشست امروز، مجدداً روز معلم را گرامیداشت و با تشریح اهمیت مقام معلم، گفت: در همه زمان‌ها، مسئله تعلیم و تربیت و نقش معلم، مقوله‌ای حائز اهمیت است؛ لیکن در عصر حاضر به سبب اشتغالات بیشتری که والدین دارند، اهمیت نقش معلم و تأثیری که او می‌تواند بر دانش‌آموزان داشته باشد، مضاعف است.

رئیس دستگاه قضا همچنین با گرامیداشت روز کارگر، گفت: کارگران از ستون‌های تولید و ارائه خدمات در جامعه هستند و اگر آنها نباشند، زندگی فلج می‌شود. دو قشر مؤثر و زحمتکش کارگران و معلمان، با مشکلاتی مواجه هستند لذا ضرورت دارد نسبت به رفع مشکلات این دو قشر بویژه مشکل مسکن آنها اهتمام ویژه شود.

کد خبر 6092069

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • تاتنهام با دو سناریو به سراغ نقل و انتقالات تابستانی می‌رود
  • صهیونیست‌ها نمی‌توانند مسئله غزه را از دستور کار افکار عمومی دنیا خارج کنند | ویدئو
  • اولین واکنش رهبر انقلاب به اعتراضات دانشجویان در آمریکا و اروپا
  • رهبر انقلاب: تشکر از معلم برای توجه دادن افکار عمومی به اهمیت معلم است
  • نتانیاهو برای قدرت ساکنان سرزمین‌های اشغالی را هم قربانی می‌کند
  • نظام استکباری غرب با چالش بزرگ خیزش افکار عمومی روبه‌رو است
  • روابط عمومی در اقناع افکار عمومی نقش کلیدی دارد
  • افکار عمومی آمریکا نمی‌تواند نسبت به جنایات در غزه بی‌تفاوت باشد
  • دستورات و تاکیدات اژه‌ای در راستای اقناع افکار عمومی