Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سیدعلیرضا فاطمیان‌پور با تشریح مجموعه برنامه‌های «آینده روشن» همزمان با فرارسیدن چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهارداشت: این مجموعه برنامه‌ها در سه محور محتوایی تقویت باورهای عمومی برای امید به آینده انقلاب اسلامی، ترویج و گسترش نمادهای هویت ملی و افزایش آگاهی مردم از تاریخ انقلاب اسلامی پیش‌بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به برگزاری چهارمین دوره برنامه «فصل رویش» با تجلیل از رویش‌های انقلاب اسلامی در عرصه‌های فرهنگی، هنری، علمی و ورزشی گفت: در این برنامه ضمن تشکیل شورای انتخاب، جوانان انقلابی که در عرصه‌ها و حوزه‌های مختلف فعالیت شاخص و چشمگیری داشته‌اند معرفی و تندیس رویش به آنان اهدا می‌شود.

فاطمیان‌پور بیان کرد: پنج نمایشگاه «ایران ما انقلاب ما» در مسیر راهپیمایی روز ۲۲ بهمن به همراه اجرای برنامه‌های دیگر برای شهروندان برپا می‌شود که شامل غرفه نمایشگاهی آشنایی نوجوانان با بیانیه گام دوم انقلاب، غرفه نقاشی و رنگ‌آمیزی کودکان همراه با اهدای جوایز و محصولات فرهنگی متنوع، غرفه عکس یادگاری و اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی هنری است.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به اینکه فعالیت‌های این سازمان در حوزه تولید محصولات مجازی با شیوع ویروس کرونا رشد قابل توجهی داشته است، افزود: این فعالیت‌ها در دهه فجر هم ادامه خواهد داشت و محصولاتی در محور تاریخ شفاهی پهلوی، مقایسه انقلاب ایران با سایر انقلاب‌های جهان، معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی، معرفی شهدای انقلاب، روایت تاریخ شفاهی مردم از پیروزی انقلاب، روایت انقلاب از بیان غیرایرانیان، انقلاب ایرانی در عصر ظهور و اندیشه و گفتمان انقلاب اسلامی، تبیین و معرفی بیانیه گام دوم و جهاد تبیین تولید و در فضای مجازی منتشر می‌شود.

وی اظهارداشت: مجموعه محصول «کتابدان» از دیگر تولیدات فضای مجازی این سازمان است که با هدف معرفی کتاب‌های حوزه مقاومت و انقلاب اسلامی در قالب پادکست، موشن‌گرافی و فتوکلیپ توسط تمامی کتابخانه‌های سازمان فرهنگی تولید و منتشر می‌شود.

فاطمیان‌پور با اشاره به فرمایش رهبر انقلاب مبنی بر نصب پرچم جمهوری اسلامی بر سردرخانه‌ها در ایام دهه فجر از برگزاری پویش «هر خانه یک پرچم» برای پنجمین سال پیاپی خبر داد و گفت: این پویش با هدف ترویج نصب پرچم جمهوری اسلامی ایران بر سر در خانه‌ها توسط شهروندان و با مشارکت تولیدکنندگان و گروه‌های مردمی انجام می‌شود.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به جشنواره «بازی‌های دیجیتال فجر» افزود: این جشنواره برای مخاطبان نوجوان به صورت حضوری در فرهنگسرای خاوران و با مشارکت تولیدکنندگان بازی‌های دیجیتالی برگزار می‌شود، بازی‌های این جشنواره شامل بازی‌های کنسولی و موبایلی با محتوای انقلابی است.

وی بیان کرد: مسابقه «هزار هزار پولک نور» با هدف ترویج سرود جمهوری اسلامی ایران در بین کودکان و نوجوانان در بخش‌های گروهی و انفرادی در رده‌های سنی زیر ۶ سال، ۶ تا ۸ سال و ۹ تا ۱۲ سال برگزار می‌شود.

فاطمیان‌پور افزود: علاقه‌مندان برای شرکت در این جشنواره می‌توانند تا ۱۶ بهمن در گروه‌های جمعی یا انفرادی اقدام به خواندن سرود جمهوری اسلامی ایران کنند و پس از ضبط فیلم کوتاه به دو شیوه در قالب لوح فشرده به دبیرخانه مسابقه به نشانی تهران، خیابان ولیعصر(عج)، بالاتر از پارک ساعی، کوچه ساعی دوم، فرهنگسرای سرو یا به شماره واتساپ ۰۹۳۳۵۹۷۹۵۹۴ ارسال کنند. شرکت‌کنندگان باید با مراجعه به نشانی  https://farhangsara.ir/sarv نسبت به دریافت فایل صوتی مسابقه اقدام کرده و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۸۸۸۸۱۸۷۹ دبیرخانه مسابقه تماس حاصل کنند.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اظهارداشت: همچنین ششمین جشنواره «دستاوردهای کانونی و مراکز مشارکتی» با هدف به نمایش گذاشتن دستاوردها و تولیدات کانون‌ها و مراکز مشارکتی سازمان و تقدیر از کانون‌های برتر برگزار می‌شود.

وی گفت: در دهه فجر جشنواره «مدرسه انقلاب» با مشارکت و همکاری انجمن اسلامی دانش‌آموزان شهر تهران در بین نوجوانان و دانش‌آموزان شهر تهران برگزار می‌شود.

فاطمیان‌پور افزود: اتوبوس‌های کتابگرد «هدهد» چند سالی است که در نقاط مختلف تهران خدمات کتابخانه‌ای ارائه می‌کنند و در دهه فجر نیز با حضور در روستاهای محروم اطراف تهران به اجرای برنامه و برگزاری مسابقه برای کودکان و نوجوانان می‌پردازند.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بیان کرد: مسابقه کتابخوانی «کتاب ماه» با موضوع انقلاب اسلامی و از کتاب‌های «خون دلی که لعل شد» نوشته‌ محمدعلی آذرشب و «۴۰ سال با انقلاب» نوشته‌ سیدمحمدحسن محمودی برگزار می‌شود.

وی اظهارداشت: علاقه‌مندان برای تهیه نسخه الکترونیکی کتاب «۴۰ سال با انقلاب» و سوالات مسابقه می‌توانند به پورتال کتابخانه‌ عمومی شهر تهران به نشانی tlibrary.tehran.ir مراجعه کنند. همچنین از طریق وبگاه رسمی manvaketab.ir (شبکه توزیع کتاب خوب در کشور) با کد تخفیف ketabmah و از طریق ارسال نام کتاب به سامانه پیام کوتاه ۳۰۰۰۱۴۱۴۴۱ کتاب «خون دلی که لعل شد» را با تخفیف ویژه تهیه کنند.

فاطمیان‌پور گفت: شرکت‌کنندگان می‌توانند پاسخ‌های هر کتاب را از ۱۶ بهمن تا ۱۵ اسفند به ترتیب به‌ صورت یک عدد ۱۰ رقمی (از چپ به راست) به شماره ۲۰۰۰۱۸۳۷۴۵ پیامک کنند. به ۴۵ نفر از برگزیدگان مسابقه به قید قرعه، جایزه نقدی ۴میلیون ریالی اهدا خواهد شد. علاقه‌مندان برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره ۹۶۶۵۳۴۶۲ تماس بگیرند.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران افزود: همچنین پویش میدانی «نشان ایران» نیز با راه‌اندازی ایستگاه و نصب استیکر و نقش پرچم ایران بر شیشه خودروهای سواری اجرا می‌شود و فضای شهر را برای دهه فجر مهیا می‌کند.

وی بیان کرد: مراسم «برخیزید» ۱۲ بهمن همزمان با آغاز دهه فجر با برنامه‌های مختلفی همچون اجرای سرود جمهوری اسلامی توسط گروه مارش ارتش(زنده)، اجرای سرود توسط گروه سرود رضوان، سخنرانی، روایتگری، برپایی غرفه‌های فرهنگی هنری و مذهبی، غبارروبی، عطرافشانی و گلباران مزار شهدای انقلاب در گلزار شهدای بهشت زهرا(س) برگزار می‌شود.

فاطمیان‌پور اظهارداشت: همچنین در حوزه هنرهای تجسمی نیز نمایشگاه «پرواز ۵۷» با نمایش عکس‌های تاریخی از انقلاب اسلامی و اجرای برنامه‌های اختصاصی مانند سرود در دهه فجر در فرودگاه مهرآباد برپا می‌شود.

وی در ادامه تشریح برنامه‌های فرهنگی این سازمان در دهه فجر گفت: کتاب «برسد به دست رهبرم» مجموعه آثار منتخب و گردآوری شده از پویش «نامه‌ای به رهبرم» است که در بهمن سال گذشته برگزار شد، این آثار پس از داوری در یک کتاب ۹۵ صفحه‌ای به همت انتشارات «روایت فتح» منتشر شده است که امسال و همزمان با صدور بیانیه گام دوم انقلاب ۲۳ بهمن ساعت ۱۶ در فرهنگسرای رازی رونمایی می‌شود.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: با توجه به برپایی آیین نماز جمعه در روز ۲۲ بهمن، «فرهنگسرای منتظر» نیز توسط این سازمان در محل نماز جمعه تهران برگزار می‌شود و ضمن ارائه خدمات فرهنگی و تفریحی متنوع به نمازگزاران، محصولات مرتبط با موضوع سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در غرفه‌های این فرهنگسرا توزیع می‌شود.

برچسب‌ها شهرداری تهران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران دهه فجر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری تهران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران دهه فجر شهرداری تهران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران دهه فجر معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران انقلاب اسلامی جمهوری اسلامی برگزار می شود اجرای برنامه دهه فجر برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۲۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانه موزه‌ای در تهران که نماد عقل و عشق است

عصا، عبا، سجاده و کتابخانه کنار هم هستند سجاده بعد از 45 سال همچنان باز است و منتظر است روزی استاد برگردد تا عاشقانه‌ترین نمازها را تجربه کند. کتابخانه استاد همچنان پر از کتاب است. چه ترکیب قشنگی از عقل و عشق، کتاب و تفکر، تهجد و عشق.

به گزارش ایسنا، در حیاط خانه مرسدس بنز  ۲۳۰S  سبز رنگ مدل ۱۹۶۶ شهید مطهری در سایه کاج بلند خیابان  شهید کلاهدوز پشت دیوار آجری به خواب عمیق فرو رفته است. این ماشین از ادریبهشت 1358 دیگر روشن نشده است. شاید باور نکنید ماشین‌ها و همه اشیا می‌توانند مانند همه انسان‌ها داستانی داشته باشند که شاید قلمی بخواهد روایتشان کند. یک ماشین می‌توانند در دل حوادث تاریخی نقش آفرینی کند و همان مدل ماشین می‌تواند آروزهای یک خانواده را به دره ببرد. ماشین بنزی که در حیاط خیابان شریعتی، خیابان کلاهدوز (دولت)، نبش کوچه صدرا به خواب طولانی رفته است ماشین بنزی است که در زمره نخستین تولیدات S  کلاس مرسدس ‌است. آن شهید این خودرو را هفت سال قبل از شهادتش در تاریخ ۲/۳/۱۳۵۱ از شخصی به نام آقای ابراهیم زین العابدینی ساکن یوسف آباد تهران خریداری کرده است. 

البته از این ماشین روایت جالب و درس آموزی هم وجود دارد که نشان دهنده سبک زندگی استاد است. نخستین روایت برمی‌گردد به آستانه پیروزی انقلاب در سال 1357 که شهید مطهری برای سخنرانی قصد داشت به دانشگاه تهران برود این ماشین، همان ماشینی است در خاطرات شهید مطهری آمده است و به نوعی نشان دهنده سبک زندگی استاد است. آن‌روزها برعکس امروز، دانشجویان به  ساده زیستی افراطی تمایل داشتند و حسایست آنان نسبت به روحانیون بیشتر از دیگران بود.

علامه مطهری به همراه علی مطهری و عی لاریجانی با ماشین بنز استاد، ایشان را به دانشگاه صنعتی شریف بردند. این در حالی بود برخی اعتراض‌ها نسبت به اینکه چرا استاد مطهری ماشین بنز دارد شنیده می‌شد. دم در دانشگاه که رسیدند، یکی از افراد همراه، به ایشان پیشنهاد کرده بودند که از ماشین پیاده شوند و بقیه راه را پیاده بروند. تا یک موقع ماشین ایشان را نبینند که جوّی علیه ایشان درست شود. علامه با این پیشنهاد مخالفت کردند بلکه خواستند با ماشین تا جلوی در سالن بروند. تا تظاهر به ریا نشود و همانگونه  هست جلوه کند.

همانطور که روایت ماشین از ذهنم گذشت ماشین را رها می‌کنم تا خواب دیرین 45 ساله‌اش آشفته نشود. از سنگ‌فرش حیاط وارد خانه‌ای می‌شوم که در سکوت بهاری آفتاب نیمروزی خاطراتش را مرور می‌کند.

این خانه روزگاری محل رفت و آمد چهره‌های نام آشنایی بودند که در اوراق تاریخ نام بلندی دارند. بزرگانی مانند رهبر معظم انقلاب، آیت‌الله طالقانی، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، دکتر علی شریعتی و بسیاری از روحانیون و شخصیت‌های دیگر.

خانه در دو طبقه بنا شده است که در طبقه اول دست‌نوشته‌ها و وسایل شخصی شهید مطهری و در طبقه دوم کتاب‌های آن شهید به نمایش درآمده است.  طبقه پایین شامل یک حال و پذیرایی بزرگ است که پس از بازسازی حالت نگارخانه گرفته است. نشان از خانه روحانی ندارد. اما برای اینکه زندگی استاد با تصاویر و وسایل به تصویر کشیده شود چاره‌ای به بازسازی نبود. عکس‌هایی که از استاد در خانه و موزه نصب شده است بیش از دیگر عکس‌های استاد، عکس علامه طباطبایی و حضرت امام چشم‌نوازی می‌کند.

به گفته علی مطهری بسیاری از کتاب شهید مطهری در طبقه دوم نوشته شده است. کتاب‌های «نظام حقوق زن در اسلام»، «مساله حجاب»، «علل گرایش به مادی‌گری» و «امدادهای غیبی در زندگی بشر» جزو این آثار است. طبقه دوم شامل راهرویی است که به دو اتاق منحصر می‌شود اتاق مطالعه پنجره بزرگ رو به خیابان و پشت به خیابان دارد. نور به راحتی به خانه روشنی می‌بخشد. در گوشه اتاق تخت با روکش قدیمی می‌توان دید که بازدیدکنندگان را یاد خانه هر پدربزرگ و مادربزرگ می‌اندازد. عصا، عبا، سجاده و کتابخانه کنار هم هستند سجاده بعد از 45 سال همچنان باز است و منتظر است روزی استاد برگردد تا عاشقانه‌ترین نمازها را تجربه کند. کتابخانه استاد همچنان پر از کتاب است. از تفسیر کبیر قرآن گرفته تا مجموعه رسایل فلسفی ملاصدرا. چه ترکیب قشنگی از عقل و عشق، کتاب و تفکر، تهجد و عشق. خدایا به ینگونه معرفت‌ها برکت عطا کن. استاد جمع عقل و عشق بود. این عشق زمین و الهی نداشت و به صورت توامان بود. یادی از گفت‌گوی که همسر استاد با یکی از خبرنگاران کرده است می افتم که در این گفت‌وگو گفته است. به من همیشه احترام می گذاشتند.یادم می آید یکبار به اصفهان رفته بودم وقتی برگشتم نیمه‌های شب بود. ایشان بیدار مانده بود تا از من استقبال کند. میوه و چای آماده کرده بود و ناراحت بود که چرا بچه‌ها بیدار نمانده اند تا از مادرشان استقبال کنند. بسیار مهربان بودند و احترام می گذاشتند. در مدت 26 سالی که با ایشان زندگی کردم همیشه با یک حالت تواضع و آرامش با من رفتار می کردند. یادم نمی‌آید که از ایشان هیچ گاه رنجی دیده باشم. بسیار با گذشت و مهربان بودند و به راحتی من و بچه‌ها اهمیت می دادند..

با خود می‌پرسم مگر مرد خدا می‌تواند چیزی غیر از این باشد نگفته‌اند مردان خدا شیران روز و پارسیان شب‌اند. یکی از دوستان شهید مطهری درباره ایشان می‌گوید: از ویژگی‌های آن مرحوم، تقید و علاقه فراوان ایشان بود به ذکر و دعا و بیداری شب. به یاد دارم که در همان اوایل آشنایی ما با یکدیگر، او به نماز شب مقید بود و مرا نیز بدان امر می کرد و من به بهانه اینکه آب حوض مدرسه شور و کثیف و برای چشمانم مضرّ است از آن شانه خالی می‌کردم، تا اینکه شبی در خواب دیدم که در خواب هستم و مردی مرا بیدار کرد و گفت: من «عثمان بن حنیف» نماینده حضرت امیرالمؤمین علی علیه السلام می باشم، آن حضرت به تو دستور داده اند به پاخیز و نماز شب به پادار و این نامه را نیز آن حضرت برای تو فرستاده اند.

در آن نامه با آن حجم کوچکی که داشت با خط سبز روشن نوشته شده بود: «هذه برائة لک من النّار»؛ این برای تو وسیله رهایی از آتش دوزخ است. من در عالم خواب با توجه به فاصله زمانی دوران حضرت علی علیه السلام با زمان ما، متحیر نشسته بودم که در همان حالت تحیر، مرحوم آیت اللّه مطهری مرا از خواب بیدار کرد و در حالی که ظرف آبی در دست داشت گفت: این آب را از رودخانه تهیه کرده ام، برخیز و نماز شب بخوان و بهانه مجوی.

ایوان دلگشا خانه دلبری می‌کند و مشرف به حیاط و درخت کاج است که پرندگان گوناگون را میزبانی می‌کند و شاید پس از اندیشه‌ای طولانی و فلسفی ویا غم روزگار خوردن در ایوان مشرف به درخت کاج گیر و سنگفرش و هوای تازه نعمتی باشد.

اما این مرد عشق و عقل در شامگاه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ و پس از خروج از خانۀ دکتر یدالله سحابی، توسط محمد علی بصیری عضو گروه فرقان از فاصله حدود دو متری با سلاح رولور به شهادت رسید. تا مصداق این آیه سوره آل عمران شود که خداوند درباره شهدا می‌فرماید؟ وَلاَتَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَ َتَا بَلْ أَحْیَآءٌ عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُون ای پیامبر! هرگز گمان مبر کسانی که در راه خدا کشته شدند، مردگانند! بلکه آنان زنده‌اند و نزد پروردگارشان روزی داده می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حضور ۱۵۰۰ نفر در جشنواره قرآنی، فرهنگی، هنری و ادبی شهید آوینی
  • برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول
  • کمک به فقرا توسط کارمندان در کردستان نهادینه شود
  • پویش دست‌های مهربان در کردستان برگزار شد
  • خانه موزه‌ای در تهران که نماد عقل و عشق است
  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟
  • اکران طرح فرهنگی《همه مدیون شما هستیم》 در پایتخت
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی
  • همکاری‌های هنری ایران و روسیه گسترش می‌یابد