Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: درآمدزا بودن قرق‌های اختصاصی کلید ایجاد جذابیت برای ورود بخش خصوصی به عرصه حفاظت از حیات‌وحش و تنوع زیستی کشور است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان محیط زیست؛ حسن اکبری، حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی و تنوع زیستی را یکی از مهم‌ترین وظایف و مأموریت‌های این سازمان و زمینه‌ساز تحقق اصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: در تمام دنیا بخشی از حفاظت از حیات‌وحش به مردم واگذار می‌شود چراکه این کار نمی‌تواند به‌صورت صد در صد دولتی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر حفاظت به‌طور کامل بر عهده دولت باشد، نمی‌تواند در دراز مدت موفق باشد.

وی افزود: معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در سالیان اخیر تلاش کرده تا با بهره‌گیری از تجارب بین‌المللی و ابزارهای قانونی و اجرایی داخلی، از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بخش‌های غیردولتی در توسعه حفاظت از حیات‌وحش و استفاده پایدار و معقول از آن‌ها به‌ویژه در محدوده‌های طبیعی خارج از مناطق چهارگانه تحت مدیریت خود استفاده کند و ایجاد قرق‌های اختصاصی نیز در همین چارچوب انجام‌شده است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، درآمدزا بودن قرق‌های اختصاصی را کلید ایجاد جذابیت برای ورود بخش خصوصی به عرصه حفاظت از حیات‌وحش و تنوع زیستی کشور دانست و گفت: قرق‌های اختصاصی همان زیستگاه‌های حیات‌وحش هستند که ما با صدور یک مجوز آن را برای یک دوره 5 یا 10 ساله در اختیار فرد یا گروهی قرار می‌دهیم که می‌توانند حیات‌وحش آن را حفاظت کرده و مورد بهره‌برداری قرار دهند.

اکبری تاکید کرد: در عرصه به‌هیچ‌وجه واگذار نمی‌شود بلکه عرصه‌هایی از زیستگاه‌های حیات‌وحش در مناطق آزاد برای مدت مشخص در اختیار یک فرد یا یک گروه قرار می‌گیرند که ترجیحاً از جوامع محلی همان‌جا هستند. هرگونه ساخت‌وساز بدون اخذ مجوزهای قانونی لازم از مراجع قانونی ذی‌صلاح نیز در محدوده قرق‌های اختصاصی ممنوع است.

وی با بیان اینکه محدوده این مناطق که تاکنون پروانه فعالیت 5 واحد از آن‌ها در استان‌های یزد، کرمان و سمنان صادرشده، به تصویب شورای عالی محیط زیست رسیده است، تصریح کرد: جمع مساحت زیستگاهی که به این صورت حفاظت می‌شود درمجموع 280 هزار هکتار است. این کار باعث اشتغال مستقیم 30 نفر شده است و این افراد مقدار قابل‌توجهی در بحث تجهیزات حفاظت هم سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به موفقیت‌آمیز بودن اجرای برنامه ایجاد قرق‌های اختصاصی، گفت: جمعیت گونه‌های برجسته حیات‌وحش مثل کل بز و قوچ و میش در این مناطق پس از یک دوره 8-9 ساله بین 1.5 تا 4 برابر افزایش پیداکرده است.

وی افزود: قرق اختصاصی روشی از حفاظت است که می‌تواند خیلی کارگشا باشد چراکه هم وابستگی حفاظت را به منابع دولتی کم می‌کند و هم در صورت نظارت صحیح می‌تواند تأثیر به‌سزایی در حفظ گونه‌های حیات‌وحش داشته باشد. این بحث همچنان در دستور کار ما قرار دارد و جلسات متعددی برگزار و پرونده‌های زیادی آماده شده که بتوانیم آن را دنبال کنیم.

اکبری در خصوص نحوه بهره‌برداری سرمایه‌گذاران در قرق‌های اختصاصی توضیح داد: ما هرساله منطقه‌ای که به‌صورت قرق اختصاصی در اختیار سرمایه‌گذار قرارگرفته را سرشماری و جمعیت گونه‌های مختلف را برآورد می‌کنیم. چنانچه نحوه حفاظت آن فرد مطلوب و قابل‌قبول باشد، به‌صورت محدود برایش پروانه شکار حیوانات کهن‌سال صادر می‌شود به‌گونه‌ای که جمعیت آسیب نبیند.

وی خاطرنشان کرد: در آینده می‌توان بحث‌های دیگری همچون گردشگری و اکوتوریسم را هم به این برنامه اضافه کرد.

محافظت از تنوع زیستی کشور همچنان در انتظار بودجه است! ایران بیشترین مساحت مناطق حفاظت شده در خاورمیانه را دارد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شکار سازمان محیط زیست شکار سازمان محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت از حیات وحش محیط زیست طبیعی قرق های اختصاصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۷۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند

به گزارش خبرنگار مهر، اسلام جاودان خرد ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: طرح‌های حافظ محیط زیست در حوزه صنعتی، کشاورزی، طرح‌های کاهش دهنده آلودگی هوا، آب و خاک، نیروگاه‌های تولید انرژیِ پاک به خصوص طرح‌های مدیریت پسماند شهرداری‌ها شامل پرداخت این تسهیلات می‌شوند.

وی بیان داشت: واحدهای صنعتی، معدنی، شهرداری‌ها، ادارات جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شرکت‌های صنعتی و فرمانداران می‌توانند نسبت به معرفی طرح‌های حائز اهمیت در راستای حفاظت از محیط زیست به ریاست این صندوق یا محیط زیست استان برای مراجعه کنند.

جاودان خرد افزود: هیچ نهادی تاکنون برای ارائه طرح‌های زیست محیطی و دریافت تسهیلات به صندوق ملی محیط زیست مراجعه نکرده است.

وی اظهار داشت: صندوق ملی محیط زیست به عنوان یک مؤسسه عمومی غیردولتی وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفظ و تنوع زیستی و جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست کشور فعالیت می‌کند.

وی اظهار داشت: این صندوق، تسهیلاتی با بهره کم به طرح‌های حافظ محیط زیست پرداخت می‌کند اما متأسفانه تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت ملی استفاده نشده است.

جاودان خرد تصریح کرد: متأسفانه صنایع، شهرداری‌ها، شرکت‌های شهرک‌های صنعتی و حتی بخش خصوصی و غیردولتی از این فرصت برای ارائه طرح‌های محیط زیستی و بهره مندی از دریافت تسهیلات حمایتی این صندوق استفاده نکرده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بیان داشت: بخش عمده منابع مالی این صندوق در چارچوب اساسنامه و در قالب اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی برای رفع آلودگی‌های محیط زیست و طرح‌هایی که منجر به حفظ محیط زیست شوند، مصرف می‌شود.

کد خبر 6094198

دیگر خبرها

  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست