Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- اولین مورد ثبت شده کووید -۱۹ در جهان در تاریخ ۲۷ نوامبر ۲۰۱۹ میلادی در ووهان شناسایی شد. کم‌تر از یک ماه پس از آن، موارد متعددی از یک ویروس ناشناخته شناسایی شد که به زودی به فراتر از ووهان گسترش یافت و به پاندمی ویروس کرونا در جهان تبدیل شد. اکنون بیش از دو سال از شیوع کرونا می‌گذرد و چندین سویه پس از آن ظهور کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون در میانه شیوع اومیکرون در سراسر جهان قرار داریم و مردم از خود می‌پرسند: آیا به زودی شاهد پایان کووید -۱۹ خواهیم بود؟

به گزارش فرارو، از آنجایی که اثبات شده اومیکرون مسری‌تر، اما با قابلیت کشندگی کم‌تر از سویه‌های قبلی است برخی پیش بینی کرده اند که سویه‌های آینده نیز همین گونه خواهند بود و این وضعیت تا زمانی که ایمنی گله‌ای حاصل شود و ویروس کرونا به چیزی شبیه به ویروس آنفولانزا تبدیل شود یعنی مسری‌تر باشد، اما با قابلیت‌های آسیب زنندگی کم تر، ادامه خواهد یافت. در آن زمان این ویروس دیگر خطرناک محسوب نمی‌شود مگر برای نوزادان و افراد مسن.

در حالی که نمی‌توانیم دقیقا بگوییم پس از پایان موج اومیکرون چه خواهد شد یک موضوع مسلم است و آن این که اگر سویه بعدی شیوع پیدا کند قابل انتقال‌تر و مسری‌تر از اومیکرون خواهد بود. اگر این قابلیت را نداشته باشد قادر نخواهد بود به عنوان یک سویه خود را مطرح کند.

پرسش اساسی این است که پس از فروکش کردن موج اومیکرون و بازگشت وضعیت به حالت عادی باید چه انتظاری از سویه‌های بعدی داشته باشیم و راه مناسب برای مقابله با آن سویه‌ها چیست؟

«نینا هوروویتز» کارشناس بهداشت عمومی و اپیدمیولوژیست معتقد است در آن صورت وضعیت بدان معنا نخواهد بود که افراد از اومیکرون دچار بیماری نخواهند شد، اما تعداد بیماران بسیار کم‌تر خواهد بود و میزان نیاز به بستری شدن در بیمارستان نیز کاهش خواهد یافت.

هوروویتز می‌افزاید: «پاسخ‌های اولیه به اومیکرون ممنوعیت سفر، قرنطینه و انزوا برای افرادی بود که در معرض ویروس قرار گرفته بودند. با این وجود، این راهکار‌ها بیش‌تر برای سویه‌های قبلی ویروس مناسب بودند». او می‌افزاید: «این راهکار‌ها برای مقابله با سویه اومیکرون که بسیار متفاوت از سویه‌های قبلی بود چندان سازگارشده و قابل انطباق نبوده اند».

هوروویتز معتقد است که اومیکرون برای کسانی که به آن مبتلا شده اند ممکن است به دلیل آنتی بادی ایجاد شده در بدن فرد به مثابه یک واکسن عمل کند با این وجود، اتکا به ایمنی طبیعی همواره خطرناک است چرا که هر لحظه امکان جهش ویروس وجود دارد و آن زمان این نوع ایمنی کارآمد نخواهد بود.

او می‌افزاید: «ما در مسیری رو به جلو باید آمادگی پذیرش هر سویه تازه‌ای که در راه خواهد بود را داشته باشیم. اگر سویه بدخیمی بود باید افرادی که بیش‌تر در معرض خطر ابتلای شدید هستند بیش‌ترین اقدامات احتیاطی را انجام دهند. من فکر می‌کنم اومیکرون به ما نشان داد که نمی‌توانیم شرایط زندگی را برای افراد کمتر آسیب پذیر مانند کودکان به دلیل آن که می‌خواهیم از آسیب پذیرترین افراد در بیماری محافظت به عمل آوریم بدتر سازیم».

با این حال، برخی این نظریه را مطرح کرده‌اند که به دلیل جهش‌های زیادی که اومیکرون داشته و آن گونه که انتظار می‌رفت از نسل دلتا نبود سویه‌ای شبیه‌تر به دلتا می‌تواند بار دیگر در آینده ظاهر شود. اگر این اتفاق رخ دهد خطرات بالای مرتبط با سویه دلتا می‌تواند یک بار دیگر به موضوعی مهم تبدیل شود.

هوروویتز گفت که سویه شدیدتر ممکن است بار دیگر شروع به گسترش کند. با این وجود، بعید به نظر می‌رسد که آن سویه باعث ایجاد آسیبی مشابه سویه دلتا شود، زیرا هم اکنون افراد بیش تری به دلیل شیوع سویه خفیف‌تر و قابل انتقال‌تر اومیکرون ایمنی کسب کرده اند.

علیرغم آن که بدن یک فرد ممکن بود پیش از ظهور اومیکرون پاسخ موفقیت آمیزی به سویه دلتا صرفا با تزریق دو دوز واکسن از خود نشان ندهد در حال حاضر در صورت ظهور سویه‌ای عفونی‌تر و شدیدتر ایمنی ارائه شده توسط سویه اومیکرون در ترکیب با ایمنی ایجاد شده به وسیله تزریق واکسن می‌تواند امکان بهتری برای مقابله با عفونت بیش‌تر ویروسی را فراهم سازد.

هوروویتز می‌گوید: «مزیت اومیکرون آن است که ایمنی قوی تری نسبت به واکسن‌ها برای افراد بیش تری فراهم می‌سازد. بنابراین، سویه‌ای مانند دلتا یا آلفا نسبت به زمان پیش از ظهور اومیکرون کم‌تر توان ایجاد عفونت شدید خواهند داشت».

او می‌افزاید: «در آینده کرونا بیشتر شبیه آنفولانزا خواهد شد. من معتقدم که هر چند وقت یکبار ممکن است سویه تازه‌ای از سارس کووید -۲ ظاهر شود، اما گمان نمی‌کنم که ما دیگر نگران شیوع شدیدتر سویه‌های کرونا باشیم چرا که در اغلب موارد، کووید در اطراف مانند ویروس سرماخوردگی و با اثری مشابه حضور خواهد داشت و جای نگرانی شدیدی در این باره وجود ندارد».

منبع: جروزالم پست

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا اومیکرون دلتا واکسن کرونا آنفولانزا سویه ها بیش تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۱۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویدیو/ چگونه عمر طولانی‌تری داشته باشیم؟

انسان در تمامی دوران‌ها به دنبال کشف راهی برای داشتن طول عمر بیشتر و جاودانه بوده است. این تلاش‌ها تاکنون نتوانسته‌اند به نتایجی اثربخش منتهی شوند اما دانشمندان راه‌هایی را توصیه کرده‌اند که با رعایت آن‌ها می‌توان عمر طولانی‌تر را تجربه کرد.

دریافت 29 MB

مترجم: محیا ذوالفقاری / تدوینگر: امین نصراللهی

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • ویدیو/ چگونه عمر طولانی‌تری داشته باشیم؟
  • سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • پرسپولیس و آلومینیوم اراک؛ باز هم منتظر شگفتی باشیم؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!