Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، نزدیک به دو سال از شیوع ویروس کرونا می‌گذرد ویروسی که تاکنون سویه‌های متفاوت داشته و در پیک ششم با سویه اُمیکرون میلیون‌ها انسان را گرفتار و روزانه جان هزاران نفر را در جهان می‌گیرد.

اُمیکرون بنا به اعلام بهروز اخوان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اواسط دی ماه امسال به کردستان رسید و نخستین فرد مبتلا به این ویروس در 16 دی ماه در آزمایشگاه مولکولی کردستان شناسایی و به تایید انستیتو پاستور ایران رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال شناسایی مبتلای به اُمیکرون در کردستان، هشدارهای دانشگاه علوم پزشکی به شهروندان برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و عدم حضور در مجامع بار دیگر جدی شد اما اعلام آبی‌بودن رنگ کرونایی بسیاری از شهرهای استان، بی‌خیالی مردم نسبت به این ویروس را چند برابر کرده و همین مسئله موجب شده آمار مبتلایان به این ویروس روند صعودی به خود بگیرد.

خیزش اُمیکرون در کردستان

امید بنفشی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها در دانشگاه علوم پزشکی کردستان همین چند روز پیش بود که در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از خیزش اُمیکرون در استان خبر داد و گفت: شمار موارد مشکوک و مبتلایان به کرونا افزایش یافته است.

وی نسبت به آغاز پیک اُمیکرون در استان هشدار داد و با بیان اینکه جلوگیری از وقوع پیک ششم با تکمیل زنجیره واکسیناسیون امکان‌پذیر است، اظهار کرد:  سویه جدید ویروس کرونا یا اُمیکرون به دلیل قدرت انتشار بالا، نگرانی‌‎هایی در جامعه ایجاد کرده  لذا شهروندان باید نسبت به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و تزریق دُز سوم واکسن اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۶ درصد جمعیت استان دُز سوم واکسن را دریافت نموده‌اند، از مردم تقاضا کرد در اسرع وقت جهت تکمیل واکسیناسیون خود و تزریق دُز سوم به مراکز مراجعه کنند.

انجام 469 مورد نمونه‌گیری کرونایی در سنندج

جهانبخش یوسفی رئیس مرکز بهداشت سنندج هم وضعیت شیوع این ویروس را در سنندج نگران کننده دانست و اظهار کرد: طی هفته گذشته 462 نفر از همشهریان سنندجی در مراکز نمونه‌گیری از نظر ابتلا به بیماری کرونا مورد نمونه‌برداری قرار گرفته‌اند. 

وی با بیان اینکه سویه اُمیکرون با شدت سرایت‌پذیری بالا، همه‌گیری گسترده‌تر با علائمی شبیه آنفلوآنزا به سرعت در حال انتشار است، افزود: از جمله علائم ابتلا به امیکرون یا همان سویه جدید کرونا بدن درد، سردرد و خستگی است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان سنندج با تاکید براینکه مردم برای ایمنی در برابر ویروس، هر چه سریع‌تر برای تزریق واکسن خود اقدام کنند، خاطرنشان کرد: مردم علاوه بر پوشیدن ماسک، دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند تا به ویروس امیکرون مبتلا نشوند.

وی افزود: احتمال افزایش شمار مبتلایان به سوش جدید کرونا، در شرایط کنونی، برای استان دور از انتظار نیست.

رئیس مرکز بهداشت سنندج خاطرنشان کرد:‌ تمامی واکسن‌های کرونا  موجود است از همشهریان عزیز می‌خواهیم، افرادی که سه ماه از زمان تزریق دُز دوم آنها گذشته است برای دریافت دُز سوم اقدام نمایند.

در حالی که طی هفته گذشته آمار مبتلایان به کرونا در استان به سمت تک رقمی شدن می‌رفت، در چند روز اخیر بازهم تعداد مبتلایان روند صعودی پیدا کرده که جلوگیری از ورود به پیک ششم مستلزم تزریق واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

تاکنون بیش از یک هزار و 949 نفر کردستانی بر اثر ابتلا به سویه‌های مختلف کرونا جان خود را از دست داده‌اند که سنندج با 844 مورد فوتی بیشترین میزان را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

از هشدارها جدی کادر درمان تا بی‌تفاوتی مردم

با وجود هشدارهای جدی در مورد لزوم رعایت نکات بهداشتی برای مقابله با سویه جدید کرونا آنچه از بطن جامعه برداشت می‌شود بی‌تفاوتی خیلی از افراد نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح استان است.

آمار پایین تزریق دُز سوم واکسن کرونا از دیگر نکاتی است که می‌تواند نگرانی برای حرکت به سمت یک بحران بزرگ و تکرار تجربه‌های تلخ تیرماه و خردادماه 99 در استان کردستان را که روزانه شاهد فوت 10ها نفر از هم استانی‌ها بودیم را دوچندان کند اما متاسفانه بی‌خیالی مردم نسبت به رعایت نکات بهداشتی، عدم استقبال آنها از تزریق دُز سوم و تکمیل زنجیره تزریق واکسن مقابله با این ویروس تاجدار و خوشخیالی برخی مبنی براینکه دیگر کرونا وجود ندارد با توجه به قدرت چندین برابری انتقال سویه جدید کرونا می‌تواند لطمه‌های جبران‌ناپذیری را وارد کند.

انتهای پیام/2330/71

منبع: فارس

کلیدواژه: امیکرون جهش کرونا ویروس بی خیالی مردم زنجیره تزریق واکسن کردستان تزریق د ز سوم ا میکرون جدید کرونا سویه جدید د ز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۴۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوت ۱۱ نفر کارگر در کردستان به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی

ایسنا/کردستان رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان کردستان خواستار پیگیری مطالبات جامعه کارگری استان از دولت شد.

سید شاکر ابراهیمی، امروز دوشنبه (۱۱ اردیبهشت) در حاشیه آیین گرامیداشت هفته کارگر که در مجتمع فجر سنندج با حضور رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، مسئولان استانی و جمعی از جامعه کارگری استان برگزار شد، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طی سال گذشته ۱۱ نفر کارگر به دلیل عدم امنیت در کردستان فوت شده اند که از این تعداد ۹ نفر مربوط به کارگران ساختمانی بوده است.

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان کردستان، ضمن تشکر از خدمات مدیرکل و کارکنان اداره کل کار کردستان، خواستار افزایش نظارت و بازرسی ها از کارگاه ها و واحدهای تولیدی شد.

وی از معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخواست کرد که نسبت به تامین معیشت کارگران توجه بیشتری داشته و نسبت به افزایش حقوق کارگران اهتمام جدی داشته باشند و خواستار افزایش دستمزد بر اساس ماده ۴۱ قانون کار شد.

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان کردستان با انتقاد از اینکه کارگران کردستان در حال حاضر توانایی مراجعه به مراجع خصوصی درمان را ندارند، تصریح کرد: از دانشگاه علوم‌پزشکی استان درخواست می شود که کادر پزشکی در حوزه درمان مستقیم تامین اجتماعی متناسب با جامعه کارگری ایجاد شود، تا کارگران بتوانند از خدمات این حوزه بهره مند شوند.

وی به کمبودهای موجود در حوزه ورزش جامعه کارگری استان اشاره کرد و حمایت از ورزش کارگری را ضروری دانست و ادامه داد: تامین تجهیزات ورزشی از نیازهای اصلی کارگران استان است و مسئولان باید در این زمینه اقداماتی انجام دهند. 

ابراهیمی، بیشترین تعداد کارگران استان را در حوزه ساختمان با ۵۰ هزار نفر عضو اعلام و عنوان کرد که از این تعداد ۲۲ هزار نفر دارای بیمه بوده و ۲۳ هزار نفر هم فاقد بیمه هستند که در سامانه وزارتخانه ثبت نام کرده و در انتظار بهره کندی از خدمات بیمه ساختمان هستند.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه بیمه کارگران استان کردستان به دلیل مراجعه به اقلیم کردستان عراق قطع می شود که در این راستا درخواست داریم این نقیضه رفع شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • فوت ۱۱ نفر کارگر در کردستان به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور