Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین به نقل از یورونیوز، این واکسن با همکاری شرکت مدرنا و سازمان غیرانتفاعی تحقیقات علمی IAVI ساخته شده و همچون واکسن کرونای تولید مدرنا مبتنی بر فناوری انقلابی mRNA است. بخشی از بودجه این پروژه را بنیاد بیل و ملیندا گیتس تقبل کرده است.

محققان می‌گویند با تزریق این واکسن، گلبول‌های سفید جهش‌یافته خونی قادر خواهند بود آنتی‌بادی‌های خثنی‌کننده گسترده‌ای موسوم به bNAb را تولید کنند که طیف وسیعی از انواع ایدز را خنثی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع واکسن جدید از فناوری پیشرفته mRNA استفاده می‌کند تا به سلول های بدن بیاموزد چگونه پروتئین‌هایی بسازند که واکنش دستگاه ایمنی بدن را تحریک کنند. در یک آزمایش مقدماتی در سال گذشته تیم تحقیق دریافته‌بودند که آنتی‌ژن‌های اچ‌آی‌وی ایمنی مطلوبی را در ۹۷ درصد از شرکت‌کنندگان ایجاد می‌کنند.

هدف از فاز نخست آزمایشات بالینی این واکسن، که در آن ۵۶ فرد داوطلب در آمریکا شرکت داشتند، بررسی ایمنی و میزان اثربخشی واکسن است. در فرایند واکسیناسیون، که همچون واکسن کرونا دو مرحله‌ای است، ۴۸ نفر از داوطلبان یک دوز از واکسن را دریافت می‌کنند. ۳۲ نفر دوز تقویتی یا بوستر را نیز دریافت خواهند کرد و ۸ نفر نیز تنها با دوز تقویتی یا بوستر واکسینه خواهند شد.

استفن هوگ، مدیرعامل مدرنا، با ابراز رضایت از آغاز آزمایشات بالینی این واکسن گفت: «ما بسیار خوشحالیم که با IAVI و بنیاد بیل و ملیندا گیتس برای به کارگیری فناوری mRNA خود در زمینه اچ‌آی‌وی همکاری می کنیم.»

مارک فاینبرگ، رئیس شرکت IAVI، نیز با هیجان‌انگیز خواندن طراحی واکسن با استفاده از روش mRNA گفت: «جستجوی واکسن اچ‌آی‌وی طولانی و چالش‌برانگیز بوده است و داشتن ابزارهای جدید در حوزه سیستم ایمنی و پلتفرم‌هایی نظیر mRNA می تواند کلید پیشرفت سریع برای ساخت واکسن موثر و ضروری برای ایدز باشد.»

امروزه ایدز با داروهایی که می‌توانند تجمع ویروسی را به طور محسوسی کاهش دهند تا ویروس منتقل نشود و همچنین قرص‌هایی که می‌توانند از آلوده شدن افراد جلوگیری کنند، بسیار قابل کنترل‌تر شده است. با این وجود پس از دهه‌ها تحقیق هنوز هیچ واکسنی برای آن ساخته نشده است. پیشتر چندین واکسن ایدز وارد آزمایشات بالینی شده بودند اما در مراحل بعدی شکست خوردند.

ویروس ایدز عمدتا از طریق رابطه جنسی محافظت نشده، تزریق خون آلوده و یا از مادر به کودک در دوران بارداری منتقل می‌شود. این ویروس برای اولین بار در سال ۱۹۸۱ کشف شد و گفته می‌شود از پستانداران غیرانسانی (عمدتا شامپانزه‌ها) به انسان در غرب آفریقای مرکزی در فرآیندی به نام «زئونوز» (بیماری مشترک انسان و حیوان) منتقل شد.

از زمانی که ایدز برای اولین بار در جهان شناسایی شد تا کنون ۳۶ میلیون نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند. این در حالی است که اکنون حدود ۳۸ میلیون نفر نیز، عمدتا در شرق و جنوب آفریقا، با این بیماری زندگی می‌کنند.

۴۷۲۳۳

کد خبر 1598937

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایدز مرکز تحقیقات ایدز کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۶۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»

در راستای برنامه «آزمایش‌های فناوری نانو برای همه» مسابقه ای با عنوان « سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو» برگزار می شود که علاقه مندان می توانند در این مسابقه شرکت کنند.

به گزارش ایسنا، کارشناسان شبکه آزمایشگاهی توانا و دبیران دانش‌آموخته‌ رشته‌های مرتبط با علوم و فناوری نانو مانند زیست، شیمی و فیزیک می‌توانند با انجام آزمایش «سنتز سبز نانوذرات به کمک عصاره لیمو» در بیست و دومین مسابقه ماهر شرکت کرده و برنده گرنت آموزشی به ارزش 10 میلیون ریال شوند.

این مسابقه در راستای برنامه «آزمایش‌های فناوری نانو برای همه» طراحی شده است. علاقمندان تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه فرصت دارند فیلم آموزشی بر مبنای محتوای آزمایش مورد نظر بسازند و به شماره ۰۹۲۱۹۵۶۳۷۳۱ در پیام‌رسان شاد ارسال نمایند.

فیلم آموزشی با فرمت MP4 که حداقل و حداکثر زمان آن به ترتیب ۴ و ۸ دقیقه  تهیه شود. داوران پس از بررسی آثار دریافت شده براساس موارد زیر به آن‌ها امتیاز داده و فیلمی که بیش‌ترین امتیاز را کسب کند به عنوان فیلم برنده انتخاب می‌شود.

انجام آزمایش:
بیان تئوری
بیان مراحل آزمایش
انجام کامل مراحل آزمایش و نمایش آن
نشان‌دادن و بیان نتیجه
پاسخ به سوالات انتهای دستور کار

خلاقیت:
بیان جذاب تئوری و ساده‌سازی آن برای دانش‌آموزان
استفاده از مدل آموزشی و یا فیلم و تصویر مرتبط با آزمایش

صوت و تصویر:
کیفیت صدا و تصویر
استفاده از افکت و جذابیت بصری

سایر نکات:
معرفی کامل خود و مرکز و آزمایش مورد نظر
رعایت بازه مناسب
درج لوگو باشگاه و مرکز در فیلم

آزمایشگاه‌های دانش‌آموزی می‌توانند با استفاده از حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مواد مورد نیاز را تهیه و با انجام آزمایش در مسابقه شرکت کنند. برای اطلاع از نحوه برخورداری از این حمایت اینجا کلیک کنید.

بنابر اعلام ستاد نانو، به تمامی شرکت‌کنندگان در این مسابقه گواهی شرکت در مسابقه اعطا می‌شود و فیلم آموزشی برگزیده در سایت باشگاه نانو در صفحه «مسابقه ماهر» قرار می‌گیرد.

شرکت در مسابقه ماهر موجب کسب امتیاز ویژه در ارزیابی آزمایشگاه‌های عضو شبکه توانا می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • انجام بیش از ۳۰۰ هزار آزمایش کلرسنجی توسط شرکت آبفای یزد
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد
  • رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد
  • فناوری شبیه سازی Voice Engine چه خطراتی دارد؟