Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، بوشهر طولانی‌ترین مرز مشترک آبی با خلیج‌فارس در جنوب ایران را دارد. راه‌های مختلفی برای رسیدن به بوشهر وجود دارد؛ باید بدانید که استان بوشهر از شمال به قسمتی از خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد، از شرق به فارس، از جنوب و غرب به خلیج فارس و از جنوب‌شرق به قسمتی از هرمزگان محدود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین می‌توانید به انتخاب خود از نزدیک‌ترین استان مبدا حرکتتان وارد بوشهر شوید. اگر از خوزستان سفر خود را انتخاب کرده‌اید، هندیجان آخرین شهر خوزستان است که می‌توانید از آن با طی ۶۰ کیلومتر به بندر دیلم یعنی دروازه شمالی بوشهر برسید. بعد از بازدید از سواحل بندر امام حسن(ع) در بندر دیلم وارد جاده ساحلی شوید تا به گناوه، دشتستان، شهر بوشهر، تنگستان و سپس دشتی برسید. فاصله تنگستان تا دشتی ۱۱۳کیلومتر است. شهرستان دشتی به مرکزیت خورموج در مسیر شهرستان‌های جنوبی استان قرار دارد.

سفری زمستانی به بوشهر ؛ ازچهارمحل تا جزیره خارک | مکان‌هایی که در بوشهر باید ببینید

 قلعه خورموج

قلعه خورموج یا قلعه محمدخان دشتی در شهر خورموج، مرکز شهرستان دشتی یکی از آثار تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر است. این اثر از نمونه‌های معماری دوره قاجاریه است که تزئینات بدیع و منحصر به‌ فردی دارد. همچنین این قلعه در سال ۱۳۷۹ به‌ ثبت‌ ملی رسیده است. برج قلعه خورموج ۳ طبقه و یک زیرزمین دارد. در زیرزمین بنا، سقف به شکل گنبدی و با تقارن زیبایی ایجاد و این تقارن در طبقات دیگر نیز حفظ شده است.  

گنبد نمکی جاشک و رودخانه مند

گنبد نمکی جاشک یا کوه نمک جاشک در حدفاصل شهرستان دیر و دشتی در استان بوشهر قرار دارد. این گنبد یکی از بزرگ‌ترین و زیباترین گنبدهای نمکی ایران و خاورمیانه است که در سال ۱۳۸۶ به عنوان اثر طبیعی ملی فسیلی و یکی از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست به‌ ثبت رسید. در سفر به جاشک علاوه بر گنبد نمکی شما می‌توانید یخچال‌های نمکی یا نمک‌چال‌ها، آبشارهای نمکی، غارهای نمکی، نمک‌های رنگین، چشمه‌های نمکی و دره گل کلم را ببینید. شکل ظاهری عجیب این گنبد موجب شده از قدیم افسانه‌های زیادی در مورد آن در بین مردم منطقه نقل شود؛ برخی می‌گویند این پدیده ناشی از یک نفرین افسانه‌ای است یا برخی می‌گویند که این گنبد نمکی محل حکومت و زندگی دیو بوده تا او را از آسیب در امان نگه دارد. وسعت گنبد حدود ۳ هزار و ۶۶۶ هکتار است. ارتفاع این گنبد نمکی هزار و ۴۹۰ متر و حداقل ارتفاع از سطح دریا نیز ۷۰ متر است. موقعیت ویژه این گنبد سبب شوری آب رودخانه مند شده‌ است.    

آتشکده مند

آتشکده یا نیایشگاه مند مربوط به دوره اشکانیان و دوره ساسانیان است و در شهرستان دشتی، در کوه مند و در جوار روستاهای حیدری و وراوی واقع شده‌ است. این اثر در سال ۷۷ به‌ ثبت ملی نیز رسیده‌ است.

این آتشکده یک شاه‌نشین با یک سکوی میانی و یک سکوی افقی دارد. همچنین در این نیایشگاه یک اطاق قوسی با انحنای منظم که با سنگ و گچ و گل ساخته شده، چشم را به سوی خود می‌کشاند.

آتشکده از سه طبقه اصلی، تحتانی و فوقانی تشکیل شده‌ است که با هم ارتباط دارند و در عین ارتباط، نوع ساختمان هر یک با دیگری متفاوت است، زیرا از هر یک از طبقات برای منظور خاصی استفاده می‌شده‌ است.

کد خبر 653036 برچسب‌ها استان بوشهر سفر - گردشگری خبر مهم سفر - جاده

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان بوشهر سفر گردشگری خبر مهم سفر جاده استان بوشهر گنبد نمکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۶۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد

صندوق بین‌المللی پول از کاهش قابل توجه بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۳ خبر داد و اعلام کرد ایران و الجزایر کمترین میزان بدهی خارجی را در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی طی این سال داشته‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود موسوم به چشم‌انداز اقتصاد منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی به بررسی میزان بدهی خارجی 28 کشور منطقه از جمله ایران پرداخته است.

بر اساس محاسبات این نهاد بین‌المللی ایران به همراه الجزایر کمترین نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 را در مقایسه با سایر کشورهای منطقه داشته‌اند.

در این گزارش نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال 2023 تنها 1.7 درصد اعلام شده است که کمتر از همه کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی به‌جز الجزایر است.

بدهی خارجی ایران در سال 2023 کاهش قابل توجهی نسبت به سال قبل داشته است. در سال 2022 نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی 2.2 درصد اعلام شده بود که بر این اساس این رقم در سال 2023 کاهش 22 درصدی داشته است.

میزان بدهی خارجی الجزایر به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال گذشته میلادی 1.3 درصد گزارش شده است. بحرین با بدهی 201.4 درصدی بدهکارترین کشور خاورمیانه شناخته شده است.

متوسط بدهی کشورهای منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی به کل تولید ناخالص داخلی آن‌ها در سال 2023 برابر با 47.8 درصد برآورد شده است.

نسبت بدهی کشورهای صادرکننده نفت منطقه به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال نیز 42.9 درصد اعلام شده است. بر این اساس متوسط بدهی خارجی منطقه 28 برابر ایران بوده است .

صندوق بین‌المللی پول نسبت بدهی خارجی عربستان به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2023 را 26.6 درصد محاسبه کرده است که 15 برابر بدهی خارجی ایران است. بدهی خارجی امارات متحده عربی نیز معادل 94.7 درصد تولید ناخالص داخلی آن در سال جاری برآورد شده که 55 برابر ایران است.

نسبت بدهی خارجی برخی کشورهای دیگر به تولید ناخالص داخلی‌شان در این سال عبارت است از: آذربایجان 9.8 درصد، عراق 22.8 درصد، کویت 35.8 درصد، عمان 60.3 درصد، مصر 50.1 درصد، گرجستان 71.8 درصد، اردن 84.1 درصد، مراکش 48.8 درصد، پاکستان 40.1 درصد، تاجیکستان 64.7 درصد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زیباترین تصاویر از خلیج فارس | ببینید
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • معرفی زیباترین غار آبی و خشکی جهان (فیلم)
  • ویدیو/ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه عطف استراتژیکی در منطقه خاورمیانه بود
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • نقاط فلج‌کننده گنبد آهنین برای موشکباران بعدی روشن شد