Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر-گروه هنر-نیوشا روزبان: مدتی است که یکی از مهمترین ماموریت‌های مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، توسعه و تولید آثار انیمیشن تعریف شده است، هرچند طی سال‌های گذشته صنعت انیمیشن نسبت به گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته است اما تولید انیمیشن بلند سینمایی با مشکلات بسیاری مواجه است و کمتر شاهد چنین تولیداتی در سینمای ایران هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا گفتگوی کوتاهی با امیرمحمد دهستانی معاون پویانمایی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی داشتیم تا درباره برنامه توسعه و تولید انیمیشن توسط مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و سیاست‌هایی که با تغییر مدیریت در این مرکز صورت گرفته است، داشته باشیم.

*در سال‌های اخیر، مرکز گسترش در بخش پویانمایی از کانون پرورش که زمانی سیطره اصلی در تولید و نمایش انیمیشن را داشت، پیشی گرفته است و این امر در تولید، نمایش و حتی حضور جشنواره‌ای ادامه دارد، این حرکت از چه زمانی شروع شد؟

البته من با به‌کارگیری کلمه سیطره مخالفم چون به نوعی معنای منفی در خود دارد در حالی که همه کانون را از کودکی دوست داریم و با آن بزرگ شدیم و کانون همیشه پشتیبان مهم انیمیشن ایران بوده و هست و در سال‌های اخیر هم همچنان به تولید آثار شاخصی در انیمیشن ما ادامه داده است.

من بیشتر تمایل دارم ایجابی نظر بدهم و از این زاویه از شما تشکر می‌کنم که به پیشرفت و گسترش انیمیشن در ایران در سال‌های اخیر توسط مرکز گسترش و نقش این مرکز در حمایت از انیمیشن کشور عزیزمان و پیشرفت آن توجه دارید و حرفتان را تایید می‌کنم. دلیل اصلی این اتفاق فرخنده را باید توجه جدی نشان دادن مسئولان وزارت فرهنگ به انیمیشن در این سال‌ها دانست که با مدیریت مقتدرانه آقای طباطبایی نژاد به مرکز آغاز شد و در دوران مدیریت آقای حمیدی مقدم و با حمایت جدی وی ادامه پیدا کرد و می‌دانید که معمولاً تداوم یک دستاورد در طول زمان گاهی چقدر سخت‌تر از خود دستاورد می‌شود.

من نیز افتخار داشتم تا در جوار این دو مدیر متخصص و متعهد انجام وظیفه کنم و مشورت‌های تخصصی لازم را ارائه دهم. در واقع و خلاصه اینکه تداوم مدیریتی و نگرش و توجه به انیمیشن فارغ از مسائل حاشیه‌ای و حضور شوراهای تخصصی بسیار عالی موجب این دستاورد شده است که البته امیدوارم ادامه پیدا کند و مشعلی که افروخته شده به درستی دست به دست شود.

* حوزه انیمیشن به دلیل گران بودن در ایران، دولتی و وابسته است، چقدر برای مرکز مهم است که سینماگران فعال در این حوزه حرفه‌ای و مستقل باشند و بتوانند بدون حمایت مرکز هم فعالیت مستمر و دامنه دار داشته باشند.

سوال درست و خوبی است. در یک کلمه؛ "خیلی خیلی زیاد" (البته سه کلمه شد!) اما متاسفانه با توجه به شرایط اقتصادی، هزینه‌های سر به آسمان تولید انیمیشن خوب و گردش بازار موجود، به شکل واقعگرایانه این امکان اندک و در مورد فیلم بلند تقریباً صفر است. انیمیشن ما نیاز به چرخه اقتصادی، حمایت در قوانین، ارائه درست و بازار مناسب دارد که هنوز میسر نشده است.

* سینماگران انیمیشن هم مهاجرت می‌کنند و هم در ایران مشغول کار با انیماتورهای منطقه هستند که به آنها دستمزد بالا می‌دهند اما اسمشان را معمولاً در تیتراژها نمی‌زنند، برای حل این معضل به عنوان یک شخصیت دانشگاهی و یک مدیر فرهنگی برنامه یا راهکاری دارید؟

بدون تعارف باید گفت که خلق، تولید و عرضه فیلم سینمایی بلند استاندارد به هیچ وجه از نظر گستره و ابعاد با یک فیلم کوتاه قابل مقایسه نیست و در تمام حیطه هایش نیاز به ساز و کاری دقیق مهندسی شده و بسیار پیچیده دارد، در حالی که شاید بهترین و شاخص ترین فیلم‌های کوتاه را بتوان با یک گروه کوچک چند نفره و حتی شاید یک نفره خلق و حتی منتشر کرد.

فیلم کوتاه می‌تواند با حمایت و تشویق حتی یک هنرمند-تکنیسین-بازاریاب به ثمر و موفقیت دست یابد، اما تصور چنین چیزی در مورد یک فیلم سینمایی جدی ناممکن هست، هرچند که در کشور ما متاسفانه هنوز هم بسیاری بر این باورند که با همان روند و رویکرد ساخت اثر کوتاه می‌شود فیلم سینمایی ساخت و کارهایی هم تولید شده‌اند اما متاسفانه در نهایت با این روش مطمئناً یک جای کار می لنگد و غیر استاندارد خواهد بود (کیفیت اثر، زمان و بودجه صرف شده و ارائه و پخش و تبلیغات) خلاصه اینکه تا حدودی مثل تفاوت موفقیت در وزنه برداری و فوتبال هست.

* از میان نسلی که در مرکز گسترش معرفی و در جشنواره‌ها برگزیده شدند، گمان می‌کنید چند درصد در فضای انیمیشن باقی می‌مانند و به کارشان در ایران ادامه می‌دهند؟

سوال سختی است و نمی‌توانم پاسخ در خوری بدهم. اما اگر اوضاع به منوال گذشته و این لحظه پیش برود قطعاً تعداد قابل توجهی از این نوابغ را از دست خواهیم داد و آنها که مانده‌اند هم اکثرشان با دلخوری و کم انگیزه ادامه خواهند داد و شاید تغییر مسیر کاری بدهند.

کد خبر 5403966 نیوشا روزبان

منبع: مهر

کلیدواژه: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی انیمیشن چهلمین جشنواره فیلم فجر تئاتر ایران فیلم کوتاه چهلمین جشنواره تئاتر فجر چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر دهه فجر حسین مسافر آستانه تئاتر شهر سازمان صداوسیما هنرمندان تئاتر فیلم علفزار پوستر موسیقی ایرانی رادیو صبا مرکز گسترش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۳۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تشکیل کارگروه مشترک برای ایجاد تغییر در طرح ترافیک

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سرهنگ ابوالفضل موسوی پور صبح امروز در مراسم تحکیم بستر ۱۲ کیلومتر از بزرگراه آزادگان، تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی آسیا با بزرگراه شهید لشگری با حضور در جمع خبرنگاران با بیان این‌که در دو سال گذشته شهرداری تهران اقدامات خوبی را در محور آزادگان انجام داده است گفت: در زمستان سال گذشته در محدوده بزرگراه آزادگان در منطقه ۱۶ اقدام خوبی صورت گرفت و یک لاین کندروی جدید اضافه شد و سبب شد که بار ترافیک سنگین صبح و عصرگاهی که از قبل پل رجایی تا صنیع‌خانی ایجاد می‌شد تا حدودی رفع شده و تداخل بار ترافیکی نداشته باشیم.

وی با بیان این‌که همچنین اخیرا در محور آزادگان در محدوده پل فتح یک لاین احداث شد که موجب روان‌سازی بار ترافیکی شد، تصریح کرد: تحکیم بستر ۱۲ کیلومتر از بزرگراه آزادگان و ایمن‌سازی کندروی شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری که امروز وارد مدار می‌شود نیز یکی دیگر از اقدامات مهم بود چرا که لاین کندروی شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری محور تنگی بود که حالا این محور استاندارد‌سازی شده و سبب شده که حجم سنگین بار صبحگاهی ترافیک تقلیل یابد چرا که شاهد بودیم این بار ترافیکی تا کیلومتر‌ها محور آزادگان را درگیر می‌کرد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در خصوص این‌که شهرداری در نظر دارد طرح ترافیک را تغییر دهد و آیا در این زمینه نظرات پلیس احصا شده است؟ تصریح کرد: هنوز صحبت جدی در این زمینه با پلیس نشده است، اما اعتقاد دارم که تغییرات در محدوده طرح ترافیک و ... خوب است و نباید در برابر تغییرات مقاومت کنیم.

موسوی پور با بیان این‌که با توجه به افزایش تردد خودرو‌ها موتورسیکلت‌ها و ... باید طرح ترافیک بروزرسانی شود، اظهار کرد: باید کارگروه مشترکی فی‌مابین پلیس و شهرداری تشکیل شود تا به نظر واحدی در خصوص تغییرات طرح ترافیک برسیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اجرای طرح ترافیک جدید تا پایان سال جاری انجام شده و امسال شاهد اجرای طرح ترافیک خواهیم بود یا نه؟ اظهار کرد: قطعا امسال نیست و باید اقدامات کارشناسی به درستی انجام شود.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در پاسخ به این سوال که چه بزرگراه‌هایی در تهران وجود دارد که آسفالت آنها نیاز به مرمت آسفالت دارند، گفت: عمدتا محور‌های کمربندی که خودرو‌های سنگین در آن تردد می‌کنند همچون بزرگراه یاسینی، آزادگان و قسمتی از بسیج محور‌هایی هستند که آسفالت آنها نیاز به بهسازی بیشتر دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • «آوای ابرها» با دغدغه کودکان مظلوم غزه به جشنواره کاریبتونز کلمبیا راه یافت
  • لزوم تشکیل کارگروه مشترک برای ایجاد تغییر در طرح ترافیک
  • «آوای ابرها» به جشنواره کاریبتونز کلمبیا راه یافت
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • گسترش «انتفاضه دانشگاه‌های آمریکا»به سایر کشورها/سرکوب ادامه دارد
  • ژاوی: من هوادار بارسلونا و مرد باشگاه هستم؛ تصمیم قبلی‌ام به نفع تیم بود و آسان هم نبود
  • الو! یه تغییر دائمی چند؟
  • گسترش اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه / اعتصاب اعضای هیئت علمی دانشگاه تگزاس
  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی