Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی؛ لازمه توسعه تجارت الکترونیک، اعتمادسازی میان کاربران و اطمینان بخشی به آنهاست. در همین ارتباط، سازمان توسعه تجارت الکترونیک وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت، اوایل دهه ی 1390 اقدام به ایجاد سازوکاری با عنوان نماد اعتماد الکترونیک یا اینماد کرد. این نماد در واقع نشانه ای نمادین است که به عنوان تأییدیه به فروشگاه های اینترنتی اعطا می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا این نشان کارکرد اعتباربخشی داشت و کسب و کارها به صورت اختیاری به گرفتن آن اقدام می کردند، اما اکنون اجباری شدن دریافت این نماد برای کسب و کارها مطرح شده است که اما و اگرهای زیادی را به همراه داشته است.

برخی اساساً در موفقیت این نشان در برآورده کردن اهداف ابتدایی اش شک کرده اند و برخی می گویند که اجباری شدن دریافت اینماد به کسب و کارهای اینترنتی و به ویژه کسب و کارهای نوپا ضررهای جبران ناپذیری می زند.

برخی نیز این سوال را مطرح کرده اند که در شرایط فعلی که تمامی کارشناسان بر لزوم تسهیل شرایط کسب و کار در کشور اذعان دارند و سیاست های کلان کشور نیز بر این موضوع تأکید دارند، اجباری شدن دریافت اینماد چه معنایی می تواند داشته باشد.

به هر حال، برای دریافت نظرات افشین کلاهی، عضو کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی طی تماسی تلفنی نظرات وی را جویا شدیم که در ادامه می آید.

کلاهی ضمن اشاره به این موضوع که هر گونه مجوزی به معنای ایجاد مانع برای کسب و کارهاست، تصریح کرد: عجیب این است که با وجود سیاست کلی نظام مبنی بر اینکه به کاهش تعداد مجوزها برای شروع کسب و کارها بپردازد، هر روز شاهد اجباری شدن یک مجوز جدید هستیم.

وی ادامه داد: اینماد اساساً در ابتدا ماهیت مجوزی نداشت و اجباری شدن دریافت آن هم مبنای قانونی ندارد. به نظر من، اجباری شدن دریافت این نشان اعتماد ضرورتی ندارد. در ابتدا قرار بود که این نشان فقط به افرادی که قصد دارند خرید اینترنتی داشته باشند یا خدمتی را از سایت ها دریافت کنند، نشان دهد که این سایت معتبر است و پشت آن شرکت یا کسی وجود دارد که پاسخگو است. اما حالا کارکرد این نشان در حال تغییر است.

افشین کلاهی خاطرنشان کرد: فکر نمی کنم اینماد توانسته باشد اهداف ابتدایی خودش را محقق کند. به طوری که داشتن این نشان باعث نشده است که تقلبی صورت نگیرد یا اتفاق خاص دیگری رخ دهد. به طور کلی، به نظر می آید که اینماد در این زمینه موفقیتی نداشته است. به نظر من، این نماد نباید فراتر از اینکه نشان می دهد سایت دارنده ی آن دارای اعتبار است، کار دیگری انجام دهد.

این عضو کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی گفت: با وجود اینکه گفته می شود مجوزها در زمان کمی صادر می شوند، اما در عمل این اتفاق نمی افتد و دریافت مجوز و از جمله اینماد به هدر رفتن وقت افراد منجر می شود. کسانی که تصمیم گیری می کنند، فقط همین یک مجوز را در نظر می گیرند، اما باید توجه داشته باشند که تعدد مجوزها باعث می شود که وقت مدیران شرکت ها که باید صرف ایجاد ارزش افزوده شود، برای گرفتن مجوزهای مختلف از سازمان های متفاوت هدر می رود. به خصوص این مشکل برای کسب و کارهای کوچک که تعداد کمی از افراد درگیر کار هستند، اهمیت دارد و  وقت افراد اصلی گرفته می شود.

به گفته ی افشین کلاهی، دولت حداقل در شعار سیاست های تشویقی زیادی را برای آغاز کسب و کارهای نوآورانه و دانش بنیان مطرح کرده است، اما در عمل می بینیم که افراد با مجوزهای بیشمار که یکی از آنها اینماد است، مواجه می شوند. وقتی افراد نمی توانند به اهدافشان در عمل دست یابند و وقت آنها برای امور زائد هدر می رود، دلسرد می شوند و در نهایت به مهاجرت فکر می کنند تا در فضای آسان تری به کسب و کار بپردازند.

کلاهی افزود: هر چه روند کسب و کارهای شناسنامه دار سخت تر شود، قطعاً کسب و کارهایی که شناسنامه دار نیستند، افزایش می یابند. به خاطر اینکه، صاحب کسب و کار نه اینکه بخواهد خلاف کند، بلکه مجبور می شود برای اینکه کسب و کارش را ادامه دهد، به راه های غیرقانونی روی بیاورد.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین پیک ششم کرونا اومیکرون دهه فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر اینماد کسب و کار توسعه تجارت الکترونیک اعتمادسازی مذاکرات وین پیک ششم کرونا اومیکرون دهه فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر اجباری شدن دریافت برای کسب و کار کسب و کارهای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۲۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای حامیان رژیم اسرائیل: جورج سوروس پول اعتراضات دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا را می‌دهد!

به گزارش جماران؛ یورونیوز گزارش داد: با گسترش تجمعات در دانشگاه‌های مختلف ایالات متحده در تقاضای آتش‌بس در غزه و اعتراض به اسرائیل، اکنون پای جورج سوروس کارآفرین و میلیاردر یهودی به این حرکت‌ها باز شده است.

در حالی که منتقدان از طیف راست در آمریکا عموما اساتید چپ‌گرای دانشگاه‌ها را به «شستشوی مغزی» دانشجویان متهم می‌کنند، نشریه نیویورک پست فراتر رفته و این هفته با انتشار مطلبی نوشت: «جورج سوروس به دانشجویان افراطی پول می‌دهد تا آن‌ها به اعتراضات نفرت‌انگیز علیه اسرائیل دامن بزنند».

این ادعا که بودجه دانشجویان توسط سوروس تأمین می‌شود در جاهای دیگر نیز تکرار شده است. شاید بخشی از این مسئله از اینجا ناشی می‌شود که بسیاری، و به ویژه بخشی از پایگاه‌های مروج تئوری توطئه، جورج سوروس را موتور پشت جنبش‌های سیاسی یا اجتماعی در کشورها می‌دانند.

اما آیا جورج سوروس پشت صحنه اعتراضات بوده است؟ او چگونه هزینه می‌کند و آیا برای مثال در پرداخت شهریه دانشجویان معترض کمک می‌کند؟

نشریه نیویورک پست ادعا کرده است آقای سوروس و همراهانش از «پول نقد» برای تقویت اعتراضات دانشگاه‌ کلمبیا استفاده کرده‌اند. بخشی از این پول به ادعای این نشریه، صرف تامین ساندویچ‌های رایگان به ارزش ۱۲.۵ دلار، چیپس تورتیلای ارگانیک و مرغ ۱۰ دلاری شده است.

مقاله این نشریه نمی‌گوید که پول نقد ادعایی چقدر بوده است. در همین حال مدرکی وجود ندارد که نشان دهد این اقلام خوراکی توسط یک فرد میلیاردر تهیه شده باشد.

یکی دیگر از ادعاهای مطرح شده این است که یک گروه دانشگاهی به نام «دانشجویان حامی عدالت در فلسطین» از بنیاد سوروس بودجه دریافت کرده است. بررسی این ادعا نشان می‌دهد که این گروه دانشجویی توسط بنیادی به نام «وسپاک» (WESPAC) تامین مالی می‌شود که این بنیاد به نوبه خود در مقطعی از بنیاد «تایدز» (Tides) مبلغ ۱۳۲ هزار دلار دریافت کرده است.

هرچند بنیاد تایز ۱۱ میلیون دلار بودجه در سال‌های اخیر از بنیاد سوروس دریافت کرده است، با این حال اسناد مالی نشان می‌دهد که کمک بنیاد سوروس به این بنیاد در بازه پنج‌ساله ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ کمتر از «۰.۳ درصد» از درآمد کل بنیاد تایدز بوده است.

این در شرایطی است که «دانشجویان حامی عدالت در فلسطین» دریافت هرگونه پولی از وسپاک را انکار می‌کند و هیچ نشانه علنی نیز از پرداخت این مبلغ وجود ندارد. این گروه در بیانیه‌ای گفت: «بنیاد نه سرمایه‌گذاری‌ای کرده و نه بر فعالیت سیاسی سازمان ما تأثیر گذاشته است.»

نشریه نیویورک پست گروه «صدای یهودی برای صلح» را نیز متهم کرده است که از بنیاد سوروس بودجه دریافت کرده است.

بررسی مدارک مالی این گروه نشان می‌دهد که این گروه در سال‌های اخیر از بنیاد متعلق به جورج سوروس بودجه دریافت کرده است. با این حال نسبت به هزینه ۱۹.۶ میلیون دلاری این سازمان در بازه پنج‌ساله، مبلغ ۸۷۵ هزار دریافتی این سازمان از بنیاد سوروس کمتر از ۵ درصد از هزینه‌های آن را شامل می‌شود.

نیویورک پست در ادامه ادعاهای خود، می‌گوید که سه تن از شرکت‌کنندگان در تجمعات دانشجویی از برنامه کمک هزینه تحصیلی «کارزار آمریکایی‌ها برای حقوق فلسطینیان»، تحت حمایت بنیاد جورج سوروس، استفاده کرده‌اند.

در یک تصویر منتشره از سوی این روزنامه این سه نفر تحت عنوان «معترضین پولی» معرفی شده‌اند که نشان می‌دهد انگیزه آنها برای مشارکت پول است و نه دیدگاه‌های اجتماعی و سیاسی‌شان.

ریز مدارک مالی مشخص می‌کند که بنیاد جورج سوروس در سال‌های اخیر به سازمان «کارزار آمریکایی‌ها برای حقوق فلسطینیان» مبالغ ۳۰۰ هزار، ۱۵۰ هزار و ۲۵۰ هزار دلار کمک کرده است. از آنجا که هزینه کل این سازمان طی این سال‌ها ۲.۴ میلیون دلار بوده است، مبلغ کمک‌ها بخش قابل توجهی را شامل می‌شود و می‌تواند نقش بنیاد سوروس در حمایت از این سازمان را برجسته کند.

با این حال یک سخنگوی این سازمان در ایمیلی به نشریه واشنگتن پست تایید کرده است که افراد معرفی شده در مقاله نیویورک پست، از «دانشجویان تحت حمایت سال گذشته» این سازمان بوده و به عبارت دیگر آنها دیگر اصلاً «دریافتی» ندارند.

یورونیوز در پایان نوشته است: کارشناسان می‌گویند شخصیت رسانه‌ای جورج سوروس و تمایل او به خرج ثروتش برای تغییرات اجتماعی در جهان می‌تواند در پررنگ کردن نقش او در حمایت از اعتراضات اخیر آمریکا موثر بوده باشد. با این حال گستردگی تجمعات دانشجویی در سراسر خاک ایالات متحده می‌تواند نشان دهد که این اعتراضات فراتر از تصمیم یک فرد بوده و ریشه در عوامل متعدد دیگری دارد.

همزمان تا زمانی که سندی واقعی مبنی بر کمک جورج سوروس به اعتراضات پیدا نشود، کیفیت نقش او در این اعتراضات در هاله‌ای از ابهام باقی خواهد ماند.

دیگر خبرها

  • ادعای حامیان رژیم اسرائیل: جورج سوروس پول اعتراضات دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا را می‌دهد!
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن؛ ۵۰ قربانی شکایت کردند
  • بیرون آوردن پیکر شهدا در شمال نوار غزه
  • اعتراف سازنده «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن
  • ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن آسیب می رساند
  • مهارت کاشی هفت‌رنگ اصفهان نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت کرد
  • پلیس مانع ایجاد هرج و مرج در ورزشگاه فیروزآباد شد
  • خط دفاع پرسپولیس فقط یک تغییر اجباری دارد
  • دریافت نشان ملی مرغوبیت ۲۸ کالای صنایع دستی مازندران
  • صداوسیما بازهم حقوق هنرمندان را نقض کرد/ اعتراض خواننده سرشناس کُرد به استفاده غیرقانونی از آثارش در «نون.خ»