Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس بازار و صنعت خودروسازی گفت: دولت‌های گذشته با سیاست گذاری‌های غلط و نمایندگان مجلس در ادوار گذشته که با دخالت‌های بی جا عامل سیاست گذاری‌های غلط در صنعت خودروسازی بوده اند.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، یکی از جدی‌ترین انتقادات مقام معظم رهبری در دیدار با صنعتگران کشور که ایشان حق را به مردم دادند، وضعیت اسفناک صنعت خودروسازی بود که علی رغم حمایت دولت‌های مختلف از این صنعت برای خودکفایی و توسعه، نه خودرویی با کیفیت تولید می‌کنند و نه به قیمتی عرضه می‌شود که با محصول بی کیفیت تولید شده، همخوانی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس بازار و صنعت خودرو در این گفتگو مهمترین عوامل تاثیر گذار در افت صنعت خودروسازی کشور را بیان کرده است.



حسن کریمی سنجری؛ کارشناس بازار و صنعت خودرو در گفتگو با دانشجو با اشاره به این موضوع که گلایه و انتقاد رهبر معظم انقلاب از صنایع کشور، بخصوص صنعت خودروسازی به حق بود، گفت: مقام معظم رهبری به خوبی نسبت به مشکلات و پیچیدگی‌های تولید و معضلات و مسائلی که تولید کننده را تحت فشار قرار می‌دهد، اشراف دارند. اصولا در صحبت‌های ایشان که در راستای حمایت از تولید ملی است، تولیدکنندگان داخلی به شدت تشویق می‌کنند، چرا که به خوبی می‌دانند در یک اقتصاد نفتی تحریم زده، یکی از سخت‌ترین کارها، داشتن فعالیت تولیدی است.

وی در این باره خاطر نشان کرد: به همین دلیل رهبر معظم انقلاب به روشنی به این مساله اشاره کردند که فعالیت خودروسازان در سال‌های گذشته قابل تایید نیست و انتظارات را برآورده نکرده اند. رهبر معظم انقلاب با وجود این که به مقوله تولید و تولیدکننده بها می‌دهند و چندین سال است که نامگذاری‌های سال را در راستای بحث تولید و موضوع تولید تعریف کرده‌اند؛ اما به درستی به این موضوع اشاره کردند که در حق مردم یعنی مصرف کننده صنعت خودروسازی اجحاف شده است.


کارشناس بازار و صنعت خودرو در این باره خاطر نشان کرد: اینکه رهبر معظم انقلاب زبان به انتقاد از یک تولید کننده گشودند، نشان دهنده عملکرد غیر قابل قبول خودروسازان است. واقعیت این است که رهبر معظم انقلاب به درستی این موضوع را بیان کردند، چرا که در سال‌های گذشته به چیزی که کمتر توجه شده، رضایت مصرف کننده و رضایت مردم بوده است. به عبارت دیگر، تمام شرایط به سمتی سوق داده شده که مردم چاره و گریزی به جز استفاده از خودروی داخلی نداشته باشند. خودرو‌هایی به مردم تحویل داده شده که نه تنها ضامن سلامتی نبوده، بلکه با قیمت‌های باور نکردنی به آن‌ها فروخته شده است.

حسن کریمی سنجری در خصوص شرایطی که فروش خودرو را قرعه کشی کرده، گفت: سیاست گذاری‌های غلط باعث شد وضعیت فروش خودرو در کشور به گونه‌ای شود که ناچار به سمت روش قرعه کشی و شانس وبخت آزمایی برویم. شانسی که اگر به کسی رو کند می‌تواند خودرویی به مراتب ارزان‌تر از قیمت بازار آزاد بخرد.

وی دراین باره تصریح کرد: وقتی مردم برای خرید خودروی ارزان ثبت نام می‌کنند و اسم آن‌ها از قرعه کشی در نمی‌آید، ناراحت و افسرده می‌شوند. اگر مصرف کننده واقعی برای خرید خودرو ثبت نام کرده باشد، اما موفق به دریافت خودرو با نرخ دولتی نشود، در این صورت باید خودروی خود را با قیمت‌های بالاتری از بازار آزاد بخرد. حتی اگر فرد دلال باشد این حس در مردم ایجاد می‌شود که در این مسابقه بخت آزمایی خوش شانس نبوده و شکست‌خورده اند.

حسن کریمی سنجری در ادامه خاطر نشان کرد: پس با سیاست گذاری‌های غلط، فضایی در صنعت و بازار خودرو ایجاد کرده ایم که نه تنها شرایط را بهتر نکرده، بلکه همه مردم نسبت به این صنعت منتقد شده اند. جالب‌تر اینکه دولت‌های قبلی و نمایندگان ادوار مختلف مجلس نیز منتقد وضعیت صنعت خودروسازی کشور هستند.

این کارشناس صنعت و بازار خودرو خاطر نشان کرد: یعنی دولت‌های گذشته با سیاست گذاری‌های غلط خود و نمایندگان مجلس در ادوار گذشته که با دخالت‌های بی جای خود عامل سیاست گذاری‌های غلط بوده اند، خود منتقد صنعت خودروسازی هستند. به جرات می‌گویم برخی از سایت‌های خودروسازی و قطعه‌سازی دولتی در شهرستان‌ها گروگان نمایندگان شهر‌های خود هستند، بخصوص در عزل و نصب مدیران. عزل و نصب‌هایی که با تهدید مدیران ارشد رو به رو می‌شود که اگر مدیران طبق خواسته آن‌ها تغییر نکنند، فلان می‌شود و بهمان.

