Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی کشور گفت: تلاش ممالک مستکبر و کشورهای استعمارگر بر این است که رؤیا و مطلوبیت‌های خود را در کشورهای مختلف تبدیل به ارزش کنند.

‌به گزارش خبرنگار ایمنا، حجت الاسلام روح الله حریزاوی روز یکشنبه (دهم بهمن ماه) در ویژه برنامه چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران که به همت بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان با همکاری سازمان بسیج اساتید استان، بسیج اساتید دانشگاه جامع علمی کاربردی و مؤسسات غیرانتفاعی استان اصفهان به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: اکنون ما در میانه تغییری در نوع استعمار هستیم همان طور که رهبری تبیین فرمودند اکنون در سومین دوره استعمار یعنی استعمار فرانو قرار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه استعمارگران بعد از رنسانس به شکل وحشیانه کشورهای مختلف جهان را تسخیر و تلاش کردند مالک اموال و جان‌های مردم شوند، ادامه داد: دوره اول استعمار با عنوان استعمار کهنه تصرف فیزیکی کشورها در دستور سلطه گران کار بود و به شکل خشونت آمیزی سرزمین‌ها و اموال را تملک می‌کردند.

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی کشور اضافه کرد: در دوره دیگری از استعمار زمانی که سلطه گران با مبارزات مردم ستم دیده مواجه شدند روش استعمار را تغییر داده و افرادی را از همان ممالک به شکل دست نشانده انتخاب و آنها را با کودتا به قدرت رساندند که در ایران پهلوی دوم از این قبیل بود.

وی با بیان اینکه حدود ۴۰ سال اخیر نوع استعمارگری تغییر کرد و از مدل استعمار کهنه به نو و سپس فرانو تغییر کرد، گفت: در استعمار فرانو تصرف سرزمین یا برده‌گیری کهنه معنا ندارد همچنین کودتا و حاکم کردن افراد دست نشانده هم دنبال نمی‌شود بلکه در حال حاضر قدرت‌های سلطه گر ذائقه سازی و تغییر باورها و رفتارهای ملت‌ها به ویژه نخبگان جامعه هدف رادر دستور کار خود قرار داده‌اند.

حجت الاسلام حریزاوی بیان کرد: تغییر سبک زندگی نظام فکری و به تعبیری ورود به حوزه جنگ شناختی از راهبردهای اصلی استعمارگران در دوران استعمار فرانو است که اکنون ما در میانه این مدل از استعمارگری قرار داریم.

وی درباره استعمار فرانو گفت: همه با مفهوم جنگ نرم آشنا هستند و اندیشمندان علوم ارتباطات راهبردی نسبت به آن اشراف دارند، آن روز که رهبر معظم انقلاب تعبیر تهاجم فرهنگی و سپس شبیخون فرهنگی و جنگ نرم را به کار بردند از حیث نظریه پردازی عده‌ای نسبت به آن به بحث و گفت و گو پرداختند، همچنین برخی از تئوریسین‌ها در دوران اصلاحات از واژگانی مانند توهم توطئه استفاده کردند یا در مقابل تهاجم فرهنگی نظریه تبادل فرهنگی را مطرح کردند و گفتند که ما مورد هجوم نیستیم بلکه در حال یک تبادل هستیم و آگاهانه تصمیم می‌گیریم که چه مفاهیمی را به غرب بدهیم و چه مفاهیمی را از غرب بگیریم.

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی کشور اظهار کرد: ایده گفت و گوی تمدن‌ها که با استقبال غربی‌ها مواجه شد و عده‌ای از اندیشمندان کشور ما هم از آن استقبال کردند نتیجه آن امر مشهودی است که در حوزه ارتباطات بین فرهنگی شاهد تبادل و گفت وگوی با معنا نبودیم، از روزی که گفت و گوی تمدن‌ها تصویب شد جنگ‌های سهمگینی در خاورمیانه به وجود آمد که تاکنون آثار آن را در اطراف ایران شاهد هستیم.

وی خاطرنشان کرد: دشمن نه تنها از هجوم و تلاش برای از بین بردن یک مکتب، اندیشه، تمدن و فرهنگ فروگذار نکرده بلکه روش جنگیدن خود را تغییر داده است، واژه‌ای مانند جنگ ترکیبی که در سال ۲۰۰۷ این واژه در میانه جنگ‌هایی که توسط ایالت‌های متحده به وجود آمد، به نوعی جنگ شناختی یا هیبریدی معرفی شد معنای آن در میان اندیشمندان این بود که وقتی می‌خواهید کشور را تصرف کنید باید همزمان در چند عرصه با آن مبارزه کنید، مبارزه تک عرصه‌ای جوابگو نیست بلکه باید روش جنگ ترکیبی را انتخاب تا به نتیجه برسد.

حجت السلام حریزاوی با بیان اینکه دشمن فرهنگ را به عنوان زیربنا دانسته است، اضافه کرد: هر آنچه به عنوان فشار در حوزه اقتصادی، سیاسی و نظامی اتفاق می‌افتد و از جنس نفوذ در برخی دستگاه‌های حاکمیتی بوده مبتنی بر ایجاد باور و پذیرش فرهنگ است یعنی اقدامی صورت بگیرد که جامعه غرب پذیره ما غرب ترس شود یعنی برای اینکه غرب پذیری و غرب باوری را نهادینه کنیم آن جامعه را از غرب بترسانیم.

وی تاکید کرد: کلید واژه جنگ ترکیبی یا هیبریدی تمرکز بر رویکردهای غیرنظامی دارد یعنی تروریسم را هم در قالب جنگ غیرنظامی تعریف کرده است.

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی کشور گفت: معنی حضور نیروهای نظامی یا نیروهای ویژه یا چریکی این نیست که وارد درگیری شود بلکه دشمن احساس کند افرادی حضور دارند و ممکن است هرلحظه حمله صورت بگیرد. ‌

حجت الاسلام حریزاوی تصریح کرد: اکنون جنگ نرم به جنگ ترکیبی یا هیبریدی تبدیل شده است، در جنگ هیبریدی نقطه تمرکز ورود به حوزه‌های فرهنگی است، اکنون دیپلماسی در حوزه نظامی فعال است و حملات سایبری هم صورت می‌گیرد اما تمرکز اصلی حمله به فرهنگ و از بین بردن منزلت فرهنگ و صاحبان فرهنگ از جمله علما، اساتید و معلمان، جامعه هنری و ادبی، صاحبان فکر، خرد، اندیشه و معنویت هستند.

وی بابیان اینکه قله فرهنگ به دست خردورزان است، گفت: جامعه‌ای که رابطه کمرنگی با معلم، اساتید دانشگاه و عالمان داشته باشد (اتفاقی که اکنون در دوران کرونا افتاده است) این جامعه به شدت آسیب پذیر می‌شود و دشمن می‌تواند امر ضد فرهنگی را در این جامعه جایگزین کند.

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی کشور بیان کرد: آنچه امروز به عنوان رسالت حوزویان و دانشگاهیان در حوزه جنگ فرهنگی یا ترکیبی مورد توجه است، تمرکز بر باورها و شناخت‌ها است ما اکنون در حوزه باورها دچار هجوم هستیم.

کد خبر 552230

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فرهنگ معلمان انقلاب اسلامی استعمار کهنه سازمان تبلیغات اسلامی گفت و گوی تمدن ها شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی کشور استعمار فرانو جنگ ترکیبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۰۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همیاران مهربان ترافیک به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی هستند/روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست

سیدعبدالرضا دستغیب در نخستین جلسه تجلیل و هماهنگی همیاران مهربان ترافیک شیراز با اشاره به شعار سال و تأکید مقام معظم رهبری بر مشارکت مردم در جهش تولید، گفت: در بحث جهش تولید ملاک تنها تولید کالا نیست و تولید فرهنگ و مسائل اجتماعی و هر آنچه که ضرورت یک جامعه اسلامی ایرانی است را شامل می‌شود.

او افزود: حضور همیاران مهربان ترافیک در چهارراه‌ها و نقاط کور ترافیکی و کمک به روان‌سازی ترافیک، همان مشارکت در جهش تولیدات فرهنگی است.

مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز با تأکید بر ضرورت توجه مسئولان به مردمی که با وقف مال و ثروت خود و یا با وقف وقت باارزش خود در راه خیر قدم برمی‌دارند؛ عنوان کرد: شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» تأکید رهبری بر حمایت مسئولان از مردم است تا مسئولان ضمن قدردانی از خیرین، خدمات آنها را در حوزه خود گزارش دهند و با تقدیر و تجلیل، خیرین را به جامعه معرفی کنند تا بسیج عمومی برای این حرکت فرهنگی در جامعه ایجاد شود.

دستغیب همچنین با بیان اینکه روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست، تصریح کرد: خدمات فرهنگی در شیراز به راحتی قابل انجام است، چون شیراز پایتخت فرهنگی و تمدنی بزرگ است و شهروندان آماده پذیرش مسائل فرهنگی هستند.

او با اشاره به حضور ۴۵ نفر از همیاران مهربان ترافیک در مراکز مهم و پرتردد شیراز در ایام نوروز، خدمات همیاران را ارزشمند و قابل تقدیر خواند که با حضور خود گامی موثر در رشد و اعتلای فرهنگ برداشتند.
 
مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز همچنین به خدمت ۱۳۰ همیار مهربان ترافیک در طول سال در خیابان‌های پرتردد شهر اشاره کرد که روزانه در کنار پلیس راهور، راهگشای گره‌های ترافیکی هستند.

دستغیب در ادامه گفت: آمار تصادفات و مرگ و میر ناشی از آن رقمی مشخص و قابل ارائه است، اما بهتر است به دنبال علل تصادفات باشیم تا بتوانیم برای آن راه حل ارائه کنیم و این همان حلقه مفقوده است. 

او افزود: پایین بودن فرهنگ رانندگی، استاندارد نبودن خودروها، جاده‌های نامناسب و غیراستاندارد، آموزش ناکافی برای گرفتن گواهینامه رانندگی و عدم سختگیری لازم در آموزش و امتحان رانندگی می‌تواند دلیل تصادفات باشد که لازم است به رابطه معناداری برسیم تا راه حل مناسبی ارائه دهیم، چرا که مرگ و میر ناشی از تصادفات، مشکلات و آسیب‌های اجتماعی بسیاری به دنبال دارد.

 نایب رئیس مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ‌ساز شیراز هم گفت: ما شهروندان شهری هستیم که مایه فخر و مباهات جامعه بشریت است.
 
طاهری با بیان این که باید به شهر و همشهریانمان افتخار کنیم؛ اضافه کرد: خیر نیکوکاری که علی‌رغم مشکلات موجود به حمایت از همشهریان خود برمی‌خیزد را باید حمایت کرد و ستود.

او با بیان اینکه بی‌گمان همیاران مهربان ترافیک شایستگی این خدمت و لباس مقدس همیاری را داشته‌اند، گفت: برای یادآوری و آموزش فرهنگ به شهروندان لازم است تا الگو‌های تربیتی را اعمال کنیم و در کنار آموزش رسمی آموزش غیررسمی داشته باشیم.

مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز شیراز با تأکید بر اهمیت آموزش به عنوان گام اول در مسائل فرهنگی، گام دوم پس از آموزش را نظارت عنوان کرد و گفت: در اجرای برنامه‌های فرهنگی یا تغییر رفتار و الگوی شهروندی باید ابتدا به آموزش بپردازیم و با نظارت مستقیم، رهاسازی و نظارت غیرمستقیم افراد را تا ورود به بلوغ روانی هدایت نماییم و این راه درستی است که جامعه می‌تواند شهروندانش را به کمال برساند.

حسین جوکار، عضو هیئت امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگ ساز و از خیرین نیکوکار شیرازی به مشکلات فراوان اقتصادی در پی تحریم‌ها و ناکارآمدی برخی از مسئولان اشاره کرد و گفت: در کنار مشکلات عدیده در جامعه، زیبایی خدمت برخی از مردم به همشهریان خود ستودنی است.

او افزود: همیاران مهربان ترافیک علی‌رغم سختی‌های زندگی، وقت باارزش خود را صرف امور خیر، خدمت به خلق خدا و اعتلای فرهنگ جامعه می‌کنند که قابل تقدیر است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • روایتی از خلیج فارس با عکس‌هایی از مستند «دریای پارس»/ عکس
  • خسروپناه: با مکتب حاج قاسم درگیر دعواهای حزبی نمی‌شویم
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • همیاران مهربان ترافیک به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی هستند/روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • روایت فرمانده فراجا از اهمیت هجمه سنگین دشمن علیه فرهنگ جامعه