Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@04:29:56 GMT

جوان سازی سلول‌های بنیادی با هدف مقابله با سرطان

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۷۸۱۱۶

جوان سازی سلول‌های بنیادی با هدف مقابله با سرطان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، ایمنی درمانی یا ایمونوتراپی روشی جدید و امیدوارکننده برای درمان سرطان است، اما سلول‌های ایمنی فوق‌العاده‌ای که در قالب این روش مورد استفاده قرار می‌گیرند، در حین مقابله با سرطان خسته می‌شوند. محققان ژاپنی با جوان‌سازی سلول‌های بنیادی، توانسته‌اند برای اولین بار آنها را برای مدت طولانی‌تری حفظ کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیستم ایمنی انسان قوی‌ترین ابزار در برابر سرطان است، اما گاهی اوقات نیز به کمک نیاز دارد. سرطان زرادخانه‌ای از ترفندهای حیله گرانه را در اختیار دارد که از آنها برای جلوگیری از شناسایی یا تضعیف سلول‌های ایمنی که سعی در حمله به آن دارند استفاده می‌کند. ایمنی درمانی سلول T CAR روشی برای تغییر شرایط به نفع انسان‌هاست.

انجام این کار مستلزم حذف اولیه سلول‌های ایمنی از بدن بیمار، مهندسی کردن آنها برای شناسایی پروتئین‌های خاص موجود در سلول‌های سرطانی و بازگرداندن آن‌ها به بدن برای شروع روند نابودی سرطان است. در حالی که برخی از آزمایش‌ها نشان دهنده موفقیت این روش بوده‌اند، سلول‌های T CAR گذر زمان کارایی خود را از دست می‌دهند و به سرطان فرصتی برای بازگشت می‌دهند.

یافتن راه‌هایی برای کاهش این خستگی می‌تواند بخش مهمی از بهبود فرایند ایمنی درمانی باشد. محققان به همین منظور پروتئین‌ها و ژن‌های سیگنال‌دهنده‌ای را شناسایی کرده‌اند که به نظر می‌رسد سلول‌های ایمنی را در برابر فرسودگی آسیب‌پذیر می‌کنند و لذا مهار یا حذف آن‌ها به عنوان راهی برای جلوگیری از نابودی سلول‌های ایمنی در حال بررسی است. این روش با موفقیت بر روی موش‌ها آزمایش شده و انتظار می‌رود مطالعات انسانی آن در آینده نه چندان دور آغاز شود.

کد خبر 5414273

منبع: مهر

کلیدواژه: سرطان خدمات درمانی سیستم ایمنی ژاپن حاکمیت سایبری ایالات متحده امریکا فناوری فضایی نوآوری اینترنت تحقیقات علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شبکه ملی اطلاعات حکمرانی فضای مجازی اقتصاد دیجیتالی هوش مصنوعی فیس بوک ایرانسل همراه اول سلول های ایمنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۷۸۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق نوآوری حامی زیست‌بوم پیشگیری و درمان سرطان

رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در نشستی با اعضای شورای راهبری کنگره کنسر ژنومیکس گفت: صندوق نوآوری، بر دانش بنیان شدن حوزه سلامت کشور و در نتیجه انتفاع بیماران سرطانی از طریق تقویت شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت تمرکز دارد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اعلام حمایت صندوق نوآوری از برگزاری رویداد‌های علمی وفناوری در حوزه سلامت، از جمله کنگره کنسرژنومیکس اظهار کرد: شکل‌گیری کمیته تجاری‌سازی در این رویداد، در کنار توجه به توسعه علمی اتفاق قابل ملاحظه‌ای است که می‌تواند در شکل‌گیری زیست بوم پیشگیری و درمان سرطان و سلامت کشور، اثربخش باشد و صندوق نوآوری و شکوفایی هم آماده تقویت و حمایت از استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان مرتبط با موضوع پیشگیری و درمان سرطان از طریق ارائه تسهیلات و حمایت‌های لازم و نیز اهدای جوایز به گروه‌هایی است که مورد تأیید کمیته تجاری‌سازی در نمایشگاه یا جشنواره‌ایده تا استارت‌آپ قرار می‌گیرند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تأکید بر اینکه سلامت از موضوعات راهبردی صندوق است، معاونت توسعه این نهاد را مسئول همکاری‌های لازم با کمیته تجاری کنگره کنسرژنومیکس معرفی کرد.

دکتر مصطفی زمانیان؛ عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست با بیان اینکه براساس بررسی‌های انجام شده در دنیا طیف مختلفی از خیرین حوزه سلامت و حتی کسانی که با نیت انتفاع اقتصادی قصد مشارکت در بخش سلامت را دارند می‌توانند در مدل‌های تأمین مالی پروژه‌های اجتماعی مشارکت کنند، افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی با استفاده از برخی از این مدل‌ها می‌تواند انگیزه‌ای را برای مشارکت خیرین و سرمایه‌گذاران حوزه سلامت به ویژه در زمینه پیشگیری و درمان سرطان فراهم کند.

تشخیص زودهنگام سرطان پستان با بیوسنسور ایرانی

در بخش دیگری از این نشست، دکتر مصطفی قانعی؛ دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان سلامت و رئیس کنگره کنسرژنومیکس درباره شکل‌دهی برنامه‌هایی که در دستور کار کنگره قرار دارد و جذب کمک نهاد‌های مالی برای برگزاری این رویداد، توضیحاتی ارائه کرد.

همچنین سیدجواد مولا دبیر علمی کنگره کنسرژنومیکس، نحوه برگزاری این رویداد را تشریح کرد.

در ادامه این نشست، پرویز کرمی؛ دبیر کمیته تجاری‌سازی کنگره کنسرژنومیکس ضمن تشکر از اهتمام صندوق نوآوری و شکوفایی در حمایت از شرکت‌های حوزه پیشگیری و درمان گفت: امسال برای نخستین بار در کنار موضوع و اهداف علمی کنگره کنسرژنومیکس، تلاش شده برای شکل‌دهی زیست‌بوم پیشگیری و شخصی‌سازی درمان و شبکه‌سازی در آن اقدام شود.

دومین کنگره کنسرژنومیکس با محور‌های تشخیص مولکولی، پزشکی شخص محور، درمان هدفمند و بیومارکر‌های سرطان، از 2 تا 4 آبان ماه 1403 در تهران برگزار می‌شود.

این رویداد در سه بخش علمی، تجاری‌سازی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی، میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد 
  • صندوق نوآوری حامی زیست‌بوم پیشگیری و درمان سرطان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • آمادگی آتش نشانی رشت برای آموزش ایمنی در بیمارستان‌ها