Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@23:59:53 GMT

خواص درمانی روغن نعناع

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۶۵۶۹۵

نعناع قرن‌ها در طب سنتی و برای آرام کردن معده ناراحت، استفاده می‌شد. ناطقان: اسانس نعناع فلفلی، شکل بسیار غلیظی است که از تقطیر برگ‌ها با بخار آب به دست می‌آید. امروزه  این اسانس را جامعه پزشکی برای درمان بسیاری از بیماری‌های روزمره توصیه می‌کنند.
روغن نعناع برای کمک به سردرد و میگرن

تحقیقات نشان داده اند که استفاده از روغن نعناع روی پیشانی و شقیقه‌ها می‌تواند برای درمان سردرد و میگرن مفید باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی سال ۲۰۱۶ اشاره به این داشت که روغن نعناع فلفلی برای درمان سردرد‌های تنشی در بزرگسالان و کودکان بالای ۶ سال توصیه می‌شود. به گفته محققان حتی به اندازه استامینوفن برای تسکین درد موثر است.

بعضی متخصصین برای بیماران مبتلا به سردرد، در ابتدا پیشنهاد می‌کنند که درد را با درمان‌های موضعی مانند روغن نعناع تسکین‌ دهند. در مطالعه دیگر سال ۲۰۱۰، نشان داده شد که منتول موضعی نسبت به دارو‌های دیگر در کاهش درد میگرن موثرتر است. دانشمندان مطمئن نیستند که چگونه سردرد و میگرن با این روغن کاهش می‌یابد؛ اما تصور می‌شود به شل کردن عضلات اطراف جمجمه کمک می‌کند. شاید احساس خنک‌کننده نعناع، اعصاب را از پاسخ به درد منحرف می‌کند. نعناع فلفلی جریان خون را در ناحیه‌ای که روی آن استفاده می‌شود افزایش می دهد و بهبود را تسریع می‌کند.
از خواص درمانی روغن نعناع: روغن نعناع برای کاهش حالت تهوع

استشمام عطر روغن نعناع فلفلی یا استفاده از چند قطره روی یک دستمال و مالیدن روی پیشانی، باعث کاهش حالت تهوع می‌شود که برای زنان باردار، بیماران تحت شیمی درمانی و بیمارانی که پس از جراحی بهبود می‌یابند، توصیه می‌شود. در مطالعه سال ۲۰۲۰، بیماران بستری یک بیمارستان حالت تهوع خود را با روغن نعناع یا روغن نعناع و داروی ضد تهوع تجویزی، درمان کردند. هر دو گروه تسکین حالت تهوع را تجربه کردند؛ اما کسانی که روغن نعناع را به تنهایی انتخاب کردند، بهبود قابل توجهی داشتند.

با این حال، این مطالعه کافی نیست. روغن نعناع برای درمان بیمارانی که به دلیل میگرن، ویروس‌های معده و مسمومیت غذایی حالت تهوع داشته باشند نیز مفید است. همان ویژگی‌های آرامش بخش عضلانی روغن نعناع فلفلی برای سردرد، احتمالاً مسئول توانایی‌های تسکین تهوع آن است.

ممکن است تنفس آهسته و عمیق هنگام استنشاق روغن نعناع در واقع مسئول برخی از این موارد باشد.
روغن نعناع یک درمان برای سندروم روده تحریک‌پذیر

سندروم روده تحریک پذیر یک بیماری پیچیده با عوامل متعدد که در بین بیماران متفاوت است؛ بنابراین بهترین درمان از بیمار به بیمار دیگر فرق دارد.

رابرت شولمن، متخصص گوارش و پروفسور تغذیه کودکان گفت: علاوه بر تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی، پزشکان کپسول‌های روغن نعناع را قبل از استفاده داروی تجویزی، توصیه می‌کنند. استفاده از روغن نعناع برای درمان علائم IBS، به ویژه درد شکم، در چندین آزمایش بالینی انسانی مورد حمایت قرار گرفته است.

در تحقیق متاآنالیز سال ۲۰۱۹ افراد مبتلا به آی. بی. اس روغن نعناع مصرف کردند. در این تحقیق افراد با مصرف روغن نعناع، ۲.۴ برابر بیشتر از افرادی که دارو دریافت کردند، تسکین کلی علائم را تجربه کردند؛ ۱.۸ برابر بیشتر احتمال داشت که تسکین درد شکم را تجربه کنند.

شولمن گفت: عملاً هیچ داروی تجویزی برای درمان IBS در کودکان تایید نشده است و اغلب روغن نعناع را به بیماران کودک خود توصیه می‌کند.

روغن نعناع ممکن است از راه‌های مختلفی به IBS کمک کند. اگرچه محققان هنوز در حال بررسی مکانیسم‌های دقیق هستند، اما مدت‌ها تصور می‌شد که روغن نعناع دارای خواص ضد اسپاسم است که ممکن است بافت ماهیچه صاف قسمت پایینی دستگاه گوارش را در افراد مبتلا به IBS شل کند. برای استفاده، یک کپسول با پوشش روده‌ای تهیه کنید؛ در غیر این صورت ممکن است دچار سوزش سر دل شوید.

این پوشش ویژه به روغن نعناع اجازه می‌دهد تا بیشتر معده را دور بزند و در روده‌ها آزاد شود. جایی که پزشکان معتقدند بهترین اثر را دارد.

اگر بعد از حدود یک هفته از مصرف کپسول‌های روغن نعناع، ​​هیچ بهبودی در علائم IBS خود مشاهده نکرده‌اید، ممکن است برای شما کارساز نباشد. کسانی که قبلاً با سوزش سر دل شدید دست و پنجه نرم کرده اند، ممکن است نیاز به اجتناب از مصرف روغن نعناع داشته باشند.
از خواص درمانی روغن نعناع: روغن نعناع ممکن است خارش را آرام کند

مطالعات کمی وجود دارند که اثربخشی روغن نعناع فلفلی را برای درمان خارش ناشی از نیش حشرات، بثورات پیچک سمی یا زخم‌های التیام‌بخش، بررسی کنند؛ اما این یک جایگزین خوب برای کرم‌های موضعی هیدروکورتیزون بدون نسخه است که به دلیل عوارض جانبی احتمالی مانند نازک شدن پوست، تغییر رنگ و آکنه نباید بیش از دو هفته از آن استفاده کرد.

روغن نعناع به دلیل اثرات خنک کنندگی پوست و با منحرف کردن اعصاب اطراف محل خارش، به تسکین خارش کمک کند. روغن نعناع را نباید روی پوست بریده شده بمالید؛ زیرا می‌تواند باعث سوختگی یا تشدید بیشتر زخم شود.

انتخاب یک اسانس نعناع ارگانیک بهتر است؛ زیرا از گیاهانی تولید می‌شود که با آفت‌کش‌ها، حشره کش‌ها یا کود‌های مصنوعی تهیه نشده‌اند. روغن نعناع را می‌توان به صورت موضعی رقیق نشده استفاده کرد؛ اما برخی ممکن است ترجیح دهند با روغن حامل مانند روغن نارگیل یا آرگان مخلوط کنند که برای پوست ملایم‌تر است.

تعداد کمی از افراد ممکن است با تحریک موضعی روغن نعناع مواجه شوند. در این صورت باید استفاده از آن را متوقف کنید. روغن نعناع زمانی که به صورت موضعی یا خوراکی مصرف شود، خطر سمی بسیار کمی دارد. البته در مطالعات بالینی متعددی به طور ایمن استفاده شده است. هنوز خطر واکنش آلرژیک بسیار کمی وجود دارد؛ بنابراین اگر در جایی که روغن نعناع استفاده کرده‌اید قرمزی، خارش یا تاول داشتید، باید استفاده از آن را متوقف کنید. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: خواص درمانی ، روغن نعناع ، ارام کردن معده

منبع: ناطقان

کلیدواژه: خواص درمانی روغن نعناع روغن نعناع فلفلی روغن نعناع روغن نعناع روغن نعناع خواص درمانی برای درمان حالت تهوع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۵۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟

جزئیات مهم‌ترین طرح درمانی برای کودکان زیر ۷ سال که از ابتدای اردیبهشت امسال شکل اجرایی به خود گرفته است.

به گزارش همشهری‌آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بار‌ها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده، اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظر‌های متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.»، اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.».

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آن‌ها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود، اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه دارو‌های سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیرو‌های مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰ (وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶ (بیمه سلامت) گزارش دهند.

دیگر خبرها

  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • خواص شگفت‌انگیز این میوه برای سلامت قلب
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • خواص روغن اسطوخودوس (فیلم)
  • ورزش درمانی برای رفع کف پای صاف
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها