Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمانشاه ناظر گمرکات استان کرمانشاه با اشاره به رشد ۴۴۰ درصدی صادرات از مرز سومار در ۱۰ ماهه امسال، گفت: مستقل کردن گمرک سومار را در برنامه داریم.

بختیا رحمانی‌پور در گفت و گو با ایسنا، از مرز سومار به عنوان یک مرز بسیار با پتانسیل یاد کرد که از زمان بازگشایی تاکنون - بجز زمانی که به دلیل شرایط بیماری کرونا محدودیت‌هایی داشتیم - روند روبه رشدی در زمینه صادرات داشته و افزود: در ۱۰ ماهه امسال هم بیش از ۴۲۱ میلیون دلار صادرات از مرز سومار داشتیم که سهم حدود یک پنجمی از صادرات استان را به خود اختصاص می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: میزان صادرات از این مرز از نظر وزن ۳۵۹ درصد و از نظر ارزش ۴۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

به گفته این مسئول، در حال حاضر روزانه حدود ۲۰۰ کامیون صادراتی در مرز سومار تردد دارند.

ناظر گمرکات استان کرمانشاه با بیان اینکه این مرز پتانسیل افزایش صادرات بسیار بیشتر از این ارقام را دارد، یادآور شد: حتی صادرات یک میلیارد دلاری از این مرز در بلندمدت دور از انتظار نیست.

رحمانی‌پور افزایش صادرات از این مرز را نیازمند ملزوماتی دانست که یکی از مهمترین آنها بهبود وضعیت جاده دسترسی است و افزود: جاده فعلی هزینه حمل و نقل را برای صادرکنندگان بالا می‌برد که البته اقداماتی هم برای بهبود وضعیت راه دسترسی در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه طرح جامع مرز سومار نیز باید توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اجرا شود، تاکید کرد: این امر نیازمند ایجاد پایانه‌های باری، مسافری، امکانات رفاهی و ... است.

به گفته مدیرکل گمرک کرمانشاه، هم اکنون زیرساخت‌های اولیه‌ای از سوی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای فراهم شده، اما برای این مرز مهم نیازمند طرح جامع دائمی هستیم.

رحمانی‌پور همچنین از برنامه‌ریزی برای مستقل شدن گمرک سومار هم خبر داد و عنوان کرد: این برنامه را برای دو مرز مهم سومار و شیخ صله داریم تا کالاهایی که از این مرزها صادر می‌شود در گمرک خود همین مرزها نیز اظهار شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون همه خدمات گمرکی به خوبی در مرز سومار ارائه می‌شود، آمار قابل توجه صادرات از این مرز را گواهی بر این مدعا دانست و خاطرنشان کرد: همچنین برای کالاهایی که محصول استان و تولید شده توسط واحدهای تولیدی کرمانشاه هستند نیز اظهار در مرز سومار را برقرار کردیم تا دیگر تا زمان انجام تشریفات گمرکی نیازمند به حضور در گمرک مرکز استان و خواب بار نباشد.

رحمانی پور به موضوع دیگری هم درباره مرز سومار اشاره کرد و ادامه داد: اخیرا طرف عراقی به صورت شفاهی اعلام کرده که باید کالاهای لیفتراکی مانند کاشی و سرامیک هم در سمت عراق تخلیه و بارگیری شود، این در حالیاست که تخلیه و بارگیری سایر کالاهای غیرلیفتراکی از گذشته در طرف عراق انجام می‌شد.

وی با بیان اینکه هنوز مشخص نیست طرف عراقی تا چه اندازه بر این موضوع اصرار دارد و هنوز به صورت رسمی چیزی را اعلام نکرده، خاطرنشان کرد: مجموعه استان با این موضوع مخالف بوده و به هیچ عنوان زیر بار این خواسته طرف عراقی نخواهیم رفت.

ناظر گمرکات استان کرمانشاه اضافه کرد: حتی پیگیریم که برای سایر کالاها نیز سه روز در هفته طرف عراق و سه روز در هفته طرف ایران تخلیه و بارگیری صورت بگیرد.

به گفته رحمانی پور، قرار است با پیگیری اتاق بازرگانی جلسه‌ای برای تعیین تکلیف این موضوع با طرف عراقی برگزار شود و تا آن زمان تخلیه و بارگیری بدون محدودیت به شیوه قبل انجام خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی صادرات صادرات به عراق كرمانشاه مرز سومار صادرات از این مرز تخلیه و بارگیری رحمانی پور مرز سومار طرف عراقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۳۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین

به گزارش خبرگزاری مهر، مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترک ایران و چین، گفت: به طور کلی و در سال‌های گذشته بیش از ۳۳ درصد صادرات غیرنفتی به چین داشتیم، بزرگترین بازار کالای صادراتی ما چین است البته ترکیب صادراتی ما به همه کشورها بر اساس آمار گمرک بیش از ۸۰ درصد کالا بر اساس مواد نفتی و معدنی و خام فروشی است؛ به غیر از صادرات ما به به عراق و افغانستان که تولیدی بوده است.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین در یک گفت‌وگوی رادیویی، تاکید کرد: ۹۱ درصد کالای صادراتی ما به چین از فراورده‌های نفتی است که اصولاً در ترکیب صادرات مشکل داریم. در بازارهای بین‌المللی کیفیت و قیمت اهمیت دارد؛ پسته و زعفران ما از نظر کیفی رقیب ندارد که بازار دست ایران است.

وی با بیان اینکه ۱۸ سال پیش با برگزاری سمینار فرصت‌ها و چالش‌های صادرات به چین را بررسی کردیم، خاطرنشان کرد: حدود ۵ سال پیش بر کالاهای ساخته شده با رفع موانع و اشکالات صادرات به چین کارهایی انجام شد تا با گرفتن مجوزها میگو و ماهی، انجیر، سیب و مرکبات، فرش و صنایع دستی، سفال همدان، لبنیات، پای مرغ و زعفران به عنوان کالای غذایی صادرات انجام شد.

این مسؤول افزود: میزان صادرات کشورمان به چین در طول یکسال اخیر ۹۰ درصد محصولات خام پتروشیمی و معدنی بوده که در سال‌های اخیر با پیدا کردن بازارهای متنوع در این کشور به سمت صادرات غیرنفتی پیش رفتیم.

حریری لیست کالای صادراتی ایران به چین را بسیار متنوع دانست و بیان کرد: سال گذشته ماشین آلات الیاف نانو و هایتک به چین صادر کردیم و درصدد پیدا کردن بازاری برای اقلام جدیدی مثل آبمیوه‌ها، کفش دست سوز و شیرینی و شکلات، در حوزه ظروف آشپزخانه پلیمری که تولیدات به روزی هم داریم، فروش پوشاک مردانه با برندهای معتبر متمرکز شدیم.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین در پایان تصریح کرد: همه کالاهای تولید کشور که در فرایند تولید میزان ارز آن کمتر از ۲۵ درصد هزینه کالا را داشته باشد و میزان رقابت بزرگی در بازار خواهد داشت را برای صادرات آماده کنیم.

کد خبر 6097279 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • کسب رتبه نخست گمرک پرویزخان در ترانزیت خارجی
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • گمرک پرویزخان رتبه نخست ترانزیت خارجی از مسیر ایران را کسب کرد
  • جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴
  • واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین
  • تجارت ۸۵۰ میلیون یورویی ایران و اتحادیه اروپا در ۲ ماه
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین ۱۴۰۳