Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اقتصاددان ضمن هشدار درمورد افزایش قیمت نان در سال آینده، گفت: درحال حاضر حوزه کشاورزی کشور در بخش محصولات استراتژیکی همچون گندم نیازمند توجه بیشتری از سوی دولت است، مطمئنا اگر دولت جدید حمایت خوبی را از گندمکاران داشته باشد، میزان سطح زیر کشت این محصول نیز در کشور افزایش می‌یابد.

گروه کشت و صنعت بازارنیوز-سعید ترکاشوند؛ چندروز پیش، کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۱، قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه سال آینده را ۹ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرده بود؛ این امر درحالی به وقوع پیوسته است که قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه سال گذشته ۵ هزار تومان بوده و اکنون ما شاهد افزایش ۴ هزار و ۵۰۰ تومانی این مولفه در بودجه سال آینده هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در همین راستا، «محمدحسین کریم» استاد دانشگاه خوارزمی و کارشناس اقتصادکشاورزی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه درباره قیمت خرید تضمینی بودجه سال آینده اظهار کرد: در وهله اول باید این نکته را خاطر نشان کرد که مبلغی که برای افزایش خرید تضمینی گندم در نظر گرفته شده است تقریبا برابر با میزان افزایش حقوق و مزایای بخش خدمات کارکنان دولتی و کشوری بوده و در واقع هیچ توجهی هم به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و تاب آوری اقتصادی و رونق وجهش تولید در آن نشده است.


این استاد دانشگاه با بیان این که افزایش کشت محصولات راهبردی همچون گندم، جو، دانه‌های روغنی و سایر محصولات اساسی حوزه کشاورزی، نیاز به حمایت‌های بیشتری از سوی دولت دارند، خاطر نشان کرد: مطمئنا با تشدید سیاست‌های حمایتی دولت، حوزه کشاورزی کشور با نتایج مثبتی همچون رونق تولید در کشت این قبیل محصولات راهبردی و افزایش انگیزه کشاورزان در امر کاشت و برداشت این محصولات مواجه خواهد شد. یقینا با تحقق جهش تولید در حوزه کشاورزی، ما شاهد رشد و توسعه اقتصادی کشور خواهیم بود.


وی درخصوص افزایش قیمت میزان خرید قیمت تضمینی گندم گفت: با اجرای چنین موضوعی، افزایش قیمت اندک نان نیز یک امر دور از ذهنی نخواهد بود. وقتی که حقوق و مزایا ۲۰ درصد افزایش یابد و قیمت گندم هم ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش پیدا کند در واقع گندم حاضر در صنایع تبدیلی، از مرحله ورود به سیلو تا رسیدن آرد به نانوایی، چندین مرحله را طی می‌کند. در چنین شرایطی اگر صنایع تبدیلی مرتبط با گندم یارانه و سوبسید دریافت نکند افزایش قیمت نان در سال ۱۴۰۱ یک امر امکان پذیر خواهد بود.


کریم درپاسخ به این سوال که آیا افزایش ۴ هزار و ۵۰۰ تومانی قیمت خرید تضمینی گندم می‌تواند به عنوان مشوقی برای کشت بیشتر گندم برای کشاورز باشد، گفت: این افزایش قیمت اندک خرید تضمینی گندم، کشاورز را متقاعد به افزایش میزان کشت گندم نمی‌کند. در حال حاضر یکی از مشکلات بخش کشاورزی همین است که انگیزه‌ها و سیاست‌های توسعه‌ای کشاوزی لازم از سوی دولت برای کشاورز به اجرا در نمی‌آید.


این اقتصاددان توضیح داد: اکنون دولت طی این سال‌ها چه شاخص و چه یا انگیزه‌ای برای کشاورز ایجاد کرده است تا او بتواند که سطح زیر کشت را بالاتر ببرد؛ در حال حاضر دولت گندم را به قیمت پایین تری از قیمت واردات آن از کشاورز خریداری می‌کند یعنی قیمتی کمتر از کف قیمت بین المللی و این یعنی بی توجهی به توسعه روستایی و امنیت زنجیره‌ای غذایی کشور که می‌تواند منجر به کاهش منجر سطح توسعه ملی شود.


وی در پایان تاکید کرد: دولت اگر می‌خواهد مولفه‌های مهمی همچون سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، تاب آوری اقتصادی، رونق و جهش تولید و در آخر توجه به تولید داخلی را در بخش کشاورزی محقق کند، باید برای این حوزه امتیازات و حمایت‌های بیشتری را در نظر بگیرد. اقداماتی که در نهایت کشاورز بتواند با اطمینان خاطر و امکانات بیشتر سطح زیر کشت محصولات کشاورزی خود به ویژه محصولات استراتژیک را افزایش دهد.

پایان پیام//

برچسب ها: گندمکاران ، وزارت جهادکشاورزی ، ساداتی نژاد ، دولت سیزدهم ، بودجه 1401 ، خرید تضمینی گندم لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000QZG

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: گندمکاران وزارت جهادکشاورزی ساداتی نژاد دولت سیزدهم بودجه 1401 خرید تضمینی گندم قیمت خرید تضمینی خرید تضمینی گندم حوزه کشاورزی افزایش قیمت سوی دولت سال آینده بودجه سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۶۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گندمکاران یزد نگرانی بابت تحویل گندم نخواهند داشت

   به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد،  مسروری فر گفت: پیرو تفاهم نامه منعقده و محول شدن وظیفه نظارت و بازرسی بر مراکز تولید، تامین و بسته بندی اقلام مصرفی خانوار به جهادکشاورزی در اولین روز شروع اجرای این طرح، از یک واحد تولیدی آرد بازدید شد.     مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد با اشاره به تاکیدات میرمحمدی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در راستای توسعه صنایع پاک در شهرستان بیان کرد در آینده نزدیک شاهد بهره برداری از یک واحد تولیدی آرد در میبد هستیم.    وی افزود: گندمکاران استان یزد بخصوص شهرستان میبد در سال زراعی جاری با توجه به طراحی و اجرای سیلو‌های کارخانه آرد دیگر نگرانی بابت تحویل گندم خود نخواهند داشت.      مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد در پایان خاطرنشان کرد از ویژگی‌های این کارخانه قابلیت ذخیره سازی ۱۵ هزار تنی، تولید روزانه ۱۵۰تن آرد (پنج نوع آرد) و آزمایشگاه مرجع سلامت غذا و دارو برای کنترل و تولید محصول سالم واستاندارد است.   لازم بذکراست کلیه مراحل صدور مجوز تأسیس، پروانه بهره برداری این واحد تولیدی آرد پرداخت تسهیلات توسط جهادکشاورزی صورت گرفته است.

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • پرداخت مطالبات گندمکاران خوزستانی تا ابتدای هفته آینده
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • ۱۰۵ مرکز خرید تضمینی گندم در گلستان آماده فعالیت هستند
  • آغاز به کار سامانه جامع خرید تضمینی گندم
  • آغاز به کار سامانه جامع برای خرید تضمینی گندم
  • آغاز عملیات خرید تضمینی گندم در ۵ استان کشور
  • افزایش ۳۰ درصدی خرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • گندمکاران یزد نگرانی بابت تحویل گندم نخواهند داشت