Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@16:35:22 GMT

تحول در نظام درمان کشور با نسخه‌نویسی الکترونیک

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۷۱۱۷۸

تحول در نظام درمان کشور با نسخه‌نویسی الکترونیک

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: اگر قرار است در ساختار نظام سلامت و درمانی کشور تحولی ایجاد بشود، باید از دولت الکترونیک تبعیت بکند.

به گزارش مشرق، اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیک که با هدف تسهیل و تسریع درمان بیماران طراحی شده است، این روزها با اما و اگرهایی مواجه شده که غالباً حکایت از ضعف زیرساخت‌های فنی و الکترونیکی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به باور منتقدان «اجرای بد یک طرح خوب» می‌تواند اصل طرح را مورد تردید قرار دهد و بر این اساس معتقدند که باید در اسرع وقت برای حل مشکلات زیرساختی این طرح، تدابیر اساسی اندیشیده شود. برای بررسی بیشتر این موضوع به سراغ ولی‌الله فرزانه عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس رفتیم و دیدگاه وی را در این زمینه جویا شدیم.

بیشتر بخوانید: جایگزین طرح تحول سلامت را اجرا می کنیم

این نماینده مجلس با اشاره به سرگردانی مردم در برخی از مناطق کشور می‌گوید: آنچه که مشخص است، این است که زیرساخت‌های مورد نیاز برای اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیک فراهم نشده است. ای کاش مانند طرح پزشک خانواده ابتدا در چند استان به صورت آزمایشی انجام می‌شد و پس از برطرف کردن معایب طرح، در نهایت آن را در کل کشور اجرا می‌کردند. در حال حاضر همه گله‌مند هستند به این دلیل که زیرساخت‌های مناسب فراهم نیست. در برخی شهرها اینترنت وجود ندارد و یا بعضاً سامانه به صورت کامل راه‌اندازی نشده است. از سوی دیگر برخی از داروخانه‌ها و یا پزشکان آموزش ندیده‌اند و آمادگی ندارند. اجرای این طرح یکی از بندهای قانون برنامه توسعه است ولی اینکه به یکباره و بدون در نظر گرفتن زیرساخت‌های مناسب بخواهند این طرح را اجرا کنند، حرکت حرفه‌ای نبوده است.

وی همچنین ضعف اینترنت را یکی از بزرگ‌ترین مشکلات موجود برای اجرای این طرح دانست و افزود: زمانی که سیستم الکترونیک و زیرساخت لازم فراهم نیست، مشخص است که افراد سردرگم و گرفتار می‌شوند. اصل این طرح مورد تأیید همگان است و یکی از بندهای مهم قانون برنامه و لازم‌الاجراست ولی عدم برخورداری از زیرساخت مناسب را نباید نادیده بگیریم. ای کاش در اجرای این طرح عجله‌ای صورت نمی‌گرفت. در حال حاضر بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها و مطب‌های پزشکان همگی دچار مشکلاتی هستند که متأسفانه در نهایت فقط بیمار دچار مشکل می‌شود.

نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به فواید الکترونیکی شدن سیستم اداری کشور اظهار داشت: وقتی قرار است کشور را به سمت الکترونیکی شدن ببریم، یکی از مسیرها هم اجرایی شدن همین طرح است. در آینده قرار است همه کارها به صورت الکترونیکی اجرا بشود و حتماً هم باید بشود. اگر قرار است در ساختار نظام سلامت و درمانی کشور تحولی ایجاد بشود، باید از دولت الکترونیک تبعیت بکند. در این صورت فساد و رانت از بین می‌رود؛ کمتر شاهد نسخه‌های صوری خواهیم بود و درباره داروهای بیماران خاص هم شفاف‌سازی می‌شود. بنابراین برای الکترونیکی کردن دولت همه ما اعم از خود دولت، نمایندگان و سایر قوا باید کمک کنیم اما ابتدا باید زیرساخت‌های الکترونیکی دولت نیز تقویت بشود.

وی با تأکید بر ضرورت رفع مشکلات زیرساختی افزود: به عنوان مثال برای استفاده از برنامه «شاد» که مربوط به آموزش مجازی دانش‌آموزان در دوران کرونا است، دانش‌آموزان در روستاها دچار مشکلات زیادی هستند. برای الکترونیکی کردن نسخه‌نویسی هم شرایطی باید مهیا بشود و شرط اجرایی شدن نسخه‌نویسی الکترونیک این است که بیمار بین مطب، پزشک، بیمارستان و داروخانه سرگردان نباشد و با توجه به مزایای شفافیت نسخه‌نویسی هر چه سریع‌تر مشکلات باید برطرف شود تا مشکلی برای مردم پیش نیاید.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت نسخه الکترونیک نظام سلامت نماینده مجلس خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت نسخه نویسی الکترونیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۱۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا می‌شود

سید‌صولت مرتضوی؛ امروز؛ دوشنبه در دیدار با نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی در گزارشی از آخرین وضعیت اشتغال و اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترو‌نیک در کشور با بیان اینکه ۱۹ میلیون خانوار و حدود ۶۰ میلیون نفر جمعیت به عنوان جامعه هدف طرح کالابرگ الکترونیکی در کشور محسوب می‌شوند، اظهار داشت: این طرح از اسفند ۱۴۰۱ آغاز شد، اما اجرای آزمایشی آن در برخی نقاط کشور، دولت را مصمم کرد تا ایرادات آن را رفع و به صورت ملی و سراسری اجرا کند.

به گزارش تسنیم، وی با برشمردن اهمیت اجرای این طرح و استقبال مردم از آن تصریح کرد: دستور رئیس‌جمهور نیز بر استمرار اجرای این طرح دلالت دارد، بنابراین طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کاهش قابل توجه نرخ بیکاری در کشور افزود: به تازگی سامانه‌ای در وزارت‌خانه تعریف شده که آمار کاملی از همه افراد بدون شغل در هر گوشه از کشور در آن گردآوری شده است؛ به گونه‌ای که به تفکیک هر شهرستان می‌توان استعلام گرفت که افراد زیرِ خط فقر یا بدون شغل چه کسانی هستند.

دیگر خبرها

  • نگاهی به نقاط ضعف نسخه ترمیم‌یافته سند تحول بنیادین
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • فرصت خدمتگزاری به مردم بسیار محدود است
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا می‌شود
  • وزیر کار: طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند
  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی