Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده روسیه در نشست شورای امنیت گفت: برگزاری این نشست به ابتکارعمل آمریکا و به بهانه اینکه استقرار نظامیان روسی در خاک خود تهدیدی برای صلح بین‌المللی است، "پیشنهادی تحریک آمیز" است تا جامعه جهانی را درباره اوضاع واقعی پیرامون اوکراین گمراه کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، با وجود تکرار دائم مقامات بلندپایه روس درباره عدم وجود هیچ طرحی برای "حمله به اوکراین"، سیاستمداران و مطبوعات غربی گمانه زنی‌های متعددی را در خصوص تهاجم احتمالی و قریب الوقوع روسیه به اوکراین منتشر کرده و با بزرگ نمایی این امکان، طرف آمریکایی حتی خواستار تشکیل نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رابطه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد شب گذشته، 31 ژانویه، به برگزاری نشستی به ابتکارعمل آمریکا درباره وضعیت اوکراین رای مثبت دادند. 10 کشور موافق برگزاری این نشست بودند، روسیه و چین با آن مخالفت کردند و سه کشور رای ممتنع دادند. برای برگزاری این نشست به 9 رای حمایت نیاز بود که بدست آمد.

خبرگزاری «تاس» در این رابطه گزارش داد، "واسیلی نبنزیا"، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد از همتایانش خواست اجازه ندهند از تریبون شورای امنیت "برای اجرای دستورالعمل های تبلیغاتی غرب" استفاده شود، بلکه باید تأیید کننده مجدد تعهد طرفین به قطعنامه شماره 2202 شورای امنیت، بعنوان مبنای حقوقی بین المللی برای حل و فصل مشکلات داخلی اوکراین باشد.

این دیپلمات از ابتکارعمل آمریکا که برگزاری نشست کنونی شورای امنیت سازمان ملل را درخواست کرده بود، به عنوان "پیشنهادی تحریک آمیز" توصیف کرد. به گفته وی، ایالات متحده در تلاش است تا جامعه جهانی را در خصوص وضعیت واقعی روند اوضاع پیرامون اوکراین و همچنین علل تنش کنونی جهانی گمراه کند. نبنزیا گفت: «هیئت ایالات متحده در توضیح پیشنهاد خود برای نشست امروز اعلام کرد که استقرار نیروهای روسیه در خاک روسیه را تهدیدی برای صلح بین‌المللی می‌داند. این ادعا نه تنها یک مداخله غیرقابل قبول در امور داخلی کشور ماست، بلکه تلاشی برای گمراه کردن جامعه جهانی در خصوص وضعیت واقعی در منطقه است.»

نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل یادآور شد، در واقع امروز به دلیل گمانه زنی‌ها و اتهامات بی اساس که بارها ما آنها را رد کردیم، به ما پیشنهاد تشکیل نشست شورای امنیت شده است. ایجاد هراس پیرامون اوکراین مورد نیاز کسانی است که موضوع تهدید افسانه‌ای روسیه را ترویج می‌کنند. در حالیکه حتی خود ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین از کشورهای غربی خواسته تا از ترویج بیمارگونه و بی‌اساس پیرامون حضور نیروهای روسی در نزدیکی مرزهای این کشور خودداری کنند، زیرا این همه هیاهو به اقتصاد اوکراین آسیب می‌زند.

واسیلی نبنزیا تاکید کرد: « کشورهای غربی هیچ مدرکی برای حمایت از ادعای خود مبنی بر اینکه روسیه ظاهراً برای حمله به اوکراین آماده شده ارائه نمی دهد. به گفته آنها به اقدام نظامی روسیه علیه اوکراین، که همانطور که آنها (کشورهای غربی) همه را متقاعد کردند، فقط چند هفته و شاید چند روز بیشتر باقی نمانده. در عین حال، هیچ مدرکی هم برای حمایت از چنین اتهامات جدی ارائه نشده است.»

وی همچنین یادآور شد که تعدادی از مقامات بلندپایه در کی‌یف علناً در خصوص عدم وجود تهدیدی برای اوکراین از سوی روسیه در هفته های اخیر صحبت کرده اند. واقعیت این است که هرگز هیچ تهدیدی از سوی مسکو علیه کی‌یف صورت نگرفته و حتی اگر مداخله غرب در سال 2014 نبود، می توانست روابط حسن همجواری بین روسیه و اوکراین وجود داشته باشد.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل ادامه داد: «روسیه تحریکات طرف اوکراینی در رابطه با دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوهانسک را بعید نمی دانند. من نمی دانم در حال حاضر چه اتفاقی خواهد افتاد، ولی اطلاعاتی در دست است مبنی بر اینکه چنین اقدامات تحریک آمیزی از سوی دولت اوکراین ممکن است اتفاق بیفتد.»

وی همچنین رد نکرد که در صورت تهاجم ارتش اوکراین به این دو جمهوری، برخی از کشورهای غربی ممکن است روسیه را به حمله به اوکراین متهم کنند. نبنزیا تاکید کرد: «من نگران هستم که چنین سناریویی ممکن است رخ دهد. حتی صحبت درباره یک جنگ قریب الوقوع به خودی خود تحریک آمیز و بی ثبات کننده است.»

به عقیده این دیپلمات، اوکراین در نتیجه تخلف و عدم اجرای توافقات مینسک خطر نابودی خود را بوجود آورده و حل و فصل مناقشه دونباس تنها از طریق گفتگوی مستقیم بین مقامات کی‌یف و دونتسک و لوهانسک امکان پذیر خواهد بود. در حالیکه ایالات متحده موضوع حل و فصل وضعیت اوکراین را از روند توافقات مینسک دور کرده است.

 واسیلی نبنزیا همچنین پیش از سخنرانی نماینده دائم اوکراین در سازمان ملل به دلیل دیدار با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل که پیش از این برنامه ریزی شده بود، نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اوکراین را ترک کرد. البته هیئت نمایندگی روسیه توسط دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد اداره شده و در سالن حضور داشت. پس از ترک نبنزیا، نمایندگان کشورهای بلاروس، لهستان و لیتوانی نیز صحبت کردند. این نشست به ابتکار آمریکا برگزار شد که روسیه به همره چین، با تشکیل چنین نشستی مخالفت کرده بود.

نولاند: اعمال تحریم‌ها علیه روسیه قبل از تهاجم احتمالی علیه اوکراین بی‌معناست نشست شورای امنیت برای بررسی بحران اوکراینپرواز 15 هواپیمای حامل کمک‌های نظامی آمریکا و انگلیس به اوکراین

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای امنیت اوکراین اخبار روسیه شورای امنیت اوکراین اخبار روسیه شورای امنیت سازمان ملل روسیه در سازمان ملل نشست شورای امنیت پیرامون اوکراین نماینده دائم کشورهای غربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۵۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه ۶ موشک «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کرد

روسیه امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد که سامانه‌ پدافند هوایی این کشور ۶ موشک دوربرد موسوم به «اتکمز» ساخت آمریکا و ۲ بمب هوایی هدایت‌شونده «هامر» که اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته پرتاب کرده بود را سرنگون کرده است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: ۱۰ هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی، ۶ فروند موشک تاکتیکی «اتکمز» (ATACMS) ساخت ایالات متحده و ۲ بمب هوایی هدایت‌شونده «هامر» (Hammer) ساخت فرانسه توسط پدافند هوایی روسیه سرنگون شدند.

طبق این گزارش، وزارت دفاع روسیه در بیانیه خود اشاره‌ای نکرده است که این موشک‌ها به سمت کدام مناطق شلیک و در کجا هدف قرار گرفته‌اند.

با این حال، سرگئی آکسیونوف فرماندار منطقه کریمه اعلام کرد که موشک‌های اتکمز بر فراز این شبه جزیره سرنگون شدند.

آکسیونوف در پیام‌رسان «تلگرام» عکسی را منتشر کرده است که مهمات فرعی منفجر نشده موشک‌های اتکمز را نشان می‌دهد.

یک مقام آمریکایی هفته گذشته اعلام کرد که واشنگتن در هفته‌های اخیر مخفیانه موشک‌های دوربرد اتکمز را به عنوان بخشی از بسته کمک نظامی ۳۰۰ میلیون دلاری برای اوکراین که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا آن را تایید کرد، به کی‌یف فرستاده است.

ارسال موشک‌های اتکمز با برد تا ۳۰۰ کیلومتر برای اوکراین، موضوعی بود که ماه‌ها در دولت بایدن مورد بحث قرار گرفته بود.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید پیشتر ارسال موشک های اتکمز به اوکراین را تایید و اعلام کرده بود: رئیس‌جمهوری آمریکا در فوریه (بهمن/اسفند) به تیم خود دستور داد تا تعداد قابل توجهی از این موشک‌های دوربرد را در اختیار اوکراین بگذارند.

بایدن به تازگی قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی‌یف را امضا کرد و مدعی شد که این قانون جهان را امن‌تر می‌کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • روسیه ۶ موشک «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کرد
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • آخرین تحولات اوکراین| تاکید دبیرکل ناتو بر انتقال سریع تسلیحات به کی‌یف
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • آمریکا مانع حضور نماینده روسیه در نشست کمیته اطلاعات سازمان ملل شد
  • نشست وزرای دفاع ناتو برای ادامه حمایت از اوکراین برگزار می‌شود
  • ادعای ناظران درباره اصابت موشک ساخت کره‌شمالی به خارکیف اوکراین
  • استدلال‌های مضحک نهادهای اطلاعاتی آمریکا از اوضاع جهان
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