Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:34:54 GMT

ریشه چالش های زیست محیطی انسان گرایی افراطی است

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۸۱۴۹۰

ریشه چالش های زیست محیطی انسان گرایی افراطی است

به گزارش ایرنا، حسین هرسیج، روز سه شنبه در نشست مجازی روسای کنسرسیوم مراکز علمی-پژوهشی حوزه محیط زیست به میزبانی دانشگاه اصفهان، افزود: راهکار این است که انسان با انسان و انسان با طبیعت آشتی کند تا مشکلات زیست محیطی برطرف شود.

وی با بیان اینکه در حل این مشکلات الگوگیری از غرب سودی نخواهد داشت، افزود: انقلاب اسلامی ایران استاندارهای جدید در رابطه انسان با خدا و انسان با انسان تنظیم می‌کند اگرچه در بکارگیری و پیاده سازی آن چندان موفق نبوده ایم، بنابراین باید به مبانی تمدنی خودمان که مبتنی بر یک نگاه جدید است، باز گردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در ادامه این نشست تصریح کرد: مشکلات پیچیده زیست محیطی مانند بحران آب، خشکسالی، فرونشست زمین، آلودگی هوا، مسائل پساب و فاضلاب، پسماندها، زیستگاه‌های گیاهی و جانوری، آمایش سرزمین و پایداری محلی و مسائل ناشی از تغییر اقلیم، استان اصفهان را با خطر فقدان زیست‌پذیری مواجه کرده است.

رسول رکنی زاده به تمدید تفاهم‌نامه همکاری کنسرسیوم و اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان اشاره و بیان کرد: شناسایی نیازهای صنعت و جامعه در حوزه محیط‌ زیست، همکاری در به‌روزرسانی محتوای سامانه اعلام نیازهای پژوهشی و بارگذاری تمام مسائل و نیازهای شناسایی‌شده در آن، اجرای پروژه‌های تحقیقاتی، فناورانه و کاربردی مورد نیاز صنایع استان در زمینه‌ رفع چالش‌های محیط‌ زیستی، جذب طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی و تدوین و اجرای آنها با استفاده از امکانات طرفین و ارائه مشاوره‌های لازم و مرتبط با طرح‌های در دست اقدامِ اداره کل به امضا رسیده است.

رییس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان نیز با بیان اینکه در زمینه تولید دانش برای رفع چالش ها مشکلی نداریم، افزود: امروز در حوزه بسیاری از تجهیزات پایش ما به اروپا صادر می‌شود اما صنعت و جامعه خودمان از اینها غافل هستند.

جعفر قیصری گفت: صنعت تمایلی به سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری ندارد و اگر نتوانیم این چرخه را رفع کنیم در حل مشکلات زیست محیطی موفق نخواهیم شد.

 درادامه این  نشست رییس دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان با بیان اینکه مشکل ما اعتبار و نقدینگی نیست، تصریح کرد:خشکی زاینده‌رود به دلیل تغییر اقلیم نیست بلکه به این دلیل است که به دانسته‌های دانشگاهی عمل نکرده‌ایم و این چرخه را در کنار هم قرار نداده ایم.

 پیام نجفی، بر ضرورت پذیرش این کنسرسیوم از سوی نهادهای اجرایی تاکید کرد.

مسوول دبیرخانه کنسرسیوم مراکز علمی-پژوهشی حوزه محیط زیست گفت: در مدت یک سال فعالیت این کنسرسیوم، برنامه اولیه اقدام برای احیای زاینده‌رود با حضور ۲۲ متخصص در حوزه آب تدوین شد.

مهدی کمالی به برگزاری نشست های تخصصی در خصوص چالش های اصلی اصفهان اشاره و بیان کرد: مطالبه‌گری از حاکمیت، توسعه کانال‌های تأمین مالی و ارائه خدمت به ذینفعان مبتنی بر آمایش علمی، شعار سال دوم فعالیت کنسرسیوم است.

 کنسرسیوم مراکز علمی- پژوهشی استان در حوزه محیط زیست شامل دانشگاه های اصفهان، علوم پزشکی اصفهان، صنعتی اصفهان، کاشان، آزاد اسلامی اصفهان، پیام‌نور استان و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است که در بهمن‌ماه ۱۳۹۹ با هدف گسترش همکاری‌های علمی و پژوهشی برای حل مشکلات زیست‌محیطی استان اصفهان تشکیل شد.

این تفاهم‌نامه امروز با حضور شماری از مسوولان برای دومین سال با اضافه شدن سه دانشگاه هنر اصفهان، علوم پزشکی کاشان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف به اعضای کنسرسیوم، تمدید شد.

برچسب‌ها دانشگاه اصفهان اصفهان آلودگی هوا تخریب محیط زیست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه اصفهان اصفهان آلودگی هوا دانشگاه اصفهان اصفهان آلودگی هوا تخریب محیط زیست زیست محیطی حوزه محیط محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۱۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال

به گزارش «تابناک»، مجید درگی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به خسارت چندهزار میلیاردی آزادراه تهران- شمال به محیط زیست اظهار کرد: هر چند این پروژه نقش بسزایی در کاهش زمان تردد مسافران،کاهش مصرف سوخت، کاهش آلودگی هوا و ... دارد ولی نمی‌توان از کنار آسیبی که احداث این مسیر به محیط زیست وارد کرده به سادگی گذشت.

وی ادامه داد: هرچند عدم تعامل مجریان این پروژه با محیط زیست به ضرر طبیعت و حیات وحش تمام شده ولی در تلاشیم بخشی از این ضررها را جبران کنیم.

وی با تاکید بر اینکه اگر احداث این بزرگراه با نظارت محیط زیست انجام می‌شد، خسارت‌های آن به حداقل می‌رسید و دغدغه امروز وجود نداشت، توضیح داد: با احداث این آزادراه دسترسی شکارچیان به حیات وحش منطقه آسان شده و حتی شکارچی از داخل خودرو خود می‌تواند با دوربین شکار را بزند.

این مسئول تاکید کرد: برای جبران بخشی از خسارات وارده به محیط زیست منطقه پیشنهاداتی مطرح شده که امیدواریم از طریق مراجع ذیربط پیگیری و به نتیجه برسد.

مدیرکل محیط زیست البرز ابراز کرد: نصب دوربین‌های اپتیکی در مسیر این آزادراه برای رصد فعالیت شکارچیان احتمالی یکی از این پیشنهادات بوده که بنا شده در کمیته‌‎های فنی بررسی و به تصویب برسد.

درگی تاکید کرد: نصب این دوربین‌ها بیش از ۴۰ میلیارد تومان هزینه دارد که تامین آن در شرایط فعلی از عهده محیط زیست برنمی‌آید.

مدیر کل محیط زیست البرز با اشاره به دیگر پیشنهاد مطرح شده توضیح داد: با توجه به اینکه روزانه بیش از ۲۷ هزار تردد در این مسیر ثبت می‌شود، امیدواریم بخشی از عوارض این آزادراه به محیط زیست اختصاص یابد تا بتوانیم با هزینه کرد آن جان تازه‌ای به محیط زیست منطقه تزریق کنیم.

درگی خاطرنشان کرد: اقدامات اولیه در این خصوص انجام شده و امیدواریم این اتفاق به زودی بیفتد.

دیگر خبرها

  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست