Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، اپوزیسیون جمهوری اسلامی و به‌ویژه سلطنت‌طلبان در سال‌های اخیر با تحریف آشکار تاریخ سعی کرده‌اند، رژیم پهلوی را که باعث عقب‌ماندگی و عدم استقلال ملت ایران باشد به‌گونه‌ای دیگر معرفی کنند. ضدانقلاب در این سال‌ها از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و با تمام توان رسانه‌ای خود چهره‌ای وارونه از انقلاب و رژیم پهلوی نمایش داده است اما مستندات تاریخی هیچ‌کدام از این ادعاها را تایید نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه در گفت‌وگویی با مسعود رضایی، پژوهشگر تاریخ معاصر ابعاد این موضوع را بررسی کردیم.

 


مسعود رضایی، پژوهشگر تاریخ معاصر اظهار داشت: اولین موضوعی که باید به آن پرداخته شود، این است که اصل واقعیت وضعیت ایران در دوران پهلوی چگونه بوده است؟ آیا در یک وضعیت مناسبی به‌سر می‌برده است یا خیر؟

وی ادامه داد: اسناد، شواهد و خاطرات زیادی در این زمینه وجود دارد که نشان می‌دهد کشور ما در وضعیت خوبی نبود، علی‌رغم اینکه در ظاهر بهترین و دوستانه‌ترین روابط را با آمریکا، انگلیس و کشورهای غربی داشت.رضایی تاکید کرد: دوستی آن‌ها با ما عمدتا به‌خاطر منافع خودشان بود، یعنی آن‌ها در قبال این دوستی هم منافع اقتصادی و هم منافع نظامی داشتند؛ آمریکایی‌ها و غربی‌ها از دوستی با ایران منافع ژئوپلیتیک هم داشتند و کشور ما به یک پایگاه بزرگ برای تامین منافع این کشورها تبدیل شده بود.

این پژوهشگر تاریخ معاصر ایران افزود: البته در ظاهر برخی پیشرفت‌ها نیز دیده می‌شد مثلا در حوزه امور نظامی از ابزار و لوازم نظامی پیشرفته‌ای برخوردار می‌شدیم، اگرچه این کار ازسوی آمریکا و انگلیس انجام می‌شد اما باید به‌صورت عمیق‌تری به این مساله نگاه کنیم و آن اینکه همین وسایل نظامی هم که در اختیار ما قرار می‌گرفت، اولا ما هیچ‌گونه دخل و تصرفی در دانش و فناوری این ابزار و تجهیزات نداشتیم و ثانیا تمامی این ابزار و تجهیزات در چارچوب منافع آمریکا و غرب در منطقه خاورمیانه به کار گرفته می‌شود.

حاشیه‌نشینی‌ها در دوره پهلوی در تاریخ ثبت است

وی ادامه داد: وضعیت اقتصادی کشور ما هم اگر به‌صورت جامع در نظر گرفته شود و نه‌فقط در برخی مناطق شهر تهران و برخی مناطق در شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها، آمارها و ارقامی که وجود دارد نشان‌دهنده عقب‌افتادگی کشور ماست و نیازی هم نیست که راه دوری برویم، همین منطقه نیمه جنوبی شهر تهران به‌عنوان پایتخت حتی در سال‌های پایانی عمر رژیم پهلوی نشان می‌دهد که وضعیت کشور چگونه بوده است.

رضایی با تاکید بر اینکه حلبی‌آبادی‌هایی که در نیمه جنوبی تهران وجود داشت یا حتی در منطقه شرقی خیابان رسالت که حلبی‌آباد بسیار بزرگ و وسیعی وجود داشت که امروزه مرکز اداری مترو در آنجا بنا شده است، گفت: شاید این‌ها را کسانی که سن‌شان زیاد نیست به یاد نداشته باشند و در جایی هم نخوانند ولی خوب است که بدانند که در این خیابان رسالت یک حلبی‌آباد مهیب وجود داشت و تا سال۵۷ یعنی اواخر عمر رژیم پهلوی نیز وجود داشت.

این پژوهشگر تاریخ معاصر ایران تصریح کرد: همه این حاشیه‌نشینی‌ها در تاریخ ثبت است و فیلم‌ها و عکس‌های آن موجود است. به‌لحاظ آب آشامیدنی، جاده و ارتباطات و مسائل دیگر وضعیت خوبی حاکم نبود.

رضایی با تاکید بر اینکه مسائلی که ضدانقلاب تبلیغ می‌کنند درواقع یک‌سری تحریف‌های تاریخی است که آن‌ها انجام می‌دهند، گفت: یعنی آن‌ها ضمن اینکه عقب‌ماندگی‌های بسیار شدید را نادیده می‌گیرند فقط در بعضی نقاط پیشرفت پهلوی انگشت می‌گذارند که این یک کار تاریخی دقیق، مستند و علمی نیست.

ضدانقلاب از پیشرفت‌های انقلاب چشم‌پوشی می‌کنند

وی ادامه داد: از طرف دیگر، آن‌ها وقتی‌که به بررسی وضعیت بعد از انقلاب ما می‌پردازند دقیقا معکوس عمل می‌کنند و مجموعه بسیار وسیعی از پیشرفت‌ها را در زمینه‌های مختلف علمی، صنعتی و اقتصادی نادیده می‌گیرند و مشکلات، کمبودها و نواقصی هم اگر وجود دارد روی این موضوعات متمرکز می‌شوند و به‌شدت هم آن‌ها را بزرگنمایی می‌کنند، تا جایی که تمام پیشرفت‌هایی که ما داریم را کمرنگ کنند و حتی یک روحیه و احساس خود تحقیری را در بین مردم ایران رواج می‌دهند.

این پژوهشگر تاریخ معاصر ایران با بیان اینکه ضدانقلاب می‌خواهد همه پیشرفت‌ها را از یاد مردم ببرد، گفت: موضوع دیگر این است که آن‌ها روی این مساله تاکید می‌کنند که ایران اگر هم پیشرفتی داشته است، تنها روی مسائل نظامی بوده و آن را به کره‌شمالی تشبیه می‌کنند، درصورتی‌که این یک دروغ بزرگ است.

رضایی تاکید کرد: ما اگرچه در بحث نظامی پیشرفت خوبی داشته و موجب حیرت همه دنیا شده‌ایم و البته این موضوع موجب عصبانیت آمریکا، غرب و دشمنان ما شده است اما در حوزه‌های علمی مختلف در سال‌های اخیر پیشرفت‌های زیادی داشته‌ایم؛ در حوزه پزشکی، صنایع دریایی، انرژی اتمی، داروسازی و حتی تجهیزات پزشکی و بسیاری از حوزه‌های دیگر مانند حوزه نانو ما توانسته‌ایم خود را در رتبه چهارم جهان قرار دهیم؛ موضوعی که دشمنان از آن چشم‌پوشی می‌کنند.

وی با بیان اینکه پیشرفت‌های ایران مساله‌ای است که  گروه‌های ضدانقلاب با تمام توان سعی می‌کنند که آن‌ها را کمرنگ و بلکه محو کنند، گفت: البته یکسری مشکل هم وجود دارد و آن‌ها انگشت روی مشکلات می‌گذارند و آن‌ها را به‌شدت بزرگ‌نمایی می‌کنند.

دشمنان سعی می‌کنند پیشرفت‌ها را کمرنگ نشان دهند 

این پژوهشگر تاریخ معاصر تاکید کرد: در طول ۴۰سال ما با یک جبهه وسیع دشمنان انقلاب اسلامی مواجه بوده‌ایم که در رأس آن آمریکا و اسراییل قرار دارد؛ هم‌پیمانان بین‌المللی و منطقه‌ای زیادی نیز همراه این دو کشور هستند و یک جبهه را شکل می‌دهند.

رضایی ادامه داد: این جبهه وسیع با تمام قدرتی که دارد ۴۰سال است که فشار می‌آورند تا نظام جمهوری اسلامی ایران را از پا بیندازند اما نتوانستند.

وی ادامه داد: این موضوع نشان‌دهنده این است که قدرت ملت ما چقدر است؛ این نشان‌دهنده این است که ما در طول این ۴۰سال توانستیم چقدر بر توانمندی‌های خودمان در عرصه‌های مختلف بیفزاییم؛ ما مثل برخی کشورهای دیگر متکی به یک ابرقدرت نیستیم که او از ما در مقابل این جبهه متحد و فشارهای متنوع بین‌المللی حمایت کند.

این پژوهشگر تاریخ معاصر افزود: ما کشوری هستیم که بعد از انقلاب متکی‌به‌خود هستیم و مردمی داشتیم که علی‌رغم این همه سختی‌هایی که وجود داشته است تلاش کرده‌اند و کشور را دارای توانمندی‌های زیادی کردند؛ امروز اگر می‌توانیم در مقابل این جبهه متحده استکباری قدرتمند بایستیم به‌واسطه قدرت و اقتدار خودمان است و تکیه بر یک قدرت دیگر نداریم.

وی ادامه داد: این مواردی است که جبهه ضدانقلاب و امثال آن‌ها، این‌ها را نمی‌گویند و پنهان می‌کنند و سعی می‌کنند آن‌ها را کمرنگ نشان دهند و در مقابل رژیمی را آرایش می‌کنند به نام رژیم پهلوی که از ابتدای روی کار آمدن یعنی از اولین روز روی کارآمدن متکی به بیگانه بود و تا آخرین روز نابودی این اتکا و وابستگی به بیگانه را داشت.

منبع: روزنامه صبح نو

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: انقلاب اسلامی حکومت پهلوی حاشیه نشینی پیشرفت های انقلاب پژوهشگر تاریخ معاصر رژیم پهلوی نشان دهند پیشرفت ها کشور ما سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۵۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی

خبرگزاری ای بی سی نیوز در مطلبی آورده است: پس از واکنش‌های شدید مقامات رژیم صهیونیستی به احتمال تحریم گردان‌های ناقض حقوق بشر در کرانه باختری، وزیر خارجه آمریکا در نامه‌ای به مجلس نمایندگان از لغو این تصمیم و ادامه کمک و همکاری‌های نظامی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، خبرگزاری ای بی سی نیوز نوشته است که دولت بایدن تشخیص داده است که سه گردان نظامی ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی مرتکب «نقض فاحش حقوق بشر» علیه غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری شده‌اند، اما به علت اقداماتی که اسرائیل می‌گوید برای رسیدگی به این مشکل انجام داده است، همچنان واجد شرایط دریافت کمک نظامی آمریکا خواهند بود.

براساس گزارش ای بی سی نیوز، ارزیابی دولت بایدن که هنوز علنی نشده است و در صورت عدم برداشتن گام‌های مشخص توسط رژیم صهیونیستی می‌تواند تغییر کند که در نامه‌ای بدون تاریخ توسط آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه به مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان تشریح شده است.

بلینکن ابراز کرده است: «این تصمیم ایالات متحده هیچ گونه تأخیری در ارائه کمک از سوی ایالات متحده ایجاد نمی‌کند و اسرائیل قادر خواهد بود تمام مبلغ اختصاص داده شده در لایحه تصویب‌شده کنگره را دریافت کند».

این خبرگزاری درباره اتهامات مربوط به این گردان‌ها نوشته است که هر یک از این اقدامات قبل از شروع جنگ ۷ اکتبر رخ داد. هیچیک از این پرونده‌ها شامل عملیات علیه حماس در غزه یا علیه ایران یا «گروه‌های نیابتی» آن نمی‌شود. به عبارتی دیگر، اقدامات این گردان‌ها علیه غیرنظامیان فلسطینی بوده است.

با این حال، تصمیم بلینکن احتمالاً منتقدان دولت بایدن را آزار خواهد داد که می‌گویند رژیم اسرائیل باید بابت جنگ غزه که جمعیت غیرنظامی را به سمت قحطی سوق داده است، پاسخگو باشد و دولت بایدن اقدامات کافی برای جلوگیری از آن انجام نداده است.

عیسی امرو، فعال برجسته حقوق بشر فلسطینی که در شهر الخلیل کرانه باختری زندگی می‌کند، به ای بی سی نیوز گفت که از تصمیم ایالات متحده ناامید است اما تعجب نکرده است. به گفته او «آمریکا اقدامات مشخصی برای کاهش و به حداقل رساندن خشونت و ایجاد صلح بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها انجام نمی‌دهد».

مقامات دولت بایدن در پاسخ می‌گویند که روند بررسی نقض حقوق بشر منصفانه بوده است و با رژیم اسرائیل رفتار ترجیحی نمی‌شود. آنها همچنین خاطرنشان می‌کنند که همکاری نظامی ایالات متحده با کشورها از طریق فرایندی به نام «بهسازی» است که کشورهای خارجی را تشویق می‌کند تا فعالان منفی را از ارتش خود حذف کنند.

بلینکن روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی به خبرنگاران گفته بود: «هر موقعیتی متفاوت است و ما باید تمام تلاش خود را برای جمع‌آوری حقایق و پیگیری حقایق انجام دهیم و این همان کاری است که ما انجام می‌دهیم.»

تحت یک قانون فدرال موسوم به قانون لیهی، ارتش ایالات متحده موظف است از تسلیحات، آموزش و سایر کمک‌های نظامی به هر واحد نظامی خارجی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر شده، خودداری کند. با این حال، طبق نامه بلینکن، این قانون برای کشورهایی که اصلاحاتی را «برای محاکمه اعضای مسئول واحد» انجام داده‌اند استثنا قائل شده است.

به گفته یک فرد آشنا با این روند، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی همچنین توافقنامه خاصی دارند که ایالات متحده را ملزم می‌کند قبل از اتخاذ هر گونه تصمیمی مرتبط با قانون کمک‌های خارجی، با اسرائیلی‌ها مشورت کند. این شخص افزود، این رایزنی‌ها با رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد و اگر مشخص شود که یک واحد نظامی «اقدامات اصلاحی یا پاسخگویی رضایت‌بخش» را انجام نداده است، کمک‌های ایالات متحده محدود خواهد شد.

به طور کلی، پنج واحد - سه نظامی و دو غیرنظامی - به دلیل نقض حقوق بشر تحت بررسی بودند که بر اساس نامه بلینکن، چهار مورد از آنها مراحل اصلاحی مناسب را طی کرده‌اند.

به گفته ای بی سی نیوز، رژیم صهیونیستی همچنین تأیید کرده است که یکی دیگر از گردان‌های ارتش رژیم اسرائیل «اقدامی مغایر» با قوانین اسرائیل داشته است. بلینکن خاطرنشان کرد که در نتیجه، این واحد در سال ۲۰۲۲ از کرانه باختری به بلندی‌های جولان منتقل شد.

این توصیف به گردان نتساه / نتزاه یهودا اشاره می‌کند که برای مردان یهودی افراطی ارتدکس تأسیس شده است. بلینکن در نامه‌ی خود نوشته است: «اسرائیل اطلاعات جدیدی در رابطه با وضعیت یگان ارائه کرده است و ما در حال شناسایی مسیری برای اصلاح مؤثر این واحد خواهیم بود.»

او به جانسون، که یکی از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی برای ارائه لایحه کمک خارجی در کنگره است، اطمینان داد: «اما این [بررسی] هیچ تأثیری بر حمایت ما از توانایی اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حماس، ایران، حزب‌الله یا سایر تهدیدها نخواهد داشت.»

بلینکن خاطرنشان کرد که علی‌رغم شواهد بسیار از نقض فاحش حقوق بشر و قوانین بشردوستانه در جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، هیچ واحد دیگری مغایر با قانون لیهی یافت نشد.

وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته، پس از گزارش‌های آکسیوس و پروپوبلیکا مبنی بر اینکه ایالات متحده قصد دارد گردان‌های اسرائیلی را «تحریم» کند، با مقامات ارشد رژیم اسرائیل صحبت کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، گفت که در چنین اقدامی با دولت بایدن مبارزه خواهد کرد و آن را «ضعف اخلاقی» خواند.

کد خبر 748374

دیگر خبرها

  • منبع فلسطینی: اسرائیل از مواضع خود عقب‌نشینی کرد
  • کم‌توجهی به روستاها موجب حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شود
  • درخواست محسن رضایی از جبهه انقلاب | در سال‌های اخیر، شاهد کم‌رنگ شدن برخی ارزش‌ها بوده‌ایم
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • روایت رسانه اسرائیلی از عقب‌نشینی جزئی تل‌آویو برای توافق با حماس
  • توصیه محسن رضایی به جبهه انقلاب: اختلافات جزئی و سلایق شخصی را کنار بگذارید
  • صاحب‌نظر روس: ایران الگوی مثال‌زدنی پیشرفت برای شرق و غرب است
  • دشمنان، همواره در تلاش برای ایجاد نفاق برای منحرف کردن مسیر پیشرفت ایران هستند
  • پس لرزه اظهارات جنجالی مهدی نصیری درباره رضا پهلوی و مصطفی تاجزاده
  • جبهه انقلاب اختلافات جزیی را کنار بگذارد