Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@17:37:26 GMT

تاثیر تصمیم بایدن برای توقف کمک نظامی به مصر چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۸۱۳۷۱

تاثیر تصمیم بایدن برای توقف کمک نظامی به مصر چیست؟

تصمیم دولت «جو بایدن» مبنی بر خودداری از پرداخت ۱۳۰ میلیون دلار کمک‌های نظامی به مصر پرسش‌هایی درباره اهمیت این کمک‌ها و میزان تأثیر این تصمیم بر روابط واشنگتن و قاهره مطرح کرد.

به گزارش مشرق، پایگاه اطلاع‌رسانی «عربی ۲۱» امروز (سه شنبه) در گزارشی به این تصمیم دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا و  اهمیت این کمک‌ها و میزان تأثیر این تصمیم بر روابط واشنگتن و قاهره اشاره کرد و نوشت:  از زمان انقلاب ژانویه ۲۰۱۱ و پس از کودتای نظامی به رهبری «عبدالفتاح السیسی» علیه «محمد مرسی» فقید، اولین رئیس جمهور غیرنظامی و منتخب مصر رئیس جمهور، کمک‌های آمریکا به مصر به موضوع مناقشه و بحث‌انگیز در محافل سیاسی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ادامه این گزارش آمده است:  به رغم درز گاه و بیگاه اخباری درباره تصمیم‌های آمریکا در خصوص کمک‌های نظامی طی سال‌های گذشته، گاهی این کمک‌ها در اعتراض به نقض حقوق بشر نظام «عبدالفتاح السیسی» گاه مسدود و گاهی کاهش یافته اما دوباره به روال عادی خود باز گشته است.  

چند روز پیش، منابع آمریکایی به شبکه «سی ان ان» گفتند که دولت «بایدن» به دلیل‌عدم رعایت شرایط حقوق بشری تعیین شده توسط وزارت خارجه آمریکا از سوی مقامات مصری، تصمیم به جلوگیری از این کمک گرفته است.  

آخرین خبر درباره تصمیم آمریکا تنها چند روز مانده به موعد نهایی در ۳۰ ژانویه برای اعلام وزارت امور خارجه در خصوص برنامه‌های کمکی که آن بخشی از باقیمانده از ۳۰۰ میلیون دلار کمک است که در سپتامبر تقسیم شد و بیش از نیمی از آن در آن زمان به مصر داده شد، نشت کرد.  

مبلغی که از مصر دریغ می‌شود ۱۰ درصد از حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار کمک نظامی سالانه آمریکا به مصر است، در همین حال گزارش «سی ان ان «تاکید دارد که وزارت خارجه آمریکا می‌تواند از طریق امنیت ملی برای عبور از شروط حقوق بشر مرتبط با این کمک‌ها از معافیت استفاده کند.  

بر اساس اظهارات مقامات وزارت امور خارجه آمریکا که در گفت و با شبکه «سی ان ان» بیان شد، به کنگره گفته شده است که آن بخش از کمک‌ها را متوقف کند، و در وزارت خارجه آمریکا با «انتونی بلینکن» وزیر خارجه اتفاق نظر وجود دارد که به مصر اجازه دریافت وجوهی را نخواهد داد که اکنون به کشورهای دیگر اختصاص داده شده است.  

با این حال، بر خلاف گزارش «سی ان ان»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اظهارات مطبوعاتی تایید کرد که وضعیت این بودجه تغییر نکرده و «بلینکن» هنوز تصمیمی نگرفته است.  

این موضوع را روزنامه آمریکایی «پولیتیکو» نیز در گزارش خود به نقل از منابع وزارت خارجه آمریکا تایید کرد که «بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا پس از این تصمیم کمله‌ای نگفته است اما با اشاره به آزادسازی ۱۷۰ میلیون دلار اضافی به مصر در همان زمان، ابتدا از مصر خواست تا نگرانی‌ها نسبت به حقوق بشر را برطرف کند.   

روزنامه «پولیتیکو» به نقل از «کریس مورفی» سناتور دموکرات و عضو کمیته تخصیص بودجه سنا درباره تصمیم مسدودسازی [کمک های نظامی به مصر]، گفت: خوشحالم که دولت بایدن با برنامه ریزی مجدد این وجوه به خارج از کشور این پیام مهم را ارسال کرد  که ما به تعهد خود نسبت به حقوق بشر پایبند خواهیم بود و دوران دادن چک‌های سفید امضا به ظالمان توسط آمریکا به پایان رسیده است.  

در همین حال روزنامه «واشنگتن پست» در گزارشی به نقل از «تام مالینوفسکی» سناتور دموکرات نوشت: پیام در اینجا این است که مصر دیگر کمک‌هایی که از سوی مالیات دهندگان پرداخت می‌شود را حق مسلم خود نمی‌داند و تصور نمی‌کند که رهبران ما صرف نظر از کاری که آن‌ها انجام می‌دهند برای همیشه از روابط محافظت خواهند کرد، در واقع آن‌ها باید به نگرانی‌های ما توجه کنند.  

چرا دولت بایدن این مبلغ را از مصر دریغ کرد؟  

بر اساس گزارش «سی ان ان» که برای اولین بار تصمیم مسدودسازی کمک‌های نظامی به مصر را منتشر کرد، مبلغ ۱۳۰ میلیون دلار متوقف شده مشروط به خاتمه پرونده ۱۷۳ است که در آن پیگرد قانونی و تحقیقات گروه‌های حقوق بشری و همچنین ممنوعیت سفر و مسدود شدن دارایی‌ها و اتهامات علیه ۱۶ نفر [مصری] که به گفته عفو بین الملل به دلایل سیاسی هدف قرار گرفته اند، به چشم می‌خورد.  

پیشتر عفو بین‌الملل با انتشار مطلبی در وب‌سایت رسمی خود خواسته بود رژیم مصر را برای بستن پرونده ۱۷۳ که به پرونده «تامین مالی سازمان‌ها» معروف است و به تحقیقات در مورد ثبت و تامین مالی سازمان‌های حقوق بشر مصر مربوط است، تحت فشار قرار دهند.    

انسداد نمادین و اجرای رسمی

رویترز به نقل از منابع وزارت خارجه آمریکا با اشاره به اینکه این تصمیم آمریکا نمادین است به این نکته اشاره کرد که به رغم درخواست فعالان حقوق بشری از آمریکا برای خودداری از کمک ۳۰۰ میلیون دلار به مصر اما آمریکا تنها بخش کوچکی از آن را دریغ کرد و ممکن است اگر مصر به شرایط درخواستی آمریکا در مورد پرونده حقوق بشر پایبند باشد، این جزء کوچک را نیز آزاد کند.  

روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در گزارشی نوشت که این تصمیم ممکن است صفحه جدیدی در روابط واشنگتن با قاهره را بازکند.  

واشنگتن پست همچنین به این موضوع اشاره کرد که رژیم السیسی در ماه‌های اخیر با راه‌اندازی کنفرانس موسوم به «استراتژی حقوق بشر» در سپتامبر سال ۲۰۲۲ و نامگذاری سال ۲۰۲۲ به عنوان «سال جامعه مدنی» و پایان دادن به حکومت نظامی طولانی قصد دارد چهره خود را صیقل دهد اما ناظران سیاسی معتقدند که این اقدامات جنبه تشریفاتی دارد  و هدف آن آرام کردن خارجی‌هایی است که نگران سرکوب مخالفان نظام مصر توسط السیسی هستند.  

«رامی شعث»   فعال سیاسی مصری - فلسطینی در مصاحبه ویدیویی که از فرانسه انجام شد، گفت که فروش اسلحه به مصر همراه با مسدود کردن کمک‌ها، پیام‌های بسیار متناقضی را از سوی آمریکا می‌کند.  

یک دیپلمات غربی در مصر  که از ذکر نام خود خودداری کرد به روزنامه «واشنگتن پست» گفت: رویکرد مصر در مورد حقوق بشر به ویژه در مورد حقوق مدنی و سیاسی همچنان مشکل ساز است با این حال در ماه‌های گذشته شاهد تعداد دستگیری‌های کمتری بوده ایم.  

وی افزود: ما اخیرا شاهد یک راهبرد جدید درخشان حقوق بشر از سوی مقامات مصر بوده‌ایم اما باید ببینیم آیا این تحول ظاهری ادامه خواهد داشت.  

منافع آمریکا

بر اساس آنچه رویترز به نقل از مقامات آمریکایی گزارش کرده است، آن‌ها گفتند که روابط با مصر پیچیده است زیرا بزرگترین کشور عربی از نظر جمعیت متحد حیاتی است و واشنگتن همچنان متعهد به حمایت از نیازهای دفاعی مشروع این کشور  است ضمن آنکه فروش ۲ میلارد و ۵۰۰ میلیون دلار معامله‌ای است که به ویژه به منافع آمریکا خدمت می‌کند.  

یک منبع در وزارت خارجه آمریکا به «سی ان ان» گفت که آخرین قرارداد با مصر شامل ده‌ها هواپیمای بزرگ باری و سه سامانه راداری است که همه آن‌ها در نهایت منافع امنیتی آمریکا را تامین می‌کنند.  

 وی افزود: ما به آن‌ها (مصر) اجازه می‌دهیم چیزهایی را خریداری کنند که در اختیار ماست. اگر به آن‌ها اجازه دهیم چیزهایی بخرند، آن‌ها فکر می‌کنند این به نفع آن‌هاست اما در خدمت آمریکا است.  

«گریگ کارلستروم» خبرنگار «اکونومیست» در توییتی با کم اهمیت جلوه دادن ارزش تصمیم آمریکا برای توقف کمک ها، گفت: چنین پیام‌های متناقضی مربوط به منع تنها ۱۰ درصد از کل کمک‌های نظامی به مصر (۱۳۰ میلیون دلار) است و پس سه روز با فروش ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلون دلار  تسلیحات به همان کشور موافقت شده است و به هیچ وجه مؤثر و کابردی نیست.  

«دالیا فهمی» تحلیلگر مسائل سیاسی خاورمیانه در توئیتی تصمیم آمریکا را اهمیت دانست و تاکید کرد که ما از گذشته می‌دانیم که خودداری میلیون‌ها دلار از کمک‌های آمریکا به مصر باعث افزایش نگرانی در مورد حقوق بشر در مصر نمی‌شود.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت قاره آفریقا مصر ایالات متحده آمریکا وزارت خارجه آمریکا دولت بایدن حقوق بشر جو بایدن خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت کمک های نظامی به مصر وزارت خارجه آمریکا تصمیم آمریکا واشنگتن پست میلیون دلار کمک ها حقوق بشر سی ان ان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۱۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرملین: روسیه و چین فشارهای غرب را تحمل می‌کنند

در حالی‌که وزیر خارجه آمریکا با ادعای اینکه تجهیزات ارسالی از چین به روسیه در تولید انواع سلاح برای جنگ با اوکراین استفاده می‌شود و پکن را تهدید به تحریم‌های جدید کرد، سخنگوی کرملین گفت: مسکو و پکن مستقلاً درباره توسعه روابط خود تصمیم می‌گیرند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته اعلام کرد که هرگونه تماس بین رهبران  روسیه و جمهوری خلق چین، به دلیل اهمیت آنها توجه تمام جهان را به خود جلب می‌کند، هرچند دیدگاه‌ها در باره توسعه روابط مسکو و پکن متفاوت است.

پسکوف تاکید کرد: «روسیه و چین کشورهای مستقلی هستند که برای حاکمیت خود ارزش قائل هستند و به تنهایی درباره روند توسعه کشور تصمیم گیری می‌کنند و در این زمینه فشار زیادی را از سوی غرب تجربه می‌کنند، ولی با اعتماد به نفس کافی در برابر این فشارها مقاومت می‌کنند.»

دبیر مطبوعاتی رئیس‌ جمهور روسیه با اشاره به اینکه مسکو و پکن در مذاکرات آتی بر تقویت همکاری‌های چندجانبه و دوجانبه تاکید خواهند داشت، افزود: مقامات دو کشور باید در مورد بسیاری از موضوعات مورد علاقه طرفین گفتگو کنند. پسکوف در این رابطه اعلام کرد که مقدمات سفر ولادیمیر پوتین به چین در مراحل پایانی خود قرار دارد. به گفته او، بعد از توافق با شرکای چینی، به طور مشترک زمان این سفر اعلام خواهد شد.

ولادیمیر پوتین روز پنجشنبه در حاشیه کنگره اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان روسیه برنامه خود برای سفر به چین در ماه مه را تایید کرد.

انتقاد بلینکن از ارسال تجهیزات فنی از چین به روسیه و تهدید به تحریم‌های جدید 

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان سفر خود به پکن و بعد از دیدار با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، در مصاحبه با رادیو NPR اعتراف کرد که چین سلاح و تجهیزات نظامی به روسیه نمی‌دهد، ولی کالاهایی که از چین به روسیه عرضه می‌شود که در تولید انواع سلاح برای درگیری نظامی در اوکراین  استفاده می‌شود. 

او گفت: چین در حال حاضر تسلیحاتی به روسیه برای استفاده در اوکراین نمی دهد، مانند کره شمالی و ایران. البته پکن تامین‌کننده شماره یک روسیه در زمینه مهمترین قطعات و تجهیزات مورد نیاز برای بازسازی پایگاه صنایع نظامی - ماشین‌ابزار، میکروالکترونیک، اپتیک و موارد دیگر است.

بلینکن در این مصاحبه تهدید کرد: در صورتی که پکن حمایت خود از مجتمع صنایع نظامی روسیه را متوقف نکند، ایالات متحده آماده افزایش فشارها بر چین، به ویژه با اعمال تحریم‌های جدید است. او بار دیگر چین را متهم کرد که کالاهایی با ارزش دوگانه (که برای مقاصد صنعتی استفاده می‌شود) را به روسیه عرضه می‌کند.

به عقیده او، حمایت از روسیه، "بزرگترین تهدید برای امنیت اروپا از زمان پایان جنگ سرد" است و طرف چینی نمی‌تواند روابط خواستار گسترش روابط خود با اروپا باشد و بطور همزمان به روسیه هم کمک کند. بلینکن افزود: «همانطور که من امروز در مذاکرات با مقامات چینی با صراحت گفتم، تضمین امنیت فراآتلانتیک یکی از منافع کلیدی ایالات متحده است و اگر پکن این مشکل را حل نکند، ما آن را حل خواهیم کرد.»

وزیر خارجه آمریکا با تاکید بر اینکه آمریکا تاکنون بیش از 100 شرکت چینی را به دلیل روابط تجاری با  روسیه تحریم کرده، یادآور شدد که اقدامات دیگری نیز وجود دارد که واشنگتن ممکن است به آنها متوسل شود.

آنتونی بلینکن قبل از دیدار با رئیس جمهور چین، حدود پنج ساعت با وانگ ایی، همتای چینی خود گفتگو کرده بود.

بر اساس گزارش شبکه سی.ان.ان، وزیر امور خارجه چین به صراحت اعلام کرد که تنش‌های حاد همچنان بین دو قدرت وجود دارد و همچنین ایالات متحده را متهم کرد که «اقدامات بی‌پایانی برای سرکوب اقتصاد، تجارت، علم و فناوری چین انجام می‌دهد».

چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را نداردسفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیقسفر لاوروف به پکن برای مذاکره با وزیر خارجه چین

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسکله نظامی آمریکا در غزه ۳۲۰ میلیون دلار هزینه دارد
  • زلنسکی مجوز نقض حقوق بشر در جنگ اوکراین را از اروپا می‌گیرد
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفت وگو کردند
  • کرملین: روسیه و چین فشارهای غرب را تحمل می‌کنند
  • کره شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • کره شمالی : بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • کره‌شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشری در جهان را در آمریکا داریم