وی در این باره تصریح کرد: لذا چنین نمایندگانی و دولتمردانی که خود منتقد وضعیت خودروسازی هستند، عاملین و مسببین اصلی ایجاد چنین آشفتگی در صنعت و بازار خودرو هستند، آن زمان مردم می‌مانند با حل این معما که مافیایی که ما درباره آن صحبت می‌کنیم و می‌گوییم صنعت خودروسازی ما اسیر دست یک مافیاست، این مافیا چه کسانی هستند؟ وقتی خود دولتی‌ها مدیرعامل خودروسازی را انتصاب می‌کنند، مجلس در انتصاب‌ها و اینکه این کار باید بشود یا نشود، دخالت می‌کند، مشخص است این صنعت خصوصی و اختیاری از خود ندارد. اینجا مردم نمی‌دانند انتقادات را باور کنند یا دخالت‌های مسوولین را؟

حسن کریمی سنجری درخصوص اینکه اتفاقا صنعت خودروسازی ما به شدت دولتی است، گفت: علی رغم اینکه بسیار تلاش می‌شود تا گفته شود که دولت سهم بسیار ناچیزی در صنعت خودروسازی دارد و بیشتر خصوصی است تا دولتی، اما مهمترین فاکتور در ایجاد شرایط امروز خودروسازی کشور، سیاست‌گذاری‌های غلط و دخالت‌های مخربی است که از سوی دستگاه‌های دولتی ایجاد شده است. به همین خاطربنده خودروسازی را غیر دولتی نمی‌دانم، بلکه برعکس اینکه گفته می‌شود میزان سهم دولت در این شرکت‌ها آنقدر کم است که شرکت‌ها را به لحاظ قانون تجارت می‌توانیم شرکت‌های خصوصی اعلام کنیم، اما واقعیت چیز دیگری است.

وی در این باره خاطر نشان کرد: اگر شرکت‌های خودروسازی به لحاظ قانون تجارت خصوصی بودند، مدیرعاملان توسط دولت معرفی وانتخاب نمی‌شدند. همه چشم‌ها به وزیر صمت برای عزل و نصب‌ها نبود. چهار نفر از اعضای هیئت مدیره را دولت و وزارتخانه تعیین نمی‌کرد؛ لذا می‌توان گفت دولت به عنوان سیاستگذار خودروی کشور و با تعیین اهداف و استراتژی‌ها برای این صنعت، خودروسازی ایران را فشل کرده است. دولت‌های مختلف در طول چهار دهه گذشته نقش بسزایی در تخریب صنعت خودروسازی کشور داشته اند.

حسن کریمی سنجری در خصوص راهکار‌هایی که دولت سیزدهم برای توسعه صنعت خودروی کشور باید مورد استفاده قراردهد، گفت: اولین فاکتور برای تغییر مسیر و حرکت به سمت توسعه، اصلاح سیاستگذاری‌های غلط دهه‌های گذشته در این صنعت است. اگر سیاست‌های درستی اعمال شود که صنعت خودروسازی را به سمت رشد ببرد و از انحصار خارج کند، راه را برای واردات خودروی خارجی و ایجاد رقابت باز کند، قطعا می‌توانیم خودرویی تولید کنیم که ضمن کیفیت خوب و قیمت مناسب، امکان صادرات و ارز آوری برای کشور نیز داشته باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خودرو صنعت خودرو اقتصاد دولتی رهبر معظم انقلاب اسلامی کارشناس بازار و صنعت خودرو سیاست گذاری های غلط رهبر معظم انقلاب خودروسازی کشور صنعت خودروسازی خاطر نشان شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۳۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید

عباس علی‌آبادی در گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار داشت: اجلاس آفریقا را داشتیم و بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد.

او افزود: آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ما است. از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالا‌هایی که تولید می‌کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم. به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالا‌های قاچاق هستیم.

وزیر صمت ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل و نقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشور‌های آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالا‌های ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

او در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزار‌های مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

علی‌آبادی افزود: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی که در مسیر صادرات است را برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات محور و دانش‌بنیان هستند. شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

او افزود: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند. به زودی اطلاعیه‌ها در این باره منتشر خواهد شد. اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

علی‌آبادی گفت: رقبای ایران حتما برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کار‌های مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل و نقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوبی آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کار‌های سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشور‌های آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند. همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشور‌های آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودرو‌های روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است.

وی تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی آبادی همچنین درباره برنامه‌های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید ۵ هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده ایم و مردم می‌توانند ثبت نام کرده و بخرند.

منبع: خبرآنلاین

tags # خودرو سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • تاکید امام جمعه موقت گرگان بر عمل به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب برای ریشه‌کنی فساد در کشور
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟
  • تامین امنیت شغلی کارگران؛ تذکر همه ساله رهبر انقلاب به مسئولان
  • فیلم| سخنان امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب درباره حادثه طبس
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۳/کارگر، رکن جهش تولید است
  • جانشین سپاه درباره احتمال ورود به خودروسازی : هرجا معظم له صلاح بدانند، ورود پیدا می‌کند
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان