Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر صمت به جای دخالت در انتخاب مدیران خودروسازی به دنبال سیاست گذاری، واگذاری سهام دولت در شرکت های خودروساز و شکستن انحصار باشد تا کیفیت تولید بالا برود.

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ لطف الله سیاهکلی سه شنبه شب در برنامه چشم انداز شبکه ایران کالا با انتقاد از وضعیت خودروسازی در کشور  اظهار داشت: امروز مردم از کیفیت پایین خودروها و نیز افزایش بی رویه و غیر منطقی قیمتها ناراضی هستند و بدون تردید این نارضایتی و وضع موجود ناشی از تلاش مافیای خودرو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: با قاطعیت اعلام می کنم در کشور «صنعت خودرو سازی » نداریم زیرا همه قطعات وارداتی است و ما مونتاژ کار خودرو هستیم و خودروی ملی نداریم.

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: صنعت خودرو به تکنولوژی نیاز دارد در حالی که بیشتر کارخانه هایی که به نام خودروساز فعالیت می کنند حدود 10 تا 90 درصد قطعات آنها وارداتی است و مونتاژ کار هستند.

سیاهکلی بیان کرد: گفته می شود 100 خودروسازی در کشور فعالیت می کنند که از میان آنها سایپا و ایران خودرو شاید 80 درصد تولید داخلی داشته باشند و مابقی چند درصد تولید دارند و بقیه وابسته به قطعات خارجی است و ما هنوز به خودرو سازی ملی نرسیده ایم و برای مردم گرفتاری ایجاد کرده ایم.

وزیر صمت به جای دخالت در انتخاب مدیران خودروسازی باید سیاست گذاری کند

وی اضافه کرد: امروز انحصار از سوی دولت ایجاد شده در حالی که برای خروج از این وضعیت بایستی «دولت، دست از سر خودروسازها بردارد» نه این که مدیران این کارخانه ها را باز هم وزیر صمت تعیین کند.

نماینده قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چرا باید وزیر صمت روسا و مدیران کارخانه های سایپا و ایران خودرو را تعیین کند؟ وزیر باید سیاست گذار و تعیین کننده اهداف و برنامه های کلان صنعت خودرو باشد نه این که در مدیریت دخالت کند، تا زمانی که این سیاست حاکم است و انحصار داریم و رقابت ها تعطیل است و مدیران از سوی دولت انتخاب می شوند به هیچ تغییری نمی توان امیدوار بود.

سیاهکلی اظهارداشت: دولت بایستی سهام خود را در دو شرکت بزرگ خودروسازی واگذار کند و در مسیر درست حرکت کند و در کنار آن واردات خودرو نیز آزاد شود تا از این وضعیت خارج شویم.

واردات خودرو موجب افزایش رقابت و کیفیت می شود

این نماینده مجلس گفت: در کشوری مانند آلمان که بهترین خودروها را تولید می کند شما شاهد واردات خودروهای چینی و کره ای هستید در حالی که از نظر کیفیت قابل مقایسه با بنز و BMW نیست اما این کار باعث رقابت شده تا خودروسازان این کشور انحصار نداشته باشند.

وی اضافه کرد: رقابت می تواند کیفیت تولیدات ما را بالا ببرد و تولیدکننده باید بتواند در کلاس جهانی تولید داشته باشد و هر صنعتی که صادرات محور نباشد حتما محکوم به شکست است.

سیاهکلی گفت: امروز دنیا کوچک شده و مانند 50 سال قبل نیست که شما انحصار داشته باشید و این وضعیت ما که تولید فقط برای مصرف داخل است و رقیب ندارد جواب نمی دهد و هزینه آن را مردم دارند پرداخت می کنند.

وی اظهارداشت: تا زمانی که خودروهای ما نتواند صادر شود و مصرف داخلی داشته باشد به جایی نمی رسیم و هرگز با کیفیت نخواهد شد. 

   

حمایت اندازه و زمان دارد

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حمایت از تولید داخل باید هم مدت زمان و هم اندازه داشته باشد و حمایت بی حد و حصر معنا ندارد و این روش ما باعث شده خودروسازان کشور تنبل شده و به دلیل انحصار هم دیگر به حقوق مصرف کننده اهمیت ندهند.

وی به نکته دیگری اشاره کرد و اظهارداشت: در صنعت لوازم خانگی تا زمانی که حمایت ها به میزان مناسبی بود شاهد رشد آن بودیم و هرجا حمایت ها تشدید و بی رویه شد شاهد افت کیفیت و افزایش قیمت شدیم لذا این تجربه باید در خودروسازی مورد توجه قرار گیرد.

سیاهکلی تصریح کرد: باید از خودروسازان تا زمانی حمایت کنیم که کالای آنها صادراتی و کیفی شود لذا اگر امروز قادر به صادرات خودرو نیستیم نشان می دهد هنوز تولیدکننده خودرو نشده ایم و مونتاژ کاریم.

وی اضافه کرد: مهمترین وظیفه دولت« تنظیم بازار و سیاست گذاری» است نه این که وارد تولید شود و مدیر تعیین کند.

سیاهکلی در خصوص راهکار خروج از شرایط کنونی در زمینه خودرو گفت: همانگونه که در بخش کشاورزی وقتی در گوشت قرمز و یا سفید در مقطعی دچار کمبود می شویم بلافاصله به میزان لازم کالا وارد میکنیم چرا وقتی سالانه به 1.5 میلیون دستگاه خودرو نیاز داریم و قادر به تولید آن نیستیم   نباید واردات را آزاد کنیم تا بازار تنظیم شود؟

دولت از تولید دست بردارد

وی بیان کرد: توصیه می کنیم دولت از تولید دست بردارد و عقب نشینی کند و وظیفه اصلی خود یعنی سیاست گذاری، نظارت و تنظیم بازار را بر عهده بگیرد تا کارها سامان یابد.

نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی بار دیگر به وزیر صمت گفت: آقای وزیر کار شما نظارت و سیاست گذاری است، از انتخاب مدیران خودروسازی دست بردارید، این مسیری که می روید دیگران هم رفتند و شکست خوردند و به جایی نرسیدند.

وزیر صمت در دام خودروسازان نیفتد

سیاهکلی بار دیگر از مافیای خودرو به عنوان عامل آشفتگی بازار نام برد و اظهارداشت: مافیا و انحصار خودرو مانند دو لبه تیغه ای است که به جان مردم افتاده است و وزرای ما در دام خودروسازان افتاده اند و همیشه شکست خورده اند.

وی گفت: وقتی واردات را ممنوع کرده ایم موجب شده خودروی پراید از رده خارج که فرغونی بیش نیست را 200 میلیون تومان و خودروی چینی 300 میلیون تومانی را به قیمت یک میلیارد و 700 میلیون تومان به مصرف کننده تحمیل کنیم و حقشان ضایع شود.

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی گفت: واردات و صادرات درست و اصولی، تولید واقعی و نظارت از کلید واژه های حل مشکلات کنونی است وتا زمانی که انحصار شکسته نشوده و دولت از دخالت بیجا دست برندارد و دست مافیای خودرو قطع نشود نمی توان بهبودی را متصور شد.

صنعت خودرو پیچیده نیست

وی بیان کرد: باید بدانیم اگر خودرو در 50 سال قبل کمی پیچیده بود اما در عصر کنونی دیگر صنعت پیچیده ای محسوب نمی شود و اگر قبلا 3 هزار قطعه در تولید آن بکار می رفت بزودی خودروهای برقی و تولیداتی با با 50 قطعه ساخته خواهد شد و کسانی که فکر می کنند هنوز این صنعت پیچیده و فنی است در عصر گذشته سیر می کنند و از قافله عقب مانده اند.

سیاهکلی بار دیگر از کیفیت خودروهای داخلی بشدت انتقاد کرد و یادآورشد: اگر سالانه 16 هزار کشته در سوانح جاده ای داریم به دلیل این است که چهارچرخه ای را به نام خودرو با قیمت های چند برابری به مردم مظلوم فروخته ایم و به آنها اجحاف کرده ایم.

وی گفت: امروز بهترین خودروی BMW تولید آلمان را با 500 میلیون تومان می توانید تهیه کنید اما در کشورمان بی کیفیت ترین خودروها را با یک میلیارد تومان به مردم تحمیل کرده ایم و اجازه انتخاب نداده ایم و خودرویی که قیمت واقعی آن 200 میلیون تومان است ما آن را به 1.5 میلیارد تومان فروخته ایم و به مرم ظلم کرده ایم و کسی پاسخگو نیست.

سیاهکلی اضافه کرد: این چه سیاستی است که پراید را 200 میلیون تومان قیمت می گذاریم و باز می گوییم ضرر می دهیم این چه مدل حمایتی است که سالها انجام شده در حالی که باید با این خودروسازان برخورد کنیم.

وی بیان کرد: خودروسازانی که پشت جیب مردم پنهان شده اند به ما پاسخ دهندچرا از قافله صنعت خودروسازی عقب مانده اند و چرا کیفیت تولید آنها پایین و قیمت تولیداتشان بالاست؟ 

وی اضافه کرد: 40 سال است با حمایت های بیجا و انحصاری که ایجاد کرده ایم موجب شده ایم به مردم فرغون چهارچرخ بفروشند و حق مردم را ضایع کنند و من از دستگاه قضایی به عنوان نماینده مردم درخواست می کنم وارد این موضوع شود تا بفهمیم این پول های هنگفت به کجا می رود و چرا سالها به مردم مظلوم کشور ظلم شده است.

سیاهکلی اظهارداشت: به عنوان وکیل مردم تا نتیجه دادن کارها پیگیر احقاق حقوق مردم هستم و تا وزیر صمت این شرایط را و قیمت های خودرو را اصلاح نکند پیگیر استیضاح ایشان خواهم بود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا ایران خودرو مجلس شورای اسلامی صنعت سایپا ایران خودرو دولت شورای اسلامی رقابت سهام واردات خودرو مجلس آلمان واردات خودروسازان مجلس شورای حمایت از تولید حقوق رشد افزایش قیمت تنظیم بازار بخش کشاورزی گوشت قرمز عقب نشینی مشکلات جاده دستگاه قضایی نماینده مردم پول استیضاح لطف الله سیاهکلی نماینده قزوین در مجلس شورای عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی میلیون تومان سیاست گذاری تا زمانی صنعت خودرو وزیر صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۲۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد

این لایحه هیچ مخالفی نداشت و همه سناتور‌های حاضر در جلسه به آن رای موافق دادند.مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در ماه دسامبر این لایحه را تصویب کرده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که نیروگاه‌های برق هسته‌ای ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد از اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه وارد کردند.

جان باروسو سناتور جمهوریخواه از ایالت وایومینگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: وایومینگ اورانیوم کافی برای جایگزین کردن اورانیوم روسیه را دارد و آماده‌ایم که از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لایحه دوحزبی ما کمک می‌کند که بودجه ماشین جنگی روسیه را کم کرده، تولید اورانیوم آمریکا را احیا کرده و سرمایه‌گذاری در چرخه عرضه سوخت هسته‌ای آمریکا را افزایش دهیم.

یک مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر افزایش تولید داخلی سوخت هسته‌ای ایالات متحده، از مصرف‌کنندگان خارجی نیز خواست که وابستگی خود به روسیه در حوزه انرژی هسته‌ای را کاهش دهند.

«کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هسته‌ای ماه مارس در مصاحبه با رویترز گفت که کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس هسته‌ای بروکسل تلاش کردند تا سرمایه‌گذاری در زمینه تولید سوخت هسته‌ای را افزایش دهند.

وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شده‌اند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار می‌آید.

شرکت هسته‌ای روس‌اتم می‌گوید که ۱۷ درصد از سوخت هسته‌ای دنیا را تامین می‌کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • خبر جدید وزیر صنعت برای بازار خودرو؛ تکلیف واردات خودرو‌های دست دوم روشن شد
  • خبر جدید وزیر صنعت درباره واردات خودروهای کارکرده
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • واردات خودرو‌های کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • واردات خودرو‌های کارکرده در انتظار ابلاغ دولت به وزارت صمت
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران