Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات مدیره انجمن سنگ‌آهن ایران گفت: تولیدکنندگان شمش فولاد، سنگ‌آهن را یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در هر تن خریداری می‌کنند اما محصول خود را با قیمت‌های همپای نرخ جهانی می‌فروشند که این رویه به هیچ عنوان منطقی نیست. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عضو هیات مدیره انجمن سنگ‌آهن ایران در گفت و گو با تسنیم با اشاره به تأثیر این اجحاف قیمتی اظهار کرد: در حال حاضر با 100 میلیون تن سنگ‌آهن، 28 میلیون تن شمش فولاد تولید می‌شود و برای تحقق برنامه تولید 50 میلیون تنی شمش لازم است تولید سنگ‌آهن دو برابر شود که اگر از معدنکاران حمایت نشوند این افزایش تولید اتفاق نخواهد افتاد و در نهایت، فولادسازان برای تأمین مواد اولیه دچار مشکل خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حذف رانت و فساد در زنجیره فولاد
هادی گلزار با بیان اینکه دولت برای متعادل‌سازی سود در کل زنجیره تولید سیاستی را اتخاذ کرده است، افزود: طبق آخرین تصمیمات دولت قرار است تولیدات زنجیره فولاد از کنسانتره به بعد در بورس کالا عرضه شود که این تصمیم از حذف رانت و فساد در بازار محصولات فولادی خبر می‌دهد.
او گفت: با عرضه محصولات  فولادی در بورس کالا و تعیین قیمت در این بازار، منافع تولیدکننده صنایع بالادستی که سال‌ها زیر پا گذاشته می‌شد و باعث زیان‌های مستمر بخش تولید شده بود، تأمین خواهد شد.
به گفته عضو هیات مدیره انجمن سنگ‌آهن ایران قیمت‌ها باید بر اساس نیاز و متناسب با عرضه و تقاضای صورت گرفته در بازار تأمین شود تا یک تعادلی در بازار حاکم باشد.
او با بیان اینکه هرگونه دخالت و پایین نگهداشتن دستوری قیمت‌ها سرانجام به ضرر خریدار نیز تمام می‌شود، خاطرنشان کرد: وقتی یک بخش از تولید ضعیف نگاه داشته شود و با زور و اجبار هزینه‌های تولید آن بخش پرداخت نشود، کم‌کم قدرت تولید در آن بخش نیز کاهش می یابد و بنابراین شاید فولادی‌ها بتوانند چند سالی سنگ‌آهن ارزان بخرند اما در بلندمدت اساساً سنگ‌آهنی تولید نخواهد شد که آن‌ها بتوانند خریداری کنند.

تولید سنگ‌آهن فقط برای نیاز فعلی بازار کافی خواهد بود
این فعال بخش معدن تأکید کرد: در حال حاضر تولید شمش در کشور 28 میلیون تن است بنابراین فعلاً، تولید سنگ‌آهن پاسخگوی نیاز فولادسازان است. اما طبق برنامه توسعه فولاد قرار است تولید شمش به 50 میلیون تن در سال برسد و برای این میزان تولید شمش لازم است تولید سنگ‌آهن تقریباً دو برابر شود. اما اگر بنا باشد معدنکاران تولیداتشان را همواره با زیان بفروشند به‌طورقطع این افزایش تولید رخ نخواهد داد و فولادسازان برای تولیدات خود ناگزیر به استفاده از مواد معدنی وارداتی با قیمت‌های بسیار بالا خواهند شد.
گلزار عنوان کرد: برای تولید 50 میلیون تن شمش فولاد، 120 میلیون تن کنسانتره و 180 میلیون تن سنگ‌آهن نیاز است. درحالی‌که هم‌اکنون، تولید سنگ‌آهن کمتر از 100 میلیون تن است بنابراین فولادی‌ها به تومان سنگ‌آهن می‌خرند و به دلار شمش را صادر می‌کنند درصورتی‌که بیش از 70 درصد هزینه‌های معدن به دلار است.
این فعال بخش معدن یادآور شد: اگر صنایع بالادستی که سنگ‌آهن است دچار زیان شود و تولید در آن بخش کاهش یابد کل زنجیره دچار خسران خواهد شد و این زیان حلقه به حلقه بسط خواهد یافت.

کارشکنی فولادی‌ها مقابل تصمیم متعادل‌سازی قیمت
به اعتقاد او، بررسی شرایط بازار، دولت را سرانجام به این نتیجه رساند که تنها در صورت تعادل قیمتی در کل زنجیره و تقسیم سود عادلانه بین حلقه‌هاست که رشد تولید اتفاق می افتد به همین دلیل نیز پس از سال‌ها اجحاف به بخش معدن تصمیم به متعادل‌سازی قیمت‌ها گرفت.
گلزار با بیان اینکه فولادی‌ها که سال‌هاست از یک سود بادآورده و بی‌ضابطه ای استفاده می‌کردند، این تصمیم به مذاقشان خوش نیامد و شروع به کارشکنی کردند، ادامه داد: اگر بناست حمایتی صورت گیرد باید کل زنجیره حمایت شود زیرا اینکه یک بخش را لاغر و زیان ده نگه داریم و یک بخش را فربه و سرشار از سود کنیم، نهایتاً به زیان کل مجموعه تولید منجر خواهد شد.
عضو هیات مدیره انجمن سنگ‌آهن ایران افزود: امروز با مشکل جدی در تولید سنگ‌آهن، نبود اکتشافات، کمبود ماشین‌آلات سنگین معدنی و مستهلک بودن تجهیزات معدنی در کشور روبرو هستیم لذا در این شرایط منطق حکم می‌کند که بخش معدن حمایت شود تا بتواند از مرحله زیان عبور کرده و به رشد تولید برسد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تولید سنگ آهن میلیون تن فولادی ها کل زنجیره شمش فولاد بخش معدن قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۸۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بادامکی: با این نفرات باید با تجربه‌تر عمل می‌کردیم/ در مورد تمدید قرارداد اوسمار مدیرعامل و هیات مدیره تصمیم می‌گیرند+فیلم

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین بادامکی بعد از حذف پرسپولیس مقابل آلومینیوم اراک اظهار کرد: خسته نباشید به کادر فنی و بازیکنان می گویم. از هواداران پرسپولیس تشکر می کنم که تیم را تا لحظه آخر تشویق کردند. ما 2 بار در جریان بازی جلو افتادیم ولی آلومینیوم خیلی شجاعانه بازی کرد. ما 2 بار در وقت اضافه جلو افتادیم و نتوانستیم گل ها را حفظ کنیم.

وی در خصوص اعتراض اوسمار به داوری گفت: داور بازی خیلی سختگیر بود و به بازیکنان کارت های زیادی داد اما ما باید خیلی با تجربه تر بازی می کردیم و زمانی که از حریف جلو افتادیم باید بازی را حفظ می کردیم. یک مقدار در وقت های اضافه گل خوردن با نفراتی که داریم و با تجربه هستند این اتفاق نباید برای پرسپولیس اتفاق می افتاد.

معاون پرسپولیس در خصوص تعویض های اوسمار گفت: این نظر کادر فنی بود که این تعویض ها انجام شود ولی آلومینیوم هم واقعا خوب کار کرد. بازی حذفی به همین شکل است و حریف خیلی خوب به بازی برگشت. به نظرم بازیکان ما کمی روی توپ های بلند ضعف داشتند.

بادامکی در خصوص اینکه اوسمار بازیکنان مورد علاقه خود را در تلویزیون معرفی کرده بود و شاید این موضوع روی عملکرد بازیکنان فعلی پرسپولیس تاثیذر داشت گفت: به هر حال همه مربیان به برخی بازیکنان علاقه دارند ولی این موضوع بعید است تاثیری روی بازیکنان ما گذاشته باشد.

وی در خصوص پرتاب اشیا به سمت هواداران پرسپولیس گفت: پرسپولیس در هر شهری باشد طرفدار زیاد دارد و  طبیعی است در اراک هم مردم این تیم را دوست داشته باشند اما یک مقدار جو ملتهب شد و وقتی آلومینیوم گل زد اشیا پرتاب می شد.

معاون پرسپولیس در خصوص اینکه نتیجه بازی امروز ممکن است تمدید قرارداد اوسمار را تحت الشعاع قرار بدهد گفت: به هر حال پرسپولیس یک روز باید می باخت و قرار نیست همه بازی ها را ببرد. به نظر من اوسمار تا اینجا خوب کار کرده ولی تصمیم گیرنده نهایی هیات مدیره و مدیرعامل باشگاه هستند.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خداحافظی دکتر کورش پرویزیان با بانک پارسیان/ دکتر جواد شکرخواه مدیرعامل بانک پارسیان شد
  • انتقاد از برگزاری جلسات هیات مدیره باشگاه‌های خوزستانی در تهران
  • ابقای اعضای فعلی هیات‌مدیره به‌پرداخت ملت
  • خصوصیات الزامی برای اعضای هیات مدیره سرخابی ها پس از واگذاری
  • هفته گرافیک افتتاح شد/ دفاع تمام قد کلهرنیا از سیاست جدید انجمن
  • روی این استقلال نمی شود حساب کرد | دو اتفاق باعث اتحاد تراکتوری ها شده است
  • روشن: بازی با تراکتور برای استقلال حکم مرگ و زندگی دارد
  • بادامکی: با این نفرات باید با تجربه‌تر عمل می‌کردیم/ در مورد تمدید قرارداد اوسمار مدیرعامل و هیات مدیره تصمیم می‌گیرند+فیلم
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!