Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا فاطمی امین از روز نخست سکانداری بر وزارت صنعت، معدن و تجارت بر افزایش تولید خودرو به منظور تأمین نیاز بازار و حذف قرعه کشی خودرو از طریق رشد عرضه تاکید کرده است. وی اخیراً نیز اعلام کرده است که «ما ناگزیر هستیم برای کاهش قیمت و بهبود کیفیت، تیراژ خودرو را افزایش دهیم؛ بنابراین سال آینده یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید خواهد شد که بر همین مبنا با توجه به تأمین نیاز بازار، قرعه کشی در سال ۱۴۰۱ حذف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به گفته وزیر صمت، «تقریباً تقاضای خودرو یک میلیون و پانصد هزار خودرو در سال است که در حال حاضر پانصد هزار خودرو کمبود عرضه داریم که با توجه به افزایش تولید در سال آینده نگرانیم در نیمه دوم سال آینده حتی با کمبود تقاضا مواجه شویم.»

وی همچنین میزان تولید خودرو تا پایان سال جاری را یک میلیون و صد هزار دستگاه اعلام کرده است.

تولید ۶۷۰ هزار خودرو در ۹ ماه

بر همین اساس، بررسی جدیدترین آمار تولید خودرو در ۹ ماه ابتدایی امسال نشان می‌دهد که ۶۷۰ هزار دستگاه انواع سواری تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۶۵۶ هزار و ۴۰۰ دستگاه) ۲.۱ درصد افزایش داشته است.

سال گذشته هدفگذاری برای تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو بود اما تا پایان سال ۹۰۳ هزار و ۳۱۴ دستگاه تولید شد؛ امسال با توجه به وعده وزیر صمت مبنی بر تولید یک میلیون و صد هزار دستگاه خودرو، باید منتظر ماند و دید که در مدت باقی مانده از سال جاری، ۴۰۰ هزار و ۳۰۰ دستگاه دیگر تولید می‌شود یا خیر.

چگونه ۱.۶ میلیون خودرو تولید کنیم؟

در این رابطه، رسول سلیمانی کارشناس صنعت خودرو در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: گلوگاه اصلی تولید خودرو نقدینگی بنگاه است. همچنین توان خرید مصرف کننده هم آن زمان مطرح می‌شود زیرا با این قیمت‌هایی که وجود دارد مردم نمی‌توانند ۱.۶ میلیون دستگاه خودرو بخرند، از آن طرف هم خودروساز به اندازه کافی نقدینگی ندارد که قطعه بخرد و خودرو تولید کند.

وی افزود: منتهی ظرفیت تولید این حجم از خودرو وجود دارد؛ در سال‌های قبل نزدیک به ۱.۶ میلیون دستگاه خودرو تولید شده بود.

سلیمانی به توان خرید مردم اشاره کرد و گفت: ظرفیت تقاضای بازار بین یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو است؛ البته این ظرفیت هم بستگی به اجرای طرح‌هایی جهت از رده خارج کردن خودروهای فرسوده دارد زیرا در حال حاضر حداقل ۳ میلیون خودروی فرسوده در کشور وجود دارد که مالکان آنها توان خرید خودروی نو ندارند.

این کارشناس صنعت خودرو اظهار کرد: باید دولت طرح‌هایی در نظر بگیرد و مشوق و تسهیلاتی جهت خرید خودروی نو به صاحبان خودروهای فرسوده بدهد.

پیش نیاز تأمین نقدینگی خودروساز، اصلاح قیمت است

وی به نحوه تأمین نیاز نقدینگی خودروساز اشاره و تصریح کرد: پیش شرط تأمین نقدینگی مورد نیاز خودروساز، اصلاح قیمت است؛ در حال حاضر بنگاه‌های خودروساز ۸۳ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد و از طرفی دیگر نمی‌تواند تسهیلات بانکی خاصی دریافت کند. در اینجا راه موجود اصلاح قیمت است.

سلیمانی اظهار کرد: در مورد کیفیت خودرو باید اقداماتی همچون رقابت پذیری و تقویت استانداردهای موجود انجام شود، اما نکته این است که بازار حداقل به ۱.۲ میلیون دستگاه خودرو نیاز دارد. برای فروش بیشتر خودرو باید طرح جایگزینی خودروهای فرسوده انجام شود.

۶۵ درصد قیمت خودرو وابسته به قیمت دلار است

وی گفت: ۶۵ درصد قیمت خودرو از قیمت دلار تبعیت می‌کند با شرایط تورمی هیچ چاره‌ای غیر از افزایش قیمت نداریم زیرا مواد اولیه داخلی خودرو همچون ورق و فولاد و … با قیمت دلار به خودروساز فروخته می‌شود. مواد اولیه وارداتی هم مستقیم با قیمت دلار به خودروسازی تحویل داده می‌شود.

این کارشناس صنعت خودرو افزود: بنابراین ۶۵ درصد قیمت خودرو مربوط به قیمت دلار است و ۴۵ درصد باقی مانده هم متأثر از تورم است؛ بنابراین اگر کماکان تورم داشته باشیم قیمت خودرو باید افزایش یابد زیرا قیمت نهاده‌های تولید این کالا افزایش می‌یابد.

سلیمانی در مورد فروش اموال مازاد خودروسازان، گفت: اگر خودروساز اموال مازاد خود را بفروشد بعید است که از طریق این منابع همین ۸۳ هزار میلیارد تومان زیان انباشته را پوشش دهد. بنابراین چیز اضافه ای نمی‌ماند که با آن مواد اولیه بخرد و قیمت نهایی خودرو را کاهش دهد.

کد خبر 5414016 سمیه رسولی

منبع: مهر

کلیدواژه: تولید خودرو سید رضا فاطمی امین رسول سلیمانی قیمت خودرو بانک مرکزی ایران بورس وزارت جهاد کشاورزی قیمت دلار بانک مرکزی نهضت ملی مسکن نیروگاه سیریک ایالات متحده امریکا درج قیمت تولیدکننده روی کالا قیمت نفت سید احسان خاندوزی سید رضا فاطمی امین سازمان بورس و اوراق بهادار وزارت راه و شهرسازی هزار دستگاه خودرو تولید خودرو خودرو تولید یک میلیون قیمت خودرو ۱ ۶ میلیون قیمت دلار ۶۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۶۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۵۴ سنت معادل ۰.۶۱ درصد کاهش به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز چهارشنبه برای سومین روز پیاپی کاهش یافته است. افزایش ذخایر نفت خام و تولید نفت آمریکا به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا به همراه بالا رفتن امید نسبت به قرارداد آتش بس در خاورمیانه از عوامل افزایش قیمت نفت بوده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 54 سنت معادل 0.61 درصد کاهش به 87 دلار و 86 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 80 سنت معادل 0.98 درصد کاهش 81 دلار و 13 سنت معامله می‌شود.

رشد 15 درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشتهابراز امیدواری وزیر نفت برای آغاز صادرات گاز به پاکستان

آمار موسسه نفت آمریکا نشان می‌دهد ذخایر نفت خام این کشور 4.906 میلیون بشکه در هفته گذشته افزایش داشته ،در حالی که ذخایر بنزین و میعانات گازی آن کاهش یافته است.
آمار رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد ذخایر بنزین این کشور 1.483 میلیون بشکه و ذخایر میعانات گازی 2.87 میلیون بشکه پایین آمده است.
تولید نفت آمریکا هم در ماه فوریه تا 13.15 میلیون بشکه در روز افزایش داشته در حالی که در ژانویه برابر با 12.58 میلیون بشکه در روز بوده است.
انتظار بسته شدن یک قرارداد آتش بس بین رژیم صهیونیستی و حماس به دنبال از سرگیری مذاکرات صلح توسط مصر قیمت نفت را پایین آورده است. پایان این جنگ می‌تواند نگرانی در مورد گسترش درگیری و مختل شدن عرضه نفت خاورمیانه را کاهش دهد.
به نظر می‌رسد تولید اوپک صد هزار بشکه در روز در آوریل کاهش یافته و به 26.49 میلیون بشکه در روز رسیده است که نشان دهنده صادرات کمتر ایران، عراق و نیجریه و تعهد به سایر اعضا به قرارداد تولید اوپک پلاس است.
انتهای پیام/57

دیگر خبرها

  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت طلا، سکه و دلار در بازار چهارشنبه۱۲ اردیبهشت
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن