Web Analytics Made Easy - Statcounter

 علی محمد هوشمند روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: از این میزان ۱۰۰ هکتار آبیاری کم فشار( لوله گذاری داخل مزارع ) و بقیه به صورت تحت فشار است که با همکاری ۳۰ کشاورز و بهره بردار در زمین های زراعی و باغی در دست اجراست که اوایل سال ۱۴۰۱ به بهره برداری می رسد .

به گفته وی با بهره برداری از این طرح در مجموع سیستم آبیاری نوین اجرا شده در این شهرستان به پنج هزار و ۷۵۰ هکتار افزایش می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر جهادکشاورزی ابرکوه با اشاره به محدودیت منابع آب های زیرزمینی و ضرورت بهره وری از آن در این بخش،گفت : اجرای آبیاری نوین با کمک های بلاعوض دولت در این شهرستان رو به افزایش است .

هوشمند خاطرنشان کرد با توجه به مدیریت خوب کشاورزان منطقه در بهره وری از آب‌های زیرزمینی و استقبال آنها از اجرای طرح های نوین آبیاری ، تعدادی از کشاورزان برای آبیاری تحت فشار در نوبت دریافت وام بلاعوض هستند.

وی اظهارکرد: با توجه به تداوم ۲۵ سال پدیده خشکسالی و کم آبی در بخش کشاورزی ، هزینه اجرای آبیاری تحت فشار در هر هکتار به طور متوسط ۶۰۰ میلیون ریال و در طرح های آبیاری کم فشار ۲۵۰ میلیون ریال است.

هوشمند خاطرنشان کرد: در حال حاضر دولت برای اجرای آبیاری تحت فشار در هر هکتار ۴۰۰ میلیون ریال و طرح های  کم فشار در هر هکتار ۱۵۰ میلیون ریال به صورت بلاعوض به کشاورزان کمک  می کند.

اجرای افزون بر پنج هزار هکتار آبیاری نوین در ابرکوه

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه اضافه کرد: از ابتدای سال ۱۳۷۳ تا پایان سال ۱۳۹۹ مجموعا پنج هزار و ۵۰۰ هکتار طرح های آبیاری نوین در زمین های زراعی و باغ های شهرستان اجرا شده است.

وی تاکید کرد : با توجه به محدودیت منابع آبی و استقبال کشاورزان در اجرای سامانه یادشده  در حوزه کشاورزی، ابرکوه از لحاظ اجرای طرح های آبیاری نوین در میان ۱۱ شهرستان استان یزد در جایگاه نخست قرار دارد.

این مسوول بخش کشاورزی شهرستان ادامه داد: کشاورزان از فرصتی که دولت فراهم کرد، برای پایداری تولید در این بخش از مزایا و کمک های این شیوه آبیاری استفاده کنند.

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه  با اشاره به اهمیت بهره وری آب اظهارکرد: اجرای این سامانه ها  ، راندمان آبیاری را از ۳۵ درصد به ۸۵ درصد در طرح های آبیاری تحت فشار و ۶۵ درصد در طرح های آبیاری کم‌فشار افزایش می دهد.

هوشمندتصریح کرد: کشاورزان برای استفاده بهینه و بهره وری بیشتر از آب موجود باید توجه آنها به اجرای سیستم آبیاری تحت فشار( قطره ای ، تیپ و بارانی) باشد.

وی ، تاکید کرد: اجرای سامانه های نوین آبیاری علاوه بر بالا رفتن راندمان بخش کشاورزی و افزایش محصول می تواند باعث استفاده بهینه از آب نیز شود.

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه هدف از اجرای سامانه های نوین آبیاری را ارتقای بهره‌وری، مدیریت بهره‌ برداری از منابع زیرزمینی، تسهیل در مدیریت استفاده از آب و امکان پخش کود به همراه آب به‌صورت یکنواخت را برخی از اهداف اجرای این سیستم‌ا عنوان کرد.

اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار و۸۰۰ هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است.

هشت هزار و ۵۰۰ خانوار ،۸۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی را از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات برداشت می کنند و سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در ابرکوه تولید و بخشی از آن در بازار استان‌های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می‌شود و با توجه به شرایط اقلیمی ۵۰ گونه محصول کشاورزی با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری به ارزش ۲ هزار میلیارد تومان در سال تولید می شود.

ابرکوه ۲۰۰ سال قبل ۱۲۰ رشته قنات داشت که به دلیل کاهش بارندگی در این مدت ، در ۴۰ سال گذشته این تعداد به ۹۱ رشته کاهش یافت و هم اکنون از این تعداد ۱۳ رشته دایر است.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها خشکسالی آبیاری ابرکوه اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خشکسالی آبیاری ابرکوه خشکسالی آبیاری ابرکوه اراضی کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۱۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوار‌ها در سال ۱۴۰۲

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، شعب این بانک در سال 1402 به منظور مشارکت در تامین پروتئین حیوانی سبد غذایی خانوارها در سراسر کشور، بالغ بر 140 هزار فقره تسهیلات به واحدهای پرورش دام، طیور و آبزیان و همچنین کشتارگاه ها، کارخانجات خوراک دام و صنایع عمل آوری، فرآوری، انجماد و بسته بندی محصولات گوشتی پرداخت کرده اند.

بر اساس این گزارش، از مجموع 306 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی فوق الذکر در مقطع یادشده ، بالغ بر 148 هزار میلیارد ریال در راستای تامین مالی واحدهای پرورش دام سبک و سنگین، نزدیک به 110 هزار میلیارد ریال برای احداث و راه اندازی مزارع پرورش طیور گوشتی، حدود 14 هزار میلیارد ریال در حمایت از پرورش آبزیان و 34 هزار میلیارد ریال به منظور ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی مرتبط با گوشت و فرآورده های گوشتی پرداخت شده است.

شایان ذکر است، بانک کشاورزی حمایت از زنجیره تولید و تامین گوشت با هدف تحکیم پایه های امنیت غذایی کشور را یکی از مهمترین اهداف خود می داند و با پرداخت تسهیلات متنوع در تمام مراحل زنجیره تامین، شامل تولید علوفه و خوراک دام تا احداث دامداری ها، مرغداری ها و استخرهای پرورش ماهی، راه اندازی واحد های پرورش ماهی در قفس، احداث کشتارگاه ها و واحدهای فرآوری محصولات گوشتی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، تامین ماشین آلات مورد نیاز واحدهای تولیدی، احداث واحدهای بسته بندی و نهایتا حمل و توزیع، از فعالان این حوزه و تامین پروتئین حیوانی در سبد غذایی خانوارها حمایت می کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • جبران خسارت‌های سیل به روستای قطرم بافق
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • نقش ۳۰۶ هزارمیلیارد ریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی خانوار‌ها در سال ۱۴۰۲
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۱۰ هکتار از اراضی زراعی کرج